Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tu smo:D
Evo ja uzivam bez cigara,vise i ne brojim dane:super:
A oko mene svi puse,dime na sve strane.Uzivam u sebi i ponosna sam na sebe.
p.s.negde imam skriven strah da cu da posrnem i opet propusim,nesto kao panika....
Mogu bez cigara,ali kad vidim druge kako dime uhvati me panika da se ne vratim na staro.
Ima li iko od vas slicno iskustvo?

I mene ponekad drmne slicna panika. Ne moram da budem u drustvu pusaca da bi me uhvatila.

Ponekad razmisljam sam od sebe sta ako posrnem ponovo?! A sad je tako dobro, i osecam se bolje i nemam zelju da pusim. Ali sta ako se javi neka jaka zelja?! A ustvari sad se skoro pa plasim cigareta.
No dobro, sad teramo dalje. Boricemo se sa tim tripovima kad bude bilo potrebno.

Sadržaj cigarete
Cigarete sadrže veliki broj štetnih materija od kojih neke još nisu u potpunosti ispitane. Neke od najštetnijih su:
* Nikotin - izaziva zavisnost, blokira prenos nervnih impulsa u ganglijskim sinapsama nervnog sistema. Prvo deluje razdražujuće, a onda depresivno i do mozga stiže za 7-8 sec. Dovodi do porasta krvnog pritiska i ubrzava rad srca i, pritom, sužava krvne sudove pa je dotok krvi do srca i mozga snižen.
Ugljen-monoksid - njegovo dejstvo blokira snabdevanje organizma kiseonikom što dovodi do glavobolje, vrtoglavice, poremećaju u disanju i grčenju krvnih sudova.
Katran - Lepljiva materija braon boje koja se deponuje u plućima. Sadrži više od 200 komponenti, od kojih su mnoge toksične, a 60 može da izazove tumore.
Ugljovodonici - odgovorni su za hronični bronhitis pušača i imaju kancerogeno dejstvo.
Amonijak - daje specijalni, nadražujući miris duvanu koji sagoreva. U organizmu može dovesti do krvarenja i slabljenja desni. Na sluznici usta i nosa izaziva sniženje sposobnosti čula ukusa i mirisa, dok na sluznici grkljana može da izazove neizlečive posledice.
• Tehnolozi duvanske industrije u cilju postizanja komercijalnih efekata dodaju i materije koje su otrovne a neke i kancerogene (azbest - omogućava duže zadržavanje pepela na cigareti, titan itd.)
Osim toga, za vreme tinjanja cigarete, stvaraju se nerastvorljivi kristali radioaktivnog olova, radioaktivnog polonijuma i kalcijum fosfata, koji se talože u ćelijama ispod sluzokože disajnih puteva što može da dovede do razvijanja raka.
Dobro je znati i da poslednja trećina cigarete sadrži više katrana, nikotina i ostalih otrova, nego prve dve trećine zajedno.

Izvor: http://www.ekstravaganca.com/Saveti/3260/Pusenje+ili....shtml

tako sam i ja sanjala neki dan da sam jela ..auhh..mislim jela sam dok mi nije pozlilo...posle se probudim sva mokra i skapiram da sam sanjala..
a shta radite kad ostavite cigare..shta cuclati?:(

:lol:pa grickaj grozdje..nesto od sezonskog voca..znamo da to pusaci ne praktikuju..a i suncokret..semenke..kikiriki..badem..orah itd sve od tih zdravijih grickalica

Ovih dana mnogo patim za cigaretama
nemam nagon da kupim ili da tražim od nekoga, ali zamislim kako povlačim dim
počinje da mi se uvlači opet onaj crvić koji mi burgija u mozgu i pokušava da usadi ideju povuci samo jedan dim

mnogo sjedim pred računarom i malo izlazim u poslednje vrijeme
moraću osmisliti drugačije vrijeme i ove obaveze... jer, ovo počinje da vodi ka stranputici

Otprilike od početka ove godine.
I čudno mi je to dvojako osjećanje... sa jedne strane ja znam da neću zapaliti, jer nemam želju da osjetim duvan, a zamišljam kako uvlačim dim
To je vjerovatno umor, i neka moja trenutna mrzovolja... treba mi svjež vazduh.

E bas tako.

Mislim da nam nesto nedostaje...neka vrsta zadovoljstva, a nas mozak bivseg pusaca odmah to pokusava da nadomesti sa vizijom cigareta. jer, jelte, one su bile resenje za sve.

Malo morgen, nece moci :ljutko:

Eh,da smo malo manje raštrkani tu i tamo, pa da organizujemo antinikotinsku žurku :D ... Baš bi bilo super!
Samo da Vas sve pozdravim,jer nemam baš puno vremena za komp, osim na poslu,a i tamo se u poslednje vreme ubijam radeći... s tendencijim da će toga biti još više...
Mene je ona kriščina manje-više prošla ;) , ali i dalje s mukom odolevam. Kad mi krene školska godina kod klinaca i kad moram da visim nad knjigom sa starijim, to mi je valjda najveći izvor stresa. Sve u svemu držim se nekako za sada, pomalo razočarano što sam sebi dozvolila onaj luksuz,ali ne smemo biti ni prestrogi prema sebi. Desilo se i idemo dalje...
Ne dajte se, dragi moji :heart:

jao ja sanjala da sam popusila cigaretu
bilo mi je taaako krivo...uzas :lol:
laknulo mi kad sam se probudila i skapirala da sam sanjala
al me ceo sledeci dan pratila zelja da zapalim :dontunderstand:
( a u snu dok sam pusila bilo mi gadno)

I ja sam imala takav san...i baš sam bila ljuta na sebe što sam zapalila!
Mada mene taj dan nije privlačilo da zapalim!
Na svu sreću, to je bio samo ružan san! ;)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back