Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
26-i dan. I dalje grickam semenke kad me uhvati nervoza.

Instaliraj na svom računaru Quit counter (http://quit-counter.en.softonic.com/) - meni je puno pomogao. U svakom momentu možeš da vidiš koliko cigareta nisi ispušila za trajanje nepušačkog staža, koliko si novca uštedela a koliko život produžila. Super stvarčica.

MNOGO su mi pomogle Lamar i Vendika, i ostala ekipa. Sjajni su.

Btw, pre neku noć sam se probudila, ruka i prsti su mi bili u položaju kao da držim cigaretu. Grozan osećaj. Kada shvatiš koliko te je ta droga uzela pod svoje.
Inače sam Inadžija, pa me ta osobina održava da ne zapalim. Inatim se i tvrdim da sam jača od Nikotina :D

Zaista mi je neizmerno drago ako smo ti (i drugima) i malo pomogli :hvala:

Ja sam ovde oko pola godine, trudim se koliko znam i umem, jer znam kako je meni bilo :sad2:

A kako mi je sada :zurka: :maramica::zurka:

Hvala na lepim recima, Kvinceza, Boske, jav 74! Pa mi i jesmo tu za vas ai verujemo da nas necete razocarati, kao sto necete na prvom mestu ni sebe ni svoju porodicu. :klap:
Kvinceza i Boske se odlicno drze, jav 74 ne predaj se sada nikako. Molim te ne razmisljaj kada je najjaca kriza, kog dana i slicno. Pa zar taj mali zavijeni papiric da bude jaci od tebe. I da dovolis sebi da te pobedi i to sada kada si prosla uspesno operaciju da se trujes. Disi sada punim plucima, zivi za svoje dete, nemoj svaki put kada ga umes da bi ga poljubila da smrdis na odvratne cigarete.
Sta da vam kazem nego kao i obicno, uvek smo tu za vas, samo pisite, jos malo pa cemo da chatujemo koliko se cujemo. Javljajte kad god vam je tesko, a nije, samo mislite da je tako! Pozdrav svima i stvarno ste me odusevili sto ste istrajali.:zag::klap:

Da se podsetimo:

Frkaaa nedelju dana :confused:
Jos dvadesetak dana malo patis, ali vec imas vise snage i samopouzdanja ;)
Posle, mirisljavica :P

Mala preporuka svezim nepusacima - nemojte odmah da objavljujete da ste prestali da pusite - bicete zaprepasceni koliko ce vam pusaca dodatno iskusavati (jos uvek) slabu volju i objasnjavati da ionako od necega morada se umre.
Mozete eventualno da kazete da vas trenutno boli grlo pa pauzirate i sl.
Neverovatno je koliko ljudi ne zele da imaju pored sebe nekog ko je bolji ( u ovom slucaju jaci karakter) od njih,

Oni koji su skloni gojenju - merenje svaki dan, tek da se situacija ne izmakne kontroli.

Obavezno odrediti datum - sto ste dalje od njega, zadovoljstvo je vece, a mozete da ga tacno izmerite danima, mesecima i godinama :P

korisni savjeti,thaanxx

Procitala sam i nekoliko korisnih saveta.
- Bar prvih deset dana izbegavajte kontakt sa pusacima
- Ne kozumirajte jaku hranu, bacite se na neki vid dijete (provereno jako efikasno)
- Pijte puno vode
- Kada nastupi kriza, krenite u setnju ili pod tus
- Ako su grickalice neminovne, neka budu iz grupe zdrave hrane
- Pojacajte fizicke aktivnosti

odlični savvjeti

Reci muzu da pre nego sto stignes kuci ukloni sve pepeljare, upaljace, cigarete naravno!!!! i sve sto podseca na to. U kuci nema cigareta ni za goste koji dodju da te vide posle operacije, recite da je doktor strogo zabranio. Ko mora da zapali neka izadje. Insistiraj obavezno na tome.

Imas odlican izgovor trenutno i iskoristi ga. I ne moras jos nikome nista da govoris o ostavljanju, samo reci da trenutno ne pusis jer ti je strogo zabranjeno. A ako mislis da ti je korisnije da kazes, ti ipak reci. Razmisli o ovome. Samo ti mozes da znas sta je bolje u tvom slucaju.

Reci muzu da pre nego sto stignes kuci ukloni sve pepeljare, upaljace, cigarete naravno!!!! i sve sto podseca na to. U kuci nema cigareta ni za goste koji dodju da te vide posle operacije, recite da je doktor strogo zabranio. Ko mora da zapali neka izadje. Insistiraj obavezno na tome.

Imas odlican izgovor trenutno i iskoristi ga. I ne moras jos nikome nista da govoris o ostavljanju, samo reci da trenutno ne pusis jer ti je strogo zabranjeno. A ako mislis da ti je korisnije da kazes, ti ipak reci. Razmisli o ovome. Samo ti mozes da znas sta je bolje u tvom slucaju.

potpuno si u pravu,sa ranom na vratu mogu slobodno da kažem da se u mom prisustvu ne smije pušiti,a kamoli da ja smijem zapaliti...na poslu je strogo zabranjeno pušenje,čak i u dvorištu(sad sam zahvalna na tome,a prije 10 tak dana sam histerisala).Izbjegavaću kafiće,nego ću samo ići sa bebcem i mužem u šetnju ,dok se ne oporavim od operacije....neko mi je ovdje napisao da sam izabrala savršen tajming za quit.tačno tako.....živim bez štitne žlijezde već 5 dana,pa mogu i bez papirnog smrada.

potpuno si u pravu,sa ranom na vratu mogu slobodno da kažem da se u mom prisustvu ne smije pušiti,a kamoli da ja smijem zapaliti...na poslu je strogo zabranjeno pušenje,čak i u dvorištu(sad sam zahvalna na tome,a prije 10 tak dana sam histerisala).Izbjegavaću kafiće,nego ću samo ići sa bebcem i mužem u šetnju ,dok se ne oporavim od operacije....neko mi je ovdje napisao da sam izabrala savršen tajming za quit.tačno tako.....živim bez štitne žlijezde već 5 dana,pa mogu i bez papirnog smrada.
:mazi:
Ne znam šta ti je dr rekao u vezi cigareta ,ali sigurno da je to zadnje što ti treba za ubuduće.

Bez cigareta je super

Velika je stvar ukoliko ste odlučili da ostavite pušenje i ukoliko ste uspeli to i da ostvarite. Nemojte biti začuđeni ako već posle nekoliko dana od prestanka osetite buđenje čula i priliv nove snage i energije. Posle svega tri nepušačka dana, već osećate da se lakše diše!
Nakon nekoliko nepušačkih dana, u vašoj krvi više nema ugljen-monoksida, a kiseonik se lakše apsorbuje, što je sasvim dovoljno da bolje i snažnije dišete. Ovo je pravi trenutak da vežbama ili sportskim aktivnostima koje iziskuju umereno naprezanje, kao što su plivanje, hodanje ili rad u bašti, povećate svoj kardiovaskularni kapacitet. Pošto u vašem organizmu više nema nikotina koji parališe nerve čula ukusa i mirisa, ova čula se ponovo bude i vi opet možete da uživate u već zaboravljenom ukusu i mirisu svojih omiljenih jela. Nemojte biti iznenađeni što će vam se i apetit naglo poboljšati, čak i do granica neumerenosti. Obratite pažnju na napade gladi koje ćete osetiti. Ukoliko baš ne možete da im odolite, pijte vodu ili častite sebe nekom osvežavajućom, ali ne preterano kaloričnom poslasticom.

Posle nekoliko meseci nepušačkog staža, vaš apetit se postepeno stabilizuje, a nakon još nekog vremena u toku kojeg uspešno odolevate duvanu, potpuno se vraćate u formu. Pravilnom ishranom održavaćete svoj organizam u najboljem redu, ali budite razumni i ne lišavajte se baš svega. Uvedite u svoju ishtranu jogurt umesto čokolade, a da biste umirili nerve koji su kod svežih nepušača napeti kao strune, naročito u prvim danima, pijte šolju toplog i blago zašećerenog mleka. Mleko deluje umirujuće na naš organizam, poput nekog starinskog antistres recepta. Uvek se setite da je sport vaš tajni adut! Jedan čas hodanja vredi više nego 25 popušenih cigareta. Zbog toga, kad god vam se za to ukaže prilika, pešačite do posla i trudite se da ne koristite lift.
Mali doprinos i podrska za sve koji ostavljaju cigarete... Pozz
da rezimiramo:jogurt umjesto čokolade,šetnja,mlijeko...

I meni je bio jako stresan ovaj vikend, bukvalno borim se puna dva dana. I stalno sam razmisljala u smislu: potrebno mi je da opet pocnem da pusim.
Ali ne u smislu samo jedna ili samo par cigareta, jer nema od toga nista. Potpuno sam svesna da samo postoje 2 opcije: pusim ili ne pusim, to sam davno shvatila.
E sad, kako sam 100% sigurna da bih te cigarete popusila s neopisivom grizom savesti i da bih se pokajala sto sam izdala samu sebe, mozda cak pala nekoliko dana u depresiju zbog tog nezadovoljstva, nikako ne posustajem. Nadam se da cu uspeti. Meni je mnogo lakse kad nisam kuci, ne znam za vas. Dosada je ipak velika opasnost za sveze nepusace.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back