seksi80
Primećen član
- Poruka
- 761
Dalmacija je bogami i pre bila deo Hrvatske
sto se tice siptara na Kosovu, siptari su postali vecina negde sredinom 19. veka
Dalmacija je prvi put postala deo Hrvatske kad je stvorena Banovina Hrvatska 1939-te
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sto se tice siptara na Kosovu, siptari su postali vecina negde sredinom 19. veka
- - - - - - - - - -
RickRoss;27408759 [COLOR="silver":- - - - - - - - - -[/COLOR]
svi znamo za zlocine koje su ustase ucinile i niko ih ne porice
ali opravdanje za ubijanje dece ne postoji
po cemu si ti bolji od ustasa ako opravdavas ubijanje hrvatske dece?
Za Šiptare je ključna reč "postali", uz neviđeni teror i odobravanje njihovih turskih gazda. Pa i pored svega toga, nisu bili apsolutna većina sve do 60-ih godina prošlog veka. A za Dalmaciju bih ti verovao kada bi mi pokazao neke podatke o tome?
Dalmacija je prvi put postala deo Hrvatske kad je stvorena Banovina Hrvatska 1939-te
A za Dalmaciju bih ti verovao kada bi mi pokazao neke podatke o tome?
Za Šiptare je ključna reč "postali", uz neviđeni teror i odobravanje njihovih turskih gazda. Pa i pored svega toga, nisu bili apsolutna većina sve do 60-ih godina prošlog veka. A za Dalmaciju bih ti verovao kada bi mi pokazao neke podatke o tome?
Zašto decu nisu ostavili već su ih poveli sa sobom kao štit? Ovako, kad krene, ne zaustavlja se. Niko ne razmišlja da li je bolji, a u boga nisu verovali.Tad se namiruju dugovi. Šta ti misliš zašto se dogodila Srebrenica?
Tako je. Recimo, uzmimo za primer Podujevo. Do kraja 60-tih, tamo su Srbi cinili 70% stanovnistva. danas tamo nema ni jednog srpskog uveta. Jos jedan dokaz Brozove antisrpske politike koji je i sakom i kapom doseljavao Siptare iz Albanije.
e pa vidis, za to nisu krivi komunisti, vec srpska vojska i srpski kralj koji nisu napravili reda tamo i oterali nelojalno stanovnistvo
a imali su prilike posle balkanskih i Prvog svetskog rata
Kralj Aleksandar je bio jugoslovensi opredeljen.Budala. Kao pobednik rata je mogao da bira šta će.
Ja tu ne vidim nikakav dokaz da je Tito doseljavao ljude iz Albanije?
Tito je otvorio granicu sa Albanijom za doseljavanje navodnih izbeglica koje su bezale od Envera Hozde. Smisljeno je to radio da bi sto vise uvecao broj siptarskog stanovnistva na KiM.
a zasto njegov otac posle Prvog balkanskog rata nije se obracunao sa siptarima na Kosovu
siptari su i tada imali visoki prirodni prirastaj, pravili su nerede i bili nelojalni prema Srbiji, a opet ih niko nije dirao
samo da budala nije mogla da zakljuci da kad tad nesto lose ce nastati iz svega toga
a zar niste culi da je Knin poznat kao prestonica hrvatskih kraljeva?[/QUOTE]Ovde si u pravu, ali to ne umanjuje odgovornost srpskih ********* koji su se slihtali Titu i saucestvovali u politici depopulizacije srpskog stanovnistva sa prostora KiM.
a zasto njegov otac posle Prvog balkanskog rata nije se obracunao sa siptarima na Kosovu
siptari su i tada imali visoki prirodni prirastaj, pravili su nerede i bili nelojalni prema Srbiji, a opet ih niko nije dirao
samo da budala nije mogla da zakljuci da kad tad nesto lose ce nastati iz svega toga
mozda upravo zato sto bi ih partizani ubili kao sto i jesu u Blajburgu?
ustase su kao porazena strana bezali zajedno sa porodicom, a ovi su ih sve potamanili
postedi mene sa pricama o osveti i 'vracanju dugova'
ti koji ubijaju nevinu decu i zene su montrumi i za njih nema nikakvih opravdanja
e pa vidis, za to nisu krivi komunisti, vec srpska vojska i srpski kralj koji nisu napravili reda tamo i oterali nelojalno stanovnistvo
a imali su prilike posle balkanskih i Prvog svetskog rata
- - - - - - - - - -
a zar niste culi da je Knin poznat kao prestonica hrvatskih kraljeva?
Pa i nisu baš bili brojni.
pa guglaj malo o hrvatskim kraljevima, Kninskoj tvrdjavi pa ces znati... ne zelis valjda sve ja da ti serviram ovde
ono sto je za nas Prizren, za Hrvate je Knin
s tim sto su Hrvati sacuvali Knin, a mi Prizren izgubili
kako nisu? vec sam napisao da su sredinom 19. veka postali vecina
imaju visoki prirodni prirastaj, a Srbi se jos od Kosovske bitke do dana danasnjeg konstantno sele sa Kosova i Metohije
zato me interesuje zasto srpski kraljevi nisu reagovali
osim ako Srbi vole samodestrukciju, sto su vise puta tokom istorije i dokazali
Komunisti su krivi za zabranu povratka 200.000 srpskih izbeglica na KiM posle 1945. godine, čak su i formalnu uredbu, odnosno odluku doneli po tom pitanju. Što se Dalmacije tiče, čuo si podatak kada je prvi put postala deo Hrvatske, dakle neuporediva situacija sa KiM, a vremenski period od 1939. do 1945. godine svakako je nedovoljan da neko polaže istorijsko pravo na određenu teritoriju.
lepo sam ti napisao da je Dalmacija bila deo Hrvatske i mnogo ranije
a i kakve veze ima ko je kad postao deo koje drzave?
i Vojvodina je do pre 100 godina bila samo u planu Srbije
Ajde reci mi, molim te u kakvim i do kada?Da li ti znas u kakvim odnosima su bili Jugoslavija i Albanija?