Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa iskreno, nije me niko naterao, sedeli smo u krugu nas 10ak i oni su pusili, i ja reko hajde da zapalim jednu, ta prva mi nije prijala. Svaka sledeca mi je sve vise i vise prijala,
na kraju su ovi pusaci ostali bez cigara i ja i taj drugar smo poceli da urlamo, da vicemo, da ih vredjamo, bili smo iznervirani sto niko nema cigare, toliko je bilo lepo.. :)
Bio sam pijan ko cep, zveknuo sam preko 20 piva tog dana, i ne znam sta je tu cudno da se covek stidi svojih postupaka nacinjenih pod dejstvom alkohola?
Sta mi se gadi? pa par stvari, kao prvo taj dim, smrad na rukama, smrad na odeci, upaljac koji mi se nasao u djepu sutradan, kasalj, crni slajm, zvizdanje grla sutradan... eto sve mi se to zgadilo iz prostog razloga sto me je sve to podsecalo na pusacke dane.

Strasna greska,pa ne mozes tako da se igras sa drogetinom kakva je duvan.Gubis sigurno.To se zove GLUPOST,ako to ne znas.
Ne uzimas gomna u ruke,a kakav crni dim.I to ti je jedini ispravan rezon.

Počinjem od sutra ponovo sa prestankom, ali ovaj put na suvo. Iskreno, već me hvata frka kako ću sutra popiti kafu, ali moram i želim. Danas sam baš preterala s cigaretama i sad mi je toliko žao što sam i tu jednu zapalila. Upala sam u zamku -jedne cigarete- ! Javljam se ovih dana da prijavim kako ide.

Drzzim ti fige iz sve snage. Mozzesh ti to, a ovog puta chesh uspeti, jer to je taj pobednichki stav - moram i zzelim! Nije strashno malo i pretrpeti, zapravo nigde nije zabelezzen sluchaj da je neko umro jer nije pushio! :)

Ljudi, drugar zapalio par cigareta prvog maja, a vec drugog je kupio paklu, i poceo opet da pusi.. A danas bi mu bilo 4 meseca bez cigara..Strasno.. :(
Da se ne lazemo, i ja sam zapalio par cigara prvog maja, nisam mogao da izdrzim, ali mene ne drma nikakva kriza, odlucio sam da nastavim da budem bivsi pusac, kad sam vec navikao.. :)
Ne znam kako da ubedim drugara da je ovo sto radi pogresno..? I ne znam da li i kako cu ja izdrzati dalje? On je ostavio cigare 2 dana pre mene, i za ovih 4 meseca mi je sve vreme bio uzor, pa cak i tada prvog kad je zapalio i ja sam zapalio sa njim..

Pozdravljam tvoju odluku da ostanesh bivshi pushach! Bravo za tebe! Nije strashno shto si pao (da, bilo bi bolje da nisi, ali evo sada znash svoje slabe tachke: alkohol + povodljivost u drushtvu, pa znash chega treba da se chuvash) ako iz toga izvuchesh pouku i nastavish borbu. Zzao mi je za tvog prijatelja, zapao je nazad u zavisnost i to usled psihichke krize, ali mozzda che ponovo prestati. Sada ti njemu budi uzor! Na tebi je sada odgovornost za dva choveka - tebe i njega...zato je mnogo vazzno da se izborish i ne pokleknesh.
Osim toga, ko zna koliko chesh josh drugara da povuchesh svojim primerom da se oslobode cigarete i budu prave face!

Nema promena, i dalje mi se pusi a ja i dalje ne pusim. Posto mi odvikavanje od duvana ide tesko tu jaku zelju za pusenjem vise i ne pokusavam da potisnem. Navikao sam na to stanje pa se vise ne nerviram. Verovatno ce vremenom proci a ako ne prodje, svejedno mi je. Ne uzbudjujem se zbog toga, bitno je da ne pusim vec 5 meseci.

:) Pa dobro, stvari idu na bolje, za sad se bar vishe ne nervirash :D Sigurno che prochi vremenom....samo se chuvaj u jako stresnim situacijama da ne pokleknesh. Bravo za 5 meseci, bash je brzo proshlo!

- - - - - - - - - -

Evo ja da se javi,danas 3 godine kako ne pusim :)

I tako dan za danom, pred veselim ekranom :D :D :vatromet: URRRRA!

Skoro sam bila prestala 25.04.

Nisi ti pošteno ni prestala, moraš malo čvršću odluku da doneseš ako misliš da ostaviš cigarete.. Svaki put kad zapališ cigaretu nakon prestanka zakopaš sebe malo dublje i učvrstiš svoju zavisnost.. To što ovde na forumu pričaju ljudima koji su zapalili da nema veze i da nastave dalje, to je uglavnom motivacioni govor, naravno da ima veze i da im je tako sve teže i teže da ostave.. E sad kad je šteta već načinjena, svakako da bi trebalo nastaviti dalje, ali to baš i nije najlakši način. Da bi ostavila moraš ti to da odlučiš i da se držiš toga, u sebi nađi motivaciju i čvrstinu, ne očekuj to od foruma niti od bilo koga. A kad jednom postaneš nepušač i prebrodiš krize moraš da nađeš nešto što će te i držati tu.. Za mene je to kondicija i uopšte osećam se puno bolje fizički, ti moraš da nađeš svoje.. I ovako će ti biti i lako i lepo da budeš nepušač.

Poslednja izmena:
Fakat. Treba se boriti svim silama da se ne povuche ni jedan dim. Niposhto. A sad, ako se izgubi bitka, treba brzo otresti kolena, rechi "nema veze" i nastaviti borbu kao nepushach. Ovo "nema veze" je potrebno rechi zbog toga shto postoji jedan poseban psiholoshki trik nasheg ovisnichkog mozga, prava zamka: pokleknemo i zapalimo jednu ili ko zna koliko nekom prilikom. Posle toga, kada se ( bukvalno) osvestimo, umesto "nema veze, nastavljam borbu" pochinje pravo samoshibanje sa elementima tragichne monodrame i francuskog dramskog filma :) pa kao nismo ni zasluzzili da ne pushimo, sad je sve propalo mogu i da pushim na dalje, pa - nisam ja karakter koji mozze bez cigarete, pa - evo sve sam probao i meni to ne ide, pa - sad je gotovo, nemam ja snage da ponovo prestajem, pa - gotovo, sad sam pushach doveka i slichne budalashtine.
Sve to sluzzi da se samoopravda i odgovornost za sopstvene postupke pripishu "vishoj sili" i " sluchaju" - a to je inache specijalnost pushachkog karaktera... a te karakterne greshke hochemo i shto je najvazznije, mozzemo da se reshimo.

Ljudi ja sinoc malo svratila na forum pred spavanje,onda u snu takve krize kakve nikad na javi nisam imala,boli,ali neverovatan bol. Ne znam zasto,kad inace lepo mi ide ovih skoro dva meseca.

Kako u krize u snu? Sanjala si samo, noćna mora ili tako nešto..

- - - - - - - - - -

Vec dve nedelje se vrtim u krug, dnevno dodjem do 2,3. Ne mogu nikako da se skinem sa te , recimo, 2 cigarete dnevno. Ujutro mi je najgore. Imam ja krize i tokom dana, ali uspem da ih prevazidjem na razlicite nacine, ali jutarnje nikako. Ne znam sta vise da pokusam...

Pa pokušaj da ne pušiš kakve god krize da imaš.. Sa te dve dnevno ćeš večno imati krize jer održavaš zavisnost

Poslednja izmena:
Fakat. Treba se boriti svim silama da se ne povuche ni jedan dim. Niposhto. A sad, ako se izgubi bitka, treba brzo otresti kolena, rechi "nema veze" i nastaviti borbu kao nepushach. Ovo "nema veze" je potrebno rechi zbog toga shto postoji jedan poseban psiholoshki trik nasheg ovisnichkog mozga, prava zamka: pokleknemo i zapalimo jednu ili ko zna koliko nekom prilikom. Posle toga, kada se ( bukvalno) osvestimo, umesto "nema veze, nastavljam borbu" pochinje pravo samoshibanje sa elementima tragichne monodrame i francuskog dramskog filma :) pa kao nismo ni zasluzzili da ne pushimo, sad je sve propalo mogu i da pushim na dalje, pa - nisam ja karakter koji mozze bez cigarete, pa - evo sve sam probao i meni to ne ide, pa - sad je gotovo, nemam ja snage da ponovo prestajem, pa - gotovo, sad sam pushach doveka i slichne budalashtine.
Sve to sluzzi da se samoopravda i odgovornost za sopstvene postupke pripishu "vishoj sili" i " sluchaju" - a to je inache specijalnost pushachkog karaktera... a te karakterne greshke hochemo i shto je najvazznije, mozzemo da se reshimo.

mozes li da mi objasnis razliku izmedju vise sile i slucaja :rumenko:

mozes li da mi objasnis razliku izmedju vise sile i slucaja :rumenko:
Visha sila te spukne odozgo, a sluchaj sluchajno. Bitno da ti nisi nishta kriv :D

- - - - - - - - - -

A jel možeš ti meni da objasniš šta radiš ovde ako si pušač i nemaš nameru da prestaneš?

Chim je ovde ima nameru da prestane :) Priznao ili ne, sluchajno ili vishom silom :D

Ljudi ja sinoc malo svratila na forum pred spavanje,onda u snu takve krize kakve nikad na javi nisam imala,boli,ali neverovatan bol. Ne znam zasto,kad inace lepo mi ide ovih skoro dva meseca.

Pushachki mozak nadje nachina da trazzi svoju dozu. Ja sam sanjala kako razgledam kutije sharene, pa ne mogu dase odluchim koju da kupim...Krize se pojavljuju van nashe volje, ali ih voljom mozzemo prevazichi. Ovako kad su u snu, nema veze, samo se nadam da ne mesecharish. :D uradi neki detox organizma, zelenim chajem ili tako, za svaki sluchaj...

Vec dve nedelje se vrtim u krug, dnevno dodjem do 2,3. Ne mogu nikako da se skinem sa te , recimo, 2 cigarete dnevno. Ujutro mi je najgore. Imam ja krize i tokom dana, ali uspem da ih prevazidjem na razlicite nacine, ali jutarnje nikako. Ne znam sta vise da pokusam...

Promeni utarnju rutinu. Ako si pila kafu, nemoj, npr. Uvedi doruchak pod obavezno, umesto cigarete. Pojedi npr. pomorandzu ili limunadu, vitamin C che da ti da energije i npr. Quik supicu. Slano je i techno, pa che da ti podigne malo pritisak ujutru, pa da te rasbudi i razdrma da profunkcionishesh. Ustanovljeno je da postoji veza izmedju pushanja i niskog pritiska, moguche da imash problem sa tim, jer ti trazzi ujutru stimulans.

Pozdravljam tvoju odluku da ostanesh bivshi pushach! Bravo za tebe! Nije strashno shto si pao (da, bilo bi bolje da nisi, ali evo sada znash svoje slabe tachke: alkohol + povodljivost u drushtvu, pa znash chega treba da se chuvash) ako iz toga izvuchesh pouku i nastavish borbu. Zzao mi je za tvog prijatelja, zapao je nazad u zavisnost i to usled psihichke krize, ali mozzda che ponovo prestati. Sada ti njemu budi uzor! Na tebi je sada odgovornost za dva choveka - tebe i njega...zato je mnogo vazzno da se izborish i ne pokleknesh.
Osim toga, ko zna koliko chesh josh drugara da povuchesh svojim primerom da se oslobode cigarete i budu prave face!

Hvala sto me podrzavas, verovatno si jedina u ovom trenutku koja razume moj problem! :)

Moram da priznam da me kriza udara nikad jace i ucestalije nego u poslednjih 24h, ne znam zbog cega, verovatno zato sto sam poceo dosta da razmisljam o tome sta sam uradio! :s

Najvise bih voleo da svi oni ovog momenta ostave cigare, ne znam ni sam kako sam npr sinoc na jednoj slavi izdrzao sa njima, od 12 ljudi, bilo je 10 pusaca, u prostoriji 4 sa 4.. Odlepio sam, a ja sam bio u centru paznje, samo su cekali da i ja zapalim! :( Imam neki osecaj da je nekima od njih cak i krivo sto sam ostavio cigare! :(

samo cu jos jednom da ponovim ono sto je ovde ponovljeno barem 100 puta, nemoj te posle poslenje cigare paliti jos jednu, ja sam zivi svedok da se zavisnost i kriziranje ponovo vracaju! nemate pojma koliko je meni u ovom momentu tesko! :( Uzas jedan.. :udriglavu:

Da, celi zivot imam uzasno nizak pritisak. Ujutro mi bas dosta treba da profunkcijonisem. Kafa i cigara mi nisu povezani, vec sam bila dugogodisnji pusac kada sam pocela piti kafu i to bas zbog niskog pritiska i glavobolja, turska kafa mi se ne dopada, pijem vec odavno nes. Posto ujutro rano izlazim iz kuce, ne mogu doruckovati, ali cu pokusati da ujutro umesto kafe pijem limunadu. Boze, kod nekih ljudi je ovo sve bas komplikovano i tesko. Znam nekolicinu osoba koji su bili dugogodisnji pusaci i samo su presekli i rekli: "Gotovo je sa pusenjem" oni sami su govorili da nemaju neke krize, a i ja sam po njima videla da se nesto posebno ne bore, niti debljanje, niti nadutost stomaka, niti depresija...a mene nista nije omanulo

Lola67, 2 cigarete dnevno jesu veliki uspeh, veruj mi da bi svaki pusac kojeg poznajes zeleo da bude takav pusac, ali to je uspeh samo za pusace! :)
Ako zelis da budes bivsi pusac, pokusaj makar 24 sata da izdrzis bez cigare, nakon 24 sata se zapitaj da li je zaista potrebno da zapalis da bi sve bilo ok!? ;)
Udahni duboko par puta, pa zamisli sebe kao da si zapalila cigaru i da si je ispusila, zatim sebi postavi cilj novih 24 sata! :)
Ja sam tako uspeo da izdrzim ta prva tri dana, pokusaj i ti na taj nacin! ;) Ako to prevazidjes mozes slobodno da kazes da si bivsi pusac,
bitno je samo da te kasnije ne savladaju lose emocije pa zapalis bezveze..:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back