Nepristojni gost

Mene najvise nervira kada mi dodje kum... Jao, da me sada cuju ukucani kako pljujem po kumu ubili bi me, jer kum je svetinja. O.K. mozda i nije lepo, ali nije lepo ni od njega sto nema ama nikakvog osecaja. Kada dodjemo sa posla on pravac kod nas na kafu, posto idemo zajedno kuci sa posla i usput kupimo dete iz vrtica. Naravno kad sednemo da rucamo pozovemo ga ,a on prvo pita sta ima za rucak, pa ako mu je po volji sesce da jede, a ako nije onda ce jesti kod kuce. Znaci ako imamo neko pecenje, meso, onda ce jesti, a ako je kupus, gasak i sl. nece Pa kakva je to kultura?! I jos nesto me nervira, kada imamo voca, a uvek ga imamao, ako su banane i mandarine on ce jesti do iznemoglosti. Prvo, nece nikoga pitati, ni ne mora, ali bar treba da ima obzira prema kumcetu pa da mu ostavi malo voca, jer na kraju krajeva to kupujem radi deteta. Ili ako je u pitanju cokolada, keks, bilo sta...A znate kada smo mi otisli i li bar bili pozvani kod njega na kafu, a da ne pricam o rucku? Nikad...

E vala bio kum ili ne njega bi ja bas socno odj..ala ili bi mu ja dosla u kucu i tamo sedela i radila isto... bez da me pozove... :dash:

ma dođe, sedi, spava, ej, spava
taj dođe taman oko ručka i ajde ko svaka pristojna domaćica ponudim ga ručkom
posle popijemo kafu, pa gledamo tv
pa ja uspavam decu popodne pa iskoristi i on da dremne, pa hrče sve u šes:hahaha:
posle prošeta malo do parka sa nama
pa ajde na večeru
i u osam uveče se seti da ode u svoj stan
i to ako ne prespava kod nas, pa taman dobije i doručak
ma volim ja sa njim da pričam, ali tako je nekoliko puta uradio, nemam više ni šta da pričam sa njim
ja sve oću da mu kažem, al nekako mi žao da se ne uvredi,ne bih skroz da ga izgubim kao druga. Uostalom to je ndrug mog muža pa sve očekujem od njega da reaguje
ali mom mužu ne smeta, baš ga briga, on popriča sa njim koliko mu je volja i zalepi se za komp ili ode da spava, pa ti druže radi šta oćeš
ali ajde, možda je i bolje što ništa nisam reagovala, on je uvek tu ako ga zamolimo nešto
otišao je u drugi grad da radi i bio je samo jednom kod nas u poslednjih godinu dana
ipak sam se obradovala, ajde neka ga ceo dan, *** dobar je čovak....ajd sad

:rotf:
sto ga ne pitas da odabere koja mu se soba najvise dopada pa da mu je opremite po njegovom ukusu :rotf:

kakav lik :klap:

Mene najvise nervira kada mi dodje kum... Jao, da me sada cuju ukucani kako pljujem po kumu ubili bi me, jer kum je svetinja. O.K. mozda i nije lepo, ali nije lepo ni od njega sto nema ama nikakvog osecaja. Kada dodjemo sa posla on pravac kod nas na kafu, posto idemo zajedno kuci sa posla i usput kupimo dete iz vrtica. Naravno kad sednemo da rucamo pozovemo ga ,a on prvo pita sta ima za rucak, pa ako mu je po volji sesce da jede, a ako nije onda ce jesti kod kuce. Znaci ako imamo neko pecenje, meso, onda ce jesti, a ako je kupus, gasak i sl. nece Pa kakva je to kultura?! I jos nesto me nervira, kada imamo voca, a uvek ga imamao, ako su banane i mandarine on ce jesti do iznemoglosti. Prvo, nece nikoga pitati, ni ne mora, ali bar treba da ima obzira prema kumcetu pa da mu ostavi malo voca, jer na kraju krajeva to kupujem radi deteta. Ili ako je u pitanju cokolada, keks, bilo sta...A znate kada smo mi otisli i li bar bili pozvani kod njega na kafu, a da ne pricam o rucku? Nikad...

Ovo je krajnje sumnjivo...:think: Da nije on samac? Mislim, jel' oženjen?
Možda ste (i nesvesno sa njegove strane) dobili signal da mu je vreme da se ženi?:lol:
Usamljen čovek, a kod vas topla porodična atmosfera...:)

Pa nađite mu gospođu, učinićete dobro delo i za njega, i za nju, a tek za vas....! :lol:

Mrzim goste koji se najave da dolaze sami pa dovedu još nekoga koga ja ne poznajem. To me izluđuje!
Nerviraju me i oni koji dođu pa odu u WC gde se zadrže pola sata i onda posle vidiš da su čačkali parfeme, šampone, kreme itd. Takođe izludim kada dođu pa neprestano gledaju TV, kada stavljaju mokre čaše na sto iako im 200 puta kažem da uzmu podmetače ... i posebno mrzim one koji dođu da ogovaraju druge ljude koje znam (uglavnom to radi rodbina).

Ovo je krajnje sumnjivo...:think: Da nije on samac? Mislim, jel' oženjen?
Možda ste (i nesvesno sa njegove strane) dobili signal da mu je vreme da se ženi?:lol:
Usamljen čovek, a kod vas topla porodična atmosfera...:)

Pa nađite mu gospođu, učinićete dobro delo i za njega, i za nju, a tek za vas....! :lol:

Ma kako si pogodila/o...:lol: Nije ozenjen, vec mu se blizi 30 i jako ga to muci. mada je i on specifican sa svojim shvatanjima iz srednjeg veka... Ja mu gospodju ne mogu naci jer on svakoj nadje manu. I 1000 puta je pitao i mene i druge da mu nameste neku drugaricu, ali ne mozes kad je on zatucan. Nisam ja provodadzika. Trenutno je sa nekom mojom poznanicim, tacnije pastorkom mog strica. Najvise me nervira kad on posle izlaska sa njom odmah sutradan ranim jutrom dodje kod nas da preprica dogodovstine. A posto se vise druzi sa svekrom i svekrvom ( blizi su mu po shvatanjima) on njima sve u detalje prica sta se desilo. Najodvratnije mi je bilo kad je posle noci provedene sa njom dosao i pricao o sexu koji su imali sa svekrom i svekrvom, ali tiho trudeci se da ja ne cujem iako sam stojala 5m od njih. I oni svi troje se smeju njegovim avanturama ili sta li im je vec pricao. Znaci odvratno, ne mogu vam opisati tu pricu, to je bukvalno do detalja ali sa dozom podsmeha prema njoj. FUJ, FUJ, FUJ!!!!

što se tiče 'dileme' gosti+kućni ljubimci...
pas (ili maca) naravno da nisu nameštaj ali nisu ni npr. deca

u nekim situacijama sama ga sklanjam u drugu sobu (zajedno sa
njegovom posudom sa vodom i omiljenom koskom!)

situacija: slava, prostorija u kojoj sedi 10-15 ljudi, sto visok oko pola metra sa gomilom hrane
... i ker koji vršlja i maše repom između tanjira i naših nogu... i tu neko treba da jede???
...ili kada dolaze prijatelji sa malom decom... pa tačno da sterilišem kuću, pas gde god da sedne ili prođe ostavlja dlake, a deca sede na podu i trpaju svašta u usta...

ako neko odobrava ove situacije ne treba da se žali zato što mu
traže da skloni kera!

niko mi nikada nije histerisao da ga zatvorim, ali potvrđeno je da neke osobe više ne svraćaju
kod nas zbog kera i za takve me baš briga,
ali ima i onih koji vole da provedu svoje vreme tu
uprkos tome što ne vole psa ili mačku,
i zbog njih mi zaista nije problem da sklonim kera u drugu sobu na par sati.

Ma kako si pogodila/o...:lol: Nije ozenjen, vec mu se blizi 30 i jako ga to muci. mada je i on specifican sa svojim shvatanjima iz srednjeg veka... Ja mu gospodju ne mogu naci jer on svakoj nadje manu. I 1000 puta je pitao i mene i druge da mu nameste neku drugaricu, ali ne mozes kad je on zatucan. Nisam ja provodadzika. Trenutno je sa nekom mojom poznanicim, tacnije pastorkom mog strica. Najvise me nervira kad on posle izlaska sa njom odmah sutradan ranim jutrom dodje kod nas da preprica dogodovstine. A posto se vise druzi sa svekrom i svekrvom ( blizi su mu po shvatanjima) on njima sve u detalje prica sta se desilo. Najodvratnije mi je bilo kad je posle noci provedene sa njom dosao i pricao o sexu koji su imali sa svekrom i svekrvom, ali tiho trudeci se da ja ne cujem iako sam stojala 5m od njih. I oni svi troje se smeju njegovim avanturama ili sta li im je vec pricao. Znaci odvratno, ne mogu vam opisati tu pricu, to je bukvalno do detalja ali sa dozom podsmeha prema njoj. FUJ, FUJ, FUJ!!!!

Koji horor... :dash: :thumbdown:

Да кажем нешто о односу гостију према животињама.

Добри пријатељи мојих родитеља имају пса. Отприлике једном годишње идемо код њих и ја обично поведем ћеру са собом. Пас је велики, мешанац, много лаје али није опасан. Како ја да објасним мојој маленој да је он сасвим у реду и да бто што лаје није ништа страшно? Никако!:roll:
Ни сама нисам нешто много везана за тог пса али разумем да је он члан породице.
Пас живи у дворишту, па ја инсистирам да време проведемо у кући, пошто му је иначе 6забрањен улаз у кућу, па да буде добро и њему и нама.
АЛИ домаћини инсистирају да што више будемо у дворишту и желе да моја ћерка напокон схвати да он није опасан и помази га.:besna::dash:
Ја желим да се прилагодим туђим потребама, али они не желе да се мало прилагоде мојим!

Резултат свега овога је да дете плаче сваки пут када иде код њих и када стигнемо пред капију не жели да уђе унутра. :sad2:
Тј. тако је било док нисмо престали да је водимо код "велике опасне куце".:roll:

Šta vas najviše nervira kad vam gosti dođu
Tj šta vam najviše smeta kod istih
mene npr mnogo nervira kad se gosti predugo zadržavaju, dođu oko podneva, a odu tek kad ja kažem, ej ajde izvini, ja moram u krevet
nervira me kad mi neko diđe u kuću, pa počne da mi soli pametn o vaspitanju dece, tj kad mi nalazi zamerke. Ispočetka se rapravljam, ubeđujem - pravdam ali kad mi dozlogrdi ja kažem - svoje vaspitne metode primeni na svojoj deci
nervira me kad neko dođe, plus toga najavi se, a neće da pije kafu niti da pojede kolač,, a naročito kad dođe na dečji rođendan, a neće toru
ima toga još, samo da se setim....

Nervira me kada udju unutra a ne izuju se iako ima male dece koja puze po podu

a najludje mi je bilo ,jedan dan dolazim ja kuci,a ispred stana me ceka jedan kolega mm sa faxa,ja zbunjena pitam ga sta ce tu,a on meni maltene ljutito ,kao vec sat vremena ceka,bio je u prolazu,pa mu se islo u wc.....koji ludak....mozete misliti sta sam mu sve rekla
:lol: :lol: :lol Hahhahahahaha ova je najbolji do sad! E nek si mu rekla, zaslužio je!
Mislim ad je krajnje uviđavno skloniti životinju pre nego što ti neko najavljen dođe, čak i da nije obznanio dolazak, ako životinju već držite u kući/stanu, pa i ako je u dvorištu, vežite ga. Imam psa već 10 godina koji je danju vezan i svi to znaju pa me nervira kad se kao nešto trzaju od njega i traže da ga sklonim jer ne mogu da ga gledaju ali imam i mačke koje dave goste i grizu im noge, penju se u krilo, moji uvek zaborve da ih sklone, pa ne voli svako mačke. Osim toga, tu je neki sok, kafa, šta im to treba..... da sam ja gost baš ne bih volela da moram sama da se štitim od tuđih životinja, isto kao što ne volim da prevaspitavam tuđu decu.
Tako da mi baš i niste jasni kad se bunite što gosti traže da zatvorite psa
To što se ja ne bojim životinja ne znači da svako mora tako da se oseća. I ne znači da nema alergičnih na mačiju dlaku, što već samo po sebi govori da mačke uvek treba skloniti kada vam dolazi neko ko to inače retko radi ili ko vam prvi put prelazi prag.
Potpisujem! Ja sam alergična na mačju dlaku, mačke mi u suštini ne smetaju ali dobijem napad kijanja kad krenu da skaču po meni :(
Ni ja se ne bojim životinja, ali pobogu normalno je da mala deca imaju strah, pa ne treba ih prisiljavati da se 'uvere da im kuca neće ništa' :lol: Kad već ne moraju da dođu u bliski kontakt s njim (jer je u dvorištu ;) ) .

Да кажем нешто о односу гостију према животињама.

Добри пријатељи мојих родитеља имају пса. Отприлике једном годишње идемо код њих и ја обично поведем ћеру са собом. Пас је велики, мешанац, много лаје али није опасан. Како ја да објасним мојој маленој да је он сасвим у реду и да бто што лаје није ништа страшно? Никако!:roll:
Ни сама нисам нешто много везана за тог пса али разумем да је он члан породице.
Пас живи у дворишту, па ја инсистирам да време проведемо у кући, пошто му је иначе 6забрањен улаз у кућу, па да буде добро и њему и нама.
АЛИ домаћини инсистирају да што више будемо у дворишту и желе да моја ћерка напокон схвати да он није опасан и помази га.:besna::dash:
Ја желим да се прилагодим туђим потребама, али они не желе да се мало прилагоде мојим!

Резултат свега овога је да дете плаче сваки пут када иде код њих и када стигнемо пред капију не жели да уђе унутра. :sad2:
Тј. тако је било док нисмо престали да је водимо код "велике опасне куце".:roll:

Ovo bi se već odnosilo na nepristojne domaćine.

Ne samo da je nepristojno, već i nije dozvoljeno mešati se u vaspitanje tuđe dece.

Ja veoma volim životinje, i, za razliku od mnogih "ljubitelja" ne smatram ih svojim vlasništvom, ni igračkom, već prijateljima - jer zastupam stav da nam ova naša planeta svima pripada...
Ali: ne zaboravljam da svaka vrsta životinja ime svoje instinkte, i "kodeks ponašanja", koji retko koji ljudi razumeju, pa i vlasnici tih životinja.
Da ilustrujem; Psi, na primer, odlično znaju da razlikuju odraslu osobu od deteta, i u najvećem broju slučajeva, mnogo su pažljiviji prema deci nego što bi se očekivalo...ali to su za njih mladunci, i oni se prema njima ponašaju kao prema svjim mladuncima, pa ako ih neko dete povredi, oni će ga, istina vrlo pažljivo, ujesti - jer ne umeju da kažu da ih je zaboleo prstić u oku, ili zavrtanje uha ili potezanje za rep...što sasvim mala deca, bez zlobe i rade dosta često.
Posebna je stvar, što ni vlasnici često ne znaju da je, možda, njihov pas stao tog dana na trn, pa nije baš raspoložen...ili bilo šta drugo - i ne može niko da garantuje za svoju životinju da neće uraditi nešto, za nju sasvim prirodno, ali za dete nepčekivano i zastrašujuće.
Veoma je važan deo vaspitanja i savladavanje straha od životinja - kao i svaki drugi segment vaspitanja - ali je ipak na roditeljima da odluče kada i kao to žele da sprovedu.

Ponašanje tih ljudi je kontraproduktivno, jer baš na taj način usađuju otpor i strah prema psima tom detetu.
A pokazuju i nepoštovanje prema vama i kao gostima, i kao roditeljima - nije valjda da misle da ste vi nepodobni za roditelje, pa treba oni da vam vaspitavaju dete?
Ja ne bih išla kod njih sa detetom, a bogami, ni bez deteta...

Poslednja izmena:
jooooooooooooooooooooj,to se i meni dešaval,kako mi je to bzv...i ja isto reagujem,to je za dete,neću hvala....pa ne idem ja da bi se žderala ne znam čime,otišla sam da se vidimo,popričamo...poludim kada trčkaraju okolo sa posluženjem...ja onda kažem ženo sedi,došla sam da pričamo,a ne da se dovikujemo na relaciji kuhinja-soba...

Mrzim goste koji dodju dan dva pre slave kada ja uveliko premestam stolove stolice fotelje trosed i sve ostalo,kada se sprema rucak ,peku prasici......kada jednostavno nemam vremena ni za sta,a moram da im postavljam rucak, da ih smestim gde ce da spavaju itd......Mislim nemam ja nista protiv gostiju ,ali kada dodju kada treba ,prvi dan slave posle 12h...tada sam spreman... sto je postavljen,hrana je spremljena,pice je spremljeno i tada tada sedi jedi, pij, radi sta god hoces........iskreno razmisljam da iduce godine uzmem nedelju dana slobodno i da odem kod tog rodjaka nedelju dana pre njegove slave :think:

heeeheeee gosti... :D
Prvo i osnovno pravilo kod mene je: onaj ko se ne najavi, ne moze biti gost. Znaci, kada bih ja isao kod nekog, pustim poruku ili nazovem, ako moze odem, ako ne nista..drugi put..isto ocekujem i od ljudi koji bi dosli kod mene. Da mi zakuca na vrata, pritom se nije najavio, moze slobodno da se vrati odakle je dosao. I ne bih se ni malo osecao krivim. Ne moze niko u moju kucu da udje kako mu se cefne. Sta da nisam kod kuce? Ista stvar!
Primer: zvoni mi fon, kad vidim na broj od rodbine, daleke 300km :think: da? ejjj mi dosli kod tebe, gde sii? Rekoh..evo ja krenuo bas kod vas :eek: ..pa kao..nisi se najavio da ces doci? Pa niste ni vi :super: podsetilo me na Zikinu dinastiju...

Mozda sam rigorozan, ali kad malo bolje razmislimo, nismo uvek spremni za goste. Postoje ljudi koji nam dolaze svaki dan, ali oni nisu gosti. Takvi ljudi ce sami skuvati kafu, sesti kako hoce...to su svakodnevni prijatelji, i ja ih imam puno. Oni koji dolaze bas "u goste" pored toga sto se moraju najaviti, moraju se i ponasati u skladu sa "gostinskim pravilnikom" Mada, svi koji dolaze kod mene, znaju da ja nemam vodu u ustima i da cu reci ono sto mi smeta. :banovati:

Ako je svakodnevnica u pitanju, goste ponudim kafom i nikad ne pitam ko kakvu kafu pije, jer mi to strasno ide na zivce. Svakom soljicu i secer u kutijici, kasicice, pa neka stavlja ko hoce. Pitam ko sta pije, i pritom predstavim ponudu: kisela, sok(gazirani, ne gazirani), pivo, vino, rakija, vermut, liker(za zene), vinjak, viski...pa ko sta hoce. Ako ima kolaca, nekih sitnih zajebancija i to svakako posluzim. Ako se zapricamo, ostanu duze, bez razmisljanja pitam da li je neko gladan. Zaista, nikada ne volim da skrtarim gostima, ali i ocekujem da se i ponasaju kao gosti.

Kada su slavlja u pitanju, nikada ne zakazujem vreme. Slava, recimo, slavi se ceo dan, pa kad ko dodje. Ako neko zuri, ide na drugu slavu, posluzim komplet rucak i nikada se nisam ljutio na takve goste..pa nisam ja jedini...:P

E sad, ono glavno. Sto se pristojnosti tice, oni koji mene poznaju, znaju da nikad ne precutim. Znaci, onaj ko dodje kod mene, nece moci ni da pomisli da mi udje u spavacu sobu, otvara ormane, frizider, pretura po bilo kom delu moze kuce. Kad bi se to, Ne daj Boze desilo, taj gost bi u mojoj kuci bio tada(prvi put), zadnji put(drugi put) i nikada vise(treci put). Zanci, samo tri puta bi bio kod mene :) Kad bi mi gost u toku jela izvredjao hranu, tipa bljak, fuj, kakva ti je ovo torta (sto se desavalo) samo, bez razmisljanja mu sklonim tanjir(pa ne svidja mu se, ne treba da se muci da jede) Ne mora svakom da se svidi, ne mora niko sve da jede, ali ne mora ni da vredja. Samo trazim postovanje!

Da se razumemo, goste volim, volim druzenje, ali sve u granicama normale i nekog ljudskog postovanja! :)

Mrzim goste koji dodju dan dva pre slave kada ja uveliko premestam stolove stolice fotelje trosed i sve ostalo,kada se sprema rucak ,peku prasici......kada jednostavno nemam vremena ni za sta,a moram da im postavljam rucak, da ih smestim gde ce da spavaju itd......Mislim nemam ja nista protiv gostiju ,ali kada dodju kada treba ,prvi dan slave posle 12h...tada sam spreman... sto je postavljen,hrana je spremljena,pice je spremljeno i tada tada sedi jedi, pij, radi sta god hoces........iskreno razmisljam da iduce godine uzmem nedelju dana slobodno i da odem kod tog rodjaka nedelju dana pre njegove slave :think:

Pazi da te ne "upregne" da mu ti spremaš za slavu! Takvi, koji su u stanju da dođu kada čovek ima najviše posla, i traže da bidi ugošćeni, najčešće su takvi i u svojoj kući - opet su oni ti koji nešto traže i očekuju... od drugih...:roll:

Nekako sam se rešila nepristojnih gostiju. Volim goste, a moji gosti su u poslednjih nekoliko godina zaista samo moji prijatelji. A inače, nisam podnosila:
- nenajavljene goste
- goste koji zapale cigaretu (ne dozvoljavam pušenje u stanu, ali sam za pušače adaptirala uslove na verandi, malo li je : )
- goste koji ne znaju da odu
- goste koji dođu a gledaju u tv (zato sam ga izbacila iz dnevne sobe)
- goste koji psuju, koji su preglasni i koriste psovke i ružne reči...

Nekako sam se rešila nepristojnih gostiju. Volim goste, a moji gosti su u poslednjih nekoliko godina zaista samo moji prijatelji. A inače, nisam podnosila:
- nenajavljene goste
- goste koji zapale cigaretu (ne dozvoljavam pušenje u stanu, ali sam za pušače adaptirala uslove na verandi, malo li je : )

E i da dodam nešto... nije mi se lično desilo ali da sam bila na mestu domaćina po*izdela bih... Dobiju ljudi tortu, ovaj ne jede ovo voće, ovaj ne jede ovo, ovaj ne jede šlag, ovaj ne jede suvo grožđe, ovaj kokos, ovom smeta ovo, ovom ovo.... I svako od njih rovari kašikom po tanjiru i ovaja šta mu se sviđa a šta ne... što ostalim gostima izgleda bljak (nije pristojno gledati u tuđi tanjir, ali nije prisojno ni gaditi se nad hranom koju ostali jedu)... :roll:

- nenajavljene goste

da baš i mene nerviraju pušači, mislim ne smeta mi samo pušenje, ali onda mora da se pristojno pita: jel smem da zapalim a ja damu kažem možeš, evo ti pepeljara, tj tacna pošto mi u kući ne pušimo
a najgori pušači su mi oni koji ulaze u stan sa već upaljenom cigarom. To naročito radi jedan komšija, koji se ne zadržava, samo nešto da kaže, ali dovoljno da zadimi

E ovo jos nisam imala, a i ne dao mi Bog:roll:

Back