Nepusacki kutak II :Ostavite pušenje sa nama!

2 meseca i 6 dana apstinencije , i imam zeljlu da zapalim svakih dan bukvalno barem jednom , nije to vise ni kriza prava nego vise kao neka zelja kojoj se mogu lako odupreti ali je tu kao podsetnik , a eto pre neki dan u kafani , vidim coveka ulazi ,narucuje pice , pije pivo , i pali cigaretu sav razdragan, uziva , zivi zivot punim plucima, medjutim onda uocavam kako ubrzo nakon jedne pali i drugu i dim mu ulazi u oci, mrsti se, pa trese taj pepeo iz dosade u pepeljaru stalno , pa ne zna vise ni sta ce sa cigaretom , sa rukama , pa je vitla levo desno , pa se malo nakaslje pa se vidi kako se taj pocetni entuzijazam pretvara u mucenje , borbu sa cigaretom, upumpava dim u pluca nekontrolisano.... prodje me zelja brzo...

kome ne smeta dim taj ne mora da ostavlja, to bi trebao da bude pravilo.....
Ја сам баталио то њесра пре седам година а дувао сам 20так година са уживањем! Искрено, баталио сам их због цене и то што сам схватио да је боље да спуцам на неке друге ствари него што издувам ту лову у ветар. Ал касније сам схватио да је то пиво у кафани далеко лепшег укуса без цигаре! Па више ме убије тај систем што палип једну за другом него оно пиво! Од кад сам баталио цигаре до сад ми никад више није било мука од пића! Па и она кафа је далеко лепша без цигаре! Ујутру кад устанем не кашљем ко деда од 100 година...ма препородио сам се од кад сам баталио то зло!
Ја сам почео да пушим са десет година, јбг, таква времена била и да се не лажемо сад ми кад кад упадне жеља за њом, онај осећај кад испушиш прву цигару, кад је осетиш како ти покрене циркулацију крви...осетим кризу за њом у секунди ал сипам чашу воде, попијем и гледам да одрадим нешто друго да би заборавио...прва љубав заборава нема мајку јој

,,,ljudi moji ako sam moga ja da ih skinem sa dnevnog reda , može svako,,,40/ dobro vidite/ godina sam ih tamanio , ispod tri/3/ paklice nisam bio , a znalo je da bude i više,,,
,,,u procesu odvikavanja što se namerno i jače opterećujete time da ih ostavite , pa to vam je još veći problem,,,nego jednostavno recite cigaretama da se one nerviraju što ih vi ne uzimate , one zbog vas a ne vi zbog njih,,,naizgled nemoguća misija ali kod mene je to uspelo i uspeo sam , već pet godina kako sam batalio to smeće,,,čudim se i sam kakav sam idiot bio pa što sam to radio,,,
,,,manite se cigareta , život je mnogo bolji i kvalitetniji bez cigara i duvana,,, uspećete u to siguran sam , verujem u vašu čvrstinu da očuvate vaše zdravlje i zdravlje vaših bližnjih koji su oko vas ,a vi ih terorišete i trujete dimom,,,ajde narode paklice u kante za otpadak,,,:ok:

Никорете.
Жваке натопљене никотином.
Aпсолутно препоручујем !

Ја сам пре 16 година (2005) једног дана престао да пушим и почео да жваћем.
Жваке Никорете сам жвакао 2 месеца, и још 2 месеца обичне жваке.

После прве Никорете никада ми више није пала на памет цигарета,
а камоли да сам имао било какве проблеме.

Пушио сам од петнаесте до четрдесет пете.
Тридесет година.
Ломалије ?

Prosli put kad ostavih cigare razmisljah kao je li moguce da sam batalio a da nisam ni probao ove elektricne, ni vipe ni nargilu...onda dodje jos neki tezi period u zivotu pa kao ajde zasto ne bih pusio i to...sad opet ostavljam, ovaj put bih rekao da je malo ozbiljnije (prosli put sam pio, bas pio i tako ostavih cigare)...

Evo 4 dana nisam pusio i opet razmisljam kao ne probah iqos ili tako nesto a bataljujem...on je nekih 50-60eura, kontam da bi se mogao prodati 30-40 nakon par dana tako da nije skupo ali eto dako se i to preskoci. Nema nesto kriziranja, sitno, kolege puse i ponude, stvarno ne smaraju - ponude samo jednom.

Meni je stvarno zao ostaviti cigare :D ali je ljepse bez njih, bolje disem, bolje osjecam mirise, stan ne smrdi...finansijski je izgleda isto, pare odose na slatkise, sokove, na cascavanje drugih i tako neke gluposti.

Ali mi je stvarno zao sto ovaj iqos ne uzeh. ;(

Prosli put kad ostavih cigare razmisljah kao je li moguce da sam batalio a da nisam ni probao ove elektricne, ni vipe ni nargilu...onda dodje jos neki tezi period u zivotu pa kao ajde zasto ne bih pusio i to...sad opet ostavljam, ovaj put bih rekao da je malo ozbiljnije (prosli put sam pio, bas pio i tako ostavih cigare)...

Evo 4 dana nisam pusio i opet razmisljam kao ne probah iqos ili tako nesto a bataljujem...on je nekih 50-60eura, kontam da bi se mogao prodati 30-40 nakon par dana tako da nije skupo ali eto dako se i to preskoci. Nema nesto kriziranja, sitno, kolege puse i ponude, stvarno ne smaraju - ponude samo jednom.

Meni je stvarno zao ostaviti cigare :D ali je ljepse bez njih, bolje disem, bolje osjecam mirise, stan ne smrdi...finansijski je izgleda isto, pare odose na slatkise, sokove, na cascavanje drugih i tako neke gluposti.

Ali mi je stvarno zao sto ovaj iqos ne uzeh. ;(

prije trideset godina ostavila pusenje. jednostavno rekla necu vise.cigare drzala na stolu. par puta ruka je sama krenula za kutijom al je volja bila jaca. poslije toliko godina kad te zivot udari onako jako trazis utjehu,smisao(vrag bi ga znao sta) u cigaretama.evo vec godinu dana duvanim.problem je sto palim cigaru na cigaru. finansije to ne mogu izdrzati. ozbiljno razmisljam da bacim duvan. znam da treba da klikne u glavi( bar da probam) a to je malo teze.

prije trideset godina ostavila pusenje. jednostavno rekla necu vise.cigare drzala na stolu. par puta ruka je sama krenula za kutijom al je volja bila jaca. poslije toliko godina kad te zivot udari onako jako trazis utjehu,smisao(vrag bi ga znao sta) u cigaretama.evo vec godinu dana duvanim.problem je sto palim cigaru na cigaru. finansije to ne mogu izdrzati. ozbiljno razmisljam da bacim duvan. znam da treba da klikne u glavi( bar da probam) a to je malo teze.
Dona baci to djubre od cigareta. Svaki treci pusac ce umreti od raka po istrazivanjima, ne samo od raka pluca vec od bilo kog oblika. Zasto da placas da se trujes? Bacis to djubre i uzmes ovsene pahuljice, voce, povrce, malo treniras i to je to.

daco9633,bolest i smrt bliske osobe me dotukla. zapalim i tugujem buljeci u prazno. moram poraditi na sebi,jos je sve svjeze. nije izgovor,jednostavno je tako.ne mogu da se pomirim s gubitkom. osjecam se kao prazna ljustura.
Mozes da tugujes, sto nece apsolutno nista promeniti. A mozes i da krenes u promene i da uzivas u svom zivotu. Ti biraj.

Probaj el.cigaretu, em je mnogo jeftinije, ne smrdi ti sve po kuci,
a i dobra je odvikavanje.

Ne pada mi napamet da ostavljam pusenje, zato sto su me prvo navukli a sad hoce da ostavim.
Ne sledim globalisticku volju i ne plasim se smrti tako da mi je uzivanje u duvanu prece nego zivot :P
Mislim ono u ranijim filmovima su kapetani podmornica pusili *tompuse* u podmornici iako
to realno nije smelo nego su pili kafu i pusili napollju na conning tower :P
A i dokazano je da je Covid-19 alergičan na cigarete - znatno manji procenat pušača oboleva od kovida ili razvija teže oblike. :D
Osim toga, sve je to u genima - moj deda je nagurao preko 85, pušio do zadnjeg dana i kretao se kao dečkić, sve dok se nije okliznuo
na poledici, slomio nogu i nije mogao više u te njegove šetnje po Kališu i druženje sa ortacima. To ga je ubilo u roku od dva meseca.
Jbg, od nečega moraš da rikneš, ako ostavim pušenje a zgazi me auto posle nedelju dana, umreću nervozan i nesrećan...

Vrlo opasna zavisnost, kazu da je na nivou zavisnosti od heroina. Ja sam smanjio na 5 komada dnevno, i nikako da zadam poslednji udarac, i bacim ih pod noge.
Ne bih da ti ubijam zelju, volju i iluzije, ali tako neces prestati da pusis. Moras od danas na sutra da prestanes.
I nema veze sa heroinom i zavisnoscu, svako ko je zeleo prestao je, a sa heroinom pa ni alkoholom ne ide
bas tako lako.

Нема ништа од пар комада дневно. Човек само себе лаже...исто као и оно "од понедељка..." и сл.
На "суво" или неки други умерени "спорт", к'о што рече Rayela.
Избегавати жваке и фластере који су препуни никотина и то синтетичког. Сви произвођачи тих мамипара основну сировину, никотин, добављају од фирме Валео, познате по вешатко...никотину.
Исто тако заобилазити IQOS производе. То је ђубре. Патроне су пуне никотина са веома малом количином ПГ-а, пропилен гликола.

Poslednja izmena:

Back