Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ZAKAMINA SVAKA CAST!!! SAMO TAKO NASTAVI!!!!

PSIHOLOSKINJO HVALA NA PODRSCI!!

Luckystar, i tebi svaka cast sto si oduprijela iskusenju uprkos borbi!! Zasluzila si malo slavlje stvarno, svaka cast!!:ok:

Drago mi i kad ovi zreliji nepusaci malo svrate da nas svjeze ohrabre! Nadam se da cu i ja tako za godinu, dvije, pet!
Drustvo sve vas pozdravljam, samo naprijed, mozemo mi bez cigara, easy!!!
hvala puno zelim i ja tebi odnosno svima nama da nam naredni dan bude uvek sto lepsi i bez cigareta jer lepse se dise ljubim vas sve:klap::zag::bye:

:vatromet::orkestar:usla sam u 5 mesec bez cigareta i presrecna sam nakon 20 godina pusackog staza sada 120 dana bez ijedene cigarete ......................mislim da se sve moze samo je upitanju jaka volja i moze se uspeti sve je u glavi......sada jos moram smrsaviti 5kg koje sam dobila i bicu najsrecnija....srecno svima imajte veru u sebe i uspecee:cao:

Bravissimo !!! :klap:
Svaka cast na postignutom uspehu! Ako ti trebaju saveti za ishranu, slobodno pitaj :)))
Poz!!!

Uh, i moj je peko dvadeset godina QQ.

Noćas sam sanjala da pišim i ustala besna na sebe. Što ti je podsvest, čudo jedno.

Hehehe, uglavnom su nam snovi gomile slika nesvesnog i potisnutog. U tvom slučaju verovatno potisnuta želja.
To je normalno, ne besni na sebe.
Bes ka sebi vodi ka depresiji.

Ja lično volim kada u snu zapalim koju, tamo taman nadomestim što ne želim u stvarnosti :)

Samo treba tražiti nešto dobro pa čak i u lošim stvarima, taj mali beli kružić :)

12065671031862036423Anonymous_jin-jang.svg.med.png

Kreten, kreten kretenski.... i znam da nije opravdanje ali ***... posle stresnog dana kada sam izdrzala i rekla sebi nije to g.... jace od mene juce jos gori dan... imala sam hitnu posetu ginekologu gde je bilo da li je vanmatericna, pobacaj itd.... celo popodne ludilo i haos ne izdrzah... naravno kada su stigli rezultati...ono kao olaksanje sve je uredu i ja odmah potrcah do decka po cigaretu... danas idemo iz pocetka....

Videla sam tvoj post jos pre neki dan. Cekala sam da se neko strucan javi, da ja ne iznosim svoje laicke pretpostavke. Ali i kod mene je bilo vrlo slicno nekih 3-4 meseca kako sam bila ostavila cigare. Poludeli hormoni!? Valjda, mada mi je receno da su svi rezultati ok. Mada je kod mene to bas trajalo... Pila sam neke kapi koje izazivaju kontrakciju materice, da bi se zaustavilo krvarenje i na kraju posto nije uspelo primila valjda isti lek u vidu inekcija, narednog meseca pila Primolut-Nor. A sve je bilo od stresa, malo sam se bila preopteretila. Previse nervoze, previse rada, previse sam vezbala... Verovatno nacin da organizam posalje signal da mora da se nadje nacin da se malo opustimo...

Hej hej HEJ!
Lucky nemoj sebi govoriti da si kreten zbog jednog postupka. Nisi kreten, dešava se.

Hajde iz početka :)

A da li si razmišljala da ne ukidaš cigarete preko noći, već polako da ih smanjuješ, a pri tom da kreneš na trčanje kako bi nikotin izbacila iz krvotoka i pluća?
Vrlo je stresno ostavljanje ičega i ikoga, odvikavanje i menjanje navika. Zato, malo izanaliziraj sebe. Možda tebi ne odgovara princip kao većini.
Smisli svoj plan i uspećeš :)

Videla sam tvoj post jos pre neki dan. Cekala sam da se neko strucan javi, da ja ne iznosim svoje laicke pretpostavke. Ali i kod mene je bilo vrlo slicno nekih 3-4 meseca kako sam bila ostavila cigare. Poludeli hormoni!? Valjda, mada mi je receno da su svi rezultati ok. Mada je kod mene to bas trajalo... Pila sam neke kapi koje izazivaju kontrakciju materice, da bi se zaustavilo krvarenje i na kraju posto nije uspelo primila valjda isti lek u vidu inekcija, narednog meseca pila Primolut-Nor. A sve je bilo od stresa, malo sam se bila preopteretila. Previse nervoze, previse rada, previse sam vezbala... Verovatno nacin da organizam posalje signal da mora da se nadje nacin da se malo opustimo...
I meni je palo na pamet da su mi je organizam tako odreagovao na prestanak pusenja....mada se meni ovo vec desavalo... tako da definitvno moram da odradim preglede.... inace drzim se danas....
definitivno sam skapirala da nisu cigare jace od mene i da je kod mene vise psiha nego fizicka zavisnost!!! Pozdrav svima....

Hej hej HEJ!
Lucky nemoj sebi govoriti da si kreten zbog jednog postupka. Nisi kreten, dešava se.

Hajde iz početka :)

A da li si razmišljala da ne ukidaš cigarete preko noći, već polako da ih smanjuješ, a pri tom da kreneš na trčanje kako bi nikotin izbacila iz krvotoka i pluća?
Vrlo je stresno ostavljanje ičega i ikoga, odvikavanje i menjanje navika. Zato, malo izanaliziraj sebe. Možda tebi ne odgovara princip kao većini.
Smisli svoj plan i uspećeš :)
Hey, tako sam i uradila.. (prvi put kada sam ostavila i 10 god nisam pusila smanjivala sam, tako sam i sada uradil), meni je lakse da smanjujem pa kada dodjem na dve tri onda skroz prestanem.... znam da ce neko reci da je nemoguce ali kod mene je to lakse .... a sto se tice trcanja to mi nikada nije islo od ruke cak ni u vreme kada sam trenirala plivanje i bila u formi... ne ne volim fizicke aktivnosti, ja i na posao idem kolima a radim 15 min peske od posla... moj omiljeni sport je spavanje :)

I meni je palo na pamet da su mi je organizam tako odreagovao na prestanak pusenja....mada se meni ovo vec desavalo... tako da definitvno moram da odradim preglede.... inace drzim se danas....
definitivno sam skapirala da nisu cigare jace od mene i da je kod mene vise psiha nego fizicka zavisnost!!! Pozdrav svima....

Meni se desilo pre toga jednom, i to odmah nakon jedne sahrane. Ali tada sam imala jedan jajnik policistican, na drugome je bila cista. Kada sam pitala doktorku da li je to znaci zbog tih cisti, ona mi je rekla da se ne zna pouzdano sto se to desava, eto kao moze samo da se pretpostavlja... Ja sam zakljucila da je opet stres bio okidac.
Drugi put ispade bez razloga, svi rezultati su bili ok.
Pravo da ti kazem plasilo me to malo, jer dugo nisam mogla da ostanem u drugom stanju. Sad sam u sestoj nedelji trudnoce! :cool: I presrecna sam sto sam na vrema ostavila cigare, sad ne bih mogla sebi da priustim taj stres.
Ne znam koliko dugo ne pusis vec, cini mi se, koliko pratim ovde, da si dosta pregurala. A psihicke krize ces vremenom sve lakse prevazilaziti.
A sta ti ja pricam, to znas bolje od mene, deset godina nisi pusila! :)

Uradila sam juce ultra zvuk i sve je ok... danas cu zvati rodjaka moje drugarice koga dobro poznajem (ali ne radi u Bg) pa cu se sa njime ispricati i potraziti savete... uh malo smo prosirili temu i izvinjavam se ostalima...
sada da se vratimo na pusenje... tj nepusenje :)
Da kazem da sam malo manje od mesec dana bas bila cista (bez i jedne cigarete)... Ma izdrzacu ja.... da i moj je plan bio da prestanem pre trudnoce da ne bih prolazila kroz taj stres u trudnoci...
imam mali frku od odlaska na odmor sa drugaricom koja bas bas pusi.... (decko se zaposlio pa ne moze)... recimo decko mi pusi u stanu meni cak i smeta... i nemam nikakvu zelju da zapalim pored njega jer sam odlucila da ne pusim.... definitvno sam zakljucila da je sve u glavi i nista drugo, i da se moze bez cigareta.... a za ovo juce... idemo dalje..... a sada odoh da radim nesto :)

Hej nepusaci gdje ste? Sta se desava? Nije valjda niko ponovo propusio? luckystar74 kako se drzis?
samo naprijed, i ne odustajati!!!
Meni nije problem ne pusiti, s obzirom da idem na trcanje, ples i fitnes, a evo sad od prosle nedelje i yogu, osjetim cini mi se da mi pluca jacaju. Mozda umisljam ali pustite me, vjerujem da jest tako. O da i koza mi je ljepsa a da ne spominjem sto mi odjeca i dah ne smrde. Ali moram priznati da se cesto nagradjujem, svake nedelje sam sebi kupila neku sitnicu "zato sto ne pusim" haha, tako sam potrosila za ovaj skoro mjesec dana duplo vise na te stvari nego sto bih za cigare ali imam nove nausnice, novi bikini, 2 majice, parfemcic... :)
Ako nastavim ovako bilo bi jeftinije ostati pusiti ali necu, bez brige ovo je cisto za pocetak jer je pocetak najtezi, promiss ;)
Kako se vi drzite? Srecno svima i veliki pozz od mene

Bila mi je milina čitati tvoj post, zaista.
Toliko je inspirišuć i veliki potkrepljivač mojeg izbora - zašto nisam pušač više.

Sve si napisala što treba svako da radi. Sve kao po knjizi iz psihologije motivacije :) Nagrada, pozitivne misli, samonagrađivanje (mentalno), fizička aktivnost.
Pazi - NE MOŽEŠ DA NE USPEŠ, NEMA ŠANSE DA ZAPALIŠ IKADA CIGARU sa tako lepim umom.

Svaka ti čast, i hvala!
Pozzzz

Evo i mene napokon posle kraceg vremena da se javim. Vidim da svima dobro ide, svi ste raspolozeni, poneki pad, ali Boze moj, svi smo zivi ljudi. Nema nam starih nepusaca da nas i oni bodre malo. Imala sam i ja ovih dana mnogo stresnih situacija, ali evo me opet medju vama i to naravno kao nepusac. Ne bi mi nista pomogla ta cigareta-dve, ili vec koliko da resim svoje probleme, pa mi je sada lakse bar u nekom pogledu: nisam poklekla!!!

Psiholoskinjo, ti imas divan um cini mi se! Hvala!! Slazem se sa svim pozitivnim, ali sam istovremeno svjesna da je jedna slaba sekunda dovoljna da me vrati na stari put a ne bih zeljela to, iskreno! Zato je ovaj forum medju omiljenim stranicama i planiram se uvijek vracati, mozda nekog ohrabriti, podstaknuti a i sebe "utvrditi" u odluci da budem dozivotni nepusac. A i mnogo cijenim veterane nepusace koji se ponekad vrate da nas bodre! :ok:
Liki i Vendika, odlicno, pretpostavljam da ide dobro onda svima. Javite se bar nekad, pomalo. Meni bude bas drago procitati novi post na ovoj temi. Nadam se da ce nam se uskoro i koji novi clan pridruziti!!
Pozdrav

Ja i nisam tako dobra... zapalim dve uz jutarnju kafu na poslu.... ***... ne mogu da odolim.... posle toga ceo dan ne pusim.... izgleda da je to vise psiha nego potreba.... ali resicu se i toga.... jer znam da hocu.... do tada vas ljubim i pozdravljam....
Znam da ce te me svi sada pljuvati.... ali sta da radim.... sigurno cu prestati skroz, imam tu zelju ali izgleda ne i volju, jer sve je u glavi....
Samo da dodam, sinoc sam sedela na splavu svi oko mene su pusili nije mi palo na pamet da zapalim, uzivala sam u svezem vazuduhu i bilo mi je lepo, to mi je dokaz da je lepse bez cigarete... i da cu se uskoro resiti i te dve uz jutarnju kafu....

Tu sam i ja , svaki dan vas citam i pratim . I dalje sam nepusac , plus moj dragi suprug se takodje ukljucio u borbu protiv cigareta . Iskreno nisam mislila da ce izdrzati , jer je bio lancani pusac , sta god da je radio njemu je cigareta bila u ustima . Evo da ga pohvalim 13 dana kako nije zapalio , ja sam sokirana i odusevljena . Pomazem mu rekla bih cak i vise nego sebi onda kad sam ja prestajala . Kaze da mu je sve manje vise OK , samo ga ubija dosada i vreme koje nikad sporije prolazi . Uglavnom eto da znate da nas ima puno koji bijemo bitku bukvalno svaki dan protiv ove bolesti zavisnosti . Ja se inace osecam savrseno , sanjam cesto da pusim i to je jedina prilika kad se posteno napusim , a ujutru nema grize savesti , jer se sve to nije ni desilo ;) . Ima situacija kad mi se pojavi zelja nesto tipa eh sto bih sad zapalila , ali iskuliram bacim se na neki posao ili setnju , obavezno i ovde svratim da vidim kako se snalazite i hvala bogu sve to relativno brzo prodje. Drzim vam svima fige , nema posustajanja I predaje , a ako se i desi neki kiks , nista strashno idemo ispocetka !

Bravo Sevendust i gospodinu Sevendust posebne cestitke na 13 dana!!!! :super:
Slobodno i njega posalji malo ovamo da ga bodrimo ;)
Ej super ste stvarno, jak tim, nema sta, samo tako nastavite, lakse je udvoje. A to za krize, ziva istina, samo treba koji minut iskulirati, necim se malo zavarati i brzo prodje!

Lulnice i ja mislim da je najgore proslo! Idemo dalje, iduce slavlje je na pola godine! :p

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back