Nestala Jelena Krsmanovic pronadjena mrtva

• Začetnik teme Začetnik teme Gusan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neverovatno je koliko se svi oni drže zajedno! Kao da unapred znaju šta ćemo da ih pitamo. Imamo utisak da se oni unapred dogovaraju jer svi Marjanovići na isti način odgovaraju na postavljena pitanja. Ponovo će svi biti ispitani jer smo ovoga puta sigurni da će neko od njih da pukne i da više neće moći da trpi pritiske. Miloš Marjanović je tokom tročasovnog saslušanja bio veoma nervozan. Naša nova saznanja su da je on slagao da je u vreme ubistva bio kod kuće jer su bazne stanice registrovale njegov mobilni na drugom mestu - kaže naš sagovornik.

Policija planira da ponovo ispita svečlanove porodice Marjanović, a razlog za ponovna saslušanja su novi dokazi do kojih su inspektori došli tokom istrage o ubistvu Jelene Krsmanović Marjanović, saznaje Kurir.

Naš izvor iz istrage kaže da je do sada bio neverovatan nastup svih Marjanovića koji su saslušavani policiji.

On tvrdi da su u policiji ubeđeni da Marjanovići na neki način imaju veze sa ubistvom pevačice „Granda“.

Dobro Tao, velikodusno cu prepustiti tebi resenje ovog slucaja :D

Bitno je da se resi to cim pre, kako bi se smirile duse i nesretne Jelene, a i citave javnosti :)

...

Neeeee, nemoj da odustaješ , baš volim da čitam tvoje opservacije, razmišljanja :)

Ima logike u svemu tome što pišeš, a i umeš lepo da sastaviš priču i nadasve pismeno što je ovde retkost , nažalost.

I da , apropo smrdljivih sektaša jehovinih svedoka za koje sam mislila da su samo tunjavi, mutavi, tupavi ali to je generalna osobina svakog bezmozgog koji se učlanjuje u neku sektu oni su i agresivni ha ha :D

U komšiluku ima jedna vila koju je vlasnik izdavao i u neznanju ceo sprat izda nekim mentolima za koje se ispostavi da su jehovini svedoci.

Kad se to potvrdilo nije me mrzelo da mu šibnem mail u daleku Australiju gde živi ( znamo se od malena iako je on stariji ) i da ga zamolim da protera gamad da nam ne uneređuje kraj i fin čovek to i uradi...svi bi s njima tako trebalo, svi.

Interesantna je ova teorija o tri Miloša, neverovatna slučajnost , a svi znamo da slučajnosti ne postoje :think:

Jedva čekam da nastaviš u tom pravcu.

...
Naš izvor iz istrage kaže da je do sada bio neverovatan nastup svih Marjanovića koji su saslušavani policiji.
...

E Vokeru dozvoljavaš da te taj neki anonimus koristi kao svog portparola, ccc ...
Ko je to ?

Što ne izađe sa svojim rešenjem misterije ?
Jel' to neka čistačica iz policijske stanice ?
Ne verujem da je neki pozornik ?!

Kol'ko ja vidim
to je neko kome nije jasno da svi ljudi nisu isti
i da ne deluje taj seoski sistem pritiska na svakog.

Neverovatno je koliko se svi oni drže zajedno!
...

Evo vidiš,
znao sam da je čistačica !
Ona se sa mužem rastala
kada su je druge higijeničarke uzele na zub
pa je ogovarale.

A muž joj je već bio sumnjiv
kad god bi ga pitala gde je bio, odgovorio bi :
" Ma pusti me bre ženo sa tim glupostima !"

A banda se drži zajedno, to je njoj objasnio još kolega domar u PS,
koji je pohađao i kurs za policajca,
( mada ga nije završio - jbg tražilo se da bude pismen ..! )

Sve to nije važno,
sada toj čistačici ni ne treba muž,
ima dobru kintu od medija,
ona ustvari drma srpskom javnošću !

Šta se njoj javi na wc šolji noću,
to sutra štampaju Blic, Kurir, Informer, Alo, S.Telegraf ( ili beše Tabloid ? :eek: )
o TV kućama da ne govorimo - otimaju se, prave rekonstrukcije,
a sve na osnovu onoga šta je rekla Mica čistačica.

Žao mi onih pravih inspektora iz Bele kuće,
verovatno su poslati na bolovanje, odmor ili ko zna gde ...

Mica vodi glavnu reč !
( ne pitaj ništa, viši državni interesi !)

Mislim da Tao gaji neku vrstu divljenja prema njemu
...

To mi vraćaš zbog onog što sam rekao
da Kizu napadaju svi oni koji bi svog bračnog druga da umlate ?

...
Ni ja ne mogu da dokučim u kojoj vezi je sa njima ali da ih preterano gorljivo brani, to stoji.

A ne vidiš one
koji ih preterano gorljivo napadaju ?

Što se Zorana, a i Marjanovića generalno tiče, ne vidim tu nikakvu konkretnu sektu u pozadini. Protestantske sekte nisu, oni ne bendaju svece, ikone itd. Nisu ni istočnjačke, nema tu elemenata toga. Ima pojedinih elemenata Gnoze (zemlja kao iskušenička planeta), međutim nisu razrađeni. Sve u svemu jeste pravoslavlje, sa pojedinim devijacijama, koje mi se ne čine posebno važne. I isticanjem tih nekih paganskih elemenata (obožavanje Sv. Petke), koje su ionako prisutne u pravoslavlju. Malo mi cela ta priča oko misterioznih sekti izgleda kao odgurivanje njih od sebe i prebacivanje na druge (sektaroši, nisu pravoslavci, a ustvari su naše gore list).

To ne znači da isključujem da Zoran redovno kontaktira sa određenim ljudima i da ih uvlači u tu neku svoju maštu, da možda i ne postoje neki koji na njega gledaju kao da je guru.

Pa mislim sto bi bilo bitno dal su u sekti kao da olaksaju muriji ili nama da ih osudimo,i da je bivsi osudjenik ne mora da znaci da je ovaj zlocin pocinio

Pa mislim sto bi bilo bitno dal su u sekti kao da olaksaju muriji ili nama da ih osudimo,i da je bivsi osudjenik ne mora da znaci da je ovaj zlocin pocinio

Naravno da je bitno. Ne znači da su je oni ubili, ali Jelena očigledno JESTE ubijena. Izgleda da nije motiv koristoljublje, niti je ubica seksualni manijak. A mora postojati razlog zašto je ubijena. Znači dolazimo do nečijeg ličnog motiva (tipa ljubomora, osveta), i u tom kontekstu ne može da bude nevažno da li je neki član porodice u određenoj sekti, u kom se društvu kretala itd. Drugi motivi nemaju smisla.

Kao ubice su izbeglice... pa da, svi se sećaju čoveka sa štapom i one žene što čuva ovce, a zaboravili da su na nasipu videli i dva krvava crnca sa kamenčinom pod pazduhom. Osim toga nema motiva, nije ukraden mobilni, nije silovana...

Ili teorija o huliganima... Taj dan su igrali klinci... Publika se uglavnom sastojala od roditelja sa decom, pa nije Ivan Bogdanov sa ekipom valjda i dotle stigao. A sve i da jeste bilo huligana, gde je motiv? Ajde da su našli ubijenog pedera ili navijača, ali zašto bi razbili Jeleni glavu kamenom?

Koliko god malo znali, nema tu nekog velikog prostora ostavljenog za spekulacije. Ubitvo je očigledno planirano, a ona je (po Zoranovoj verziji) neplanirano otišla na nasip. Tako da se ili radi o nekom ko je planirao zajedno sa Zoranom, ili je morao nedeljama vrebati Jelenu, ili opet ima kuću u blizini nasipa, odnosno na putu do njega, pa je mogao da vidi kad su stigli. Pretpostavljam da je policija ispitala sve potencijalne neprijatelje koji stanuju na takvim pozicijama. Četvrta opcija ne postoji, ako to dobro vidim.

Ja bih svima preporucio da gledaju stare filmove agate kristi

Pa bolje je da se Agata čita nego gleda ;)

Kod Agate bi rešenje otprilike išlo tako da je Zoran izmanipulisao vreme, odnosno red događaja kako bi dobio alibi... Recimo prvo tražio sa ćerkom Jelenu, onda odvezao ćerku kući, možda i pozvao policiju, pa tek onda ubio Jelenu... Time ne bi samo stvorio iluziju alibija (ćerku), već bi i auto ostao čist... Da je hodao po močvarama pre sedanja u automobil, morali bi se naći barem tragovi blata u njemu, jeli? Ako se posle te vožnje uprljao, opet nema veze - tražio je Jelenu, otud blatnjave cipele itd.

Što se signala mobilnog tiče, sigurno danas postoji app koji automatski u razmacima od npr 1-10 minuta bira određen broj telefona (Npr SchedCall). Ostaviti mobilni u automobilu ili u travi i time izmanipulisati svoju tačnu lokaciju za vreme ubistva, to je nešto čega će se svaka budala danas setiti, ako ubistvo nije baš u afektu. Mogao je i još pre trčanja tako podesiti Jelenin mobilni da pozivi sa njegovog broja telefona budu bez zvuka. Teoretski ju je dakle mogao zvati još i dok je ona bila živa, ne bi mu se javila prosto zato što ne čuje njegove pozive. To je takođe izvodljiva manipulacija redosleda događaja.

Ima nešto oko tog mobilnog što od samog starta iritira. Ubica se nije javio na Zoranove pozive, ali se javlja na majčin. Razlog može biti i taj da se jedino majčin poziv čuo (mogao da bude problematičan sa stanovništa ubice), međutim nije samo to. Malo je čudno i to što se ubica u svom tom haosu, u momentu snašao sa njenim telefonom. Nije tako lako ovladati tuđim mobilnim (prvo se javiti, a onda isključiti zvuk), čak ni u nekoj normalnoj, svakidašnjoj situacija, a ne tek ako je neko upravo izvršio ubistvo, i to još na sred nasipa, i pokušava da sakrije telo i dokaze. Znači tu ima par varjanti - ili se radi o nekome ko se jako dobro razume u mobilne telefone (eventualno lopov), ili neko ko poznaje dobro jelenin mobilni, ili eventuano poseduje isti model. Interesantno je i što ubica ne isključuje mobilni, nego samo ton. Logičnije bi bilo da ga islključi ili baci da ga policija ne bi mogla locirati. (Ne znam da li SchedCall ili neki sličan app može biti zeznut ako mobilni broj koji treba da se zove nije više dostupan... Nemam iskustva sa tim, trebalo bi testirati.)

Druga stvar koja jako iritira je ta vrba pored koje je pronađeno telo. Vrba... ne znam koliko drveća ima pored nasipa, mislim jako malo. Logično je otud da drveće služi kao neka vrsta prostorne orjentacije, tipa: Nađimo se kod vrbe tad i tad, čekaj me kod vrbe tad i tad. Izgleda ili da je bilo bar dva napadača, ili da se Jelena dogovorila sa ubicom da se nađe kod vrbe.

Da se razumemo, ja ne mislim da je Zoran počinio ubistvo, naprosto ne znam, nemam više informacija od ovih isrivljenih u medijima. Hoću samo da kažem da je lako podmetnuti dokaze, tako da se čini da je više osoba umešano, da je sve misteriozno, itd. A u stvari je mogla biti samo jedna osoba. Mogao je biti Zoran, mogao je biti neki obožavalac, neko ko se hteo svetiti porodici, neka Zoricina mušterija, verski fanatik... ima tu puno opcija. Ali po ovim informacijama je verovatno da je ona lično poznavala ubicu.

Naravno da je Zoran. Da on samo zna ko je ubica on bi to i rekao ne bi cekao da ga ljudi sumnjice da mu satanizuju porodicu, oca, majku brata, ili sutra cerka da posumnja u njega. Rekao bi on da je neko drugi(neko koga on zna). Ali nije neko drugi vec on sam.
Kada je vec nekoliko puta udario, polozio je na stomak i udarao u glavu(da joj ne gleda u lice). Bilo mu je bitno da bude mrtva i zato je udarao jos dosta puta nakon sto je izgubila svest.. On se nje inace dosta plasio. Nije bio siguran da li je mrtva i da li ce mozda nakon pronalaska nje uspeti da je reanimiraju. U strahu i panici udario je jos nekoliko puta snazno u glavu i ubacio u vodu sa licem na dole(da bude siguran da nece preziveti). Njen telefon je verovatno i poneo sa sobom kada se vratio na stazu. Tu ga je i sam zvao(predhodno smanjio ton), kao i jeleninu majku, zatim se verovatno slucajno javio dok ga je cackao, jer ton je bio skroz smanjen pa nije ni provalio majcin poziv dok je nesto radio na telefonu. Potom ga je sa staze bacio u travu.

Poslednja izmena:
Naravno da je Zoran. Da on samo zna ko je ubica on bi to i rekao ne bi cekao da ga ljudi sumnjice da mu satanizuju porodicu, oca, majku brata, ili sutra cerka da posumnja u njega. Rekao bi on da je neko drugi(neko koga on zna). Ali nije neko drugi vec on sam.
Kada je vec nekoliko puta udario, polozio je na stomak i udarao u glavu(da joj ne gleda u lice). Bilo mu je bitno da bude mrtva i zato je udarao jos dosta puta nakon sto je izgubila svest.. On se nje inace dosta plasio. Nije bio siguran da li je mrtva i da li ce mozda nakon pronalaska nje uspeti da je reanimiraju. U strahu i panici udario je jos nekoliko puta snazno u glavu i ubacio u vodu sa licem na dole(da bude siguran da nece preziveti). Njen telefon je verovatno i poneo sa sobom kada se vratio na stazu. Tu ga je i sam zvao(predhodno smanjio ton), kao i jeleninu majku, zatim se verovatno slucajno javio dok ga je cackao, jer ton je bio skroz smanjen pa nije ni provalio majcin poziv dok je nesto radio na telefonu. Potom ga je sa staze bacio u travu.

To su jako teške optužbe

Sada je sumnja pada na Zoranovog brata jer je lagao policiji

Poslednja izmena:
Ma kakav brat. To je jednostavno psiholoski pritisak koji se vrsi preko medija(po nagovoru policije) da se udara na najblizu rodbinu majku, oca, brata i da se na taj nacin "iskamci" priznanje od Zorana koje bi doslo kao zastita sopstvene porodice. Ali on to nece, on nece popustiti. Takodje ako porodica zna policija zna ko bi logicno prvi trebao da popusti, a to je naravno snaja, a zatim i polu brat. Medjutim mislim da cela familija ne zna, vec da znaju samo otac i majka.
Ovo ubistvo nema nikakav plan. Ono ima trenutak pucanja filma(nakon necega sto se nagomilavalo godinama) i tada je ubica uzeo prvo sto mu je doslo pod ruku i poceo da udara. Nema tu nikakavog plana niti pracenja. Nekoliko stotina ljudi koji ciji su mobilni telefoni bili u blizini su ispitani i niko nije sumnjiv. Znaci da u toj fantaziji da je neko oteo i posle vrati mora da bude neko ko ne nosi telefon, ko je znao da njen telefon smanji i da ga ostavi blizu staze, a pre toga da se javi na majcin poziv(pola sata nakon ubistva), a opet pre toga da se ne javi na zoranove pozive. Da ne ostavi nikakve tragove stopala od mesta gde je nadjeno telo pa ka putu. Da ga ne snimi ni jedna kamera okolo(ni iz autobusa, ni iz prodavnice ni iz kuce pored) i sve to u sred bela dana. Gluposti...
Sve ovo meni samo dokazuje koliko je lako da neko(kada samo hoce) obmane citavu javnost izlaze policiju, a da mu oni ne mogu nista. Znaci dovoljna je samo volja i prosecna inteligencija i mozes da radis sta hoces. Uostalom kao i u politici.
Ali da ne bi ispalo da je policija losa ja sam ubedjen da oni sve to znaju, ali da tuzilastvo ne moze da podigne optuznicu i tu sve staje. Ovo jeste rijaliti slucaj(bitan za posmatrace), ali on je u sustini nebitan i drzava nece da menja svoja jasna pravila samo zbog ovog slucaja. Dakle; Ne moze se podici optuznica bez materijalnih dokaza bez obzira sto je ovde sve ocigledno i sto je jasno ko je ubica, a cak i kako se sve to od prilike desilo(jasno za inspektore, ali im je zakon vezao ruke).

Poslednja izmena:
Ono što ne shvatam je zašto je njega policija privela i pre nego što je nađeno Jelenino telo. Mislim po kom osnovu? Nisu ga mogli privesti za ubistvo, dok se nije znalo da je uopšte bilo ubistva. Nije prošlo ni 24 sata od njenog nestanka, a kamoli zakonskih 48. To je ipak odrasla žena, mogla je bez nečije dozvole sesti u autobus i otići kod neke prijateljice na primer (da kažemo da je bila svađa). Mislim šta bi bilo da hapse sve muževe čije žene nestanu na par sati ili na jednu noć. Čega bi sve tu bilo. Ok tražiti je, ako su okolnosti sumnjive, ali privođenje???

Ne slažem se oko pucanja filma. Ubistvo nije bilo u afektu. AKO je bio Zoran, onda samo planirano ubistvo dolazi u obzir. Udarati tek tako nekoga kamenom u glavu i onda otkloniti sve dokaze nije moduće. Krv se ne može tako lako sprati. Ni sa odela, ni sa kože. Bilo bi je svuda, od đonova pa do ušiju. Ne mora se videti golim okom, ali se ne može sprati danima - čak ni varikinom. AKO je Zoran počinio ubistvo, morao je npr prebaciti neki džak ili tako nešto preko glave dok ju je udarao. A to je već daleko od afekta. Da je odnošena i vraćana ne verujem ni ja.

On je bio na saslusanju. Za policiju je to najbitniji period u istrazi. Po zakonu su smeli da ga drze 48 sati, retko koga toliko drze osim onoga ko im je zesce sumnjiv, a on je to bio. Mislim da su oni jos tad provalili o cemu se radi, nisu imali materijalni dokaz, morali su da ga puste(po zakonu), a drzali su ga onoliko koliko najvise moze(opet po zakonu). Ponovno saslusanje je moguce tek ako se nadju novi bitni dokazi.
On ima svog advokata i nemoguce je bilo sta uraditi mimo zakona.
Sto se tice privodjenja muzeva prilikom nestanka zena: U pitanju je muz koji je bio(po njegovim recima) na par stotina metara od zene u trenutku njenog nestanka, koji nije vikao u zelji da je nadje, ako je otisla da izvrsi nuzdu ili iz nekog drugog razloga skrenula sa staze, koji je ispitivao ljude da li su videli zenu koju je opisivao i tek nakon toga je zvao na njen telefon. Koji za jedinog svedoka ima cerkicu koja nije u stanju da bude saslusana. Koji laze da se nije svadjao sa zenom. Koji veoma sturo opisuje sve sto se tada desavalo,a sto bi pomoglo policiji. Koji je nervozan, a trudi se da bude skoncentrisan kada prica o bitnim stvarima. Ciji je telefon bio ugasen jedno vreme oko ubistva.

Ne slažem se oko pucanja filma. Ubistvo nije bilo u afektu. AKO je bio Zoran, onda samo planirano ubistvo dolazi u obzir. Udarati tek tako nekoga kamenom u glavu i onda otkloniti sve dokaze nije moduće. Krv se ne može tako lako sprati. Ni sa odela, ni sa kože. Bilo bi je svuda, od đonova pa do ušiju. Ne mora se videti golim okom, ali se ne može sprati danima - čak ni varikinom. AKO je Zoran počinio ubistvo, morao je npr prebaciti neki džak ili tako nešto preko glave dok ju je udarao. A to je već daleko od afekta. Da je odnošena i vraćana ne verujem ni ja.

Planirano ubistvo kamenom ne postoji ni u crtanom filmu, a tek naruceno kamenom ne postoji. Znaci ni u srednjem veku. Sto se tice patika ili odela: On je otisao na saslusanje vise od 6-7 sati nakon njenog nestanka, a policija je dosla isto pitaj Boga koliko sati nakon njenog nestanka. Pre toga su dolazili njegovi, vozili se tamo-vamo. U pitanju su sati bez policije, moglo je biti dovoljno dogovora, a i presvlacenja, preobuvanja itd...Za nekog ko zeli da prikrije ubistvo sasvim je logicno da se preobuje ili presvuce.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back