Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Chini mi se da je podignut opshti nivo tenzije u gradu politichkim dogadjanjima doveo do masovnog pada svezzih nepushacha. Dizzu nam pritisak vestima iz sata u sat, demonstracijama i slichno.
Jedan savet: nemojte gledati vesti i chitati novine sad. Sachuvajte hladnu glavu i razum i chista plucha.
Ja to bogami odaaaaavno uopste ne gledam.
Jedva znam i ko nam je predsednik.
Da nije mojih ukucana jos uvek bih mislila da je Gadafi glavni baja u Libiji.

PS. Nekada sam smatrala da nije normalno ziveti u svetu u kome ne znate sta se dogadja.
Sada mislim obrnuto.

Evo mene da se javim i da vas pozdravim, iscrpljena od faxa i nespavanja toliko da nemam reci da opisem. Ovih dana sam opet razmisljala o tome kako bi mi sve bilo lakse da pusim dok radim, i na trenutke zamalo da odem po cigarete. Iako znam da mi vise ne prijaju i da me guse, i da bih opet trebala da se naviknem da bih imala neki iluzorni 'uzitak', bez obzira na sve zamalo da opet zapalim.

Sad se pomalo plasim same sebe, ali necu da odustanem.

Znate sta, meni stvarno treba neki antidepresiv, nesto onako da me opusti. Kupila sam kantarion ali apotekarka kaze da treba bar 2-3 nedelje da se pije da bi imao nekog efekta. A ja ne mogu da cekam toliko, pa se pitam sta bi jos moglo da pomogne. Mozda Persen? Probala sam ga jednom i mislim da mi je pomogao. Ali, ako me razumete meni treba bas nesto sto bi mi lucilo hormone zadovoljstva. Cokolada mi ne pomaze nesto ekstra :roll::confused: Kamilica i cajevi isto preblago. :think:

Psychic Medium je zapalila, vidim, i bas mi je zao. Psychic Medium, prekidaj dok nije kasno, znas i sama da se na kraju uvek zavrsi kajanjem i odvikavanjem ispocetka. Uuuuuuuh koliko ljudi pusi na ulici, svaki dan primecujem - znam samo jedno- nikad necu dopustiti sebi da stojim ispred zgrade i pusim, stvarno mi je zao ljudi. Nikotin nas je bas uzeo pod svoje, svaki drugi muskarac u Srbiji pusac, i svaka druga zena. Katastrofa. Pitam se zasto bas kod nas, zbog situacije u zemlji ili zbog nedostatka minimalne edukacije o drogi? Verovatno oboje.

Pozdrav svima :bye: drzite se, dolazi toplije vreme, ko ce da pusi po onim sparinama kad ni vazduh ne mozes da podneses a kamoli dim.:rumenko:

Poslednja izmena:
KlerKler, pokusaj da se smiris. Uvek nam zivot postavlja prepreke, svi imamo nervoze. I ja imam cerku otprilike tvojih godina. Ne znam kako bih podnela da zapali cigaretu. Bila mi je velika podrska kada sam ostavljala. Cim si ti ovde sa nama ti si vec na pola nepusac. Inace ne bi verovatno gubila vreme citajuci ovaj forum da te ne interesuje. Psihicka kriza je cudo, znas i sama, probaj sa persenom. Meni su pomogle i valerijana kapi. Pozdrav! :bye:

Hvala vam najlepse na savetu.

Slobodno mogu da kazem da mi se nepusi i da mi sve vise smeta dim cigarete ljudi koji puse, tek sad mi je jasno da je zavisnost od cigareta 99% psihicka, i to je ono sto je meni potrebno - psihicki oslonac. Prvi put kad sam propusila secam se kako su mi cigarete najmanje prve 2-3 nedelje smetale i sama sam sebi govorila: ti se znaci svesno sad mucis da se opet priviknes na cigarete da bi sebi stvorila neku luziju zadovoljstva.
Onaj osecaj u utrobi nestane posle 5 prvih dana odvikavanja, mozda maksimum 10 i nema vise onog osecaja posle rucka i sl. Ali psihicka zavisnost je pravi problem. Ne znam da li je samo rec o tome sto smo cigaretu vezali za sve situacije, mozda se pusaci vrate ponovo cigareti jer ne mogu da prebrode depresiju i taj osecaj nezadovoljstva i nedostatak motivacije, kao posledicu nedostatka lucenja hormona srece i zadovoljstva. Mozda bi odmah od pocetka privikavanja trebalo koristiti neke antidepresive i nesto za smirenje, bas ovo govorim jer sam iscitala milion postova ne netu da se ljudi zbog neke tihe depresije koja im se uvuce u zivot vrate pusnju cak i posle par meseci.

Odlicno si to napisala i mislim da si sasvim u pravu Ja vas trenutno samo citam i nisam htela da komentarisem jer vratila sam se cigaretama posle mesec dana i ne osecam se lepo zbog toga
I kod mene je tako,bas kako si ti napisala....to boldovano je potpuno tacno Naterala si me na razmisljanje...i mislim da cu novu strategiju da upotrebim za pocetak odvikavanja :ok:

I ja sam pala pod dejstvom alkohola veceras!!! Iznenadan i katastrofalan raskid sa deckom je ucinio svoje!!! Pusila i palila jednu za drugom iz hira i namerno, a nisam zelela i da.... sto je najgore pijale su mi... ili mozda umisljam!!!! U ostavljanju smrada on mi je bio najveca podrska, pa onda svi vi! Drugari, jako se kajem... znam samo da sutra nece biti ni jedna... nije djavo trdoglaviji od mene.... pomagajteeeeeeeeeeeeee.... zelim da zaboravim da se ovo uopste desilo!!!

Kod teshkih emotivnih situacija nemamo bash neku kontrolu nad nashim postupcima i vishe se ponashamo instinktivno. Poshto nam se ovisnost od nikotina bazira bash u tom delu, najcheshchi su padovi upravo kada smo potresheni, uplasheni, tuzzni ili u nekom drugom negativnom emotivnom stanju kada trazzimo utehu i sigurnost. Cigareti smo dodelili ulogu dojke, i kada nam je mnogo teshko, dotrchimo mami u krilo...
Ovaj problem se mozze prevazichi jednom vezzbom: zamishljajte najtezze situacije i sebe kako ih savladjujee - bez cigarete. Unapred.
Blesaca, zzao mi je zbog raskida. :( Mozzda che ti sad ovo zvuchati loshe ali...gledaj da izvuchesh najbolje iz situacije kad je vech losha....ako ti je on bio podrshka u ostavljanju cigareta, nemoj pushiti sad....zadrzzi i sachuvaj lepe aspekte te veze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back