Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,
ponovo sam na forumu po 100-ti put, pravo da vam kažem BAŠ ME SRAMOTA!!!! Znam da me nećete osuđivati, ali uzalud je utrošeno vreme koje ste mi posvetili dok ste me bodrili. Sad mi opet treba vaša pomoć....Imam još 10 cigara, nameravam da ih popušim (to bi morale da mi budu poslednje). Do sada sam na forumu provodila samo jedan dan, kao meni ne treba više, međutim, pošto ovaj put hoću da uspem, smaraću vas svakodnevno....
Pokušavala sam da ostavim cigare pomoću nikoreta, međutim, 5 min posle žvake ja zapalim, a ne puši mi se! Neverovatno! Sad idem na suvo, uz vašu pomoć, pa šta mi Bog da....

Pozdrav svima,
ponovo sam na forumu po 100-ti put, pravo da vam kažem BAŠ ME SRAMOTA!!!! Znam da me nećete osuđivati, ali uzalud je utrošeno vreme koje ste mi posvetili dok ste me bodrili. Sad mi opet treba vaša pomoć....Imam još 10 cigara, nameravam da ih popušim (to bi morale da mi budu poslednje). Do sada sam na forumu provodila samo jedan dan, kao meni ne treba više, međutim, pošto ovaj put hoću da uspem, smaraću vas svakodnevno....
Pokušavala sam da ostavim cigare pomoću nikoreta, međutim, 5 min posle žvake ja zapalim, a ne puši mi se! Neverovatno! Sad idem na suvo, uz vašu pomoć, pa šta mi Bog da....

Popusi grdana pa da krenemo.

Pozdrav svima,

Да бисте успешно савладали овог противника потребни су Вам на првом месту - добри разлози за остављање пушења.
Када сте једном рашчистили са собом због чега желите да оставите пушење, преостаје Вам само да се добро припремите и пређете у акцију.
Поред овога неопходна је и мотивација (у шта спада и подршка преко овог форума.) Подршка је врло важна, нарочито за истрајавање у одлуци да се оставе цигарете.
Подршку имате овде!
(Још само списак разлога, припрема и акција.)

Ja da se javim da citam redovno forum ali jos uvek nisam prestala....
Kada sam se zapitala sta mi znaci cigareta u zivotu znaci mi samo zbog jedne stvari... upoznala sam divne ljude na poslu, da nema njih odavno bih dala otkaz... toliko mi je bilo grozno kada sam dosla na taj posao da vam ne mogu opisati.... i dalje nije mnogo bolje... uz ovu zabranu pusenja napolju sam upoznala totalno novu ekipu ljudi sa kojom svaki dan pusim... na posao mogu da kasnim ali na tu kafu ne smem :) ima milion razloga zbog kojih zelim da prestanem ali kada pomislim da se necu vidjati sa tim ljudima mene tuga uhvati... jer pravilo je ako ne pusis ne mozez da izlaziz iz kancelarije a ako pusis mozes koliko hoces... dodje mi da lazem ove moje na poslu da i dalje pusim....a da izlazim daa se druzim sa mojim pusacima ali bez cigarete.....
da kod kuce je problem jer je decko pusac i to bas bas... i nema nameru da prestaje....

Mirko, MOLIM TE, nemoj tako "đonom". Mi "potencijalni nepušači" se samo na ovom forumu ne ustučavamo da razmišljamo naglas. Upravo sam mužu, koji je nepušač, saopštila da ostavljam cigare - gledao je jadničak kroz mene i otvoreno mi rekao da se ne nada preterano!!!! To me malo pomerilo, pa sad i Mirko. Jeste, sve što mi "potencijalni nepušači" u ovoj fazi kažemo, nema baš veze sa zdravim razumom, ali setite se sebe kad ste bili pušači i donosili odluku o prestanku. Konkretno JA sam donela čvrstu odluku, bacila sam onih 8 cigara, koliko mi je ostalo sa sve upaljačem. E sad čekam veče da prođe, pa jutro.... Odoh u šetnju, javljam se kasnije...

Mirko, MOLIM TE, nemoj tako "đonom". Mi "potencijalni nepušači" se samo na ovom forumu ne ustučavamo da razmišljamo naglas. Upravo sam mužu, koji je nepušač, saopštila da ostavljam cigare - gledao je jadničak kroz mene i otvoreno mi rekao da se ne nada preterano!!!! To me malo pomerilo, pa sad i Mirko. Jeste, sve što mi "potencijalni nepušači" u ovoj fazi kažemo, nema baš veze sa zdravim razumom, ali setite se sebe kad ste bili pušači i donosili odluku o prestanku. Konkretno JA sam donela čvrstu odluku, bacila sam onih 8 cigara, koliko mi je ostalo sa sve upaljačem. E sad čekam veče da prođe, pa jutro.... Odoh u šetnju, javljam se kasnije...

Ne treba da se ljutis,pogledaj to iz drugog ugla,mozda slabis volju onima koji se vec bore i imaju krize.Najbolje je da CUTIS i samo ne pusis,nikome nemoj da pricas kako vec ne pusis,bolje za tebe.A ti jos unapred pricas kako ces da ne pusis.Greska.Cuti,trpi,i kad preguras prve dane,makar nedelju,onda mozes i da kazes.Prvo skoci pa kazi HOP.

Mislim da je nasha podrshka najpotrebnija upravo onima koji se lome da li da prestanu ili ne. Goco, kad se vratish iz shetnje, pogledaj ovaj link shto je OP! ostavio. Sajt je odlichan bash za one koji su u istoj fazi kao ti.
Posebno koristan je kalendar, nalazi se pod "alati". Unesesh datum koji si odredila za prestanak i imash iz dana u dan prave savete uz to, plus mozzesh da vidish unapred otprilike shta te cheka.

Ne treba da se ljutis,pogledaj to iz drugog ugla,mozda slabis volju onima koji se vec bore i imaju krize.Najbolje je da CUTIS i samo ne pusis,nikome nemoj da pricas kako vec ne pusis,bolje za tebe.A ti jos unapred pricas kako ces da ne pusis.Greska.Cuti,trpi,i kad preguras prve dane,makar nedelju,onda mozes i da kazes.Prvo skoci pa kazi HOP.

Najpotrebniji smo onima koji su u prvim fazama. Kada vech skoche, mogu i bez nas. Svi mogu ovde da se javljaju, a ne vidim kako bi to slabilo drugima volju?

Ja da se javim da citam redovno forum ali jos uvek nisam prestala....
Kada sam se zapitala sta mi znaci cigareta u zivotu znaci mi samo zbog jedne stvari... upoznala sam divne ljude na poslu, da nema njih odavno bih dala otkaz... toliko mi je bilo grozno kada sam dosla na taj posao da vam ne mogu opisati.... i dalje nije mnogo bolje... uz ovu zabranu pusenja napolju sam upoznala totalno novu ekipu ljudi sa kojom svaki dan pusim... na posao mogu da kasnim ali na tu kafu ne smem :) ima milion razloga zbog kojih zelim da prestanem ali kada pomislim da se necu vidjati sa tim ljudima mene tuga uhvati... jer pravilo je ako ne pusis ne mozez da izlaziz iz kancelarije a ako pusis mozes koliko hoces... dodje mi da lazem ove moje na poslu da i dalje pusim....a da izlazim daa se druzim sa mojim pusacima ali bez cigarete.....
da kod kuce je problem jer je decko pusac i to bas bas... i nema nameru da prestaje....

Prvi put chujem da ne mozzesh da izadjesh ako ne pushish? Stvarno?
E, to "drushtvene" cigarete su najnezgodnije. Umislimo da je "cigareta konekting pipl" a zapravo nije tako. Nechesh biti odbachena iz drushtva ni kao nepushach, to ti odgovorno tvrdim, kao osoba koja radi na takvom mestu gde si udju da pushe. :) Plus dechko tezzak pushach. I ukuchani.
a ti naravno izlazi da se druzzish bez cigarete, pa niko ne mozze da te natera :eek: Ako je to jedini razlog zbog kog josh uvek pushish, LAZZI da pushish, izlazi napolje i NEMOJ pushiti.

Kriza ima, nije da nema, ali setnja, caj, vezbanje do iznemoglosti, eto to mi pomaze. Danas je deseti dan i sinoc sam morala da izadjem iz kuce da setam u 12 sati. Sedela sam i gledala TV kada je pocelo nesto da mi igra u grudima i da ne mogu da disem normalno. Osetila sam da kada bih zapalila cigaretu sve bi se smirilo. Muz je izgleda to "provalio" pa me pozvao u setnju. Preznojila sam se po onoj hladnoci i ako smo hodali laganim korakom. Eto tako, samo da prijavim, kriza ima ali se preguraju. Odoh i sada da malo vezbam radi preventive hahhaha!

Kriza ima, nije da nema, ali setnja, caj, vezbanje do iznemoglosti, eto to mi pomaze. Danas je deseti dan i sinoc sam morala da izadjem iz kuce da setam u 12 sati. Sedela sam i gledala TV kada je pocelo nesto da mi igra u grudima i da ne mogu da disem normalno. Osetila sam da kada bih zapalila cigaretu sve bi se smirilo. Muz je izgleda to "provalio" pa me pozvao u setnju. Preznojila sam se po onoj hladnoci i ako smo hodali laganim korakom. Eto tako, samo da prijavim, kriza ima ali se preguraju. Odoh i sada da malo vezbam radi preventive hahhaha!

Bravo,prenesi nase cestitke i muzu.:klap::klap::klap:

Da ne bih pravila frku, javicu se kada prestanem... Ja i jesam ovde jer mi treba podrska u ostavljanju....
A sto se tice izlazaka, frka je za izlazenje generalno ali pusacima se gleda kroz prste, a nepusaci kada se zapucaju u kancelariju ne izlaze do kraja dana....
DO SLEDECEG JAVLJANJA POZDRAV!!! i srecno svima u ostavljanju.....

Ostani. Upravo si u najvazznijoj fazi, u fazi razmatranja i prevazilazzenja straha. Tu smo, pishi svoje nedoumice, lako chemo ih reshiti!

Upravo sam se vratila iz šetnje, nisam pušila (ja sam od onih koji puše i kad idu ulicom) čitava 2h. Pomalo me hvata nervoza, nije strašno, ali se plašim da će kako noć odmiče biti gore. Hvala svima na podršci Pipi, Op!, Vendika????, od tebe sam navikla da čitam savete, ali sad ajmo zajedno, mada koliko vidim vodiš 10 dana, eeeeeeeee kad ja budem imala tvoj staž!!!!
Mirko, hoću da verujem da ti kao bivši pušač, koji je aktivan na ovom forumu imaš najbolje namere, ali ja, kao što ti reče, ne razumem - pa ne shvatam. Moja namera svakako nije da bilo kome "slabim volju", ako je to neko tako shvatio najiskrenije mu se izvinjavam!!!
Javljam se ako me spopadne panika

Imaš moj post na prethodnoj strani, kakva me panika uhvati iz čista mira.
A ja te potpuno razumem. Muž nepušač, čudi se kako to ne možeš da presečeš kao mačem, a još kad mu saoštiš šta nameravaš, on u to baš i ne veruje. Čitam tvoj post, a prepoznajem sebe.
Baš te briga, ti treba da veruješ u sebe, a ko neće i ne mora. Ja sam tako rekla sebi.
Veruj mi da mi nije bilo lako ni da donesem odluku, a kamo li da je sprovodim. I evo, počela sam, pala, digla se i nastavila. I kad je frka kukam ovde.
Probaj tako i ti.

A kako ja to uskracujem drugima da prestanu,odakle ti ta ideja?

Daleko bilo da uskraćuješ!!!
Ali, mogao bi po nekad da budeš i suptilniji. Vi muškarci nećete da kukate jer ste vaspitavani da muško ne sme da kuka i plače. A od mog najboljeg druga sam upravo čula da je i on prolazio kroz pakao kad je prestajao da puši (samo što mi je to rekao u poverenju), a kad priča nekom drugom "Rekao sam neću i tačka. I toga se pridržavao i ne pušim već 7 godina."
Volite da budete jaki i čvrsti, makar i lagali zbog toga.

Meni lično tvoj način ne smeta i hvala za podršku.
A pošto veruješ u horoskop - ja sam rak-jarac.

Poslednja izmena:
Daleko bilo da uskraćuješ!!!
Ali, mogao bi po nekad da budeš i suptilniji. Vi muškarci nećete da kukate jer ste vaspitavani da muško ne sme da kuka i plače. A od mog najboljeg druga sam upravo čula da je i on prolazio kroz pakao kad je prestajao da puši (samo što mi je to rekao u poverenju), a kad priča nekom drugom "Rekao sam neću i tačka. I toga se pridržavao i ne pušim već 7 godina."
Volite da budete jaki i čvrsti, makar i lagali zbog toga.

Meni lično tvoj način ne smeta i hvala za podršku.
A pošto veruješ u horoskop - ja sam rak-jarac.

Ko kaze da je lako ostavio cigarete,laze.Mnogo je zeznuto.
Tacno je da sam rekao necu vise da pusim,i nisam vise pusio.
Radio sam razne vratolomije,pa cak izmislio i Mirkove jabuke,i odlicne su,meni su dosta pomogle.
Ali kukao nisam,kome i cemu,ne vidim svrhu.
Meni je logicno da ovde dodje osoba koja se bori da ne pusi,a ne neka koja razmislja da ce da prestane sa pusenjem.Ne branimo nikome,svako moze da postuje,ali meni je to logicno.Taj koji drzi zapaljenu cigaretu i prica ovima sto kukaju bez cigarete kako ce da prestane...nisu u istom polozaju i zato sam pristalica toga da bacis duvan,pa dodji na temu.Dok ne bacis citaj,priporemaj se i [sihicki i fizicki,ali kad pocnes da kucas da budes u istom polozaju kao i svi i da delis istu muku.
Da rezimiram: ne volim nekoga ko zapali cigaretu,skuva kafu,i onda prodaje pamet kako je pusenje stetno,mora da batali.:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back