Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo me lepo tece moj drugi dan koji je pri kraju za par sati:klap:a danas sam opet imala jako male krize ali sam gubila pravac kad hodam.Da ste me videli ,idem ja na pijacu i u jednom momentu noge pocele da idu u levo ja reko juuuu boze sta je ovo,:mazi: pa nisam nista pila:whistling:i tako ti se ja vratim u pravac i posle par koraka opet.Svati ja da mi je mozak plivao u dimu pa ti ie pamet sad dobila kiseonik pa ne zna gde ce :metla2:To se desavalo oko podne a sad je vec malo lakse:pljus:Nije lose nije lose a i nije toliko strasno danas, juce je bilo bogami:pop:kao da sam poludela ne da se svadjam u tom smislu nego neka teskoba u grudima uzas da izletis iz koze.Marijani82 cestitam za treci dan samo ti guraj a Kralju g zelim da se vrati i da pokusa ponovo .Pa sta sad jes da nisi trebala posle tri dana ali kreni opet i spremi se dobro napisi sta ces da radis kad te uhvati kriza i moras da svatis DA TAKO MORA DA BUDE nista ti nisi razlicita od drugiih svima se isto desava samo sto nece da pricaju.Skupi petlju i dodji na forum ne pusaca.

Poslednja izmena:
e ovako,izvinjavam se svima jer vidim da sam mnoge pogodio i da im moje pisanje ne odgovara...slobodno ostavljajte cigarete na nacin koji je vama najlaksi,slusajte i prihvatajte misljenja od onih za koje smatrate da su vasi gurui,,ali znajte jedno,nista vam ne znaci da ne pusite 3 dana i 4 zapalite,pa psujete sami sebe i ovde kazete idemo opet iz pocetka i tako u krug,to je zavaravanje sebe,bolje onda uzmi i pusi..ne mislim samo na tebe kralju gustera,ima tu jos nekih...kad ste se dotakli alana kara on na primer je pobio sve naucne programe za ostavljanje cigareta i videlo se da je njegova metoda delotvornija od metoda koje se upotrebljavaju u nekim centrima za zavisnosti..ja ne verujem u pipijevu teoriju da je pusac zavisnik zato sto mora,to nigde ne pise da bi neko to izvukao iz konteksta..

Принуда = морање.

Прочитај шта пише.
Цео твој наступ са ко је у праву постаје детињаст. Овде ипак нисмо на политици или тако нешто где се слепо држимо својих грешака. Нити је најважније бити у праву.
Овде је најважније - оставити дуван- спасиити свој и туђе животе.
Свако добро ти желим, Дејане, не замери.

tacno tako,ova tema je za ostavljanje ovog zla..ali ti si prva zapocela jer ti se ne svidja sta pisem,sad ispada da sam detinjast a ti se ubi sa copy-paste da dokazes da ja nisam u pravu vec ti...samo zato sto si verovatno navikla da svi prihvataju tvoje misljenje a to iz razloga jer si mozda prisla ovom forumu kao starija osoba koju svi moraju da slusaju..pipi ne zelim vise da se natezemo oko ovog,nikoga ja nisam navodio na nesto lose pa da se ti tako odnosis prema meni zato sto pisem drugacije tvojim ubedjenjima...

Ma nema sta Pipi je tako humana osoba da nemam reci,uvek je tu:cmok2:za svakog svaka ti cast to je moje moje iskreno misljenje.hvala svima na podrsci:kiss:i za vatromet.P.S Dosta je nama svima negativnosti iz okruzenja i filozofiranja svi mi odlicno znamo sta je cigareta,nekom treba malo vise vremena da svati kakvu stetu nanosi sebi prvenstveno pa onda drugima,a nekom je lakse ostaviti jer je vec dobro psihicki spreman-Najbitnije je SHVATITI!!!

Treci dan :super pocinje. Moj ti je dragi odustao jos juce i strasno me iznervirao,a inace je po prirodi toliko nervozan da to samo ja mogu da izdrzim a sad se borim sa sobom,pokusavam da ga ne slusam kad pocne da vice a inace dizanje prasine mu je jedan vid odbrane. Ja se ne dam,zelja sve vise popusta tako da se nadam da cu uspeti,moram.Sinoc ti se ja setam i pocnem da razmisljam uf kako bi sad jednu a onda sam se zapitala.Pa dobro aj sad zapalis i opet smrdis na ono sranje od cigarete,izlazis na terasu po ovoj zimi ko kreten,em se smrznes em usmrdis i sta si postigla??Nista opet na pocetak e neces!Ljudi jel verujete da se ja po ceo dan svadjam sama sa sobom,moja podsvest mi stalno nesto predlaze a ja bas necu jer znam da nemam nikakve koristi od tog dima.Javite se ostali sta bi sa vama:cao::cao:
?

uvek cu tvrditi da je zavisnost stvar izbora..jer da nije tako niko se nikada ne bi odvikao od raznih droga..a prvi korak je napravio sto je rekao sebi od danas zelim da se lecim od te i te droge ili pusac kad kaze od danas ne zelim da pusim,znaci napravio je razuman izbor i zapoceo ciklus izlecenja..

Citam vase argumente i iskreno vec sam se malo pogubila. Ipak, ne mogu da se slozim da je zavisnost stvar izbora. Ne verujem da je neko toliko npr. pusio i u sebi mislio "pusicu dok ne postanem zavistan", jer kad pocinjemo da pusimo nemamo potrebu da sve cesce palimo cigaretu ili da nam cigareta ide uz razne stvari, to se desava vremenom, kako postajemo zavisni, fizicki i psihicki. Ja npr. ne mogu da kazem kog sam dana postala zavisna od cigareta iako nisam odlucila da budem zavisna. Kada su mi roditelji pricali da je to zlo i proklinjali cigarete, nisam im verovala jer nisam bila zavisna. Ukoliko je neko odlucio da se izleci od neke droge, znaci da je s istom imao problem tj.da nije mogao bez nje tj.da je zavistan i da je morao da je konzumira jer mu je telo trazilo, zato i postoji apstinentska kriza. Drugo je da li ce joj se odupreti ili ne, koliko je neko cvrsto odlucio i sl. Mislim da tome sluzi ovaj forum, da se medjusobno bodrimo, razmenjujemo iskustva... Da nekome telo ne trazi drogu ne bi je uzimao. Da ne zaboravimo i psihicku zavisnost s kojom se mozda i teze boriti. Da nema zavisnosti, ne bi bilo niti jednog pusaca, alkoholicara i sl.

Treci dan :super pocinje. Moj ti je dragi odustao jos juce i strasno me iznervirao,a inace je po prirodi toliko nervozan da to samo ja mogu da izdrzim a sad se borim sa sobom,pokusavam da ga ne slusam kad pocne da vice a inace dizanje prasine mu je jedan vid odbrane. Ja se ne dam,zelja sve vise popusta tako da se nadam da cu uspeti,moram.Sinoc ti se ja setam i pocnem da razmisljam uf kako bi sad jednu a onda sam se zapitala.Pa dobro aj sad zapalis i opet smrdis na ono sranje od cigarete,izlazis na terasu po ovoj zimi ko kreten,em se smrznes em usmrdis i sta si postigla??Nista opet na pocetak e neces!Ljudi jel verujete da se ja po ceo dan svadjam sama sa sobom,moja podsvest mi stalno nesto predlaze a ja bas necu jer znam da nemam nikakve koristi od tog dima.Javite se ostali sta bi sa vama:cao::cao:
?

Bravoo!!! Samo napred! Svadjanje sa sobom mi je poznato :D. Ovde sam pocela da se pribojavam da pisem jesam li ili nisam pala posle par dana. Stvarno se ne osecam nista bolje kad procitam da sam slabic, bez karaktera... I bez toga mi je dovoljno tesko. Volela bih da mi je lako kao Dejanu, ali nije :(

I mene zanima gde je expiksla, odjednom ga nema

Poslednja izmena:
Велика већина пушача не остави из прве, то потврђују и истраживања. Неки падну и по два три пута пре него што се коначно ослободе, у зависности од јачине психичке кризе. А онда још имамо и подвиг да останемо непушачи, јер оштећење рецептора у мозгу је трајно. :( Дакле увек морамо да се пазимо, иако се временом појављивање "предлога" смањује а каснје и не појављује дуге временске периоде. Зато нас понекад превари на изненађење, али ако знамо за јадац, са тим каснијим кризама је лако.

Мислим да се млађи мушкарци бодре тако што ако не успеш будеш изложен "називима", е сад, код остављања пушења тај метод са "ти си слабића ако попустиш" не пали јер ствара додатни стрес, а стрес је један од кључних фактора који потичу на пушење.

Meni je danas 6 meseci kako sam ostavila to djubre! Da ne davim mnogo, ali za one koji se ne secaju, pusila sam 19 godina, vise od kutije dnevno. Nekoliko puta ostavljala bezuspesno. Ali sada evo, hvala Bogu, nemam nikakav problem sto se tice ostavljanja. Ostavila sam "na suvo". I tvrdim da sam ovog puta bez kriza jer sam cvrsto resila da ne zelim uopste da razmisljam o duvanu, a ne da zapalim. Analizirala sam ranije gde sam gresila, I dosla do zakljucka da ni jednom pre nisam cvrsto rekla sebi da cu ih se resiti. Uvek sam trazila neki izgovor da bih zapalila. Kao, drma me sada nervosa, imala sam tezak period u porodici, dogodilo mi se ovo ili ono. To su sve gluposti. I sada sam na zalost imala nekoliko jako stresnih situacija, ali mi nije palo na pamet da se uhvatim za cigaretu, nego sam gledala kako da ih resim!
Tako da dragi moji, slavim 6 meseci bez duvanskog dima, a vama drzim palceve da svi uspete da se oslobodite istog!

Mimi hvala i tebi na podrsci:D.Danas me uzasno boli glava :sad2: i nesto sam bezvoljna,sve me nervira znam sta je u pitanju ali za koliko to prolazi?Idem sad malo u setnju valjda ce biti bolje:bye:

Hvala za vatromet! :zag: A glava te verovatno boli jer sada dobijas vise kiseonika nego inace. I ja sam u pocetku imala I glavobolje I nesvestice! Pravi izbor je setnja, pij dosta tecnosti, I samo napred! Cestitam, nema odustajanja! :klap:

Meni je danas 6 meseci kako sam ostavila to djubre! Da ne davim mnogo, ali za one koji se ne secaju, pusila sam 19 godina, vise od kutije dnevno. Nekoliko puta ostavljala bezuspesno. Ali sada evo, hvala Bogu, nemam nikakav problem sto se tice ostavljanja. Ostavila sam "na suvo". I tvrdim da sam ovog puta bez kriza jer sam cvrsto resila da ne zelim uopste da razmisljam o duvanu, a ne da zapalim. Analizirala sam ranije gde sam gresila, I dosla do zakljucka da ni jednom pre nisam cvrsto rekla sebi da cu ih se resiti. Uvek sam trazila neki izgovor da bih zapalila. Kao, drma me sada nervosa, imala sam tezak period u porodici, dogodilo mi se ovo ili ono. To su sve gluposti. I sada sam na zalost imala nekoliko jako stresnih situacija, ali mi nije palo na pamet da se uhvatim za cigaretu, nego sam gledala kako da ih resim!
Tako da dragi moji, slavim 6 meseci bez duvanskog dima, a vama drzim palceve da svi uspete da se oslobodite istog!

Ovo kao da sam ja pisala osim da je meni 3 meseca bez nikotina sve ostalo isto :)
Ostavili smo zajedno ja i suprug, malo u pocetku sam krizirala ali uspela sam da izdrzim! U svakom slucaju izbegavala sam sva mesta gde se pusi ali to samo u pocetku, sad mi nista ne znaci!
Prezadovoljna sam i svima vama zelim da uspete pa da se osecate ovako kao ja!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back