Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i mene... z:) Pipi, bravo! :vatromet: :vatromet: Još kad bi mogla na mene malo te tvoje izdrzivosti da preneseš... Ja bila dobra za Ng, ali nisam dva dana pre toga. Ni manje ni više nego 4. Cele 4. I da mi Bog oprosti, nije mi uopšte bilo krivo. Naprotiv, prijalo mi. Neću se opravdavati ali kompas bio otkazao. No, ja ustala i evo 5-i dan prolazi. Opet mi bilo došlo danas da trknem da kupim, pa malo razmislim, kako bih opet nekoliko dana brojala minute koji nikad da prođu, a ovako dan ode dok trepnem. Dobro je, vraćam se u normalu. I da, Mirko, Rayela, batalite tu raspravu, bzvz je. :nono2:

pozdrav svima,evo da se i ja ukljucim.smatram sebe nepusacem vec 8 dana premda je mozda iz vaseg ugla smesno ja sam ponosna.Pogotovo sto mi je danas dan prosao relativno lako.

Bravo Igore!!Sva sreca pa se pojavi ovako neko ko je izdrzao bitku i pobedio krizu na neko duze vreme,jer ovakve stvari daju pouzdanje drugim ljudima da je moguce pobediti pusenje ako si dovoljno jak...cini mi se u zadnjih 200 strana nema 2-3 pusaca koji su uspeli postati nepusaci..svi drugi su se vracali poroku posle 2-3 meseca,neko mozda i posle 6 meseci...idemo ljudi bez dima u druge zivotne pobede!!!

pozdrav svima tek juce sam usla na ovu stranicu i okej je makar nema prenemaganja i licemerja.Saspes sve pa kud puklo da puklo.Imam 30 g.pusackog staza i bilo je zaista i mnogo.Doduse ako je za utehu nisam nikada pusila vise od 20 prokletinja.od prvog sam donela odluku da prestajem i za sada ide(nekako),mada morace jer nemam ni zelju ni volju da pusim ponovo.jako je tesko i zato crpim snagu i iz vasih komentara.Malo vas potkradam .E da sve bude fer evo i ja cu malo da s*******pa kome se svidi neka se smeje a ako nece neka place.u bre odoh ja ko zna gde

z:cry:
ali plakace i one
da evo i ja da se oglasim ,ako ne sebi mozda nekome pomognem.Zapravo ja trazim slamcicu spasa.Onu (nesrecu,bestiju,neprijatelja)tako ja zovem cigarete, sam ostavila 1. januara .Da jesam ali nece on mene da ostavi.Proganja me i danju i nocu.Nocu makar zaspim koliko toliko ali danju konstantna borba.Rat na svim poljima .Odolevam za sada ali mi treba pojacanje zato sam i dosla u vase redove .Pomagajte......hahhahhah boze me sacuvaj ja se bas uzivela.Svakako bas mi je tesko i pitam se kada ce ovi napadi biti makar slabiji
.Pozzz za sve i cestitke uspesnima i onima koji su na putu uspeha

Poslednja izmena:
z:cry:
ali plakace i one
da evo i ja da se oglasim ,ako ne sebi mozda nekome pomognem.Zapravo ja trazim slamcicu spasa.Onu (nesrecu,bestiju,neprijatelja)tako ja zovem cigarete, sam ostavila 1. januara .Da jesam ali nece on mene da ostavi.Proganja me i danju i nocu.Nocu makar zaspim koliko toliko ali danju konstantna borba.Rat na svim poljima .Odolevam za sada ali mi treba pojacanje zato sam i dosla u vase redove .Pomagajte......hahhahhah boze me sacuvaj ja se bas uzivela.Svakako bas mi je tesko i pitam se kada ce ovi napadi biti makar slabiji
.Pozzz za sve i cestitke uspesnima i onima koji su na putu uspeha

10-i dan nakon 30 g.staza.ok sama sebi cu cestitati bravooooo

10-i dan nakon 30 g.staza.ok sama sebi cu cestitati bravooooo

Cestitam ti i ja i nadam se da se ništa nije promenilo, da još "čuvaš položaje". Pojačanje je stiglo z:lol:

Ja više i ne znam koliko je dana od ostavljanja ( ostavio sam 17. novembra) i još uvek me prodrma frka tu i tamo.
U prve 2 nedelje je bilo mnogo više tih žudnji ( u talasima dolaze ) nego sada. Moj pušački staž je bio oko 15 godina ( pakla dnevno) tako da jeste tebi teže ali ne toliko drugačije, ništa nesavladivo.

Preporučio bih ti da odeš do apoteke i uzmeš Tabeks da olakšaš sebi malo, a kad dođe frkica zapamti jedno - kod svakog je isto, žudnja dođe ali ako izdržiš 3-10 minuta, nestaće. I tako svaki put iz pobede u pobedu i ti ćeš biti sve jača a kriza slabija, njena snaga će preći na tebe a ona će postati slaba ;)

Možda i tebi pomogne savet u stilu "klin se klinom izbija". Umesto rituala ispijanja kafe uz pola pakle cigara, sasvim je delotvorno i ispijanje caja.
Ja ga nikad u životu nisam voleo a sada pijem čajeve 2-5 puta dnevno i super je, potpuno mi zamenio jutarnju kafu sa cigarom.

Da ne pricam da cele zime nisam ni kijavicu imao a svi oko mene popadali

Poslednja izmena:
eee,hvala za pojacanje,ma da drzim ja cvrsto poziciju premda je juce bilo zestoko cak sam onog neprijatelja upalila na zar ali ne nisam se predala bacila sam ga i nastavila dalje.Hvala ti mnogo za savete ,tabex pijem a caj sam sasvim slucajno juce skuvala neznajuci kako sebi da pomognem pozelela sam da mi se smuci.Zanimljivo ni ja nikada nisam pila caj a on mi je pomogao i danas se fino osecam .ako ti nije problem reci mi molim te jos koliko napada moram da ocekujem i dali si popio sve tabletice tabexsa ,ima li mozda nekih nus pojava od njega
.I da ja se sigurno necu predati ali bice lakse ako mi neko pomogne.Ja imam duplo vise staza ,pusila sam koliko i ti ali ,ama nedam se ja .Ako treba prsaa u prsa
meni jako pomazu tudja iskustva zato PRICAJJJJJJ.I ispijajmo caj jer je on dobar saveznik u ovoj borbi

eee,hvala za pojacanje,ma da drzim ja cvrsto poziciju premda je juce bilo zestoko cak sam onog neprijatelja upalila na zar ali ne nisam se predala bacila sam ga i nastavila dalje.Hvala ti mnogo za savete ,tabex pijem a caj sam sasvim slucajno juce skuvala neznajuci kako sebi da pomognem pozelela sam da mi se smuci.Zanimljivo ni ja nikada nisam pila caj a on mi je pomogao

Ahaa, čaj je zakon :) i ja sam ga slučajno otkrio i sad već imam ritual i solidno poznavanje čajeva.
Hit trenutni je zeleni čaj ( ali na meru, ne u kesicama ) sa malo limunovog soka. Nemoj da ubacujes kriske limuna jer iako lepo izgleda, kora citrusa je puna gadnih otrova

i danas se fino osecam .ako ti nije problem reci mi molim te jos koliko napada moram da ocekujem

Šta da ti kažem kad je sve individualno.
Ja sam i pored lekova, prve dve nedelje na mahove bio totalno van kontrole. Na poslu se zamalo pobio dva puta i ljudi nas razdvajali..drugi put sam namerno provocirao i na kraju napao čoveka bar 40 kg težeg i veličine čudovišta pa ti vidi dokle ide to ludilo.

ALI... nakon dve nedelje, napadi su počeli da se stišavaju i proređuju, sad su već retki ( jednom u par dana ) i slabašni. Tako je kod mene sa stažom od 15 god X 1 pakla dnevno ali drugarica koja je pušila manje od pakle, manje od 7 -8 god kaže da je 6 meseci sanjala cigaru.
Može da bude i zbog razlike u polovima. Kažu da žene generalno lakše odolevaju porocima ali se teže skidaju jednom kad se upecaju.
Ali opet sve se izdrži.

Šta znam, ja verujem u lilulice i drogice...uostalom, klin se klinom izbija. Da su moje krize potrajele još malo, sledeći korak bi bio da odem i nabavim recept za neki antidepresiv ili nešto što smiruje ali ti sama proceni gde si. Uostalom možeš da nazoveš Drajzerovu i pitaš za savet, oni imaju posebno odeljenje za pušače.

Ti si već pregurala onaj deo odvikavanja od nikotina, fizičke zavisnosti ( to traje samo 7-10 dana) a sada ti preostaje psihološka zavisnost...fale ti trenuci kad si navikla da isčiliraš / meditiraš / opustiš se uz cigaru, nagradiš se dimom i ne znaš kako ćeš bez toga, šta da popuni taj divni prostor i ugođaj.

Sve to razumem jer sam i ja tako.... ali ukapirao sam na kraju da je sve to u glavi. Savršeno je je svejedno da li u ritualnom opuštanju / samonagrađivanju pališ cigaru, bodeš se heroinom, jedeš sušene brabonjke mošusnog govečeta ...ili piješ zeleni čaj.

Zašto to onda ne bi bio zeleni čaj, najzdraviji napitak na planeti ? ;) Tvrdim da je isti guš, samo mu daj šansu

i dali si popio sve tabletice tabexsa ,ima li mozda nekih nus pojava od njega
.I da ja se sigurno necu predati ali bice lakse ako mi neko pomogne.Ja imam duplo vise staza ,pusila sam koliko i ti ali ,ama nedam se ja .Ako treba prsaa u prsa
meni jako pomazu tudja iskustva zato PRICAJJJJJJ.I ispijajmo caj jer je on dobar saveznik u ovoj borbi

Pio sam tabeks i dosta je pomagao, nakon 3 nedelje sam prestao jer nisam više osećao potrebu i bio sam u pravu. Najgore je prošlo u tih 2 -3 nedelje i posle je bilo čisto psihološka zavisnost.

ok hvala ti mnogo .mislim da nece biti problema ali opet volim da znam sta ocekujem.Jako je bitno da tabex nema nus pojave.Slazem se sa tobom da je caj nesto najbolje sto cisti organoizam od droge a jos ako je domaci to je plus.ja pijem nanu ona meni na pluca deluje poput mentola a inace ga pijem samo sa limunom bez secer.Limun jedem i onda je caj sladak.Eh da kada je u pitanju psiholoska zavisnost,pa zar bismo pusili nda imamo mozga hahhahhahahha ok,salim se razumela sam i trudicu se da savladam i to.mislim da ce ici jer ona bestija mi se ogadila .pozdrav i guramo vojsku korak po korak sutra br.11.

ok hvala ti mnogo .mislim da nece biti problema ali opet volim da znam sta ocekujem.Jako je bitno da tabex nema nus pojave.Slazem se sa tobom da je caj nesto najbolje sto cisti organoizam od droge a jos ako je domaci to je plus.ja pijem nanu ona meni na pluca deluje poput mentola a inace ga pijem samo sa limunom bez secer.Limun jedem i onda je caj sladak.Eh da kada je u pitanju psiholoska zavisnost,pa zar bismo pusili nda imamo mozga hahhahhahahha ok,salim se razumela sam i trudicu se da savladam i to.mislim da ce ici jer ona bestija mi se ogadila .pozdrav i guramo vojsku korak po korak sutra br.11.

Neki kažu da su od tabeksa povremeno imali nesanicu, ali u svakom slučaju nisu ženama izrasli brkovi a muškima sise.
Imaš na papiriću teoretske nuspojave pa vidi sama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back