Zna sta, onaj covek sto je ubio zenu u Nisu ne znam kako je izgleda kada su njega priveli, ali svakako ga nisu na osnovu izgleda prepoznali kao ubicu(on je rekao da to nije), vec na osnovu toga sto je rekao da je dosao kolima, a njegovi kljucevi nadjeni u kuci.. Znaci na osnovu kljuceva... Tada je "pukao" i poceo da priznaje... Ona zena koja se sumnjici za ubistvo sina motikom, takodje nije optuzena na osnovu izgleda tog dana(ili rana na sebi).. Na kraju je cak i oslobodjena... Verovatno da ima jos puno primera na kojima se na ubici ne mogu prepoznati tragovi ubistva, pogotovo ako ubistvo nije izvrseno vatrenim oruzjem(pa da se uzme parafinska rukavica).... Kada bi to samo tako moglo, sta ce policiji onda bilo kakvi drugi dokazi ?
Ne sećam se tačne priče iz novina, ali mislim da je on sam sebe izudarao i kao bio u nesvesti dok su mu ubijali ženu, kad su videli ključeve skontali su da laže. njega još nisu priveli, oni su bili na licu mesta...
- - - - - - - - - -
Ne bi bio zadrzan mnogo duze od 48 sati, jer je nemoguce da bude zadrzan(covek je odmah uzeo advokata), ne moze neko da bude zadrzan duze od 48h dok se ne podigne optuznica.. I ponavljam; On je tek sutradan pozvan u policiju i zadrzan 48h!! A drugo, ne mora da znaci da na njemu mora da bude vidljivih tragova.. Toliko sati je proslo od nestanka do dolska policije, mogao se presvuci sto puta...
Dobro, ne znam koliko mogu da ga zadrže bez tragova i sa tragovima... ali sigurno je da bi ga zadržali duže da su našli tragove krvi recimo. Mogao je da se presvuče i sigurno se presvukao jer mislim da nije baš u onome u čemu je uslikan na nasipu išao na nasip da mu žena trči a on da šeta sa ćerkom...
Ali tragovi ne ostaju samo na odeći.
Sećate se svi da je bila kao informacija u novinama da je na Jeleninom vešu nađen ženski DNK? To se možda desilo da ostane prilikom presvlačenja tela kako bi se uklopilo u priču o trčanju. Možda joj je glava bila umotana u nešto kako bi je obukli a da ne ostane mnogo krvi na majici. Možda je majica bila sportska sa većim dekolteom poput onih atletskih pa je bilo lako obući a da se ne zamaže krvlju... to su samo neke pretpostavke..
Hmmm pominje se ovde opet ta podrška, odem na FB, ukucam podrška z... odmah izlati profil, ne grupa. Profil otvoren, vidim poruke podrške, poziv za glasanje u rijalitiju, i post koji se odnosi na CFI. Podrška ZM pita:
"Zamolili su me neki ljudi da ne napadam gospodina Sipku, ali ja moram da mu postavim pitanje. Kazete da je na licu krvnicki ubijene zene nadjena zakorela krv, pa u nastavku smesnog izlaganja kazete da je celo telo bilo u vodi(okrenuto na stomak). Oprostite, da ali je Vasa rekonstrukcija utvrdila mozda DA JE VODA SUVA, pa je tako krv uspela da ostane kako tvrdite na licu? PODRSKA ZORANU MARJANOVICU"
Ispod je odgovorila Teodora Krsmanović, Jelenina sestra od strica:
"Krv u vodi ne moze da se lepi na kozu,sto znaci da nije moguce da je ubijena u kanalu!? Nisi pratila i molim.te prestani da se mesas,rekla sam ti razumem.sve ali u slucaj nemoj da se mesas! Mi smo njena rodbina i angazovali smo ih iz jasnih razloga prema tome prestani da se mesas u ovo..." i nastavlja se posle u komentarima njihova prepiska.
Teodora joj je napisala "Molim.te bez obzira nemoj praviti sebi problem da te ljudi blate ,prestani da se mesas u slucaj !
NAMA JE INTERES DA SE RESI A KOJI JE TVOJ INTERES U OVOME POSTO NISI CLAN PORODICE NISI JOJ BILA PRIJATELJ STA JE TVOJ INTERES?"
Upravo tako! Koji je njihov interes pa pljuju na nešto što će možda pomoći da se ubica i pomagači uhvate?! Da su Marjanovići nevini, prvi bi angažovali CFI ili sličnu organizaciju da pomognu makar, ne bi ulazio u rijaliti da dobije sažaljenje zbog deteta...