Neprofesionalizam u IDEA supermarketu, bajati proizvodi

da si ti ziv i zdrav

u tempu (maxi) svojim ocima sam video da na onoj velikoj kesi sa isecenim pilecim delovima, stoji datum koji je davno istekao

kad sam rekao mesaru - nista. pa onda nadjem shefa i sklone iz vitrine. zovem inspekciju -nista. posle pola sata svo pilece meso je bilo ponovo u vetrini, ali bez kese sa datumom. ovo je bilo pre dve godine

Pre neki dan je iskocio klip na YouTube-u i pokrenuo lavinu medijske paznje... Kakvo je vase misljenje o ovom dogadjaju? Kako karakterisete prodaju pokvarenih proizvoda, nama gradjanima.

Vise o tome procitajte ovde: http://swarovskimania.com/2010/09/22/idea-opasna-po-vase-zdravlje-video/

Dokle nasi mediji dostavljaju lazne informacije svojim gradjanima?
bilo i bice.pa iz te carobne kutije,cim zinu lazu.eto,jel` rekli nema inflacije,kriza prosla,mleka nema,mladi ne zele da odu iz zemlje...a sve obrnuto
ja njima nista i ne verujem,zato ih i ne gledam.
to za ideju,ne da ne verujem,vec verujem da svuda ima smrada...ali eto,neko zbog konkurencije pljuje javno po njima,a maksi se provlaci k`o puvanjak.
to je oduvek tako bilo.svojevremeno sam u pekabeti digla takvu dzevu oko pokvarene pavlake i drskosti njihovog sefa,em su morali pare da mi vrate (nisam htela drugu),em sam upozoravala kupce koje sam videla da kupuju da vrate jer je kvarno.svi su me poslusali.

i tako.verujem da i u maksiju to rade,ali se cuti.
na dalje cemo morati umesto da gledamo rok trajanja,ipak da prilepimo nos za proizvod i tako odredimo valja li ili ne.

ma da...to i ja rekoh.
nego da ne bude u stilu konkurencije `jedite carnex pastete cika ako smete`...
ja to tako vidim

Ma da, sad jos ako dodamo da je Idea hrvatska, odmah ce da se stvori teorija zavere, da nas Hrvati truju, pa svako cudo za 3 dana i cao,.a istina je da svi hipermarketi rade isto, da prelepljuju, brisu acetonom datume, pa prepravljaju, hleb slazu bez rukavica,.... I moze im se jer nemamo dobru zastitu potrosaca, a i inspekciju zabole.

Ma da, sad jos ako dodamo da je Idea hrvatska, odmah ce da se stvori teorija zavere, da nas Hrvati truju, pa svako cudo za 3 dana i cao,.a istina je da svi hipermarketi rade isto, da prelepljuju, brisu acetonom datume, pa prepravljaju, hleb slazu bez rukavica,.... I moze im se jer nemamo dobru zastitu potrosaca, a i inspekciju zabole.
:klap:
bonaaaaa

...samo da napišem neki redak povodom ovih isteklih rokova u Maxiju...
....pošto sam vrlo kompetentna da i znam kako se radi...radnik koji pokriva
reon, mora da vodi računa o rokovima, u slučaju da interna kontrola nađe bilo
šta isteklog roka radik biva kažnjen, što umenjenjem plate, mora da plati svu
zatečenu robu u slučaju da se to otkrije, i može čak i otkaz da dobije...
....nema prepravljanja rokova, nema acetona i takvih stvari, to su samo priče
koje kruže i kojima se bave možda neke male radnjice u kojima se roba sporije
ili nikako ne prodaje....da se razumeme, pričam ono u čemu sam učestvovala,
ono o čemu znam dosta, i zbog čega je mojih par koleginica ostalo bez posla:ok:
...ne branim Maxi ni slučajno, ali volim da se kaže istina ma kakva bila, zadrti
jesu, muljare jesu, ne plaćaju dobavljačima robu, kažnjavaju radnike za gluposti
svakakve vrste..ali takve stvari se ne rade ili se nisu radile do pre godinu dana...

ja relativno skoro pojela neku salamcinu iz maxija iz beogradske...pa,iako imam dobar zeludac,dusu sam

prema tome afro,verujem ja o tome sto pricas,nego mi se namece pitanje-koje godine je to bilo tj.jel` bilo konkurencije i tako to?

...prošle draga, prošle....:ok:
...i mogu da ti kažem da je to pravilo, ali šta rade poslovođe u pojedinim radnjama
to njima na dušu...ali za to postoji telefon koji se zove i prijavi se veruj da taj više
tu ne bi radio...:heart:
...al ovo stvarno ozbiljno...:think:

Razliciti ljudi razlicite cudi;)
Dok je bio "C" market znam da se radilo sve i svsta:roll:
Ali kako je presao u Maxsi ...I papirne maramice koje su bile stare i van roka:roll:su bile bacene i otpisane...Prvi put sam tada i videla da i hemija ima rok trajanja:rumenko:
Svaki trgovac ima svoj raf za koji je zaduzen da vodi racuna o datumu i roku trajanja...
Sve sto se nadje neispravno ili van roka kaznjava se trgovac koji je zaduzen za taj raf...
Par kazni i otkaz:rtfm:Trgovce jos kaznjavaju ako ne nose rukavice,prljava uniforma,razgovor sa potrosacima,prljav radni deo za koji je zaduzen,rasprava sa potrosacem,kucanje vise artikla/kradja/potrosaca....da ne nabrajam ali ima toga koliko hocete...sve po prodavcu:dash:
Grebo desava se da se otvori salama koja je tek stigla i da nije adekvatnog kvaliteta...
Zamisli kad bi trgovci probali svaku salamu koju nacnu:roll:Em bi pukli od holesterola em bi ih tresnuli po dzepu jer je zabranjeno da bilo sta jedu za tezgom ako ne plate:think:
Ne reklamiram Maxi jer su za radnike gola g.na ..Izrabljuju ih do krajnjih granica...
Nije mi jasno zasto nikada u novinama ne pisu o tome koliko je radnika u trgovini umrlo na svojim radnim mestima:rtfm:Koji je procenat invalidnosti i td...
Ali sefovima - menadzerima nije nikad dosta...I uvek rizikuju sa nekom gluposcu...
Zakidaju oni na vocu i povrcu satro pisu koji kg. vise za kalo...Prodane duse dok ih ne uhvate...A kad se to desi....cao:bye:

Back