Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bravo za 70 sati. Nastavi da brojish kao da nije bilo incidenta!

Neću da nastavim, brojim iznova. Moram da budem iskrena prema sebi. Ali neću ni pare iz kasice da vadim.
Nije me ubilo u pojam to što sam popušila tu jednu. Čini mi se kao da mi je dala dodatnu snagu da istrajem.

OSTAVLJANJE PUŠENJA JE PROCES

Poslednja izmena:
Potpuno si u pravu. Kada sam iščitavala ovaj forum da bi moja odluka sazrela hvatao me je panični strah od same pomisli da prestanem da pušim (tu je Alan Kar u pravu). Kada se to prevaziđe, fizička kriza je malo dete.

Sad znas jednu,veoma vaznu istinu,nista ti pusenje ne znaci u zivotu,mozes bez cigareta kao i svi oni sto ne puse,samo sto imas jednu ruznu naviku.Te navike covek treba da se oslobodi.
Ima tu i jedna dobra stvar,nije sve lose,pusenje zavisi samo od tebe.
Hoces da pusis,neces da pusis...samo od tebe zavisi.Odluci i bori se,nije lako ali se isplati.

Evo me, pijem kafu i iščitavam ovaj forum, a i ne razmišljam o pušenju uz kafu.
Ljudi, vi ste bolji od Alana Kara. Živa reč je nezamenljiva.

P.S. Forum o veganstvu su zaključali, pa nemam više čemu da se smejem.
Ponovio bar tri puta da je ovo najbolja tema na ovom forumu. I svakome garantovao da će ostaviti duvan za jednu noć ako je izčita. :ok:

Ja sam u ovom trenutku veoma zadovoljna, iako sam juče popušila tu jednu cigaretu.
Možda će neko da se pita zašto, pa da objasnim.
Za ovih 20 godina nije prošao dan da nisam pušila. Nisam luda, znam da je pušenje štetno i stalno sam razmišljala kako da ostavim, ali nisam ništa preduzimala. A onda sam krenula da iščitavam razne forume i na kraju našla sebe ovde. Mnogo ljudi koji su prestali da puše daju savete i podršku onima koji to nameravaju ili nemaju snage da istraju u svojoj nameri. Ili daju snagu onima koji imaju panični strah od prestanka (ja sam ta; kada sam razmišljala da prestanem obuzimala me je neizmena tuga, kao da se odričem najboljeg prijatelja, a onda me je hvatao strah kako ću dalje).
Ja to uviđam, bez obzira što juče popuših tu cigaretu (samo da mi ne pređe u praksu da je popušim svaki dan).

I mogu vam reći da samoj sebi zvučim pozitivnije nego onog dana kada sam poslala svoj prvi post.

:zblesav:
daj te mi jos predloga sta raditi da bi sprecila psihicku krizu, jer ja jednostavno ne mogu da razmisljam ni o cemu drugom osim o cigarama, jer sam valjda bas opterecena...da pusim ne bi mislila o njima, to je sigurno:histericna::histericna::histericna:

Ево неких савета за превазилажење кризе. (Јер криза се не може спречити, већ само превазићи. И свака следећа криза је слабија од претходне.)

Будите стално заузети
Будите заузети вежбањем, радом и другим активностима. Пијте доста течности.

Одвлачите себи пажњу
Одвлачите себи пажњу од жеље за пушењем тако што ћете се упустити у нове активности као што су шетња, трчање, пливање, читање књига итд.

Размишљајте позитивно
Запамтите да сви пориви за цигаретом прођу, и сви бивши пушачи су прошли кроз то.

Мислите на користи
Мислите на користи од остављања пушења. Здравија плућа, више кондиције, више новца итд. Сетите се и својих добрих разлога.

Кашаљ је добар знак
Нека вас не брине ако се сусретнете са кашљем и након што сте престали да пушите. Тај кашаљ је знак да се плућа чисте и да ће дисање бити лакше.

Размишљајте о "окидачима"
Размишљајте о томе шта Вас подстиче да запалите цигарету. Да ли је то кафа, пиће, друштво и будите спремни да се одрекнете тога.

Читајте што више
Читајте што више о штетности дувана, о искуствима других људи, о борби против зависности - о свему што Вам може побољшати мотивацију.
Причајте са другим људима који су оставили пушење, читајте нарочито ову тему.

А има и још...

danas sam ostavila, ja se veoma tesko nosim sa svojom psihickom krizom, bukvalno pricam sama sa sobom i trazim razloge zasto bih zapalila....Ne mogu da zamislim kafu bez cigarete, pa sam se snabdela raznim cajevima, samo sto me mrzi da ih kuvam, jednostavno nemam volju ni za cim.Jako je tesko, al znam da meni trebaju samo dva dana da izguram i posle sam na konju...hvala na podrsci

Gde si, Dudo da zajedno izbacujemo nervozu?

Е, sad me malo hvata frka. Od jučerašnjeg pušenja sa komšijom prošlo je 25-26 sati. Ali nekako ću valjda izdržati. Bar da mi je muž kod kuće, pa da imam sa kim da se sporečkam (da ne kažem svađam)

Moras stalno nesto da radis dok ne padnes snogu,setaj,vezbaj,cisti,peri...i spavaj,ja sam u pocetku malo vise spavao,padnes od umora a sam sebe dovedes u taj umor.I tako prvih nekoliko dana koji su najgori.Posle ima muke ali je lakse,svaki pocetak je tezak,ne kaze se zalud tako.

Čini mi se da mi je danas lakše nego u petak, da sam manje nervozna. Evo, rekših i jednu kafu da popijem. To znači da sam ispred račuara, na ovom forumu sve vreme. Pa ko hoće da krizira samnom, naka izoli.

Zena i ja smo potpuno neprimetno presli sa crne na nes kafu.I tako godinu dana,cudno a istinito.Odskora smo poceli ponovo da pijemo crnu kafu,spremljenui na srpski nacin.Bez secera,kao i uvek.Sad ta kafa ima nekako drugaciji ukus,jaca je,uopste uzev culo ukusa je mnogoi jace izrazeno,glas je za oktavu visi i cistiji,nema sviranja iz pluca niti kaslja,madsa ja nikad nisam nesto kasljao od duvana.

Sestra i ja smo racunale. Popusile smo jednu garsonjeru/jednosoban stan u Beogradu
smilie_girl_130.gif

Sad cu da izracunam koliko smo ustedele za ovuh 5 godina :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back