Ne znam da li ti je miljenik sterilisan, to je prvi preduslov za macka da ne luduje. Ovaj moj je sterilisan sa 6 meseci i dosta je miran, mirniji je od macke. Isto imam terasu kao ti, i pustam ih najnormalnije, nikad nisu skocili ni pali. U principu, macke ne skacu s terasa, nemaju samoubilacke nagone
, a prilicno dobro umeju da procene visinu, tj. udaljenost tla od tacke gde se nalaze, tako da ne moras da se brines da ce skociti. Po meni, veci problem od terase predstavlja sims na prozoru, ili ako je terasa koncipirana tako da maca ne moze direktno sa terase da vidi na kojoj je visini vec mora da skoci na ogradu da bi skapirala gde se nalazi - a to rade jer su radoznale - jer se cesto desava da se oklizne, a kako je sims, tj. ograda u najvecem broju slucajeva od metala, ne postoji nacin da se noktima zadrzi i tako padnu. Ne znam gde zivis, ali ako si u Bg-u, mozes u Pet centru da kupis mreze bas za tu svrhu, da ogradis prozor ili terasu kako maca ne bi mogla da se pentra pa ni da padne.