Neljudi jesu u vecini.
Mnogo je utesno zamisljati Genshera sa isukanim vampirskim zubima kako kolje srpsku nejac nocu.
Ali, korumpirani lekar, nadrndana salterusa zbog koje si izgubio ceo dan, profesorka koja nece nista da predaje tvom detetu nego ga salje na privatne casove kod svoje koleginice, policajac koji se smeje kad mu kazes da su ti ukrali manju cifru od 20 000 dinara (ne znam koliko je to u tim vasim KM), kasirka koja krade na kasi i vagi. Sve su to Srbi. Tvoj narod. Moj narod. Genetski srodnici.
I oni su u vecini. Bas takvi. Neljudi.
Моје мишљење је да нису. Не оправдавам такво понашање али нека им дају нормалне плате за живот па ће и они да се другачије односе према својој професији.
kako se grozno varaš ili sebi ne želiš priznat istinu. svi mi ubrajajjući i sebe, varajući i iskorištavajući probijamo se kroz život. tako jednostavno moramo jer bi nas pojeli vukovi. pravdajući se borbom za opstanak na neki način umivamo vlastiti obraz. svi mi.
Не знам на шта мислиш, нити кога варам нити искориштавам. Могу рећи у своје име.
- - - - - - - - - -
25.11.2013 11:21 | SRNA, Dnevni avaz
Većini kantona u Federaciji BiH prijeti bankrot
Sarajevo - Većina kantona u Federaciji BiH /FBiH/ nalazi se pred bankrotom, deficit se mjeri stotinama miliona maraka, a vlasti već pripremaju teren za “kriznu komunikaciju”, jer neće biti novca za isplatu najmanje jedne, najvjerovatnije, decembarske plate.
Ovogodišnji ukupni gubitak vlada u najvećim kantonima u FBiH prelazi 400 miliona maraka, od čega je gotovo polovina u Kantonu Sarajevo.
Finansijski kolaps u kantonima biće najveći udar na stanovništvo, ali i cijelu ekonomiju, jer je najveći broj budžetskih korisnika čije su plate bile jedini motor potrošnje u BiH upravo na kantonima, piše “Dnevni avaz”.
Sarajevski dnevnik navodi da će prosvjetni radnici i policajci, zaposleni u velikim kantonalnim administracijama i javnim preduzećima, biti prvi na udaru. U većini kantona plate već kasne po najmanje mjesec, a upućeni tvrde da se vlasti, posebno u Sarajevu, spremaju “da ukradu” jednu platu i tako prevaziđu gubitak.
http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Vecini-kantona-u-Federaciji-BiH-prijeti-bankrot/lat/140080.html