Pozdrav svima. Malo ću duže pisati, unapred se izvinjavam, poentu ćete shvatiti. Imam 29 godina i za taj period svog života, televizijski program sam gledala izuzetno retko, kad sam bila klinka city club i vivu, posle par serija na FOX-u i to je to. Završila sam Smer unutrašnjih poslova ( u narodu kriminalistički) na državnom pravnom fakultetu, puno čitam, radim, živim u lepoj vezi sa momkom, super društvo i roditelje, imam kritičko mišljenje, sve u svemu lep život, normalan, tabloidi, rijaliti, tračevi i slične gluposti me nikada nisu zanimale, pink, happy i ostale kanale skoro nikada nisam gledala. Čak sam i dnevne novine retko čitala, gledala sam sebe, svoju zajednicu i svoje bližnje. Sticajem okolnosti a pomalo i avanturistički, momak i ja se odlučimo da se na par godina oprobamo u inostranstvu, gde sam i sada, sa čvrstim dogovorom za povratak nakon najduže 5 godina. Nakon određenog perioda prilagođavanja gde mi je sve bilo novo i zanimljivo, usledio je period strašne nostalgije, dosade, nesanice, kajanja i sramote zbog napuštanja domovine. Upravo u tom periodu počinjem iz dosade i nesanice da gledam parove, intenzivno. I navučem se na rijaliti. Toliko da sam sate provodila pred tv-om, u pocetku se smejući, a kasnije osećajući neki gnev prema tom prostakluku, nervirajući se potpuno nepotrebno, analizićirajući likove, užas. Ranije sam samo na pomen bilo kakvog šunda i rijalitija svakom sagovorniku skakala u oči. A sada sam bila prikovana za TV potpuno, zajedno sa svime time došao je period opsesivnog čitanja vesti preko interneta, gde je moj mozak ( oslabljen u datom momentu, gastarbajterski glupi kompleks) bio potpuno obuzet prostaklukom, užasima koje nam serviraju u medijima i nenormalnom količinom nasilje i nepravde koju nam serviraju kao bombonice. Na užasne vesti mi više ni ne trepnemo, siluju nas i prepadaju a mi sedimo pred kompjuterom.
Sada, kada shvatate kako sam samoj sebi nesvesno i svojom slabošću i gluposti, dozvolila prodor patologije u um, možete da zamislite otprilike koliki problem svi mi imamo. Ubistvo ove nesrećne devojke je zapravo jedan ogroman Trumanov šou, samo je Truman ubijen umesto rođen. Kao stručnjaku, svaki navod u novinama mi je potpuno, ali potpuno besmislen. Na našem fakultetu učili su nas da je danas skoro pa apsolutno nemoguće da postoji nerazrešeno ubistvo, pored sjajnih metoda za otkrivanje počinioca. Jedina prava informacija je slika mrtve Jelene u granju, koja na 1000 načina opovrgava sva pisanja novina. Čista garderoba bez tragova krvi, a ona po zvaničnoj izjavi divljački ubijena. Ko god da je presvlačio ostavio je brdo svog DNK na njoj, pogotovo na odeći u koju je presvukao. Čak i da DNK nije u bazi podataka mora se znati da li je muško ili žensko i poreklo onoga ko je presvlačio. Ili ono na slici nije njeno telo. Ona je imala telefon sa sobom, danas svaki pametan telefon ima integrisan GPS, moglu se tačno odrediti mesto gde je nestala od strane policijske uprave, i od tog mesta pratiti tragovi. Svaka patika i guma ostavljaju trag, svako stopalo, trunčica kose, nokta, pljuvačke, njene i onoga/onih koji su je vukli/nosili ostavljaju za sobom trag koji se može pratiti, pogotovo na zemljanom terenu. Ako sam dobro shvatila od staze do kanala ima dosta da se pređe, ako je po priči tu ubijena, tu bi trebalo biti more tragova. Običan građanin nema pojma da jedan dodir tela ostavlja 100 godina DNK traga. Brdo svedoka ništa ne vidi. Smatram da nijedno slovo u žutoj štampi nema nikakve veze sa istinom, kao ni izjava Zorana i njegovog oca. Ubicu moraju znati svi zaduženi za slučaj, bez sumnje. Bilo kojem stručnjaku, fakultetski obrazovanom sa bar malo iskustva, ako predate spise i sva potrebna ovlašćenja, trebalo bi oko mesec dana da otkrije ubicu, koristeći sadašnje tehnike i metode otkrivanja i ocene dokaza.
Bolestan um dirigenta ovog Trumanovog mrtvog show-a je garantujem, sredio da se u parovima svi oni ljudi obuku u crno dok Jelena peva, mislim da je tu počeo rijaliti, zvanično. Kapiram da su kreatori slavili taj dan na svoj način. Crna magija, mama vračara, blizanac umro na rođenju (ne bi me iznenadilo da se pojavi), ljubavnice, sumnjivo ubistvo, muž sa crnim naočarima sedi na Pinku, brat satanista, mama umrla od "tuge" pa šta više narodu treba da se danima i noćima bavi time. Verujte mi i nemojte potcenjivati rijaliti i žutu štampu. Uvuku ti se u glavu da zaboraviš skoro sve drugo. Najstrašnije od svega je što postaneš imun na loše vesti i prestaneš da se boriš. Ono što meni nije jasno i nikako ne mogu da shvatim je koja organizacija u pitanju i koji je motiv. Meni nekako smrdi na hermetizam, najviše zbog onog Nemca (hermetisti su začeti u Nemačkoj i Britaniji a i dosta se propagiraju u Srbiji), Tomasa Lederstatera koji je ubijen tu u Borči i kao su mu nađene brošure ISIS-a i razne kao špijunske stvari, smešno, špijun nosi brošure, sudeći po našim novinama. Na simbolima hermetista ima dosta arapskog A spominjan je neki kult u vezi tog čoveka pa mi još više smrdi. Organizatori ovog nekrofilskog šou programa su sebi otvorili vrata sveta u kome više ne moraju da se sakrivaju po ćoškovima i orgijaju na patološke pojave, već su ih pustili u etar i olakšali sebi život. Kada imate sve pare ovog sveta, a bolestan um, pa se još i udružite imate dobitnu kombinaciju inverzije, perverzije i morbidnosti u nenormalnoj ekspanziji. Sutra će nam biti svejedno kad nam ubiju komšiju ili iznesu sve stvari iz kuće, jer je Zoran Marjanović osuđen i pravda je zadovoljena, kažu mediji. Nadam se da će neko skupiti hrabrosti da otkrije učinioce i organizatore, zarad svih nas.