Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko kaze da je lako ostavio cigarete,laze.Mnogo je zeznuto.
Tacno je da sam rekao necu vise da pusim,i nisam vise pusio.
Radio sam razne vratolomije,pa cak izmislio i Mirkove jabuke,i odlicne su,meni su dosta pomogle.
Ali kukao nisam,kome i cemu,ne vidim svrhu.
Meni je logicno da ovde dodje osoba koja se bori da ne pusi,a ne neka koja razmislja da ce da prestane sa pusenjem.Ne branimo nikome,svako moze da postuje,ali meni je to logicno.Taj koji drzi zapaljenu cigaretu i prica ovima sto kukaju bez cigarete kako ce da prestane...nisu u istom polozaju i zato sam pristalica toga da bacis duvan,pa dodji na temu.Dok ne bacis citaj,priporemaj se i [sihicki i fizicki,ali kad pocnes da kucas da budes u istom polozaju kao i svi i da delis istu muku.
Da rezimiram: ne volim nekoga ko zapali cigaretu,skuva kafu,i onda prodaje pamet kako je pusenje stetno,mora da batali.:D

Sve je to OK. Ali i sama sam napisala da mi je baš ovaj forum jako pomogao da donesem odluku da prestanem. I sada kada sam odluku počela da sprovodim u delo nalećem na takav stav. Nisi fer. Nisu svi ljudi isti i nisu muškarci i žene isti mentalni sklopovi.
Čitala sam ja i forum madzone i shvatila da su na njemu uglavnom muški koji se hvale koliko već ima da ne puše i dele šture savete tipa NEMOJ ili SAD SI SVE ZAJEBO, NEMA NIŠTA OD TOGA, ali ne ulaze u srž nekih uzroka posrtanja. Zato i nisam došla kod njih, nego ovde. Iščitaj i sam 5 stranica foruma i videćeš koliko su žene suptilnije i koliko je njihova podrška nežna, ali istovremeno i moćna.
Nije fora da budeš vuk među ovcama, već lav među lavicama.

Sve je to OK. Ali i sama sam napisala da mi je baš ovaj forum jako pomogao da donesem odluku da prestanem. I sada kada sam odluku počela da sprovodim u delo nalećem na takav stav. Nisi fer. Nisu svi ljudi isti i nisu muškarci i žene isti mentalni sklopovi.
Čitala sam ja i forum madzone i shvatila da su na njemu uglavnom muški koji se hvale koliko već ima da ne puše i dele šture savete tipa NEMOJ ili SAD SI SVE ZAJEBO, NEMA NIŠTA OD TOGA, ali ne ulaze u srž nekih uzroka posrtanja. Zato i nisam došla kod njih, nego ovde. Iščitaj i sam 5 stranica foruma i videćeš koliko su žene suptilnije i koliko je njihova podrška nežna, ali istovremeno i moćna.
Nije fora da budeš vuk među ovcama, već lav među lavicama.

Svako ima pravo na svoje misljenje,ne treba se ljutiti mzbog toga.Ja mislim ovako,ti onako,neko treci drugacije...tako i treba,nismo klonovi.
Logicno je da se muskarci i zene razlikuju u nacinu razmisljanja,zabrinuo bih se da nije tako.:D

Oni koji su upalili cigaretu, a zatim doshli na ovu temu su najranjiviji.
Njima je podrshka, motivacija i ohrabrenje najpotrebnije. Najtezze je doneti odluku, presechi i pocheti...ne treba nikome uskratiti pomoch u toj fazi rechima "prestani pa dodji"
Ako smo oterali nekoga takvim stavom, mozzda vishe nikad neche da se usudi da prestane. Setite se, dok ste bili pushachi, kakav je strah od prestajanja i kakva odbojnost.

Ko god dodje dok je josh rob droge, taj je ulozzio ogroman napor i to treba poshtovati. I pomochi. I za to je ova tema tu, da pomognemo.

Mozda sam ja osetljivija ovih dana pa sam se nasla jako uvredjenom.... Ja ne bih bila ovde na forumu da ozbiljno ne razmisljam o ostavljanju cigareta i da potrebna mi je podrska za to jer je nemam u kuci... a ni u drustvu.... Imam iskustva u ostavljanju... prvi put najduzi i dva kraca (prvi put nije bilo interneta, a druga dva uz ovaj forum)... i nisam dolazila ovde 3 godine jer mi nije padalo na pamet da ostavljammm.... a tesko je doneti odluku o prestajanju isto koliko je tesko i prestati... ja kada bih mogla da izdrzim dan da ne zapalim ja bih bila najsrecnija... pokusam i ne uspem... i sada istrazujem lekove (tipa ziban ili tabex)...
Ja se jos jednom izvinjavam ako sam nekoga uvredila mojim postovanjem ovde....

Četiri velika sata bez cigara i nikoreta sa malo valerijane.... Imala sam mini napad pre 20-tak min. ljudi to je bilo predinfarktno stanje, ali prošlo me. Danas sam čitala da se nešto slično desilo i liki, pomislila sam joooj, ja ne bih izdržala, kad ono..... ne znam šta ću kad me snađe ponovo. Trafika mi preko puta...

Ako se desi da odesh ipak na trafiku, za to ti treba bar tri minuta. Za tri minuta kriza prodje. Kada stignesh objavi prodavcu da si prestala da pushish. (to sam ja uradila jer su me znali i odmah vadili dve kutije chim me vide) Kupi novine, ukrshtenicu i orbit bombone.

Mozda sam ja osetljivija ovih dana pa sam se nasla jako uvredjenom.... Ja ne bih bila ovde na forumu da ozbiljno ne razmisljam o ostavljanju cigareta i da potrebna mi je podrska za to jer je nemam u kuci... a ni u drustvu.... Imam iskustva u ostavljanju... prvi put najduzi i dva kraca (prvi put nije bilo interneta, a druga dva uz ovaj forum)... i nisam dolazila ovde 3 godine jer mi nije padalo na pamet da ostavljammm.... a tesko je doneti odluku o prestajanju isto koliko je tesko i prestati... ja kada bih mogla da izdrzim dan da ne zapalim ja bih bila najsrecnija... pokusam i ne uspem... i sada istrazujem lekove (tipa ziban ili tabex)...
Ja se jos jednom izvinjavam ako sam nekoga uvredila mojim postovanjem ovde....
Nisi. Drago mi je da si tu. Za tebe je mozzda dobra ideja da pokushash uz pomoch lekova. Meni je Zyban bio spas. Koliko dugo i koliko pushish?

:lol: Aman cure! Samo smireno. Mirko nema loshe namere to je sigurno. Niko vas ne tera.
Uzmite u obzir josh jednu stavku koja zzenama otezzava prestanak pushenja: PMS. Znachi mene je godinu dana saplitao, ostavljala sam cigarete mesechno (doslovce, jer sam se zainatila) i kako pochne kmezavost tako ja trk na trafiku.
Prevazishla sam tako shto sam prestala u SRED PMS-a, pila sam kantarion i valerijanu kao sok. O smetnjama sa probavom da ne pricham...ali proshlo je. Proshlo je brzo.
E sad, ako uzimate kontraceptivne pilule ili neku hormonsku terapiju, ne smete koristiti kantarion. Ali magnezijum u kombinaciji sa vitaminom B chini chuda.

usla u 7 godinu od posle desetgodisnje pauze.... do pre 6 meseci sam pusila paklu... pa sam svela na 10-15 (setila se recepta od proslog puta sa smanjivanjem).... jutros se probudim izdrzim dugo dugo bez cigare i naravno decko sa kojim zivim pusi i samo pokleknem... smeta mi, muka mi je od njih ne prija mi na pola i opet zapali.... tako da razmisljam da od iduce nedelje kada krenem da radim kupim nesto do lekova, jer lakse mi je kada sam na poslu da ostavljam... jer kod kuce to je pakao.....
da definitvno sam donela tu odluku sada samo da je sprovedem u delo....BTW od kako sam ponovo propusila ovo je treci pokusaj... najduze je bilo 3 meseca kada sam bila bolesna i kada sam ozdravila na rodjendanu samo sto nisam ujedala (pretila gostima nozem itd) dok nisam zapalila.... od januara 2009 nije prosao ni jedan dan da nisam zapalila.... samo kada bih izdrzala taj jedan dan, znam da bi sve bilo bolje....

O a ti imash super uslove da ostavish! Moj muzz pushi 5 kutija na dan :rumenka: nazzalost propushilo i dete ko turchin. Za posao rekoh, radim na mestu gde ljudi dolaze da zapale. Pushish samo pola kutije u odnosu na mene koja sam ponekad otvarala i chetvrtu :rumenka:
Bozze sramota me kad se setim :D

Znachi, kad sam mogla ja, mozzete i vi! I to mnogo lakshe!
Odlaganje prve jutarnje cigarete je odlichna taktika. Prvi dan se mozze pregurati i spavanjem ;)
Lucky, gordana, jeste li vechernji pushachi?

Mislim da cu reci ovi mojima da pusim i dalje uz kafu i nastaviti da se druzim sa ljudima a ja u stvari cu samo da pijem kafu..... BTW sada sam u spavacoj sobi i to je jedino mesto u kuci gde sam uspela da zabranim pusenje.... bilo je bunjenja ali....
mene na poslu uhvati zestoka kriza u neko doba pogotovo ako nemam posla ako imam zaradim se i zaboravim......

Ma niko neche ni primetiti da ne pushish, ne morash nishta govoriti. Samo morash imati spremne taktike za odbijanje ponudjenih cigareta, iskushenja da zapalish po inerciji i slichno.
Mada je to mnogo tezzi put. Lakshe ti je da kazzesh da si se prehladila i da pravish pauzu sa izlazzenjem napolje. To za prvih nedelju dana.
Protiv krize na poslu kada nemash posla (cigarete iz dosade) pripremi zanimaciju unapred. Ne znam shta radish i kakvi su ti uslovi, pa ti ne mogu dati konkretan savet, ali ja sam nosila na posao perlice i pravila ogrlice. Pomoglo je. :) I lepe su, nosim ih.

O a ti imash super uslove da ostavish! Moj muzz pushi 5 kutija na dan :rumenka: nazzalost propushilo i dete ko turchin. Za posao rekoh, radim na mestu gde ljudi dolaze da zapale. Pushish samo pola kutije u odnosu na mene koja sam ponekad otvarala i chetvrtu :rumenka:
Bozze sramota me kad se setim :D

Znachi, kad sam mogla ja, mozzete i vi! I to mnogo lakshe!
Odlaganje prve jutarnje cigarete je odlichna taktika. Prvi dan se mozze pregurati i spavanjem ;)
Lucky, gordana, jeste li vechernji pushachi?

Ovo nisam ni cuo ni video do sada.Pa jel on radi nesto,jel jede...kad bre stigne da popusi 100 cigareta na dan.:zblesav:

Mislim da cu reci ovi mojima da pusim i dalje uz kafu i nastaviti da se druzim sa ljudima a ja u stvari cu samo da pijem kafu..... BTW sada sam u spavacoj sobi i to je jedino mesto u kuci gde sam uspela da zabranim pusenje.... bilo je bunjenja ali....
mene na poslu uhvati zestoka kriza u neko doba pogotovo ako nemam posla ako imam zaradim se i zaboravim......

Ne daj da se puši u prostoriji u kojoj spavaš i istraj u tome. Ja sam do pre 55 sati pušila u kontinuitetu 20 godina, ali nikada u sobi u kojoj spavam.
A pošto na poslu sediš za računarom, kad te uhvati frka izađi na forum (naravno, ako imaš i možeš da šetaš po netu). Ili jednostavno ponesi slike na flešu pa ih na miru razgledaj. Ili čitaj knjihu Alana Kara (ako je nemaš poslaću ti je ja u pdf-u).

Četiri velika sata bez cigara i nikoreta sa malo valerijane.... Imala sam mini napad pre 20-tak min. ljudi to je bilo predinfarktno stanje, ali prošlo me. Danas sam čitala da se nešto slično desilo i liki, pomislila sam joooj, ja ne bih izdržala, kad ono..... ne znam šta ću kad me snađe ponovo. Trafika mi preko puta...

Kad sam izdržala ja, možeš i ti. Da je gadno-gadno je. Čini mi se da sam bila u stanju da izmlatim nepoznatog prolaznika koji puši i otmem mu cigaru da sam izašla iz stana. Ne znam samo otkud tolika agresivnos u meni. Jesam energična, ali nikada nisam bila agresivna. A nisam sebe smatrala okorelim pušačem (10-ak dnevno već 3 godine, ponekad i manje).
Ali, droga je to, čudo jedno.
Kada dobijem želju za pušenjem isperem usta onom tečnošću koju preporučuju stomatolozi, ona ima jak ukus mentola. Probaj, možda će i tebi prijati.

Ovo nisam ni cuo ni video do sada.Pa jel on radi nesto,jel jede...kad bre stigne da popusi 100 cigareta na dan.:zblesav:

Bratu moje drugarice kutija cigareta je trajala čitava 2 sata. Toliko je pušio da su ga na faksu zvali lokomotiva. Sam priznaje da je nagurao do 8 pakli dnevno i onda je jednog dana rekao da više ne puši. Dešavalo mu se da mu se koče vilice i da se na neki način parališe kada je tako presekao. Jednom je, koliko sam čula, dolazila i hitna pomoć. Maksimalno zatrovani čovek se skidao na suvo. Ali izdržao je i ne puši. Neverovatno kako se čovek promenio za par meseci, nije više crn u licu.

P.S. Od njegovog pušenja je smrdela cela zgrada u kojoj je živeo, a ne samo stan.
P.P.S. Zamislite tek koliko je on dao para za cigare.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back