Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ces da bacis to sranje,onda ga bacis.
Nekome treba psihicka priprema,ja se nisam spremao ni minut,cutao sam i SEBI rekao da od sutra vise ne pusim.Znam da je bio 21.12 pre osam godina,i od tada nisam hteo niti u ruku da uzmem cigaretu,makar drugome da je dodam.To je teska drogetina i sa njom se ne treba igrati.
Na suvo,nista nisam koristio,pojeo sam tonu jabuka,imate ovde taj recept,nazvali su ih MIRKOVE JABUKE :)
A pusio sam preko 40 godina,aktivno,najmanje kutija dnevno,a cesto i puno vise.

a Mirko jelti nedostaje duvan da zamotas i kresnes kremenka i zachadus uz kaficu makar onako, u snu , jos jednom a ?

NE,i to odavno,jako mi smeta duvan.Mislim da mi je duvan dolazio u misli...bogami,prvih par godina.Povremeno,ne stalno.Ali odavno mi ne pada na pamet,ali stvarno je tako,ne razumem kako ljudi ne puse po 10 godina i onda propuse.Meni je to GLUPO.Pa zar sam tolike muke u prvoj godini prosao,pa onda povremeno i do dve godine...pa sad da zapalim,pa bio bih znaci SVOJ neprijatelj i kreten.

Pa ima nas nekolicine ovde koji smo se "skinuli" bas za deset dana, ali tu je nesto drugo vazno, nikako ne vreme u smislu 3 meseca, 9 meseci ili godinu dana.
Vazno je da covek zna da li zeli ili ne zeli, ili bi samo kao malo da "mu udje".
Ako covek donese cvrstu odluku onda tu dva, tri ili pet meseci zaista ne igraju nikakvu ulogu.
Isto vazi i za recimo alkohol, ali ja licno mislim da je sa alkoholom prica malo komplikovanija.
Apsolutno se slazem da je cvrsta odluka veoma vazna. Ja sam raskrstio sa sobom sta je pusenje i da ne zelim vise da se vracam na to, ali bre meni se i dalje pusi s vremena na vreme. Tacno kad dodju situacije gde sam palio pre, prodje mi kroz glavu... I dalje u nekim situacijama mozak igra igice sa mnom zasto bi trebalo da zapalim, ali redje nego pre svakako. I dalje me nekad lupi tupi osecaj nedostajanja i dosade, takodje ne tako dugo i intezivno kao pre, vec cisto onako da me podseti da se ne opustam previse. Svaka tebi cast ako je sve ovo nestalo posle desetak dana. Iskreno zavidim. :)

Apsolutno se slazem da je cvrsta odluka veoma vazna. Ja sam raskrstio sa sobom sta je pusenje i da ne zelim vise da se vracam na to, ali bre meni se i dalje pusi s vremena na vreme. Tacno kad dodju situacije gde sam palio pre, prodje mi kroz glavu... I dalje u nekim situacijama mozak igra igice sa mnom zasto bi trebalo da zapalim, ali redje nego pre svakako. I dalje me nekad lupi tupi osecaj nedostajanja i dosade, takodje ne tako dugo i intezivno kao pre, vec cisto onako da me podseti da se ne opustam previse. Svaka tebi cast ako je sve ovo nestalo posle desetak dana. Iskreno zavidim. :)
Ma ne nestane to nikada. Mislila sam da je prvih deset dana najbolnije, posle se polako i fizicki i mentalno privikavas na cinjenicu da si nepusac.
Ovde gde ja zivim pusenje je vec godinama svuda zabranjeno , paklica cigareta kosta 6 evra, ziv covek vise ne pusi tako da je onda to sve nekako i jednostavnije.
Trebalo bi u prvo vreme izbegavati situacije u kojima se covek sa drustvom kao " opusti".

Ma ne nestane to nikada. Mislila sam da je prvih deset dana najbolnije, posle se polako i fizicki i mentalno privikavas na cinjenicu da si nepusac.
Ovde gde ja zivim pusenje je vec godinama svuda zabranjeno , paklica cigareta kosta 6 evra, ziv covek vise ne pusi tako da je onda to sve nekako i jednostavnije.
Trebalo bi u prvo vreme izbegavati situacije u kojima se covek sa drustvom kao " opusti".
Sustinski pricamo isto, ali na malo drugaciji nacin.

Slazem se, treba izbegavati na pocetku pusacko drustvo. Vrlo lako povuce. Medjutim, ja sam isao suprotno, celicio sam se od samog starta, valjda mi bilo lakse jer sam tvrdoglav. Sinoc sedimo sestoro nas i njih petoro pusi, bukvalno nisam primetio. I ova moja purnja k'o Turcin, ali ne smeta mi uopste za divno cudo. Nekad volim poljubac odmah posle cigarete, cisto da se setim starih dana i tog ukusa i mirisa. Sta ti je zavisnost. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Sustinski pricamo isto, ali na malo drugaciji nacin.

Slazem se, treba izbegavati na pocetku pusacko drustvo. Vrlo lako povuce. Medjutim, ja sam isao suprotno, celicio sam se od samog starta, valjda mi bilo lakse jer sam tvrdoglav. Sinoc sedimo sestoro nas i njih petoro pusi, bukvalno nisam primetio. I ova moja purnja k'o Turcin, ali ne smeta mi uopste za divno cudo. Nekad volim poljubac odmah posle cigarete, cisto da se setim starih dana i tog ukusa i mirisa. Sta ti je zavisnost. :mrgreen:

Ja se divim svom muzu koji nikada nije pusio ( mislim na poljupce):D
Meni sada pusaci ( i bez poljubaca) smrde kao tvorovi.

Ne znam sta prosto da vam kazem.
Ne pusim 5 nedelja,ali sam popusila u cigu 5 cigateta jedno vece kad sam izasla u provod.Normalno!!
I veceras jednu cigaretu...bila mi drugarica pa sampanjac jedan pa drugi i covece pa bez cigare bih stvarno bila nenormalna.
Tek da znate.
I dalje ne pusim,ali sanjam cigaru..
Osecam se u fizickoj kondiciji super.
Jedem ko svinja,tako necu umreti od raka plica,ali cu sigurno umreti od infarkta ili iktusa.
Jer kad nabijem sad jos malo 20 kg.tu sam dijabetes,holesterol i visok pritisak ..pa dodaj stres i depresiju na to...
Bolje se ubijes stvarno!

Danas pregurah i taj famozni deseti dan,i stvarno mnogo je lakše..I dalje mi se puši ali nije

to tako strašno kao početak..Prvih, mislim pet šest dana,svako mesto i svaka situacija u kući

podsećala me da nešto nedostaje...pa i jaka želja da zapalim.Sada već nije tako..Pomislim

na cigaretu,ali sam smirena ,popijem gutljaj vode,ili ne popijem i misli skrenem na nešto drugo,,

Hvala ti Rayela..:zag::heart:

Danas pregurah i taj famozni deseti dan,i stvarno mnogo je lakše..I dalje mi se puši ali nije

to tako strašno kao početak..Prvih, mislim pet šest dana,svako mesto i svaka situacija u kući

podsećala me da nešto nedostaje...pa i jaka želja da zapalim.Sada već nije tako..Pomislim

na cigaretu,ali sam smirena ,popijem gutljaj vode,ili ne popijem i misli skrenem na nešto drugo,,

Hvala ti Rayela..:zag::heart:

10 dana sam pominjala da ti dignem moral u ucvrstim karakter;)
Bice tu jos pet dana, ali ti si odlucila da ne pusis, ovih deset dana jeste pakao, prosla si,
proci ce jos deset, a onda ces stvarno biti sama sebi smesna da se nisi ranije odlucila.
Ma covek bre sve moze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back