Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam u fazi kada ne mogu da uspostavim nikakvu relaciju sa cigaretama. Kao da nikad pusila nisam.

Bravo Pipi! Daj recept, kako ti uspeva? Haha, salim se, I kod mene je ista stvar! Samo sto je tako bilo I prosli put, pa sam "pala" posle godinu dana!
Ali kod tebe je druga stvar, ti imas mnogo duzi nepusacki staz!:bye:

- - - - - - - - - -

Cestitke !! a koj jubilej mislim koliko mali jubilej .

Mali jubilejcic od 3 meseca!

Bravo Pipi! Daj recept, kako ti uspeva? Haha, salim se, I kod mene je ista stvar! Samo sto je tako bilo I prosli put, pa sam "pala" posle godinu dana!
Ali kod tebe je druga stvar, ti imas mnogo duzi nepusacki staz!:bye:

Ја очекујем кризе али бићу спремна. Овог пута се не дам наговорити. Све је већи размак између помисли типа "могла бих једну" итд, и на нивоу су пролетања кроз главу без икаквог изазивања жеље. Већи размак значи једном у пола године отприлике. Толико је бедно да нећу дозволити да ме пушачко сећање превари.

Ја очекујем кризе али бићу спремна. Овог пута се не дам наговорити. Све је већи размак између помисли типа "могла бих једну" итд, и на нивоу су пролетања кроз главу без икаквог изазивања жеље. Већи размак значи једном у пола године отприлике. Толико је бедно да нећу дозволити да ме пушачко сећање превари.

Isti slucaj,ali sam za djavola spreman i iskusan.Ne Jjebem ga ni 2%.:lol:

Juce sam prvi put od prvomajskih praznika imala krizu. Ostale cigatere na stolu i samo odjednom da bih mogla jednu da upalim, da bi bilo savrseno. Trajalo par minuta samo, ali cinilo mi se za dlaku nisam upalila. Kako se za sekundu sve okrene.
Cini mi se da ima neke veze sa kafom, kako sam pocela da je pijem tako se kriza javila. Ili radi kao okidac pa pokrene asocijacije na predah uz kafu i cigaretu, ili je jedna zabrana srusena, pa sad moze i druga. Ili nesto trece, ali definitivno su u nekoj vezi.

Zdravo svima,
Danas je 6. dan kako pratim ovaj forum a u isto vreme i 6. dan kako sam ostavio cigarete. Koristim Tabex i mogu Vam reći da se za sada sjajno držim. Bilo je problema prva 3 dana ali sam iste prevazišao čitajući ovaj forum. Nisam đratio uputstvo nego sam isti dan ostavio cigarete i počeo da koristim Tabex. Do 3. dana sam bukvalno svakih 5 minuta gledao na sat da bih popio lek na vreme, a od 4. dana sam već počeo i da zaboravljam, pa ga pijem kad se setim ili kada pomislim na cigaretu.Ovo mi je prvi pokušaj posle 20 godina druženja sa Marlborom 100s. Mislim da sam glavno prevazišao, videćemo. Forum je sjajan i ako sam tek od danas član istog, čitajući postove prethodnih dana želja u meni je bila sve veća, tako da sam rešio i ja da se pridružim i dam podršku nekom ko želi da ostavi cigarete.

Juce sam prvi put od prvomajskih praznika imala krizu. Ostale cigatere na stolu i samo odjednom da bih mogla jednu da upalim, da bi bilo savrseno. Trajalo par minuta samo, ali cinilo mi se za dlaku nisam upalila. Kako se za sekundu sve okrene.
Cini mi se da ima neke veze sa kafom, kako sam pocela da je pijem tako se kriza javila. Ili radi kao okidac pa pokrene asocijacije na predah uz kafu i cigaretu, ili je jedna zabrana srusena, pa sad moze i druga. Ili nesto trece, ali definitivno su u nekoj vezi.

A kako ti je bilo prvih mesec dana?

Promenljivo, prvih dana ne znam kako sam izgurala, pa onda par dana kad sam mislila da ce ici potpuno opusteno, pa opet par dana redovnih udarnih vecernjih kriza, i tako u krug. Kako sam bila ostavila kafu i redukovala slatkise nikakvih kriza nije bilo, nisu mi ni padale na pamet, kao da nikad nisam ni bila pusac.
Proslo je nekih sest meseci kako ne pusim, valjda... Vise ne brojim, mozda je i to, kriza na sest meseci.

Poslednja izmena:
Promenljivo, prvih dana ne znam kako sam izgurala, pa onda par dana kad sam mislila da ce ici potpuno opusteno, pa opet par dana redovnih udarnih vecernjih kriza, i tako u krug. Kako sam bila ostavila kafu i redukovala slatkise nikakvih kriza nije bilo, nisu mi ni padale na pamet, kao da nikad nisam ni bila pusac.
Proslo je nekih sest meseci kako ne pusim, valjda... Vise ne brojim, mozda je i to, kriza na sest meseci.

DakleM.
Prvih dana ludilo,kriza za krizom,jedva pregurala...
I pregurala neprestane krize takoreci.
Sta je sada problem jedna kriza u sest meseci?
Ali sada ZNAS sta je problem i da to kratko traje.U tome i jeste stos,u iskustvu i ne moze da ti se desi da pokleknes.
Samo kazes: Maaars djavole majke ti ga steram u carapu,neces da me hebes vise.
I tako...:whistling:

DakleM.
Prvih dana ludilo,kriza za krizom,jedva pregurala...
I pregurala neprestane krize takoreci.
Sta je sada problem jedna kriza u sest meseci?
Ali sada ZNAS sta je problem i da to kratko traje.U tome i jeste stos,u iskustvu i ne moze da ti se desi da pokleknes.
Samo kazes: Maaars djavole majke ti ga steram u carapu,neces da me hebes vise.
I tako...:whistling:

:lol:
Ma trajalo je samo par minuta, ali bila sam potpuno nespremna, potpuno suzenje svesti. Izasla sam iz stana na svez vazduh da dodjem malo sebi, ne sta mi odjednom bi, gotovo bilo. Imala sam osecaj da sam se za dlaku izvukla.
Za iskstvo si potpuno u pravu.

Evo polako prolazi i 7. dan, proslava rodjendana mog starijeg sina.. trenutno pauza u smeni gostiju i svi se cude i ne veruju, ali nedam se. Juce i danas sam popio samo po jedan tabex ujutru kako ustanem i to je sve. Mislim da nije prica samo oko Zyban-a i Tabex-a, vise je stvar volje i zelje. Iskreno, krize stvarno postoje, ali ih dobro neutralisem. Ipak mi je onaj trouglic na kutiji trn u oku. pomaze, ali ne treba preterivati.

Samo da se javim, da je sve u redu, kriza nema (za sada), odlicno guram!
Prosli put kada sam ih ostavila, na godinu dana,, tacno kada je bila godina kako ne duvanim dobila sam tako uzasnu krizu, da sam pomislila da je narkomanska a ne pusacka! Znojila sam se, vrtelo mi se u glavi I grozno sam se osecala dok nisam zapalila cigaretu. Nadam se da mi se ovog puta to nece dogoditi, jer bas zazirem od toga! Ako ima neko neki savet da se ja "osiguram" od krize u napred, neka mi slobodno napise!

Samo da se javim, da je sve u redu, kriza nema (za sada), odlicno guram!
Prosli put kada sam ih ostavila, na godinu dana,, tacno kada je bila godina kako ne duvanim dobila sam tako uzasnu krizu, da sam pomislila da je narkomanska a ne pusacka! Znojila sam se, vrtelo mi se u glavi I grozno sam se osecala dok nisam zapalila cigaretu. Nadam se da mi se ovog puta to nece dogoditi, jer bas zazirem od toga! Ako ima neko neki savet da se ja "osiguram" od krize u napred, neka mi slobodno napise!

Posle godinu dana takva kriza je smesna.Za pametnog coveka.
Uvek mozes da ocekujes takvu krizu,a ona traje POLA MINUTA. I ti to znas,sta je problem onda?
Ma hajde molim te,oznojila se.I kad se sexas oznojis se pa nisi prestala.Jel tako?! :lol:

Posle godinu dana takva kriza je smesna.Za pametnog coveka.
Uvek mozes da ocekujes takvu krizu,a ona traje POLA MINUTA. I ti to znas,sta je problem onda?
Ma hajde molim te,oznojila se.I kad se sexas oznojis se pa nisi prestala.Jel tako?! :lol:

Ne znam Mirko da li je smesna kriza, ali meni nije bila smesna. Ja to sve dovodim u vezu sa kriznim situacijama koje sam tada imala, I koje nisu bile bas bezazlene! E sada... da li sam pametna ili ne ... :)
I za krize koje traju pola minuta si u pravu, ali tad su trajele kod mene mnogo duze I cesce!
A sto se tice znojenja, haha... :per:

Те накнадне криѕе, пола године, година, две године, нису ни мало наивне и смешне. Првих дана остављања цигарета их очекујемо и самим тим дочекујемо спремни...касније се опустимо и не мислимо више на нашу пушачку прошлост, изгледа нам немогуће да имамо кризу јер ми не желимо да пушимо, то није наша воља...и онда када стигну те касније кризе види се оно што вам овде причам...није све у нашој вољи, ми нећемо то је наша воља, али постоји и деформација рецептора у мозге никотином, која се појави и делује...то не треба никако помешати са нашом вољом, типа пушило ми се, пожелео ла сам да запалим...нисмо то ми, то није наша воља, то је одјек зависности...
Треба бити спреман за те кризе, како би остали непушачи. Након две године, непушења, имала сам кризни период који је трајао тачно две недеље. Никад раније нисам успевала да га прегурам, јер га нисам регистровала као одјек зависности, већ сам мислила да је то моја ПОТРЕБА и да ће трајати тако заувек.
Психичка зависност када види да не моше да нас превари наговарањем, почне да нам симулира све симптоме физичке кризе, за коју знамо да смо је превазишли па нисмо спремни...и то је последњи трик тог демона на који нажалост многи од нас наседну.

Корисно је о нагону за пушењем размишљати као о независном бићу, нашем непријатењу који покушава да паразитира у нашем мозгу и телу. Јер то јесте заправо на крају борба ума и развијање способности да сами себи нешто ускратимо ако је то за нас добро.

Mnogo lepo si objasnila Pipi, I sto je najvaznije tacno! Meni uopste nije tada bilo smesno, I nisam znala sta cu sa sobom I kako to da prevazidjem I na kraju sam poklekla! Mnogi su me tada kritikovali da to jednostavno nije moguce da se dogodi posle godinu dana. Ipak smo svi mi razliciti, na razliciti nacin dozivljavamo ostavljanje cigareta, I imamo razlicite razloge zasto ih ostavljamo.
Nadam se da ce ovog puta biti mnogo bolje!

Zdravo svima,

ja sam resila da iz 4. pokusaja konacno ostavim zauvek. Ovo mi je ni manje ni vise nego 4. put da ih ostavljam.
Od jutros nisam zapalila ni jednu i trudim se da ne mislim, ali je tesko.
Dva puta sam bila prekinula na 6 meseci, a jednom godinu dana i opet propusila.
Mislim da ce mi ovog puta biti potrebna podrska ko nikad do sad i redovno svracanja na temu.

Moja najveca greska je sto kada sam ranije ostavljala sam dopustila da mi se volja srusi ako bih zapalila jednu i umesto da kazem stop - ne vise, ja bih nastavila i naravno sve je bilo sruseno.
Dovoljno je samo tako malo da popustisa i ceo trud ostavljanja potone za sekund.
To je ono sto najvise mrzim kod cigareta.

meni je danas stvarno gadno
znoje mi se ruke, cela se znojim, i samo se vrtim bez koncentracije za bilo sta
ima neko neki savet

Ako ti je sada u tako jako gadno, pokusaj da ukljucis malo kapi valerijane. Pij dosta vode I caja, (ako mozes caj bez secera). Izbegavaj zacinjenu hranu I jedi dosta voca! Pokusaj da vezbas malo kod kuce, ili dosta setaj! Tusiranje sto cesce...
Sve su to sada na brzinu neki saveti koji bi mozda mogli da ti pomognu! Sve u svemu, nema tu mnogo filozofije, ili smo nepusaci, ili pokleknemo. Cigareta je veliko zlo, I velika borva da ih ostavimo!
Zelim ti da uspes, I javljaj se ovde, citaj forum I videces, bice ti mnogo lakse! :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back