Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bioenergeticari pritisnu neku tacku i ogade ti pusenje, negdje kod vrata pa nazad, ispod uva. Djeluje provjereno.

Ali ja sama sebi gadim cigare. Pitaju me " merak je bio, je li, bi li sad zapalila".... a ja imam osjecaj da ne bi ni pod razno, ni u kom slucaju...jednostavno sam tako odlucila, moja mantra je: OCU DA SE OSLOBODIM TE RUZNE NAVIKE. Eto, to ja sebi govorim. Radis nesto sto je lose iz vise razloga, i samo zato sto ti je to navika ti i dalje....a ja dragi moji od danas i na dijetu, taman sam smrsala koliko sam htjela, ne dolazi u obzir da se ugojim! Nema hleba, slatkog i vecere! Sve ostalo moze. :D

Evo, vise od 12 sati bez cigarete... Culo mirisa pocinje da se obnavlja... Da je lako nije,ali evociram davne nepusacke uspomene:) Pre oko godinu dana, odem sa drugaricom na kafu i ona zapali lepo, a ja tad vec deseti dan nepusac. I pun srece sto mi se uopste ne trazi,a cigareta u njenoj ruci podseca na strano telo. Narucimo po sladoled,nikad bolji ukus. E tad sam bio srecan novopeceni nepusac,Secam se osecaja i to me drzi za sad..

Bioenergeticari pritisnu neku tacku i ogade ti pusenje, negdje kod vrata pa nazad, ispod uva. Djeluje provjereno.

Ali ja sama sebi gadim cigare. Pitaju me " merak je bio, je li, bi li sad zapalila".... a ja imam osjecaj da ne bi ni pod razno, ni u kom slucaju...jednostavno sam tako odlucila, moja mantra je: OCU DA SE OSLOBODIM TE RUZNE NAVIKE. Eto, to ja sebi govorim. Radis nesto sto je lose iz vise razloga, i samo zato sto ti je to navika ti i dalje....a ja dragi moji od danas i na dijetu, taman sam smrsala koliko sam htjela, ne dolazi u obzir da se ugojim! Nema hleba, slatkog i vecere! Sve ostalo moze. :D

Nemoj samo da dozvolis sebi da budes GLADNA, trazice ti se cigarete vise

Prvo da shvatis, ako ne treniras, da mozes da ne jedeš bas nista i nećeš smrsati ni gram.. Dijeta i trening nikada i nikako ne idu odvojeno!

Ja sam gladovala mjesec dana dok nisam navikla da jedem manje, onda sam vodila racuna jos dva mjeseca i skinula sam 15kg. Uopste nisam trenirala.

- - - - - - - - - -

Ma samo kad odlucis, lako je bez cigara!

- - - - - - - - - -

Cigarete su RUZNA NAVIKA!

Sramezljivo citam postove i zavidim onima koji su na dobrom putu da ostave cigarete. Ja sam u decembru ostavila na petnaestak dana i propusila par dana pre Nove godine (slavilo se)! Bilo je tesko tih 15 dana, ali ujedno i prelepo. Tako sam se osecala snaznom. Posle toga pokusala sam jos par puta i nisam izdrzala ni 24 sata. Imala sam tegobe poput glavobolje, a i u nogama me je hvatao grc cesto (sto mi je bilo cudno) jer mi se nikad ranije nije to desavalo i noge su mi trnule kad se ujutru probudim, ali sve u svemu osecala sam kao da mi se organizam probudio. I onda sam zapalila i sada sam kao u kosmaru. Novca sve manje za cigarete, odricem se svega i svacega, a istovremeno mrzim cigarete. Mrzim ih najvise zbog zdravlja. Imam malo dete i njemu obasnjavam da su cigare otrovne, a kad me upita zasto pusim dodje mi da mu kazem "zato sto sam luda". I tacno je ono sto je neko rekao da smo sa cigarama kao u nekom polusnu, ludom polusnu. Sve sto radim, delim na ovo cu pre cigare, ovo cu posle i tako u krug. Evo i sada sam inspirisana vama drugari ugasila poslednju cigaru, nadam se. Vec dugo planiram da ponovo krenem u tu bitku. I da, zaboravih da kazem. Moj prijatelj je kad god bih izdrzala dan bez cigare ili pola dana primetio samo na osnovu boje mog lica. Kako me vidi (kako on kaze svezu) zna da tog dana nisam zapalila. Pa eto, odmah se primeti kad ne unesemo dozu otrova u sebe. Ne znam da nije ovo moje iznenadno gasenje poslednje cigare ishitreno i da li cu izdrzati, ali bas mi je muka od njih.

Па... Никотин јесте наркотик... Дакле, наркомани смо, што лечени што будући лечени. И зато никад ни један дим када се изборимо за своју слободу! Немамо тај луксуз. А тек кад имамо децу... Колики смо идиоти схватимо најкасније кад нам деца, инспирисана нашим " уживањем" пропуше... Зато смејалице, подржавам твоју одлуку и дивим се твојој одлучности. Издржи, брзо прођу тегобе а здравље и добар живот остају!

Meni vec posle par sati nepusenja pada pritisak i spava mi se. Da nemam obaveza verovatno bih prespavala pola dan, sto i ne bi bilo lose. Ipak, kad razmislim, ma kako mozemo da spavamo po osam sati, a neko i vise i da za to vreme ne pusimo, tj. ne budimo se zbog cigarete. Ma sve je to u glavi. I zasto na primer ne dajem zadnje pare za jafu koju obozavam, a za cigare sam spremna da to uradim. Ma, ima da istrajem.

:klap: za sve koji su krenuli u ostavljanje pušenja, samo napred svaki sledeci dan je lakše...inace ja rekla drugarici koja puši...a ona me docekala na noz:lol: sta ne pušiš od danas jel:lol:a kad sam rekla da ne pušim mesec dana ispitala me ko pandur, kako pa zar ni jednu...a onda mlako rekla svaka cast i usput sa puno skepse rekla znam, znam bla bla...e sve isto, ali nismo svi isti kao licnosti...ja sam bila zadivljena svakom osobom koja je ostavila duvan i tuzna sto ja nisam ta osoba...i kad mi je konacno to uspelo bas mi bude krivo kad moji prijatelji ne dele moju radost:evil:

:klap: za sve koji su krenuli u ostavljanje pušenja, samo napred svaki sledeci dan je lakše...inace ja rekla drugarici koja puši...a ona me docekala na noz:lol: sta ne pušiš od danas jel:lol:a kad sam rekla da ne pušim mesec dana ispitala me ko pandur, kako pa zar ni jednu...a onda mlako rekla svaka cast i usput sa puno skepse rekla znam, znam bla bla...e sve isto, ali nismo svi isti kao licnosti...ja sam bila zadivljena svakom osobom koja je ostavila duvan i tuzna sto ja nisam ta osoba...i kad mi je konacno to uspelo bas mi bude krivo kad moji prijatelji ne dele moju radost:evil:

hvala ti lepo:) sta ces ,rece meni jednom jedan moj drug;"pravi su oni koji uzivaju u tvom uspehu". Ja obozavam da cujem da je neko prestao sa cigaretama,samo mi daje podstrek.
Mada drma li drma,pocinju polako da igraju slova po tastaturi:mrgreen: malo mi se mesaju zvukovi,ali inace sam ok... toliko ok da koristim tastaturu u terapeutske svrhe:hahaha:

Nemojte odustajati.. Krize su relativne i kod svakog su različite.. Kod nekih traje 2 dana (ili samo ovde tako pišu), kod nekih mesec, dva.. Kod mene kriza i sada, posle skoro 7 meseci (7 meseci?!?! KAD PRE? :)) traje, naravno u mnogo manjem intezitetu, ali prvih 3 meseca jedva sam izdrzao da ne zapalim.. Tako da glavu gore i kad god pomislite da zapalite pomislite kako vi treba da vladate nad cigaretama, a ne ona nad vama! :)

Hello moja ekipa stara ... nisam dugo, dugo zavirila sta se ovdje desava . Bila u komsiluku :) ... na drugoj temi pa se i vas sjetila. Ja bez cigare cca 1,5 godina. I dan danas bude momenata da mi dodje jaka zelja da zapalim. Ali s druge strane osjetim ono veliko olaksanje sto nisam njen rob. Kad vidim svog muza kako se uzvrti navecer ili ujutro kad nema u kuci cigara .. ona nervoza / panika ... jos sam sretnija. Ja sam bila spremna i iza ponoci ici po cigare samo da imam ujutro uz kafu.
Znaci prvi put sam probala ne pusiti i eto jos nisam zapalila, a bila uzasan pusac. I svjesna sam ako zapalim vise nema povratka .. vracam se opet na robijanje do kraja zivota. Jer sigurno ne bih imale snage ni volje opet sve iz pocetka.
Ne znam kakva je situacija sa Ex pixlom ... on nam se dugo patio.. da li je na kraju ipak zapalio?
Kako ostali? Vidim i novih clanova dosta ... Super. Zelim da svi uspijete.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back