Nestala Jelena Krsmanovic pronadjena mrtva

• Začetnik teme Začetnik teme Gusan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Psihopatska crta

Žena čiji je partner nasilan nada se da će se on popraviti, jer su retki nasilnici koji su stalno takvi. Većina njih ima psihopatsku crtu – manipulativnost i tzv. sindrom "Džekil i Hajd".To je odnos toplo-hladno, kada je nasilan on je grozan, ali kada ta faza prođe on ženu obasipa pažnjom kajući se zbog ranijih postupaka. Primer za ovaj sindrom je ponašanje alkoholičara.
Prisutan je i strah od napuštanja nasilnika, jer se porodicčno nasilje povećava baš onda kada žena odluči da pobegne od problematičnog partnera. Iz straha da joj deca ne ostanu bez majke, žena ne ostvaruje svoju nameru i nastavlja da trpi maltretiranja.....

Motivi
PSIHOLOGIJA PATRIJARHALNOSTI: Ima jedna francuska izreka koja kaže da kada je muškarac ubijen, ubicu treba tražiti među njegovim poznanicima i prijateljima, a ako je žrtva žena, u prvom planu su muž i ljubavnik. Porodice u Srbiji su još pod uticajem patrijarhalnog nasleđa u kome se žena smatra muževljevim vlasništvom. U ovim okvirima, krvni delikti su praćeni i motivisani visokim stepenom emotivnog naboja, što je zajedničko za sva ubistva počinjena unutar porodice.
"Ne mogu da tvrdim da je to samo obeležje nastalo zbog geografsko-klimatskog položaja ili zbog nekog specifičnog, 'balkanskog', genetskog koda, ali mi se nameće poređenje sa drugima", kaže Milan Kostić. "A to poređenje ukazuje da u dobro organizovanim državama, u kojima postoji stabilan sistem porodičnih odnosa, bračnih pravila i tradicije, nema ovakvih porodičnih ubistava kao kod nas."
Oslanjajući se na svoje tridesetogodišnje iskustvo, Kostić kaže da u našoj, još preovlađujuće patrijarhalnoj tradiciji osoben i dominantan pečat ubistvima unutar porodice daje motiv ljubomore i da je najčešći izvršilac ovih zločina suprug. Optužbe za neverstvo jesu na prvom mestu, ali tu su i optužbe za loše vođenje domaćinstva (prepoznatljiva patrijarhalna optužba), za odbijanje seksualnih odnosa (muška racionalizacija sopstvene deficijencije na intimnom planu), optužbe za neposlušnost.... Sve ove zamerke na račun partnera predstavljaju sadržaj njihove "ljubavi" (buduće zločince iz strasti muči ljubomora, a ne ljubav). Po Kostićevom mišljenju, za žrtvu je nevažno da li se radi o neurotičnoj ili patološkoj ljubomori, odnosno stvarnom ili umišljenom neverstvu, s tim da ubedljivo preovlađuje ova druga, nerealna varijanta.
Kostić ističe dva obeležja muževa-ubica ili ljubavnika-ubica. Prvo – bolno osećanje uvređenog samoljublja i, drugo – poražavajuća slutnja gubitka svojine, vlasti nad bračnim partnerom (ili ljubavnicom).
Kako ljubomora dovodi do zločina? Kostić kaže da ovaj proces počinje relativno blagim scenama prebacivanja, uokvirenim navodnim razumevanjem koje treba da podstakne na nova priznanja i iznudice. Ako "udica" nije progutana, poricanje partnerke kasnije se uzima kao dodatan podsticaj za nove optužbe na istu temu vernosti. U stvarnosti, zločinci ne ubijaju svoje ljubavne partnere zato što su im neverni. Kostić navodi da u svojoj praksi sudskog veštaka nije naišao ni na jedan slučaj gde je postojala takozvana "relevantna provokacija" – kada muž zatekne svoju ženu u flagrantnom deliktu bračne preljube, pa onda liši života nju ili njenog ljubavnika. Štaviše, nije stradao nijedan ljubavnik (ljubavnica). Uvek je navodna krivica projektovana na samu partnerku (partnera).

Trebali bi se vise baviti motivima za ubistvo !
Ako jedan strucnjak ili vise njih ,koji su se cijeli zivot bavili ubistvima,kaze/u da je ovo ubistvo iz strasti a kakvi smo to mi strucnjaci pa tvrdimo suprotno?
vrlo moguće da i to bude motiv, ali posto je imao potpunu kontrolu nad njom, kontrolisao joj telefon, i svaki korak , ne mora da znaci da je bio ljubomoran samo na nekog muškarca, ako je u pitanju patološka ljubomora, takva osoba je ljubomorna na sve,na partnerove prijatelje, porodicu, itd....ja sam već navela da je motiv patološke ljubomore mogla biti i Jelenina majka.

....mogao je biti ljubomoran i na rodjenog brata i sina recimo... ne znamo odnose u porodici. Nije mali broj slučaja i u tim zapodno razvijenim zemljama gde nemamo patrijarhat a isto se ovo dešava kao svakodnevi motiv za ubistvo partnera , patologija ljubomore kod mentalno nezrele i nezdrave osobe ide toliko daleko da su muškarci ubijali novorodjenu decu jer su se osetili zapostavljenim ....

Erotomani
Nešto ređe uzrok ubistva leži u erotomaniji. Takvi bolesnici obično su do obožavanja zaljubljeni u neku ženu. Takođe, priča naš kriminolog, čvrsto veruju i da ona voli njega, ali da to iz nekog razloga ne može da pokaže.
NISU NEURAČUNLjIVI
Duševna bolest ne znači nužno da je pacijent neuračunljiv, tako da oni mogu biti odgovorni i za ubistva koja su unapred isplanirana. Uračunljivost se posebno veštači na sudu.

- U prvoj fazi ovakvih zločina ubica se sve vreme nada da će buduća žrtva uspeti da napravi taj ljubavni spoj i pokaže mu koliko ga voli - dodaje Radovanović. - A onda sledi ljutnja, kada on po pravilu slučajno otkriva da ona ima nekog drugog partnera. Ubicu tada obuzima stravično osećanje besa i tada počinje da planira kako da je likvidira. Na kraju dođe napad i osveta, kada po pravilu ubija žrtvu. I sve vreme dok se on nada i planira žrtva nije svesna opasnosti jer ne zna za tu tajnu ljubav. Ovo je izuzetno opasan tip ubistva, jer skoro svi drugi slučajevi nekako se mogu na vreme prepoznati, dok je kod ovakvih ubistava to izuzetno teško.

Pristrasnost, uskoumnost, skučenost uma... Grom kaže mediji sigurno izmislili da je Vladimir pričao o čekiću, ti odmah pišeš "tako je, misterija rešena". A ja sam lično videla taj klip i znam da nisam jedina koja ga je videla.

Drugo, sabiraš ove brojeve... toliko je cifara za bezbroj mogućnosti...:dash:

- - - - - - - - - -

Sad će Roki da sabere 1+5 i da dobije odgovarajući broj...:mrgreen:

7
9

11
13

33
Kurvir je prvi pisao o cekicu,..nemam ja zivaca da se bakcem glupostima

Psihopatska crta

Žena čiji je partner nasilan nada se da će se on popraviti, jer su retki nasilnici koji su stalno takvi. Većina njih ima psihopatsku crtu – manipulativnost i tzv. sindrom "Džekil i Hajd".To je odnos toplo-hladno, kada je nasilan on je grozan, ali kada ta faza prođe on ženu obasipa pažnjom kajući se zbog ranijih postupaka. Primer za ovaj sindrom je ponašanje alkoholičara.
Prisutan je i strah od napuštanja nasilnika, jer se porodicčno nasilje povećava baš onda kada žena odluči da pobegne od problematičnog partnera. Iz straha da joj deca ne ostanu bez majke, žena ne ostvaruje svoju nameru i nastavlja da trpi maltretiranja.....

ovo je tema o kojoj mogu da pišem do sutra. Odlično si opisala profil manipulativnog nasilnika , ali ja bi dodala da ovde imamo i poseban profil žena koje trpi svakodnevno zlostavljanje od strane partnera -čak ne mora da bude fizičko, može da bude i svakodnevno psihičko ubijanje u pojam, ponižavanje i vredjanje. Ja bi napravila malu podelu na tri različita profila žena koje ovo trpe. 1. preneti obrazac ponašanja iz porodice u kojoj je osoba odrasla. Ako je u porodici imala oca koji je svakodnevno maltretirao majku i odrasla u takvoj porodici, zlostavljanje u sopstvenoj neće joj biti ni strano ni novo tako da će ovo prihvatiti podsvesno kao normalan vid funkcionisanja jedne porodice. 2. Žene sa posebnim psihološkim profilom koje u agresiji partnera dozivljavaju zadovoljstvo. Ovaj tip žena posebno vapi za agresijom u seksualnom činu i samo tako dozivljavaju vrhunac seksualnog čina. Svakodnevnu agresivnost, ljubomoru dozivljavaju kao ljubav po principu ‘ on to sve radi zato sto mu je stalo i sto me voli’... ovaj tip je najproblematicniji i opet vuče korene iz porodice u kojoj je osoba odrasla i odnosom sa očevom figurom u odrastanju. Ovde spadaju sve one žene koje jure Zorana, virtualno se zaljubljuju u potencijalnog ubicu. Ovo je Opširno( zasto i zbog čega) i zahteva posebnu temu. 3. žene koje zaista ne vide izlaz jer su materijalno zavisne od partnera i ostaju u bolesnoj zajednici zbog dece i njihove materijalne sigurnosti. Ako je Jelena trpela dugogodišnje psihičko zlostavljanje, za fizičko nemamo dokaza od one jedne modrice, a mogla je biti zlostavljana fizički ne samo od muža, već i od njegove majke, oca brata, sina....ne znamo! Ono sto znamo da je bila sigurno psihički zlostavljana jer pratiti ženu u korak , ne dati joj da diše , zivkati je svaki minut i ko zna šta još je teško psihičko zlostavljanje . E sad se postavlja pitanje, zašto je ona to trpela, ako je imala majku i kuću , imala je gde da ode, mogla je odavno da se vrati pevanju i da zaradjuje. Imala je i uspešne sestre koje su mogle da pomognu na neki način . nije bas bila da nema nikog i ništa. Zašto je trpela i zašto je onako hvalospevno pričala na sva usta kako ima idealan brak.... kako su ona i zoran kao nokat i meso( ovo su duboko emotivne reci), za mene su nokat i meso reci koje bi samo upotrebila za odnos sa svojom decom npr... Ako joj je naredio da priča o idealnom braku, nije joj mogao narediti da kaže mi smo kao nokat i meso?!

Pristrasnost, uskoumnost, skučenost uma... Grom kaže mediji sigurno izmislili da je Vladimir pričao o čekiću, ti odmah pišeš "tako je, misterija rešena". A ja sam lično videla taj klip i znam da nisam jedina koja ga je videla.

Ti ili ne razumeš ili namerno i bezveze izvrces moje reci...
Ajmo ponovo:

- Nisam rekao da Vladimir nije pomenuo čekić, vec da je ta izjava hronološki došla POSLE naslovnice KURIRA u kojoj se pominje čekić, tako da se može tumačiti i kao interpretacija naslovnice iz medija
Dakle ne da nije pomenuo, jer i ja sam kao i ti pominjao taj video kojeg cudno više nema...

...

Teorija iz KURIRA je Kiriku-ova teorija...
A ja i njega i Kurir pitam, pošto oboje izbegavaju ta dva odgovora...

1) Kako je Zoran, krvav i mokar i blatnjav....trazio Jelenu a da niko ga takvog ne primeti?!

2) Zasto su Jelenini odeca i obuća čisti?!

Dakle da zaključim - ako su Marjanovići - to je bilo u kući, a ne na nasipu.

...

i ja sam htela ovo da ga pitam ali da ga polako uvedem u priču da zamisli situaciju na poslu, a radi u obezbedjenju....Htela sam da zamisli sebe u okršaju sa nekim, da li bi se branio ili bežao?! ako bi se branio, u kakvom stanju bi se vratio, da je recimo samo obična tuca u pitanju, a ne teško ubistvo.....taman sam počela, ali on pobeže , možda je zaspao, svi vredno radimo na slučaju...ili ga je možda nešto naljutilo;) Možda Zoranova popularnost????

http://razumljiva-psihologija.blogspot.ba/2016/01/narcisticki-poremecaj-licnosti-npl.html?m=1

Narcistički poremećaj ličnosti

je jedna forma psihopatije. Neki autori nazivaju narcise - kućnim psihopatama. Zašto? Osobe sa narcističkim poremećajem ličnosti ispoljavaju svoju agresiju između četiri zida, untar obitelji, bez vanjskih svjedoka. Kod narcisa govorimo uglavnom o pasivnoj agresiji. Što je to pasivna agresija bit će kasnije objašnjeno. No, u trenutcima napada takozvanog narcističkog bijesa treba napomenuti da muškarci sa narcističkim poremećajem ličnosti ne prežu niti od fizičkog nasilja.
Ali, s obzirom da je narcisima vrlo bitno što drugi ljudi misle o njima (drugoj vrsti psihopata to nije najbitnija stvar), oni će pokušavati pred vanjskim svijetom sačuvati sliku sretne obitelji i sliku sebe kao poštenog i miroljubivog čovjeka. Teško da će itko uspjeti makar naslutiti kakva se zloća krije ispod maske simpatičnog, društvenog, finog i šarmantnog "gospodina". On svoju zlobu naravno ne vidi kao takvu, nego je naziva osjećajem za pravdu, a svojim ponašanjem "....samo kažnjava one koji su zaslužili kaznu", rekao je doslovno jednom jedan narcis.

ovo je isecak sa ovog snimka crne hronike od prosle godine

KhTg6FegRnmbi48BeNZBtw.png

ne znam samo zasto je patika naopako, mozda su je oni okrenuli namerno da je slikaju sa svake strane ako ima tragova na njoj

ali ako pogledate saru sa strane, to je ta patika
izgleda da su te slike iz novina autenticne
da to jesu stvari od jelene
kako je moguce da to tako stajalo vidno znaci kamera je mogla da snimi sa daljine, i ona trenerka onoliki komad odece, i da su trazili i nisu nasli, znaci popodne trazili marjanovici i prijatelji, celu noc policija i sutra dan tek nasli

Stvari su očigledno nađene tek onda kad su podmetnute tu da budu nađene....skupa s bačenim telom...
I to ja i potenciram - mesto ubistva je negde drugo!
Ne ulazeći ko su ubice dal Marjanovići ili neko drugi, ali mesto ubistva nije nasip.
I tu se, u vezi mesta ubistva, apsolutno slažem sa CFI i Šipkom.- nije ubijena na nasipu.

I svi koji forsiraju nasip-priču ustvari svesno ili nesvesno kriju ubice....
Bio Zoran ubica ili neko drugo mračno drustvance... - verzija nasip ŠTITI (ili oslobađa) UBICE!

...

Stvari su očigledno nađene tek onda kad su podmetnute tu da budu nađene....skupa s bačenim telom...
I to ja i potenciram - mesto ubistva je negde drugo!
Ne ulazeći ko su ubice dal Marjanovići ili neko drugi, ali mesto ubistva nije nasip.
I tu se, u vezi mesta ubistva, apsolutno slažem sa CFI i Šipkom.- nije ubijena na nasipu.

I svi koji forsiraju nasip-priču ustvari svesno ili nesvesno kriju ubice....
Bio Zoran ubica ili neko drugo mračno drustvance... - verzija nasip ŠTITI UBICE!

...

Potpuno se slazem s tobom!
Verzija nasip STITI UBICU!!!

Разарање жртве „печат” је убиства из страсти, за које је карактеристичан врло близак однос између жртве и убице –

http://www.politika.rs/scc/clanak/227555/Krvavi-pecat-zlocina-iz-strasti

Onda je svaki ratni zločin ili npr ISIS zločin po toj teoriji - porodični zločin iz strasti?
Ali gle čuda - nije, jer ti ratni il ISIS zločinci - nisu rod zrtvama ali ih svejedno razore...izmasakriraju najstrašnije...

Dakle strast može biti sem lične-porodične takođe i sektaška strast.

...

ovo je tema o kojoj mogu da pišem do sutra. Odlično si opisala profil manipulativnog nasilnika , ali ja bi dodala da ovde imamo i poseban profil žena koje trpi svakodnevno zlostavljanje od strane partnera -čak ne mora da bude fizičko, može da bude i svakodnevno psihičko ubijanje u pojam, ponižavanje i vredjanje. Ja bi napravila malu podelu na tri različita profila žena koje ovo trpe. 1. preneti obrazac ponašanja iz porodice u kojoj je osoba odrasla. Ako je u porodici imala oca koji je svakodnevno maltretirao majku i odrasla u takvoj porodici, zlostavljanje u sopstvenoj neće joj biti ni strano ni novo tako da će ovo prihvatiti podsvesno kao normalan vid funkcionisanja jedne porodice. 2. Žene sa posebnim psihološkim profilom koje u agresiji partnera dozivljavaju zadovoljstvo. Ovaj tip žena posebno vapi za agresijom u seksualnom činu i samo tako dozivljavaju vrhunac seksualnog čina. Svakodnevnu agresivnost, ljubomoru dozivljavaju kao ljubav po principu ‘ on to sve radi zato sto mu je stalo i sto me voli’... ovaj tip je najproblematicniji i opet vuče korene iz porodice u kojoj je osoba odrasla i odnosom sa očevom figurom u odrastanju. Ovde spadaju sve one žene koje jure Zorana, virtualno se zaljubljuju u potencijalnog ubicu. Ovo je Opširno( zasto i zbog čega) i zahteva posebnu temu. 3. žene koje zaista ne vide izlaz jer su materijalno zavisne od partnera i ostaju u bolesnoj zajednici zbog dece i njihove materijalne sigurnosti. Ako je Jelena trpela dugogodišnje psihičko zlostavljanje, za fizičko nemamo dokaza od one jedne modrice, a mogla je biti zlostavljana fizički ne samo od muža, već i od njegove majke, oca brata, sina....ne znamo! Ono sto znamo da je bila sigurno psihički zlostavljana jer pratiti ženu u korak , ne dati joj da diše , zivkati je svaki minut i ko zna šta još je teško psihičko zlostavljanje . E sad se postavlja pitanje, zašto je ona to trpela, ako je imala majku i kuću , imala je gde da ode, mogla je odavno da se vrati pevanju i da zaradjuje. Imala je i uspešne sestre koje su mogle da pomognu na neki način . nije bas bila da nema nikog i ništa. Zašto je trpela i zašto je onako hvalospevno pričala na sva usta kako ima idealan brak.... kako su ona i zoran kao nokat i meso( ovo su duboko emotivne reci), za mene su nokat i meso reci koje bi samo upotrebila za odnos sa svojom decom npr... Ako joj je naredio da priča o idealnom braku, nije joj mogao narediti da kaže mi smo kao nokat i meso?!

Taj izraz "nokat i meso" takodje sam cula i iz usta svekra,kada zivite sa nekim,u takvoj sredini,poprimate osobine iste!
Sretala sam zene koje pretjerano hvale svoje muzeve, isticu ih ,mislim da su one shvatile da je to jedini nacin na koji mogu funkcionisati sa svojim partnerima.
U ovom slucaju J u intervjuu prekida cak voditeljku da dovrsi pricu o "idealnom braku,partneru" da ne bude ona ta koja je u prvom planu vjetovatno znajuci sve "boljke" svog partnera,braka..

- - - - - - - - - -

Onda je svaki ratni zločin ili npr ISIS zločin po toj teoriji - porodični zločin iz strasti?
Ali gle čuda - nije, jer ti ratni il ISIS zločinci - nisu rod zrtvama ali ih svejedno razore...izmasakriraju najstrašnije...

Dakle strast može biti sem lične-porodične takođe i sektaška strast.

...

Naravno da moze biti i sektaska a vezano za ISIS to je ipak nesto drugo sa jos nekim odlikama...

ovo je isecak sa ovog snimka crne hronike od prosle godine

KhTg6FegRnmbi48BeNZBtw.png

ne znam samo zasto je patika naopako, mozda su je oni okrenuli namerno da je slikaju sa svake strane ako ima tragova na njoj

ali ako pogledate saru sa strane, to je ta patika
izgleda da su te slike iz novina autenticne
da to jesu stvari od jelene
kako je moguce da to tako stajalo vidno znaci kamera je mogla da snimi sa daljine, i ona trenerka onoliki komad odece, i da su trazili i nisu nasli, znaci popodne trazili marjanovici i prijatelji, celu noc policija i sutra dan tek nasli

Za "numerologa" Rokija...

Obrati paznju na ovu policijsku "piramidicu" kraj patike - označenu brojem 6...

Tj s obzirom na tri strane označene = 666

...

Telom je ocito manipulisano ,stvari podmetnute tokom noci ,neko je javio sa kanala ,nasipa da je teren cist,neko je skretao istragu takodje,ovi se drze teorije nasipa,sto stiti ubice ,otmicu vise niko i ne pominje,kretanje tragaca skroz zapostavljeno...

- - - - - - - - - -

Uuu jeeee..666

- - - - - - - - - -

Mozda nam Sipka poslao poruku ovom fotkom sa 666 da bi nam ukazao o cemu se radi ovde ,ko stoji iza ubistva?!

Pominjali smo ovde ranije atentat na ZORANA Djindjića, a u kontekstu čudne povezanosti makar i samo simboličke, a moguće i još neke sa ovim sad zločinom.
E pazite sad ko se još oglašava tj komentariše ovaj zločin:

ČOVEK KOJI JE LOVIO ŠIPTARA I KUMA O SLUČAJU MARJANOVIĆ: Mala Jana je mogla da vidi Zorana kako joj ubija majku!
http://www.kurir.rs/crna-hronika/29...-je-mogla-da-vidi-zorana-kako-joj-ubija-majku
...

- naveo je Novaković, koji je istraživao ubistvo premijera Zorana Đinđića i zločine "zemunskog klana".

...

Telom je ocito manipulisano ,stvari podmetnute tokom noci ,neko je javio sa kanala ,nasipa da je teren cist,neko je skretao istragu takodje,ovi se drze teorije nasipa,sto stiti ubice ,otmicu vise niko i ne pominje,kretanje tragaca skroz zapostavljeno...

- - - - - - - - - -

Uuu jeeee..666

- - - - - - - - - -

Mozda nam Sipka poslao poruku ovom fotkom sa 666 da bi nam ukazao o cemu se radi ovde ,ko stoji iza ubistva?!

Nije Šipka stavljao te brojeve vec ekipa koja je radila uviđaj
Ali sve i da je sasvim nesvesno bas taj broj tu postavljen to nam ako ništa a ono na simboličkom nivou govori i ukazuje da ta patika tj taj dokaz br 6 - krije tj otkriva djavola...tj ubicu/e. a vrlo verovatno i satanističku sektu...bili Marjanovići njen deo ili neko drugi.

...

- - - - - - - - - -

Pogledajte pazljivo ovaj video,neobicna transformacija...
8.22 - 8.35 tacnije 8.33

TV Happy Z M
Emisija "Dobro jutro"

Da, ta gestikulacija jeste čudna...

...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back