Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
potrebna mi je pomoc,javljala sam se tamo u novembru i bila ostavila cigare 3 nedelje uz pomoc tabexa,i opet zapalila,mislila sam ajde samo po koju na dan ali ne,dve kutije dnevno tucem,sada ponovo hocu da probam da batalim ali na suvo,dajte mi motivacije i dobar razlog da ostavim,sta da radim:worth:

Најбоља мотивација је "зато што ја то тако хоћу"
Заправо ти не треба добар разлог да престанеш да пушиш, јер нема доброг разлога да уопште пушиш.

Нећеш више да служиш смрти, и готово. Хоћеш да живиш као човек а не као марионета.
Мало ли је.
Све што треба да урадиш да будеш успешна и у остављању било на суво било уз помагала су следеће ствари:

1) Одлучи да хоћеш да престанеш
2) Одлучи да ћеш да истрпиш све муке и искушења да би то постигла. (Веће су муке да одеш на депилацију без тоталне анестезије)
3) Држи се своје одлуке и не повлађуј "себи" односно не преговарај и не цењкај се са демоном који те тера или наговара или моли или убеђује да запалиш (било шта, па ни кућу)
4) Спреми се као да идеш у рат, бори се, победи, не узимај заробљенике и не тугуј за агресором
5) Схвати и прихвати да је све што ти је било лепо везано за цигарете заправо обмана и опрости себи што си насела
6) Немој више никад повући ниједан дим. Када чврсто донесеш ту одлуку, можеш се сматрати бившим пушачем исте секунде.

Poslednja izmena:
potrebna mi je pomoc,javljala sam se tamo u novembru i bila ostavila cigare 3 nedelje uz pomoc tabexa,i opet zapalila,mislila sam ajde samo po koju na dan ali ne,dve kutije dnevno tucem,sada ponovo hocu da probam da batalim ali na suvo,dajte mi motivacije i dobar razlog da ostavim,sta da radim:worth:
Pa za pocetak, isprazni pikslu, otvori prozore od stana, izluftiraj stan, izluftiraj odecu, pokusaj da makar tri dana uzivas bez duvanskog dima, i javi kako ti je! :D
Meni je npr mnogo lepse bez tog dima, naj iskrenije, smetao mi je i dok sam pusio, ali od kad sam ostavio, uzivam u svakom trenutku!
Napravi spisak razloga zbog kojih pusis i zbog kojih trebas da ostavis cigare, meni je to na pocetku pomoglo! :)
da ti odam tajnu, sakupio sam barem 30 razloga da ne pusim..:) a ako se dobro posvetis mozes da sakupis i 100 razloga da ne pusis! :)
Izracunaj koliko mesecno potrosis na cigarete, koliko godisnje, koliko za 10 godina itd..
Nabroji sta bi sve sebi mogla da kupis tim parama, ili koliko bi tvojoj deci znacio taj novac.. :)
Nakon par dana, kad vec ostavis, odgledaj ovaj video, meni je dosta pomoglo..

Bitno je da naucis da gledas na pusenje sa druge strane, da sazaljevas pusace, da se ponosis sa sobom kao nepusacem, moras da shvatis da ti
nista nie uskraceno, ama bas nista!
Pusenje je po meni droga, psihicka i fizicka zavisnost i nista vise. Ako je zavisnost bolest, onda je i pusenje bolest.
Ako zelis da ozdravis i posmatras svet sa druge strane, samo napred! :) Hej, pa izdrzala si tri nedelje, ti vec znas o cemu pricam! :)

Inace, ne bih da te plasim, ali 90% obolelih od raka pluca su pusaci! :) Znas li ko spada u onih 10%? Tamo spadaju bivsi pusaci, pasivni pusaci, i svi ostali..npr deca pusaca, roditelji pusaca, rudari, hemicari itd.. Hvala Bogu pa spadam u onih 10 %! :D

A ti vidi, trazi, kopaj po netu, mora da naidjes na nesto sto te motivise ako sama ne mozes da se motivises..! :)

Dobrodosla ponovo, hrabro od tebe sto nisi odustala, nego si ponovo tu da pokusas, a nadam se konacno i uspes. Po meni je najbolje da nadjes neki motiv zbog cega zelis da ostavis pusenje i da se cvrsto drzis toga. Motivi mogu biti razni...meni je motiv recimo bio zdravlje, imala sam uzasne aritmije i bolove u grudima, meni je srce genetski slaba tacka, a pusenjem sam samo pogorsavala stvari, motiv mi je takodje bio i novac, jer sam pusila preko pakle dnevno, pa kad se to sve proracuna, skoro da sam davala pola plate.....E sad ja ne kazem da tebi treba nesto od ovoga da bude motiv, moze biti neka sasvim druga stvar, ali nesto sto je tebi bitno jako.....E kad nadjes motiv, samo se drzi njega cvrsto, volju vec imas....i ja mislim da ce sve doci na svoje....E sad pazi, znas i sama da je najteze prvih nekoliko dana, to izdrzi onako junacki kao sto smo i svi mi, e posle ako ti nije zao da ponovo prolazis kroz istu muku, ti pusi, ali ja mislim da ti nece pasti na pamet kada prodjes tu najtezu krizu....Znaci volju imas, nadji samo jak motiv i to je kljuc za uspeh, a i mi smo tu da ti se nadjemo kad zagusti.....sve u svemu ja te vec vidim kao bivseg pusaca:bye:

Dobrodosla ponovo, hrabro od tebe sto nisi odustala, nego si ponovo tu da pokusas, a nadam se konacno i uspes. Po meni je najbolje da nadjes neki motiv zbog cega zelis da ostavis pusenje i da se cvrsto drzis toga. Motivi mogu biti razni...meni je motiv recimo bio zdravlje, imala sam uzasne aritmije i bolove u grudima, meni je srce genetski slaba tacka, a pusenjem sam samo pogorsavala stvari, motiv mi je takodje bio i novac, jer sam pusila preko pakle dnevno, pa kad se to sve proracuna, skoro da sam davala pola plate.....E sad ja ne kazem da tebi treba nesto od ovoga da bude motiv, moze biti neka sasvim druga stvar, ali nesto sto je tebi bitno jako.....E kad nadjes motiv, samo se drzi njega cvrsto, volju vec imas....i ja mislim da ce sve doci na svoje....E sad pazi, znas i sama da je najteze prvih nekoliko dana, to izdrzi onako junacki kao sto smo i svi mi, e posle ako ti nije zao da ponovo prolazis kroz istu muku, ti pusi, ali ja mislim da ti nece pasti na pamet kada prodjes tu najtezu krizu....Znaci volju imas, nadji samo jak motiv i to je kljuc za uspeh, a i mi smo tu da ti se nadjemo kad zagusti.....sve u svemu ja te vec vidim kao bivseg pusaca:bye:

hvala puno na podrsci,mnogo mi znaci:bye:imam milion razloga da prestanem,novac,zdravlje,deci smeta,muzu ali danas sam se isplakala kada mi je mama saznala da ponovo pusim a taman je mislila da sam prestala,posto nisam palila 3 nedelje i onda mojima nisam htela da kazem da opet pusim,zato sto sam znala koliko cu da ih razocaram i uspela sam da ih razocaram i to strasno,krivo mi je na samu sebe a znam koliko njoj znaci da prestanem kao i svakom roditelju:(

hvala puno na podrsci,mnogo mi znaci:bye:imam milion razloga da prestanem,novac,zdravlje,deci smeta,muzu ali danas sam se isplakala kada mi je mama saznala da ponovo pusim a taman je mislila da sam prestala,posto nisam palila 3 nedelje i onda mojima nisam htela da kazem da opet pusim,zato sto sam znala koliko cu da ih razocaram i uspela sam da ih razocaram i to strasno,krivo mi je na samu sebe a znam koliko njoj znaci da prestanem kao i svakom roditelju:(

Nema ništa strašnije na svetu nego gledati svoje dete kako se truje...slušati kako sipljivo kašlje....ubija se a ti si nemoćan...

pa ti sad cuti i nikom ne pricaj da si prestala,da ne bude kao pre..pa ako uspes da se otrgnes tom otrovu barem mesec dana ti objavi posle..i ni slucajno nemoj da zamenis pravu cigaretu sa elektronskom..nista nisi uradila..samo hrabro..secam se ja kad si pisala na temi i odjednom si nestala..izgleda da i ovi sto su nestali poceli su opet sa pusenjem pa im glupo da dodju ovde i pisu kako su ne pusaci...

Posto se osecam prozvanim (Dejan P), evo da napisem nesto.

Pune 2nedelje bez cigarete, jos 7dana do kraja terapije Tabexom. Sada pijem mali broj tableta u toku dana, i OK je.
Zivot bez tih malih djavola je definitvno laksi, samo treba sto manje misliti o tome i dani prolaze...
A sto se hrane tice pojedem brdo voca i slatkisa, ali dzaba, ja se tesko gojim, a bas bih hteo. 185cm/82kg trenutno, videcemo
kad izbacim tablete u potpunosti. Apetit se naravno pojacao, ali kg ne idu bas brzo...tako da svako ima svoju muku.
Jedni se zale na tezinu, drugi hoce da se ugoje....

pa ti sad cuti i nikom ne pricaj da si prestala,da ne bude kao pre..pa ako uspes da se otrgnes tom otrovu barem mesec dana ti objavi posle..i ni slucajno nemoj da zamenis pravu cigaretu sa elektronskom..nista nisi uradila..samo hrabro..secam se ja kad si pisala na temi i odjednom si nestala..izgleda da i ovi sto su nestali poceli su opet sa pusenjem pa im glupo da dodju ovde i pisu kako su ne pusaci...

jao jeste nikom sada ne govorim,jedino ako sami primete kazem pa pokusavam,a to sa elektronskom sam davno rekla da to nije ostavljanje mislim da se svako vrati ponovo pravoj cigareti.Evo hvala bogu netrazi mi se a odgledala sam i onaj prilog o cigarama i sto je postavio Dujkic i stvarno su mi se smucile.:)

sto se tice cigareta,postoji samo jedan pravi put,a to je NE PUSITI CIGARETE I NE VUCI DIMOVE U PLUCA!!sve drugo je zabluda,a ti sto pusis elektronse mislis da si postala ne pusac??ti si kao i mnogi u velikoj i teskoj zabludi.samo trazite alternative da pusite nesto drugo kad ne pusite cigarete..sto se mene tice uzmi dve elektronske,mozda imas bolji efekat da si "ne pusac"..hehe

Koliko sam ja mogaom da shvatim,postoji vise vrsta "punjenja" tih elektronskih cigareta.
Neke su punjene nikotinom,a neke funkcionisu na vodenu paru...ili ja to nisam dobro razumeo.
Ako udises nikotin,manje je stetno od cigareta,ali si jos daleko od prestanka pusenja.
Ako udises vodenu paru onda si fakticki prestao sa pusenjem,jedino sto BEZOPASNO zaposljavas ruke i usta.To ne steti nikome.

Koliko sam ja mogaom da shvatim,postoji vise vrsta "punjenja" tih elektronskih cigareta.
Neke su punjene nikotinom,a neke funkcionisu na vodenu paru...ili ja to nisam dobro razumeo.
Ako udises nikotin,manje je stetno od cigareta,ali si jos daleko od prestanka pusenja.
Ako udises vodenu paru onda si fakticki prestao sa pusenjem,jedino sto BEZOPASNO zaposljavas ruke i usta.To ne steti nikome.

O konačno jedan pametan komentar u vezi elektronskih cigareta!!!

Ima li ovde nekog ko je vise puta ostavljao cigare na razne nacine, npr na suvo, sa zibanom, tabexom (ili kako se vec zove), uz pomoc elektronskih cigareta (sa 0% nikotina), ili uz neku drugu vrstu terapije itd..?
Interesuje me koj je nacin najbolji? Svaki nacin ima neke svoje prednosti i mane, predpostavljam, jer da ih nema, svi bi se skidali na suvo! :)

Ja iskreno u ostavljanju cigara ne vidim neki veliki strah, verovatno zato sto sam kroz sve ovo prosao pre godinu dana. tada sam izdrzao 4.5 meseci. Ali, moram da napomenem da mi je dosta dugo trebalo da se tada, prosle godine, odlucim za ostavljanje cigareta. Imao sam neki veliki strah, cak su mi ljudi govorili da uopste nije moguce ostaviti cigarete bez tabexa, zibana, zvaka, ili neke klinike za odvikavanje od zavisnosti. Govorili su da se covek skine na suvo samo kada se tesko razboli! :D naravno to su bili zakljucili moji drugari, pusaci, a i ja sa njima! :D

E, ali sada potpuno drugacije gledam na sve to, cak i mnogo lakse nego kad sam prosle godine ostavio, tada sam se cimao vise nego sada, plasio sam se, izbegavao sam pusace, nisam izlazio,
nisam dovodio sebe u iskusenje, dok je npr sada sasvim druga prica, ne obracam paznju na pusace i cigarete.
Generalno, imam neki osecaj da sto vise puta covek padne, lakse ce se podici i krenuti dalje ka svom cilju! Sto naravno ne znaci da svi sada trebamo da zapalimo cigarete samo da bi bili za edno iskustvo bogatiji! :D

Ima li ovde nekog ko je vise puta ostavljao cigare na razne nacine, npr na suvo, sa zibanom, tabexom (ili kako se vec zove), uz pomoc elektronskih cigareta (sa 0% nikotina), ili uz neku drugu vrstu terapije itd..?
Interesuje me koj je nacin najbolji? Svaki nacin ima neke svoje prednosti i mane, predpostavljam, jer da ih nema, svi bi se skidali na suvo! :)

Ja sam bezbroj puta pokušao da ostavim, ali uglavnom na suvo, bez ikakvih tableta drugih alternativa. Mislim da ne moze svako da ostavi kad hoće, smatram da je potrebno vreme da sazri zelja za ostavljanjem pa tek onda da ih ostaviš, sto kod mene nije bio slučaj, a ne kao ja da ih ostavljaš i da im se vraćaš bezbroj puta, samo nanosis štetu svom organizmu.

Evo za mene, Mirka i ostale koji imaju problema sa kilogramima od kako ne puse....Dakle, mi ne jedemo, nego su krive bakterije.....dobro de, jedemo mozda malo vise nego obicno, ali je de facto da se mnogo brze goji nego inace, evo ja sam zivi primer 6 kila za mesec i po....bogami rekord, malo previse za tako mali period...no da skratim znaci bakterije su krive....evo da procitamo:

http://www.haber.ba/lifestyle/zdrav...dam-kilograma-zbog-bakterija-u-crijevima.html

ja sam pokusavala sa tabexom ali i onda sam znala da je to samo dobra i cvrsta volja a sve ostalo samo zabluda,ali dobro ako covek misli da je dobro neka proba,evo drugi dan sada bez cigara na suvo i nije za sada problem zato sto imam volju,jedino se bojim da kasnije ne izgubim volju.Sa moje tacke gledista samo cvrsta zelja da se uspe

Jos jedan dan da izdrzis i sto se tice fizicke zavisnosti ti si zavrsila, znaci najgore je proslo, e sve posle je limunadica.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back