Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala svima na divnoj podrsci :bye:

Lulu
2 puta nedeljno u teretani bi taman mogla da skines to sto pojedes u toku nedelje. Mozda si depresivna zbog kishe, kroz koji dan cim grane sunce osecaces se mnogo bolje. Ne odustaj, zamisli propusis pa sve ispocetka: i odvikavanje i depresija i krizetine. Ne isplati se, nije vredno, treba se jednom resiti svega ovoga. I meni nekad naidju krize i stalno mislim kako su mi upravo cigarete potrebne, a izgleda da nije bas tako. Secam se da sam cesto bila neraspolozena i depresivna i kad sam pusila, to je jednostavno deo zivota, cigarete ionako nikada nisu resavale te probleme. Kad vec moram da smisljam nacine kako da se oraspolozim i da budem zadovoljna, pusila ja ili ne, onda mi cigarete i ne trebaju. Naprotiv, one su jos jedan teret vise. Setite se - da nam je bilo dobro dok smo bili pusaci, mi se nikada ne bi ni odvikavali.

Hvala svima na divnoj podrsci :bye:

Lulu
2 puta nedeljno u teretani bi taman mogla da skines to sto pojedes u toku nedelje. Mozda si depresivna zbog kishe, kroz koji dan cim grane sunce osecaces se mnogo bolje. Ne odustaj, zamisli propusis pa sve ispocetka: i odvikavanje i depresija i krizetine. Ne isplati se, nije vredno, treba se jednom resiti svega ovoga. I meni nekad naidju krize i stalno mislim kako su mi upravo cigarete potrebne, a izgleda da nije bas tako. Secam se da sam cesto bila neraspolozena i depresivna i kad sam pusila, to je jednostavno deo zivota, cigarete ionako nikada nisu resavale te probleme. Kad vec moram da smisljam nacine kako da se oraspolozim i da budem zadovoljna, pusila ja ili ne, onda mi cigarete i ne trebaju. Naprotiv, one su jos jedan teret vise. Setite se - da nam je bilo dobro dok smo bili pusaci, mi se nikada ne bi ni odvikavali.

:);):ok::super::klap::bye:

Pozdrav nepušačima, pozdrav i pušačima. Pretpostavljam da su svi pušači (ili bar velika većina) koji su na ovoj temi, ovde jer razmišljaju o tome kako da se odviknu...

Imam jedan konstruktivan predlog za vas: osim vaših napora i truda (koji veoma cenim), predlažem da svom životnom stilu pridodate i solarnu jogu. E sad, ako ste pomislili na vežbe i istezanje tela, odlazak na "treninge" sa grupom ili nekim "guruom" e tu ste se prevarili. Za ovo vam nije potreban učitelj niti guru, nije vam potreban novac jer je sve potpuno besplatno i traži samo malo samodiscipline i nikakva odricanja. Radi se o posebnoj tehnici koju propagira Indijac, ali da vam ne bih ja sad prepričavala, poslušajte njega lično:
Video traje nešto više od sat vremena, ali definitivno vredno ga je videti, pa posle odlučite šta ćete činiti (ili nećete činiti). Izbor je samo vaš! Vaš život je u vašim rukama, stoga donosite odgovorne odluke.

Step up, pomislila sam da si mozda namerno, ali nisam bila sigurna, izvini sto pitam. Valjda svi imamo razlicito poimanje srece. Ja sam misao razumela da od hiljadu stvari zavisi nasa sreca, a da slobodni mozemo biti uvek, slobodni smo kada nam sve te sitnice nisu potrebne. Za tebe je sreca sloboda Step up, a nekom drugom nije potrebno da bude slobodan da bi bio srecan. A dobra ti je ovo mantra stvarno. :klap::ok:

jasnaok upravo dolazim sa sungazing-a s terase, jedva sam izdrzala po sekund-dva gledajuci u sunce. Ne znam kako tebi i koliko uspeva, ako praktikujes. Inace, hvala na predlogu. Samo pitam se da li ovo gledanje u sunce moze da osteti vid?

Poslednja izmena:
Imam jedan lud predlog. :zcepanje:
Da bi zadovoljili psihicku zavisnost mozete umesto cigarete da drzite nesto slicno i da cuclate u trenucima krize. Olovku, kasicicu, nesto plasticno, drveno, bilo sta.. Setila sam se da sam se igrala kad sam bila manja kako pusim tako sto sam savijala papir i od njega pravila cigaretu, ali jos bolji su bili slani stapici jer kad uvlacite vazduh on nekako odlicno prolazi kroz stapic i svarno mnogo podseca na cigaretu. Pardon stapici sa kikirikijem mmm.. su bas dobri. Pre par godina videla sam kako jedan covek u kancelariji za radnim stolom radi nesto slicno: uzme cigaretu, odlomi jedan deo pri vrhu i celo vreme dok radi sa klijentom drzi tu cigaretu u ruci nezapaljenu. Posle sam cula da je on tad imao zdravstevnih problema i verovatno mu je bilo strogo zabranjeno pusenje.
Mozda nekom nesto slicno pomogne. Jer efekat je slican, usvari deluje psiholoski, mozete duboko da udisete vazduh dok to radite, i samo to duboko disanje trebalo bi da deluje relaksirajuce.

Pisem ovo posto od juce od kad su mi otisli moji gosti nepusaci, mene opet pomalo muci psihicka kriza, jer se ispitni rok blizi. Ali ne dam se i gotovo. Sve je bolje nego zapaliti. Mozda u pocetku i nokoreta u kombinaciji sa zamisljenom cigaretom pomogne - ona resi fizicku, a zamisljena cigareta psihicku krizu.

Step up, pomislila sam da si mozda namerno, ali nisam bila sigurna, izvini sto pitam. Valjda svi imamo razlicito poimanje srece. Ja sam misao razumela da od hiljadu stvari zavisi nasa sreca, a da slobodni mozemo biti uvek, slobodni smo kada nam sve te sitnice nisu potrebne. Za tebe je sreca sloboda Step up, a nekom drugom nije potrebno da bude slobodan da bi bio srecan. A dobra ti je ovo mantra stvarno. :klap::ok:

jasnaok upravo dolazim sa sungazing-a s terase, jedva sam izdrzala po sekund-dva gledajuci u sunce. Ne znam kako tebi i koliko uspeva, ako praktikujes. Inace, hvala na predlogu. Samo pitam se da li ovo gledanje u sunce moze da osteti vid?
То радиш у последњих пола сата пре заласка сунца, тренутно отприлике од око 15 минута до 8 сати послА подне, а пошто се дан продужава све тамо до 21. јуна онда и ти почињи све касније по минут два дневно.
Дакле Сунце треба да је већ ,,кренуло" бојом од бљештаво беле ка црвеној!
Немој се заебавати с тиме тек тако, једино звери из породице мачака могу у по' бела дана блејати у Сунце!!!

То радиш у последњих пола сата пре заласка сунца, тренутно отприлике од око 15 минута до 8 сати послА подне, а пошто се дан продужава све тамо до 21. јуна онда и ти почињи све касније по минут два дневно.
Дакле Сунце треба да је већ ,,кренуло" бојом од бљештаво беле ка црвеној!
Немој се заебавати с тиме тек тако, једино звери из породице мачака могу у по' бела дана блејати у Сунце!!!

Ovo boldovano me narocito nasmejalo. Hvala na savetima, dakle vidim gde je problem. Bila sam pomislila da mi s vidom nesto nije u redu posto stalno gledam u komp, a ne secam se kad sam zadnji put pogledala u sunce onako direkt :)

Sad jedno pitanje, stvarno iskreno - Da li zaista verujete da ova tehnika pomaze u bilo kom smislu coveku da se oseca bolje. Eto ja sam otisla odmah da je probam, ali ni sama ne verujem u to, onako iskreno da kazem.

Ovo boldovano me narocito nasmejalo. Hvala na savetima, dakle vidim gde je problem. Bila sam pomislila da mi s vidom nesto nije u redu posto stalno gledam u komp, a ne secam se kad sam zadnji put pogledala u sunce onako direkt :)

Sad jedno pitanje, stvarno iskreno - Da li zaista verujete da ova tehnika pomaze u bilo kom smislu coveku da se oseca bolje. Eto ja sam otisla odmah da je probam, ali ni sama ne verujem u to, onako iskreno da kazem.
Да, помаже.
Кренеш од по, нпр, 5 секунди па помало повећаваш, све темо до око 15-20 секунди.
Потом направиш три таква периода са размацима од по 2-5 минута, већ како ти одговара.
Испочетка буде суза, жмиркања, перцепција боја је деформисана, али кад престанеш на 2-5 минута све се врати на почетак.
И увек и само у последњих пола сата пре заласка( ко је ранораниилац, може и у првих пола сата по свањивању).
Шта је резултат?
Па вид заиста буде избистрен и изоштрен, а боје су мало засићеније(сатурација, да се послужим данашњом реториком).
Такође око постаје осетљивије и ноћу, ван града и осветљења боље се опажа.

Nadam se da si prvo pogledala ceo video za koji sam poslala link. Naravno da sunce može oštetiti oči, ono može biti ili "otrov" ili "lek". Gleda se u prvom satu po izlasku ili u poslednjem satu pre zalaska i to samo tako da bude prijatno za oko. Oko je to koje govori da li se može nastaviti dalje ili malo usporiti. Inače ja radim po metodi Hira Ratan Maneka (čiji sam video i predložila) i on savetuje ovako: da se prvi dan gleda maksimalno 10 sekundi (isključivo u bezbednim satima koje sam navela) i svaki naredni dan kada vremenski uslovi dozvoljavaju se dodaje najviše 10 novih sekundi. Znači prvi dan 10 , drugi 20, treći 30 sekundi i tako dalje dok se ne stigne do 45 minuta. Tu se može zadržati najduže 7 dana a zatim se vreme svaki dan skraćuje za po jedan minut, sve dok se ne stigne do 15 minuta. Na tome se ostaje narednih godinu dana (15 min) i posle toga se može prekinuti ili raditi doživotno prema ličnom izboru. Ono što je važno je da se obavezno posle gledanja oči moraju zatvoriti i žmuriti sve dok se ne izgube one boje i slike koje se javljaju. Oči se mogu i prekriti rukama. I još jedno upozorenje za one koji imaju neku bolest oka: oni prvih 60 dana samo greju zatvorene oči na suncu u dnevnom trajanju od 10-tak minuta. Oni koji samo imaju dioptriju mogu da rade ali bez naočara dok traje vežba. I glava treba da je otkrivena. Takođe je preporučljivo i veoma poželjno da se vežba izvodi sa bosim nogama na goloj zemlji bez trave (pesak, zemlja, prašina, drvo ili kamen). Ukoliko je mokro ili hladno može se raditi i u obući ali se savetuje obuća sa kožnim đonom.

Ovo bi bile neke najkraće smernice, ipak pogledajte video i poslušajte Hiru. I na YouTube ima dosta materijala za solarnu jogu.
Dobrobiti koje ova tehnika donosi je savršeno mentalno, fizičko i duhovno zdravlje i to doživotno. U to je uključeno i oslobađanje od svih oblika zavisnosti.
Poželjno je da dok se vežba izvodi, da se misli fokusiraju specifično na ono što se želi postići. Može i bez toga ali su ovako rezultati brži. I još nešto: dodavanje vremena se ne sme ubrzavati, odnosno ne sme se dodavati više od 10 sekundi na dan inače će dobrobiti biti kratkotrajne a ne trajne.

Sunce je bezbedno ako je UV 2 ili ispod 2.
link za vremensku prognozu gde se vidi kada sunce izlazi i zalazi: http://www.aladin.info/vremenska-prognoza/SRXX0006-Novi Sad-Srbija

link za UV (pronađite svoj grad): http://www.naslovi.net/vremenska-prognoza/novi-sad

Poslednja izmena:
Danas mesec i po dana...... jedem jabuke!
Проверено добро.
Ако паднеш у кризу једи јабуке, и то у тој количини да их заправо не једеш већ комбајнираш!!!
Увек имај неколико Кг у резерви.
Уосталом јабуке су свакако балгодет, по било ком питању.

Naravno da može biti opasno, ali zato se i napominje da se isključivo radi u bezbedne sate (prvi sat po izlasku ili poslednji sat pre zalaska) i kada je UV ispod 2.

Svako odlučuje da li će da pokuša ili neće, svako odlučuje o svom životu. Ja sam previše dugo prepuštala odluke drugima, a sada svoj život uzimam u svoju nadležnost. I već se bolje osećam.

Ja lično veoma uživam u praksi solarne joge.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back