Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam najvece krize imao u prvih dva meseca, i to posebno kada popijem, nisam umeo da se kontrolisem. Bicu iskren, zapalio sam 2 puta, ali bio sam mnogo pijan. Shvatio sam da mi je alkohol slaba tacka kad sam pre mesec ipo dana slucajno uzeo cigaru sa stola i stavio je u usta! :D Nisam povukao dim, malo je falilo. Zatim sam cvrsto resio da prestanem da pijem dok me ove krize ne zaobidju.
I od tada mi je super, kriza nema, poceo sam da pazim na ishranu, uveo sat vremena rekreacije svakog dana, poceo sam da mrsavim i tako.. polako se dovodim u red! :)
I zato kazem, prosto se divim sebi, 2 puta sam zapalio, ali sam uspeo da to zanemarim i nastavim dalje. Ne znam samo odakle mi se tada pojavila tolika volja, snaga, upornost, jer svi znamo da je u glavnom samo jedan dim potreban da bi ponovo postali pusaci. a ja sam taj dim (paklu-dve :D ) zanemario kao da se nije ni dogodilo! ;)

Cesto razmisljam o tome da sam prosle godine pokusao da ostavim cigare i nisam izdrzao, kajem se zbog toga jer se nista nista nije promenilo, cigare su u prvih mesec dana bile interesantne, a posle su opet pocele da smrde, da smetaju, da mi odredjuju vreme, da mi budu obaveza a ne uzitak. I kad se osvrnem na sve to, na trenutak kad sam pre 4 meseca ponovo resio da prestanem, ne pada mi na pamet ni u ludilu da propusim! :)

Nema te situacije koja bi me naterala da propusim jer sam naucio da u cigareti vidim samo teret a ne zadovoljstvo! :)

Poz.Svima! :super: Evo ja jos jednu i necu vise...uz kafu bla bla :sad2: (govorim sebi godinama)ALI kada citam vasa iskustva...svaka cast :worth: jaca me to sto sam vec prestajao na 6 meseci i tog osecaja se dobro secam...ja to kazem (kao da letis) :ok: posle mesec dana bez dima uhvatio sam se slucajno kako nemam cigarete ni upaljac kod sebe i da mi uopste nisu ni potrebne...mnogoooo mi je bilo drago :klap: ,kao ni novac da ih kupim...jednostavno mi ne trebaju,sto se tice osecaja definitivno naj lepsi koji sam doziveo...da navedem:Ustajem ujutru pun snage odmoran pa imam volje i nista mi nije tesko da uradim bilo sta,lakse podnosim posao i uvek sam bio mnogooooooo opusteniji,i onda kazem NE RAZUMEM,zato mi je bilo tolikooooo tesko da prestanem sa pusenjem kada znam da je osecaj predivan :dontunderstand: cista narkomanija :dash:

Sjajni ste obojica!!

najvise mi se svijda komentar cigarete postaju obaveza a ne zadovoljovstvo. :)

:klap:
 
Pa đe se krijete vi bivši pušači...da sam ja na vašem mjestu dolazio bih svaki dan na temu da se kurčim...:cool:
I ja bih isto majke mi! :D
Ma oni se ohlade od toga, bave se drugim problemima u zivotu, pusenje im nije ni na kraj pameti.. zavidim im na tome! ;)
Retko ko resi da dodje da nas ohrabri i posavetuje kao sto to Pipi radi! Pipi svaka cast! :worth:

kakva su vam iskustva sa elektronskim cigaretama,vrede li cemu? koliko traju pre nego sto opet moraju da se napune? :)


Ma te elektronske su samo za ickice! :D Skidaj se na suvo, nije strasno veruj mi! Pogodi te kao manja prehlada ili kijavica! :)

Imas na forumu temu ELEKTRONSKA CIGARETA: http://forum.krstarica.com/showthread.php/511248-ELEKTRONSKA-CIGARETA

Tamo ces sigurno naci odgovor na svoje pitanje, ali moj savet je skidanje na suvo.. brze prodje! :)
 
Ovde je bas zivo..:per: Vidim da ima onih koji nisu izdrzali pa zapalili brze bolje,to se i ocekivalo od njih jer su non stop pricali o cigaretama i kako bi im prijala barem jedna da zapale i kako je bilo lepo dok su pusili..ko rece gore,da nije takvih duvanske industrije bi zalepile na vrata natpis "CLOSE":hahaha: Za sve one koji imaju jak karakter i datu rec da nece pusiti zelim da istraju u tome,nema toga sta covek ne moze izdrzati kad hoce..Cestitam i onima koji su ostvarili jubileje..Ovo prolece mirise lepse nego sto sam zamisljao da ce mirisati,dugo je culo mirisa udisalo smrdljivi dim pa od njega nije moglo realno da se oseti ovaj divni prolecni miris ucvetalog cveca i drveca..:whistling:
 
Cestitke svima na jubilejima :). Ne javljam se puno, ali redovno citam. Meni ce jos malo dva meseca. Nesto mi u zadnje vreme cesce padnu cigarete na pamet, ali naravno da necu da zapalim. Ne znam zasto bas sad kad treba da sam vec zaboravila na iste. Mnogo je sve lepse, mirisnije... Da mi je neko pricao da cu da uzivam u zivotu bez cigarete, rekla bih mu da je lud. Nenamerno sam prestala da pijem kafu. Setim se ponekad pa smutim jednu nesicu. Da li je neko iskasljavao nesto sa braon tackicama? Ja malo-malo pa iskasljem tako nesto.
 
meni i sad posle skoro 8 meseci padne po nekad to djubre od cigare na pamet,obicno to bude posle dobre klope ili uvece kad pustim neki film da gledam..brzo prodje ali uvek vreba djavo iz prikrajka...a sto se tice slajma ja jesam nesto malo iskasljavao ali ne toliko koliko sam se nadao,napocetku mozda par dana i to je to..a licilo je na taj zivopisni opis kako si navela..haha i nemoj da te prevari molim te zelja da povuces jedan dim,samo ne razmisljaj o tome i to jespas,cim ti padne na pamet ti odmah se presaltaj na nesto drugo..samo ces tako izaci kao pobednik..svi mi,ne samo ti..
 
Stvarno mi ne pada na pamet da uzmem ni dim. Ne znam sta mi se desilo, ali ne mogu da zamislim sebe da ponovo uzmem cigaretu u ruku. Setim ih se kad hocu da popijem kafu ili kad sedim za kompjuterom, u situacijama u kojima sam ranije najvise pusila. Naravno, nikad ne reci nikad, ali situacija je takva vec neko vreme. Moj muz i dalje pusi i nikako da ga ubedim da prestane. Svaka cigareta koju zapali mi strasno smrdi, na ulici osetim da je neko zapalio na kilometar. Ne znam kako bih se osecala da zapalim i ne razmisljam o tome :D

Naravno, podrska mi mnogo znaci, djavo vreba
 
Ja sam ostavio cigaret uz pomoć herbalnih, biljnih cigara - Nirdosh.
Drugar ih je doneo iz Indije i slične su duvanskim cigaretama, samo što ne sadrže duvan i nemaju nikotina u sebi.
Imaju prirodne sastoje poput karanfilića, javanija, bosiljka itd.
Ne uvlače se u pluća, već pućkaju i 3-4 cigare dnevno su mi zamenile kutiju duvanskih cigareta.
Posle nekog vremena više nisam ni mogao da pušim duvanske, već samo te herbalne. Kada sam potrošio sve cigare koje sam imao (oko 10 paklica ,a u paklici je 10 cigara) primetio sam da mogu bez njih, a duvanske više ne mogu ni da pomirišem.
Sada ne pušim skoro godinu dana.
Moj savet je da probate herbalne cigarete Nirdosh, nećete se pokajati.
Mislim da ih sada ima i kod nas, pokušate da potražite na internetu.

Srećno!

p.s.
video sam sada na fejsu grupu koja se zove :
https://www.facebook.com/herbalnecigarete
pa probajte...pozz
 
Пробала ја са хербалним својевремено. бели слез и још којекакве глупости. Толико је смрдело да сам одустала и почела да пушим. А и одржавало ми навику да пушим. Супер да је теби помогло, можда ваљају у првим данима одвикавања. У сваком случају их не би препоручила, као ни е цигарете онима који дуже од три дана не пуше, јер је то онда корак назад.
 
Evo i mene. Bila ovde pre jedno 4 godine pa sada opet.Poklekla i nakon dva meseca i nastavila ponovo. Puno pozdrava za sve forumaše i one stare a i nove, posebno za Pipi, Mirka, Harmony, Lamar, Alekseja, Vendika .... i sve ostale. Cini mi se kao da vas sve poznajem jer sam i ja preživljavala sa vama sve vaše probleme oko ostavljanja ovog poroka. Pocela sam sa pušenjem prilično rano i ta zavisnost je trajala 22 godine. Sada sam trenutno na 9 danu i nisam osećala neke velike krize jer sam svo vreme čitala forum, pila dosta vode i primenila savete većine forumaša.
 
Evo i mene. Bila ovde pre jedno 4 godine pa sada opet.Poklekla i nakon dva meseca i nastavila ponovo. Puno pozdrava za sve forumaše i one stare a i nove, posebno za Pipi, Mirka, Harmony, Lamar, Alekseja, Vendika .... i sve ostale. Cini mi se kao da vas sve poznajem jer sam i ja preživljavala sa vama sve vaše probleme oko ostavljanja ovog poroka. Pocela sam sa pušenjem prilično rano i ta zavisnost je trajala 22 godine. Sada sam trenutno na 9 danu i nisam osećala neke velike krize jer sam svo vreme čitala forum, pila dosta vode i primenila savete većine forumaša.


Добродошла назад! Највише се радујем кад неко не одустане, него се поново почне борити. Ако никад не одустанемо, победа је на крају наша.
Ова тема је чудо, ево мене чува да се не опустим и не пропушим поново.

Желим ти коначну победу овог пута! Огроман је успех скупити снагу и ухватити се поново у коштац са проблемом. Свака част!

(Ја сам пре тачно 4 године, шест месеци и један дан почела поново да престајем. Коначно сам их бацила за нову годину 2010. Како време лети!)
 
Poslednja izmena:
Meni definitivno zdravlje, u smislu svesnosti stete koji pricinjavam svom organizmu i mogucih posledica. Nikad nisam imao neki veci motiv od toga, nisam imao ni problem sa time da li sam jedini koji pusi u drustvu,kuci,lokalu, niti mi je finansijski predstavljalo neki veci problem. Naravno kada ostavimo pusenje izmedju ostalog pokupimo i sve te i mnoge druge benefite koji nam mozda nisu bili toliko znacajni.U svakom slucaju vredi svake muke... Danas 105. dan.
 
Мени дефинитивно да будем свој човек, да радим оно што желим а не да ми мој живот и дневни распоред и кућни буџет и активности у слободно време диктира дуванска индустрија. Да будем заиста независна, достојанствена особа.
Цигарете су ми и мисли прописивале. Горе од ропства у робовласничко доба!
 
Danas mi je tacno 8 meseci NE PUSENJA!!!!!

Ovo sto je Pipi rekla i ja isto mislim..I osetno se poznaje po budzetu i usmeravanju tog novca u druge svrhe..meni licno zdravlje nikad nije bilo ugrozeno zbog cigareta jer sam vise od 20 godina sportista,pa me to izvlacilo..Niti su mi cigarete smetale..Ali naravno idemo dalje u borbu protiv duvanskog dima!!
 
Danas mi je tacno 8 meseci NE PUSENJA!!!!!

Ovo sto je Pipi rekla i ja isto mislim..I osetno se poznaje po budzetu i usmeravanju tog novca u druge svrhe..meni licno zdravlje nikad nije bilo ugrozeno zbog cigareta jer sam vise od 20 godina sportista,pa me to izvlacilo..Niti su mi cigarete smetale..Ali naravno idemo dalje u borbu protiv duvanskog dima!!

Svaka čast care!
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top