- Poruka
- 1.029
pa cija je bila Dalmacija u to vreme, ako ne deo Hrvatske?
![]()
Za tu mapu će i neki hrvatski istoričari reći da je falsifikat.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa cija je bila Dalmacija u to vreme, ako ne deo Hrvatske?
![]()
Dubrovnik je oduvek bio prica za sebe... njega ni ne racunam kad pricam o Dalmaciji
niko ne spori da Dalmacija nije bila deo i drugih drzava, al glupo je reci 'bila je svacija, samo ne hrvatska', pogotovo ako je u njoj bilo sediste hrvatskih kraljeva
Jeste, ali KiM ni tada nije bila zasebna oblast u srpskoj drzavi kao sto je to slucaj sa Dalmacijom. Zeta( ili ti Crna Gora ) je druga prica i o njoj bi se dalo diskutovati. E takav status je imala i Dalmacija ( znaci zasebna celina). Znaci, istorijski je Dalmacija imala vise razloga da bude SAP nego KiM!
Za tu mapu će i neki hrvatski istoričari reći da je falsifikat.
Кемице сине, шта ти мислиш о подјели БиХ на три независне државе?
Nisam ja ni rekao da je bila svačija, samo ne hrvatska, samo kažem da je od svih država koje su u svom sastavu imale Dalmaciju, Hrvatska poslednja u nizu.
ok, bila je posebna celina unutar Hrvatske drzave, vise nije, sad je deo unitarne drzave... velika stvar
poenta je da su njome upravljali hrvati i pre 1939.
Кемице сине, шта ти мислиш о подјели БиХ на три независне државе?
moguce... no, akcenat je na Primorsku hrvatsku... ostalo i nije toliko bitno
znaci pre 1939. nije imala veze sa Hrvatskom?
Nisam ja ni rekao da je bila svačija, samo ne hrvatska, samo kažem da je od svih država koje su u svom sastavu imale Dalmaciju, Hrvatska poslednja u nizu.
ok, bila je posebna celina unutar Hrvatske drzave, vise nije, sad je deo unitarne drzave... velika stvar
poenta je da su njome upravljali hrvati i pre 1939.
Ne postoje ozbiljni istorijski izvori koji potvrđuju postojanje bilo kakve srednjevjekovne hrvatske države a Dalmacijom se prvi put iz Zagreba počelo upravljati 1939 godine.Inače stanovnici Dalmacije i ostatka današnje Hrvatske definitivno nisu isti narod,Ako su Dalmatinci Hrvati onda oni u Zagorju nisu ili obrnuto svejedno.
Nisu upravljali Hrvati, nego neke druge države...
Poenta je da je Tito hteo da rascepka Srbiju i srpski narodni korpus na sto vise sitnijih delova. To je POENTA cele price.
ti stvarno nisi normalan... lepo sam ti naveo hrvatske kraljeve koji su upravljali Dalmacijom pre nego sto su pali pod Ugarsku vlast, a ti i dalje teras svoje
kako god, ne zelim vise da se bavim Hrvatskom
moguce... no, akcenat je na Primorsku hrvatsku... ostalo i nije toliko bitno
ti stvarno nisi normalan... lepo sam ti naveo hrvatske kraljeve koji su upravljali Dalmacijom pre nego sto su pali pod Ugarsku vlast, a ti i dalje teras svoje
kako god, ne zelim vise da se bavim Hrvatskom
Dalmatinska ili Primorska kao i Crvena kao i Panonska Hrvatska su neistorijski poliičko- mitski pojmovi.Ako te zanima istorija tih prostora najbolje da nabaviš knjigu Nikole Žutića Rimokatolicizam i Hrvatstvo.
Или бар две.
Хрвати и Муслимани ће заједно, они су то сами одабрали.
Дакле две а не три.
to neki cetnik?
Не можете то тек тако износити овде. Једна независна држава је сигурно Република Српска али шта ће бити са фбих ако се Бошње спрче на 23% територије бих.
Drugi su ti odgovorili da nema ozbiljnih istorijskih izvora koji to potvrđuju, a sve i da je rodno mesto "hrvatskih kraljeva" Knin, to opet ne znači da su oni odatle upravljali celom Dalmacijom. Dalje, čini mi se da ja tebe nisam vređao, a ti o normalnima i nenormalnima...
kako kad je Srbija za vreme Tita bila veca nego za vreme Nedica, a Hrvatska duplo manja od NDH?