Nestala Jelena Krsmanovic pronadjena mrtva

• Začetnik teme Začetnik teme Gusan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A što se tiče skorele krvi

Ne mogu sada da gledam sve to, ali naravno da je bilo i skorele krvi verovatno, organizam predpostavljam ima tu moc da skori krv na izlaznim ranama i kada je telo u vodi.. Nece covek koji se posece u bazenu da iskrvari ako ne izadje iz njega! Znaci sigurno je da ce telo uciniti svoje, ali krvi koja curi i sliva se i koja je tako ostala skorela verovatno nema, a i da je ima ona bi bila mnooogo manja nego da je neko ubio pa dovezao telo u pola noci...

- - - - - - - - - -

Opet te pitam ,to sam i pre par meseci radio,gde je krv na njemu ,gde su tragovi krvi na njemu ,ako je on pocinilac?Nestali ,isparili,pa jedino da se kupao u nekoj kiselini i varikinom trljao

A znamo da je bio i zadrzan u stanici 48h,znaci ,u sustini uvek te jedna ista diskusija.,,
On je sutradan pozvan u svojstvu gradjanina...Ispitan.. I zadrzan maksimalno koliko su smeli da ga zadrze(vec tad je imao advokata) 48h..

A postoje i fotke Z.M. Od te veceri kada su je trazili ,da nije izgledao najbolje i najsvezije ,u smislu da se kupao ,tusirao ,i ne znam sta ,meni cak ,stvarno uzas zivi izgleda,niti znas da li je crn ,niti da li je bled u licu,daleko od toga da se lickao u kupatilu i divio svojoj narcisiodnosti ,kako su ga pojedini forumasi nekada predstavljali.Mislim da sam vam slikovito opisao.

- - - - - - - - - -

Pa Kiriku za 48h su ladno mogli da naprave jos jednog Z.M. ,a kamoli da ga ispregledaju i uzduz i popreko,sto verujem da su uradili po P.S .sto se kaze.

Od koga je bre on poslat?

Zoranovi saučesnici, na primer.

Da je on ubio baš na nasipu, što je svima palo na pamet kad je tek izašla prva vest o nestanku i o pronalasku tela, na njemu bi moralo biti tragova i bio bi zadržan mnogo duže od 48h.

Jana je dobar alibi za Zorana. Dete je jako pametno, i verujem da je tačno to da je ona bila sa njima neki dan na trčanju i da je Jelena rekla "Odoh ja". Ali tako malo dete nema baš pojam o vremenu. Ta scena se možda odigrala neposredno pred ubistvo, da li je petak, ili je subota... možda je posle toga i spavala popodne i svašta su mogli da joj kažu i da je ubede. Mogao je lagano da odglumi pred detetom da idu da traže Jelenu po nasipu. Dete je pametno, ali je malo i veruje svojim roditeljima!

Poslednja izmena:
A postoje i fotke Z.M. Od te veceri kada su je trazili ,da nije izgledao najbolje i najsvezije ,u smislu da se kupao ,tusirao ,i ne znam sta ,meni cak ,stvarno uzas zivi izgleda,niti znas da li je crn ,niti da li je bled u licu,daleko od toga da se lickao u kupatilu i divio svojoj narcisiodnosti ,kako su ga pojedini forumasi nekada predstavljali.Mislim da sam vam slikovito opisao.

- - - - - - - - - -

Pa Kiriku za 48h su ladno mogli da naprave jos jednog Z.M. ,a kamoli da ga ispregledaju i uzduz i popreko,sto verujem da su uradili po P.S .sto se kaze.

Zna sta, onaj covek sto je ubio zenu u Nisu ne znam kako je izgleda kada su njega priveli, ali svakako ga nisu na osnovu izgleda prepoznali kao ubicu(on je rekao da to nije), vec na osnovu toga sto je rekao da je dosao kolima, a njegovi kljucevi nadjeni u kuci.. Znaci na osnovu kljuceva... Tada je "pukao" i poceo da priznaje... Ona zena koja se sumnjici za ubistvo sina motikom, takodje nije optuzena na osnovu izgleda tog dana(ili rana na sebi).. Na kraju je cak i oslobodjena... Verovatno da ima jos puno primera na kojima se na ubici ne mogu prepoznati tragovi ubistva, pogotovo ako ubistvo nije izvrseno vatrenim oruzjem(pa da se uzme parafinska rukavica).... Kada bi to samo tako moglo, sta ce policiji onda bilo kakvi drugi dokazi ?

Da je on ubio baš na nasipu, što je svima palo na pamet kad je tek izašla prva vest o nestanku i o pronalasku tela, na njemu bi moralo biti tragova i bio bi zadržan mnogo duže od 48h.
Ne bi bio zadrzan mnogo duze od 48 sati, jer je nemoguce da bude zadrzan(covek je odmah uzeo advokata), ne moze neko da bude zadrzan duze od 48h dok se ne podigne optuznica.. I ponavljam; On je tek sutradan pozvan u policiju i zadrzan 48h!! A drugo, ne mora da znaci da na njemu mora da bude vidljivih tragova.. Toliko sati je proslo od nestanka do dolska policije, mogao se presvuci sto puta...

A postoje takodje i sprejevi specijalni koji se naprskaju na sumnjiv predmet ,ili kozu ,tkaninu ,koja takodje pokazuje ,a uzima se i uzorak tkiva ,koji takodje moze da pokaze prisustvo strane materije u ovom slucaju krvi..

- - - - - - - - - -

Tako da to presvlacenje odece nema nikakve veze ,i 1000 puta da se presvuce ,i da se pere (jedino kiselinom) krv ostaje na kozi i to dugo...

Zna sta, onaj covek sto je ubio zenu u Nisu ne znam kako je izgleda kada su njega priveli, ali svakako ga nisu na osnovu izgleda prepoznali kao ubicu(on je rekao da to nije), vec na osnovu toga sto je rekao da je dosao kolima, a njegovi kljucevi nadjeni u kuci.. Znaci na osnovu kljuceva... Tada je "pukao" i poceo da priznaje... Ona zena koja se sumnjici za ubistvo sina motikom, takodje nije optuzena na osnovu izgleda tog dana(ili rana na sebi).. Na kraju je cak i oslobodjena... Verovatno da ima jos puno primera na kojima se na ubici ne mogu prepoznati tragovi ubistva, pogotovo ako ubistvo nije izvrseno vatrenim oruzjem(pa da se uzme parafinska rukavica).... Kada bi to samo tako moglo, sta ce policiji onda bilo kakvi drugi dokazi ?

Ne sećam se tačne priče iz novina, ali mislim da je on sam sebe izudarao i kao bio u nesvesti dok su mu ubijali ženu, kad su videli ključeve skontali su da laže. njega još nisu priveli, oni su bili na licu mesta...

- - - - - - - - - -

Ne bi bio zadrzan mnogo duze od 48 sati, jer je nemoguce da bude zadrzan(covek je odmah uzeo advokata), ne moze neko da bude zadrzan duze od 48h dok se ne podigne optuznica.. I ponavljam; On je tek sutradan pozvan u policiju i zadrzan 48h!! A drugo, ne mora da znaci da na njemu mora da bude vidljivih tragova.. Toliko sati je proslo od nestanka do dolska policije, mogao se presvuci sto puta...

Dobro, ne znam koliko mogu da ga zadrže bez tragova i sa tragovima... ali sigurno je da bi ga zadržali duže da su našli tragove krvi recimo. Mogao je da se presvuče i sigurno se presvukao jer mislim da nije baš u onome u čemu je uslikan na nasipu išao na nasip da mu žena trči a on da šeta sa ćerkom...

Ali tragovi ne ostaju samo na odeći.

Sećate se svi da je bila kao informacija u novinama da je na Jeleninom vešu nađen ženski DNK? To se možda desilo da ostane prilikom presvlačenja tela kako bi se uklopilo u priču o trčanju. Možda joj je glava bila umotana u nešto kako bi je obukli a da ne ostane mnogo krvi na majici. Možda je majica bila sportska sa većim dekolteom poput onih atletskih pa je bilo lako obući a da se ne zamaže krvlju... to su samo neke pretpostavke..

Hmmm pominje se ovde opet ta podrška, odem na FB, ukucam podrška z... odmah izlati profil, ne grupa. Profil otvoren, vidim poruke podrške, poziv za glasanje u rijalitiju, i post koji se odnosi na CFI. Podrška ZM pita:

"Zamolili su me neki ljudi da ne napadam gospodina Sipku, ali ja moram da mu postavim pitanje. Kazete da je na licu krvnicki ubijene zene nadjena zakorela krv, pa u nastavku smesnog izlaganja kazete da je celo telo bilo u vodi(okrenuto na stomak). Oprostite, da ali je Vasa rekonstrukcija utvrdila mozda DA JE VODA SUVA, pa je tako krv uspela da ostane kako tvrdite na licu? PODRSKA ZORANU MARJANOVICU"

Ispod je odgovorila Teodora Krsmanović, Jelenina sestra od strica:

"Krv u vodi ne moze da se lepi na kozu,sto znaci da nije moguce da je ubijena u kanalu!? Nisi pratila i molim.te prestani da se mesas,rekla sam ti razumem.sve ali u slucaj nemoj da se mesas! Mi smo njena rodbina i angazovali smo ih iz jasnih razloga prema tome prestani da se mesas u ovo..." i nastavlja se posle u komentarima njihova prepiska.

Teodora joj je napisala "Molim.te bez obzira nemoj praviti sebi problem da te ljudi blate ,prestani da se mesas u slucaj ! NAMA JE INTERES DA SE RESI A KOJI JE TVOJ INTERES U OVOME POSTO NISI CLAN PORODICE NISI JOJ BILA PRIJATELJ STA JE TVOJ INTERES?"

Upravo tako! Koji je njihov interes pa pljuju na nešto što će možda pomoći da se ubica i pomagači uhvate?! Da su Marjanovići nevini, prvi bi angažovali CFI ili sličnu organizaciju da pomognu makar, ne bi ulazio u rijaliti da dobije sažaljenje zbog deteta...

Poslednja izmena:
A postoje takodje i sprejevi specijalni koji se naprskaju na sumnjiv predmet ,ili kozu ,tkaninu ,koja takodje pokazuje ,a uzima se i uzorak tkiva ,koji takodje moze da pokaze prisustvo strane materije u ovom slucaju krvi..

- - - - - - - - - -

Tako da to presvlacenje odece nema nikakve veze ,i 1000 puta da se presvuce ,i da se pere (jedino kiselinom) krv ostaje na kozi i to dugo...
Mislim da nije bas tako kao sto ti pricas... Ja ne verujem da su oni tako nesto koristili na nasipu i na mestima gde su predpostavljali da je ubijena... On je sutradan kada je priveden verovatno i ispregledan i eto nije pronadjeno nista... Na kraju pitanje je i koliko je predhodno vece uopste bio umrljan od krvi... Jedini slucaj u kome mislim da je moguce da je saucesnik ucestvovao je u prikrivanje(ali to moze biti samo najblizi rod)... Dakle, moguce je da je u sumrak dosao saucesnik i dok je Z "trazio" zenu, saucesnik se bavio prikrivanjem opremljen rukavicama i sl' pomagalima za prikrivanje... Naravno da je ubistvo sigurno bilo ne planirano....

- - - - - - - - - -

. Možda joj je glava bila umotana u nešto kako bi je obukli a da ne ostane mnogo krvi na majici.
A sto bi umotavali glavu da ne bi bilo krvi na majici? To da bi u istrazi ukapirali da joj je majica naknadno obucena?

Opet te pitam ,to sam i pre par meseci radio,gde je krv na njemu ,gde su tragovi krvi na njemu ,ako je on pocinilac?Nestali ,isparili,pa jedino da se kupao u nekoj kiselini i varikinom trljao

A znamo da je bio i zadrzan u stanici 48h,znaci ,u sustini uvek te jedna ista diskusija.,,

Svak je nevin dok se ne dokaže da je kriv. Zato, pokuša ću da ne spominjem imena. Jasno nam je da Jelena nije ubijena na nasipu.
Ako je Jelena ubicu (ma ko on bio) izgrebala noktima, onda je ubičin biooški materijal (krv i koža) koji sadrži DNK ubice, sačuvan pod noktima žrtve. Logično je onda da je ubica (sa pomagačima) Jelenine prste stavljao u varikinu. Ali, ako je Jelena, izgrebala ubicu po ruci (recimo) to nikako ne znači, da će Jelenin DNK da se zadrži na ranama ubice. DNK se ne prenosi dodirom već biološkim materijalom. U vezi Jelenine krvi koja je prskala po ubici i njegovoj odeći. Odeću ubičini pomagači su mogli baciti, a ubica je imao vremena da opere krv sa sebe.

Mislim da nije bas tako kao sto ti pricas... Ja ne verujem da su oni tako nesto koristili na nasipu i na mestima gde su predpostavljali da je ubijena... On je sutradan kada je priveden verovatno i ispregledan i eto nije pronadjeno nista... Na kraju pitanje je i koliko je predhodno vece uopste bio umrljan od krvi... Jedini slucaj u kome mislim da je moguce da je saucesnik ucestvovao je u prikrivanje(ali to moze biti samo najblizi rod)... Dakle, moguce je da je u sumrak dosao saucesnik i dok je Z "trazio" zenu, saucesnik se bavio prikrivanjem opremljen rukavicama i sl' pomagalima za prikrivanje... Naravno da je ubistvo sigurno bilo ne planirano....

- - - - - - - - - -

A sto bi umotavali glavu da ne bi bilo krvi na majici? To da bi u istrazi ukapirali da joj je majica naknadno obucena?

Ne sa namerom da ne ostave trag na majici, već da ne bi bilo krvi na mestu gde su to radili..na primer...

Elem, čitam ove komentare na tom profilu za podršku ZM, i ima objava pre rijalitija, kao njegova slika i biografija. Poslednja rečenica glasi:

"Posle pauze od nekoliko godina vratio se streljaštvu i pristupio Savezu za praktično streljaštvo Srbije, gde je aktivan u dve discipline- brza i precizna tehnika delovanja vatrenim oružjem i dalekometno streljaštvo vatrenom puškom. Kako sam kaže streljaštvo mnogo voli i baviće se time dok ga služi mirna ruka i oštro oko."

Kakva ironija... :mrgreen: Oštro i dalekometno oko ne vidi na nasipu da mu neko ubija ili otima ženu!

Objava u toj nekoj grupi, ne mogu više da pohvatam sve, sa ličnog profila ZM sa sve svojim selfijem...ta objava je podeljena na tom profilu podrške, tamo sam videla..

"Veliki Pozdrav svima u podrsci...

Evo, da Vas obavestim;
juce je pocelo sudjenje sa tuzenim Draganom Vucicevicem, glavnim, odgovornim urednikom lista Informer.
Zbog visemesecnog ljaganja, blacenja i podstrekivanja neosnovane sumnje, vezane za moju porodicu i mene,
doticni se osilio. S' obzirom da je blizak sa visokim funkcionerima ,te smatra da tek tako moze da satanizuje, zigose i unistava zivot jedne porodice.
Ali, ipak u Srbiji postoji Zakon.
Izasao je sav besan, preznojan i rumen iz sudnice.
I vec danas na perfidan nacin se sveti zbog tuzbe. Objavljuje tekst u informeru da sam trazio seks 34 dana nakon Jelenine smrti.
Evo, da mu odgovorim!
Trazio sam seks sa tvojom mamom i sestrom ljigavce, seljacki. Misu mali, sitna duso. Neces me uplasiti ovim sto ponovo pljujes... Zoran Marjanovic se ne plasi, ni tebe, ni tih koji ti cuvaju ledja-da se bahatis ovom zemljom.
Kako tebi uopste mogu da veruju? Ljigavko, danas si uz jedne, sutra uz druge-kako vetar duva.
Pozdrav svima, od srca Zoran Marjanovic."

Nije mu ovo prvi put da ima ovakve izlive pisanja i prozivanja. Baš je fin i kulturan čovek. Ne kažem da smo svi mi fini, ne psujemo itd, nego se lik predstavlja pooootpuno drugačije. Zapravo je sirovina teška.

Ljudi ,vi ne shvatate VNf ,krv ne moze da OPERE VODOM ,cak iako je ona golim okom oprana ,tragovi krvi dugo ostaju ,cak i par nedelja ,pitaj svakog forenzicara i naucnika koji se time bavi.

Neživa materija (drvo, tkanina) mogu da zadrže molekule krvi, ali molekuli krvi, ne mogu da se trajno vežu za živu materiju recimo kožu ubice. Kada bi bila istina to što si rekao, onda ne bi postojali nerešeni slučajevi i policija se ne bi bavila ispitivanjem svedoka. Desilo se ubistvo. Osumljičena je osoba A, forenzičari ispitaju ima li tragova krvi na njoj i ako nema on je slobodan.

http://www.exploreforensics.co.uk/detecting-evidence-after-bleaching.html

Chlorine bleaches can remove a Bloodstainto the naked eye but fortunately, forensics experts can use the application of substances such as luminol or phenolphthalein to show that haemoglobin is present. In fact, even if the shady criminal washed a bloodstained item of clothing 10 times, these chemicals could still reveal blood.

Eto cak i ova varikina tesko da moze da ukloni krv,a sta mislis onda da ce voda i neki sampon uspesno da otklone krv sa tela?

http://www.exploreforensics.co.uk/detecting-evidence-after-bleaching.html

Chlorine bleaches can remove a Bloodstainto the naked eye but fortunately, forensics experts can use the application of substances such as luminol or phenolphthalein to show that haemoglobin is present. In fact, even if the shady criminal washed a bloodstained item of clothing 10 times, these chemicals could still reveal blood.

Eto cak i ova varikina tesko da moze da ukloni krv,a sta mislis onda da ce voda i neki sampon uspesno da otklone krv sa tela?

Tekst se odnosi na uklanjanje tragova krvi sa odeće (tkanine), ljudska koža je nešto drugo. Molekuli tkanine vezuju molekule krvi, ćelijeljudske kože ne!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back