Nestorović: Protesti u Srbiji bi bili masovniji kada bi studenti i opozicija dogovorili zajedničku strategiju

Ако се удружују у протестима, не значи да су иста групација. Има ту и генерацијских и класних подела
Наравно пленумаши су само студенти који похађају пленуме а блокадери су неки од тих студената и гомила нервознох матораца, знам, али кад кажеш блокадер на форуму одма добијеш сендвич а тренутно нисам гладан...:mrgreen:

Milo je pao sledeći je Vučić

thumb3.jpg

Poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović ocenila je da bi protesti u Srbiji postali masovniji ako bi studenti i opozicija kreirali zajedničku strategiju delovanja.

Ona je kazala da bi u tom slučaju građani videli da protivnici vlasti nisu odvojeni entiteti, već "ljudi koji razmišljaju na isti način".

Po njenim rečima, zahtev da budu raspisani vanredni parlamentarni izbori treba da bude spojen sa zahtevima da se zabrani iskopavanje litijuma i da se suzbije kriminal.

"Građani su trenutno više preokupirani svojim ekonomskim statusom, koji je katastrofalan s obzirom na državu u raspadu. Smatram da bi trebalo objediniti sve", kazala je Nestorović.

дакле све агентске њушке и снаге покушавају да опоѕицију која је део истог система као и власт наметну студентима

НО ПАСАРАН бандо удбашка

читава опоѕицијаисви тобож активисти еколошких покрета, нво ,су иста кухиња као и режим

СТУДЕНТИ СУ ИМ СТАВИЛИ ДО ЗНАЊА ЈАСНО И ГЛАСНО ДА НИКО ОД ОПОЗИЦИЈЕ НЕ МОЖЕ НА СТУДЕНТСКУ ЛИСТУ

Tzv "Opozicija" nije protiv vlasti...vec njegova leva ruka...kojom on drka ovaj narod 13+ godina...

:rtfm::rtfm::rtfm:

...

Svim dosadasnjim politicarima treba zabraniti da se istom bave ubuduce.
Info iz prve ruke: kad naprave scenu na skupstini i rade sve one gluposti a kad odu na pauzu sprdaju se i kazu "Jel sam dobro uradio ono?.
Tako da manite se ove opozicije.
Jedino mozda Sasa Radulovic ali ako i on treba da bude zrtva za ovo sto sam rekao neka i on ode s ostalima.

Jedina dva lika na političkoj sceni koja su dosledno odbijala svaku saradnju sa drugim opozicionarima, čak i kad je to moglo imati ozbiljan efekat, jesu Nestorović i Manojlović.

Zato je krajnje apsurdno da takvi sada drže lekcije o "saradnji".

Što se tiče ideje o povezivanju opozicije i studenata, to je, realno gledano, teško ostvarivo. Opozicija danas nosi ogroman teret gneva i nepoverenja. Veliki deo studenata ih doživljava gotovo isto kao i režim. I to ne bez razloga.

Imali su savršen trenutak da se tokom protesta trgnu, udruže, rebrendiraju, unesu novu energiju, otvore vrata mladima... ali su odabrali da ne urade apsolutno ništa. Ni akcije, ni poruke, ni vizije. Samo stara dobra sujeta i međusobna trvenja. Umesto da grade mostove ka novim snagama, oni podmeću noge.

Kad studenti traže izbore, umesto da ih podrže bez rezerve, oni odmah počnu da razvlače: "čekaj da prvo sredimo izborne uslove", znajući dobro da to znači - nikad. Kao da im je važnije da sačuvaju izgovor nego da nešto zaista promene.

Kad im je najbliža emocija prema studentima ljubomora, kakvu saradnju možeš da očekuješ.

Studenti - 23%
Leva opozicija - 10%
Desna opozicija - 10%
отприлике мада мислим да леваци иду на 4-6 посто пошто су сви већ прешли код студената а дешњаке бих подигао на 14-18 посто.

Tzv "Opozicija" nije protiv vlasti...vec njegova leva ruka...kojom on drka ovaj narod 13+ godina...

:rtfm::rtfm::rtfm:

...
pa upravo to i govorim
a sta tebi nije jasno ???

i nije to samo 13 godina to je takoi pre bilo

pa taj sinisa mali ti je bio 2003ce DIREKTOR AGNEZIJE ZA PRIVATIZACIJU KOD ZUTIH

samo se dresovi promenu,a ulogu koju ima oko finansija utom sistemu obavlja u svakom rezimu
to je jedan isti sistem, titoisticki anti srpski
koji predovde podemtnuti hrvat seselj i njegovi pajtosi...

taj sistem od 48me je direktno pod zapadnim sluzabama... na nasu stetu

aj citaj sta sam napisao ne brukaj se

Iako je razlika između podrške vlasti i opozicije oko 10 odsto, ističe se da je ona samo naizgled teško nadoknadiva jer Vučićevi glasači skoro sigurno izlaze na izbore, dok se opozicioni glasači lako mogu “posvađati ili razočarati”.

Ističe se i da ukoliko bi se sutra održali novi izbori za studentsku listu glasalo bi 23,2 odsto građana, bez neizjašnjenih, dok bi od opozicionih stranaka preživele samo grupacije oko Narodnog pokreta Srbije (NPS) i savez Stranka slobode i pravde (SSP) i SRCE.

Takođe, istraživanje je pokazalo i da realnu šansu imaju i desne političke opcije ukoliko bi išli zajedno ali, dodaje se,ranije se pokazalo da njihovo udruživanje teško ide.

On takođe ističe da treba “stegnuti srce i priznati da „studenti u blokadi“ iz juna-jula nisu oni iz januara-marta”.

“Podrška njihovim protestima, uključujući i blokade, pala je sa skoro 60 (u martu) na oko 40-ak odsto, i tu ne govorim o „studentskoj listi“, već o podršci konkretnim studentskim akcijama”, navodi Vukadinović.

ne moze da se dogovori strategija nacionalne patriotske opozicije i anarhista i separatista na platnom spisku zapadnih sluzbi

mi iz patriotske opozicije zelimo ocuvanje i popravljanje drzave Srbije, a blokaderi anarhisti zele njeno totalno unistenje
A koja je to patriotska opozicija?

Neko ko ga još uvek nije prevario :lol:
aj da i ja jednom istrolujem...pre neki dan sam gledao ponovo tarantinovo remek delo once upon...i kako videh onog glumca koji glumi mensona, oma mi asocijacija bila na naseg dragog tixija...valjda zato sto je menson osim sto je bio psihopata bio sjajan umetenik, ko ne veruje neka pretrazi njegove songove...svaki je kao tixijeva tema senzibilan u 3pm :)

aj da i ja jednom istrolujem...pre neki dan sam gledao ponovo tarantinovo remek delo once upon...i kako videh onog glumca koji glumi mensona, oma mi asocijacija bila na naseg dragog tixija...valjda zato sto je menson osim sto je bio psihopata bio sjajan umetenik, ko ne veruje neka pretrazi njegove songove...svaki je kao tixijeva tema senzibilan u 3pm :)
Mislim da sam naišao negde na to...potražiću, ne mogu sad, preslušavam Eihwar album, ne mogu sad iz nordijske čistote u tixoglu blato :lol:

Back