Нереди у Федерацији БиХ

BiH se raspada

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
pa cija je bila Dalmacija u to vreme, ako ne deo Hrvatske?

Tomislavova_Hrvatska.jpg

Za tu mapu će i neki hrvatski istoričari reći da je falsifikat.

Dubrovnik je oduvek bio prica za sebe... njega ni ne racunam kad pricam o Dalmaciji

niko ne spori da Dalmacija nije bila deo i drugih drzava, al glupo je reci 'bila je svacija, samo ne hrvatska', pogotovo ako je u njoj bilo sediste hrvatskih kraljeva

Nisam ja ni rekao da je bila svačija, samo ne hrvatska, samo kažem da je od svih država koje su u svom sastavu imale Dalmaciju, Hrvatska poslednja u nizu.

Jeste, ali KiM ni tada nije bila zasebna oblast u srpskoj drzavi kao sto je to slucaj sa Dalmacijom. Zeta( ili ti Crna Gora ) je druga prica i o njoj bi se dalo diskutovati. E takav status je imala i Dalmacija ( znaci zasebna celina). Znaci, istorijski je Dalmacija imala vise razloga da bude SAP nego KiM!

ok, bila je posebna celina unutar Hrvatske drzave, vise nije, sad je deo unitarne drzave... velika stvar

poenta je da su njome upravljali hrvati i pre 1939.

moguce... no, akcenat je na Primorsku hrvatsku... ostalo i nije toliko bitno

Па Први тзв. хрватски историчари и нису поминјали Томислава. Починје се поминјати негде од 19. века у доба буђенја хрватског наионалног покрета. Требало им је нешто као упориште у историји па су, као и све друго, измислили!

Nisam ja ni rekao da je bila svačija, samo ne hrvatska, samo kažem da je od svih država koje su u svom sastavu imale Dalmaciju, Hrvatska poslednja u nizu.

Ne postoje ozbiljni istorijski izvori koji potvrđuju postojanje bilo kakve srednjevjekovne hrvatske države a Dalmacijom se prvi put iz Zagreba počelo upravljati 1939 godine.Inače stanovnici Dalmacije i ostatka današnje Hrvatske definitivno nisu isti narod,Ako su Dalmatinci Hrvati onda oni u Zagorju nisu ili obrnuto svejedno.

Nisu upravljali Hrvati, nego neke druge države...

ti stvarno nisi normalan... lepo sam ti naveo hrvatske kraljeve koji su upravljali Dalmacijom pre nego sto su pali pod Ugarsku vlast, a ti i dalje teras svoje

kako god, ne zelim vise da se bavim Hrvatskom

- - - - - - - - - -

Poenta je da je Tito hteo da rascepka Srbiju i srpski narodni korpus na sto vise sitnijih delova. To je POENTA cele price.

kako kad je Srbija za vreme Tita bila veca nego za vreme Nedica, a Hrvatska duplo manja od NDH?

ti stvarno nisi normalan... lepo sam ti naveo hrvatske kraljeve koji su upravljali Dalmacijom pre nego sto su pali pod Ugarsku vlast, a ti i dalje teras svoje

Ја мислим да о догађајима који се тичу првог миленијума н.е. нема смисла говорити.

Drugi su ti odgovorili da nema ozbiljnih istorijskih izvora koji to potvrđuju, a sve i da je rodno mesto "hrvatskih kraljeva" Knin, to opet ne znači da su oni odatle upravljali celom Dalmacijom. Dalje, čini mi se da ja tebe nisam vređao, a ti o normalnima i nenormalnima...

Или бар две.

Хрвати и Муслимани ће заједно, они су то сами одабрали.

Дакле две а не три.

Не можете то тек тако износити овде. Једна независна држава је сигурно Република Српска али шта ће бити са фбих ако се Бошње спрче на 23% територије бих.

Не можете то тек тако износити овде. Једна независна држава је сигурно Република Српска али шта ће бити са фбих ако се Бошње спрче на 23% територије бих.

Доћи ће до рата између усташа обе конфесије а ми ћемо грицкати кокице.

Drugi su ti odgovorili da nema ozbiljnih istorijskih izvora koji to potvrđuju, a sve i da je rodno mesto "hrvatskih kraljeva" Knin, to opet ne znači da su oni odatle upravljali celom Dalmacijom. Dalje, čini mi se da ja tebe nisam vređao, a ti o normalnima i nenormalnima...

a koji su to drugi? srpski nacionalisti sa Krstarice

isto tako ne postoji ni ozbiljni istorijski izvori koji potvrdjuju da je bosna srpska zemlja, pa to vas ne sprecava da je prisvajate

kako kad je Srbija za vreme Tita bila veca nego za vreme Nedica, a Hrvatska duplo manja od NDH?

Na prvi pogled je tako ali pokrajine su ustvari bile praktično isto što i republike čak je tzv.uža Srbija bila više pod vlašću tih pokrajina nego obrnuto.Isto tako,u pogledu NDH Tito je htio da je sačuva u novim okolnostima pa je istu organizovao u dvije republike SR Hrvatsku i SR BiH.Ovu druga kao republika Hrvata katolika i Hrvata muslimana kako je Tito vidio muslimane ,imala se kasnije pridružiti "matici".

Back