Nestala Jelena Krsmanovic pronadjena mrtva

• Začetnik teme Začetnik teme Gusan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Свима су рекли да ћуте

Kojim svima.?.. Ovo ubistvo je izvrsio Z, a roditelji znaju sta se desilo... Njihovo je pravo da cute i oni ce o tome cutati sigurno.. Oni su i jedini sigurni kao osobe koje ce tajnu svoga sina verovatno odneti u grob... Niko, ali NIKO ne zna nista vise o ovom zlocinu, nikakvi kumovi, prijatelji, rodbina,ortaci, korumpirani policajci... Ne postoji niko ko ne bi popustio i ako bi mu palo na pamet da nesto krije ili im pomaze pa sve i da ne postoji nikakav pritisak javnosti na slucaj... Sve su to gluposti... Niko osim Zorana i roditelja mu ne zna tajnu i bas zbog toga je ona ovako hermeticki zatvorena...

opet se vrtite u krug, razložili ste Marjanovice i njihove propuste, oprečne izjave, ponašanje milion puta, sto se malo više ne pozabavimo u kom pravcu su išli mediji od samog početka, izjave političara i ostalih ljudi na nekim državnim pozicijama pa do ovih sektaskih reality programa . Kome se daje prostor u njima? Ubedite me da ne postoji ni jedna tajna služba u Srbiji koja štiti interese Srbije? Ne živim u Srbiji 18 godina, interesuje me mišljenje običnog naroda ne tamo nekih piuna po korumpiranim televizijama. Pitam ovo zato sto je slučaj pokojne majke i žene prešao domen jednog ubistva u kojoj potcinioc još nije otkriven i otišao duboko u politiku jedne zemlje. -grom, veoma cenim i duboko razmišljam o svemu sto napišete ....

Pozdrav svima. Malo ću duže pisati, unapred se izvinjavam, poentu ćete shvatiti. Imam 29 godina i za taj period svog života, televizijski program sam gledala izuzetno retko, kad sam bila klinka city club i vivu, posle par serija na FOX-u i to je to. Završila sam Smer unutrašnjih poslova ( u narodu kriminalistički) na državnom pravnom fakultetu, puno čitam, radim, živim u lepoj vezi sa momkom, super društvo i roditelje, imam kritičko mišljenje, sve u svemu lep život, normalan, tabloidi, rijaliti, tračevi i slične gluposti me nikada nisu zanimale, pink, happy i ostale kanale skoro nikada nisam gledala. Čak sam i dnevne novine retko čitala, gledala sam sebe, svoju zajednicu i svoje bližnje. Sticajem okolnosti a pomalo i avanturistički, momak i ja se odlučimo da se na par godina oprobamo u inostranstvu, gde sam i sada, sa čvrstim dogovorom za povratak nakon najduže 5 godina. Nakon određenog perioda prilagođavanja gde mi je sve bilo novo i zanimljivo, usledio je period strašne nostalgije, dosade, nesanice, kajanja i sramote zbog napuštanja domovine. Upravo u tom periodu počinjem iz dosade i nesanice da gledam parove, intenzivno. I navučem se na rijaliti. Toliko da sam sate provodila pred tv-om, u pocetku se smejući, a kasnije osećajući neki gnev prema tom prostakluku, nervirajući se potpuno nepotrebno, analizićirajući likove, užas. Ranije sam samo na pomen bilo kakvog šunda i rijalitija svakom sagovorniku skakala u oči. A sada sam bila prikovana za TV potpuno, zajedno sa svime time došao je period opsesivnog čitanja vesti preko interneta, gde je moj mozak ( oslabljen u datom momentu, gastarbajterski glupi kompleks) bio potpuno obuzet prostaklukom, užasima koje nam serviraju u medijima i nenormalnom količinom nasilje i nepravde koju nam serviraju kao bombonice. Na užasne vesti mi više ni ne trepnemo, siluju nas i prepadaju a mi sedimo pred kompjuterom.
Sada, kada shvatate kako sam samoj sebi nesvesno i svojom slabošću i gluposti, dozvolila prodor patologije u um, možete da zamislite otprilike koliki problem svi mi imamo. Ubistvo ove nesrećne devojke je zapravo jedan ogroman Trumanov šou, samo je Truman ubijen umesto rođen. Kao stručnjaku, svaki navod u novinama mi je potpuno, ali potpuno besmislen. Na našem fakultetu učili su nas da je danas skoro pa apsolutno nemoguće da postoji nerazrešeno ubistvo, pored sjajnih metoda za otkrivanje počinioca. Jedina prava informacija je slika mrtve Jelene u granju, koja na 1000 načina opovrgava sva pisanja novina. Čista garderoba bez tragova krvi, a ona po zvaničnoj izjavi divljački ubijena. Ko god da je presvlačio ostavio je brdo svog DNK na njoj, pogotovo na odeći u koju je presvukao. Čak i da DNK nije u bazi podataka mora se znati da li je muško ili žensko i poreklo onoga ko je presvlačio. Ili ono na slici nije njeno telo. Ona je imala telefon sa sobom, danas svaki pametan telefon ima integrisan GPS, moglu se tačno odrediti mesto gde je nestala od strane policijske uprave, i od tog mesta pratiti tragovi. Svaka patika i guma ostavljaju trag, svako stopalo, trunčica kose, nokta, pljuvačke, njene i onoga/onih koji su je vukli/nosili ostavljaju za sobom trag koji se može pratiti, pogotovo na zemljanom terenu. Ako sam dobro shvatila od staze do kanala ima dosta da se pređe, ako je po priči tu ubijena, tu bi trebalo biti more tragova. Običan građanin nema pojma da jedan dodir tela ostavlja 100 godina DNK traga. Brdo svedoka ništa ne vidi. Smatram da nijedno slovo u žutoj štampi nema nikakve veze sa istinom, kao ni izjava Zorana i njegovog oca. Ubicu moraju znati svi zaduženi za slučaj, bez sumnje. Bilo kojem stručnjaku, fakultetski obrazovanom sa bar malo iskustva, ako predate spise i sva potrebna ovlašćenja, trebalo bi oko mesec dana da otkrije ubicu, koristeći sadašnje tehnike i metode otkrivanja i ocene dokaza.
Bolestan um dirigenta ovog Trumanovog mrtvog show-a je garantujem, sredio da se u parovima svi oni ljudi obuku u crno dok Jelena peva, mislim da je tu počeo rijaliti, zvanično. Kapiram da su kreatori slavili taj dan na svoj način. Crna magija, mama vračara, blizanac umro na rođenju (ne bi me iznenadilo da se pojavi), ljubavnice, sumnjivo ubistvo, muž sa crnim naočarima sedi na Pinku, brat satanista, mama umrla od "tuge" pa šta više narodu treba da se danima i noćima bavi time. Verujte mi i nemojte potcenjivati rijaliti i žutu štampu. Uvuku ti se u glavu da zaboraviš skoro sve drugo. Najstrašnije od svega je što postaneš imun na loše vesti i prestaneš da se boriš. Ono što meni nije jasno i nikako ne mogu da shvatim je koja organizacija u pitanju i koji je motiv. Meni nekako smrdi na hermetizam, najviše zbog onog Nemca (hermetisti su začeti u Nemačkoj i Britaniji a i dosta se propagiraju u Srbiji), Tomasa Lederstatera koji je ubijen tu u Borči i kao su mu nađene brošure ISIS-a i razne kao špijunske stvari, smešno, špijun nosi brošure, sudeći po našim novinama. Na simbolima hermetista ima dosta arapskog A spominjan je neki kult u vezi tog čoveka pa mi još više smrdi. Organizatori ovog nekrofilskog šou programa su sebi otvorili vrata sveta u kome više ne moraju da se sakrivaju po ćoškovima i orgijaju na patološke pojave, već su ih pustili u etar i olakšali sebi život. Kada imate sve pare ovog sveta, a bolestan um, pa se još i udružite imate dobitnu kombinaciju inverzije, perverzije i morbidnosti u nenormalnoj ekspanziji. Sutra će nam biti svejedno kad nam ubiju komšiju ili iznesu sve stvari iz kuće, jer je Zoran Marjanović osuđen i pravda je zadovoljena, kažu mediji. Nadam se da će neko skupiti hrabrosti da otkrije učinioce i organizatore, zarad svih nas.

Na jednom telefonu imam dupli led pa se odlicno vidi nocu,,,a kamoli reflektor...znaci nemoguce da nisu mogli da nadju telo..

hehehhehe... Telo je nadjeno oko 12;30 sutradan... Potraga je pocela toga dana oko 6h ujutru, znaci vise od 6 sati nisu mogli da je nadju i to po danu(i to znajuci makar okvirno mesto gde da intenziviraju pretragu nakon pronalaska trenerke u blizini)... Kako sad to kad tvoja logika kaze da su je za krace vreme predhodne NOCI morali pronaci na nasipu koji ima na desetine hektara?????

Izvini sto su mi dugacke recenice, nadam se da razumes...

Poslednja izmena:
opet se vrtite u krug, razložili ste Marjanovice i njihove propuste, oprečne izjave, ponašanje milion puta, sto se malo više ne pozabavimo u kom pravcu su išli mediji od samog početka, izjave političara i ostalih ljudi na nekim državnim pozicijama pa do ovih sektaskih reality programa . Kome se daje prostor u njima? Ubedite me da ne postoji ni jedna tajna služba u Srbiji koja štiti interese Srbije? Ne živim u Srbiji 18 godina, interesuje me mišljenje običnog naroda ne tamo nekih piuna po korumpiranim televizijama. Pitam ovo zato sto je slučaj pokojne majke i žene prešao domen jednog ubistva u kojoj potcinioc još nije otkriven i otišao duboko u politiku jedne zemlje. -grom, veoma cenim i duboko razmišljam o svemu sto napišete ....

Grom je novinar,on ima veca saznanja od nas

hehehhehe... Telo je nadjeno oko 12;30 sutradan... Potraga je pocela toga dana oko 6h ujutru, znaci vise od 6 sati nisu mogli da je nadju i to po danu(i to znajuci makar okvirno mesto gde da intenziviraju pretragu nakon pronalaska trenerke u blizini)... Kako sad to kad tvoja logika kaze da su je za krace vreme predhodne NOCI morali pronaci?????

Izvini sto su mi dugacke recenice, nadam se da razumes...

Zato..sto je istraga usmerena u pogresnom pravcu,,,to im daje opravdanje zasto nisu nocu pronasli telo?!!

- - - - - - - - - -

Istragu niko ne zeli da ispita ...

Zato..sto je istraga usmerena u pogresnom pravcu,,,to im daje opravdanje zasto nisu nocu pronasli telo?!!

- - - - - - - - - -

Istragu niko ne zeli da ispita ...

Nisam siguran da razlikujes petragu od istrage...

- - - - - - - - - -

Ово није професионално убиство,ово је обучено убиство

Tako je...

Бивши полицајац је такође рекао да неверује да се полиција игра са случајевима и да га држе јер имају материјални доказ и да је тај ко је убио Јелену да је читао како се открива кривично дело

Poslednja izmena:
Član 300
Javni tužilac je dužan da braniocu osumnjičenog uputi poziv da prisustvuje saslušanju osumnjičenog, odnosno da osumnjičenom i njegovom braniocu uputi poziv, a oštećenog obavesti o vremenu i mestu ispitivanja svedoka ili veštaka.
Izuzetno od stava 1. ovog člana, u postupcima za krivična dela za koja je posebnim zakonom određeno da postupa javno tužilaštvo posebne nadležnosti, javni tužilac može ispitati svedoka i bez pozivanja osumnjičenog i njegovog branioca da prisustvuju ispitivanju ako oceni da njihovo prisustvo može uticati na svedoka. U tom slučaju sudska odluka se ne može zasnivati isključivo ili u odlučujućoj meri na tom iskazu svedoka.
Osumnjičeni, njegov branilac i oštećeni mogu da prisustvuju uviđaju.
Ako osumnjičeni ima branioca, javni tužilac će, po pravilu, pozivati odnosno obaveštavati samo branioca. Ako je osumnjičeni u pritvoru, a dokazna radnja se preduzima van sedišta suda, javni tužilac će odlučiti da li je potrebno prisustvo osumnjičenog.
Javni tužilac je dužan da stručnog savetnika obavesti da može da prisustvuje veštačenju (član 126. stav 1.).
Ako poziv osumnjičenom i njegovom braniocu nije dostavljen u skladu sa odredbama ovog zakonika, odnosno ako se istraga vodi protiv nepoznatog učinioca, javni tužilac može preduzeti ispitivanje svedoka ili veštaka samo po prethodnom odobrenju sudije za prethodni postupak.
Ako lice kome je upućen poziv, odnosno obaveštenje o dokaznoj radnji nije prisutno, radnja se može preduzeti i u njegovom odsustvu.
Lica koja prisustvuju dokaznim radnjama mogu predložiti javnom tužiocu da radi razjašnjenja stvari postavi određena pitanja osumnjičenom, svedoku ili veštaku, a po dozvoli javnog tužioca mogu postavljati pitanja i neposredno. Ova lica imaju pravo da zahtevaju da se u zapisnik unesu i njihove primedbe u pogledu preduzimanja pojedinih radnji, a mogu i predlagati prikupljanje pojedinih dokaza.
Radi razjašnjenja pojedinih tehničkih ili drugih stručnih pitanja koja se postavljaju u vezi sa pribavljenim dokazima ili prilikom saslušanja osumnjičenog ili preduzimanja drugih dokaznih radnji, javni tužilac može zatražiti od stručnog lica odgovarajuće struke da mu o tim pitanjima da potrebna objašnjenja. Ako su prilikom davanja objašnjenja prisutni osumnjičeni ili branilac, oni mogu tražiti da to lice pruži bliža objašnjenja. U slučaju potrebe, javni tužilac može tražiti objašnjenja i od odgovarajuće stručne ustanove.

Moram priznati da mi BOLESNO deluje trenutak na samom pocetku videa, kada voditeljka pita novinarku Kurira - "Ljiljo ti si medju prvima objavila vest..."
A Ljilja, novinarka Kurira, KROZ SMEH kaze - "Ne medju prvima vec prva..."

Hej...
Ona KROZ SMEH hvalisuci se kaze kako je ona PRVA OBJAVILA VEST...
KROZ SMEH, kao da prica vic, a ne da govori o monstruoznom ubistvu...

Strasno...
Ko nama kroji medije...

I ova novinarka Kurira mi je sumnjiva...
Vec sam spominjao tu CUDNU SLUCAJNOST... da bas ona to popodne sedi bas sa advokaticom koja je ucestvovala u svim DB sudjenjima i da bas tad dok oni kao sasvim slucajno piju kafu... neko advokatici javlja vest o Jeleni, a ova prenosi Ljilji, a Ljilja Kuriru i KURIR PRVI OBJAVLJUJE...
Previse slucajnosti...

...

Pošto je završila svedočenje, odbila je da da izjavu novinarima a njen advokat Bojan Đurišić rekao je da "nije trenutak za davanje izjava".

Majole, ti si stručna na ovom polju, ne razmem zašto je kumi potreban advokat?

Kada dajes bilo kakav iskaz pred istraznim organima u svojstvu osumnjicenog,svedoka,gradjanina... imas pravo da povedes zastupnika. Zastupnik sluzi da prati tok davanja izjave i da se pobuni ukoliko ispitivac krene da iznudjuje,insinuira ili pogresno interpetira pitanje....

Kojim svima.?.. Ovo ubistvo je izvrsio Z, a roditelji znaju sta se desilo... Njihovo je pravo da cute i oni ce o tome cutati sigurno.. Oni su i jedini sigurni kao osobe koje ce tajnu svoga sina verovatno odneti u grob... Niko, ali NIKO ne zna nista vise o ovom zlocinu, nikakvi kumovi, prijatelji, rodbina,ortaci, korumpirani policajci... Ne postoji niko ko ne bi popustio i ako bi mu palo na pamet da nesto krije ili im pomaze pa sve i da ne postoji nikakav pritisak javnosti na slucaj... Sve su to gluposti... Niko osim Zorana i roditelja mu ne zna tajnu i bas zbog toga je ona ovako hermeticki zatvorena...

Porodica se uvek drzi. Kada postoji bilo kakvo trece lice uvek neko propeva. To je i u praksi tako.

-Advokat je naveo da Zoran Marjanović, po savetu advokata, nije prisustvovao današnjim saslušanjima, iako na to ima pravo, kao što niko od članova porodice nije svedočio takođe po savetu odbrane.-

"Ne zato što nemaju šta da kažu, nego da ne bi ulazili u razne spekulacije da li je ovako ili onako"

Cuj da ne bi ulazili u spekulacije da li je ovako ili onako??

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back