NEPRIJATNA PITANJA

Neprijatna pitanja....... mrzim neprijatne komentare umesto pitanja... tacnije kao slucajno te navedu na tu temu intimnih pitanja i to ne mama mog buduceg nego njegova baka koja ima 85 godina......."eto juce slusam na tv sad svi mladi imaju probleme ali sve je to izlecivo ..... ili tipa ........ iz cista mira "ne mislite valjda ceo zivot da budete sami"........ Odlepimo oboje u sekundi... i sta babi od 85 god. da kazes.

baki 75:
Ebiga, znas kad te roditelji vaspitali da budes dobro dete, da budes ljubazna, da ne lazes ;-) ...a i ebe me moja priroda ne volim zategnute situacije, vise sam za idilu... :twisted: :D
Pa sasvim te razumem, ja sam vaga u horoskopu, prototip, sve sam imala obicaj da razumem ljude, trazila opravdanja za njih, bila sam uljudna i pokusavala da budem edukativna ( koji iluzionista), i ne volim cak ni povisen ton, bas mi smeta...
Ali to je prava stoka od ljudi, ako im odgovoris ljubazno, oni dodju po jos, i jos, i sve su nasrtljiviji... Zato im se trreba obratiti na njihovom jeziku :twisted:

A znate i ono biblijsko - na glupa pitanja ne odgovarajte jer cete morati dati glup odgovor! Mene nerviraju i ona pitanja tipa - A koliko si to platila, a koliko kosta ovo, ono! Ili - A kolika ti je plata? Grrrr! :twisted:

Mene nervira ono čuveno pitanje koje sledi nakon što ste objavili da "ima nešto novo" i kad se to novo desi, obavezno ide " A kad ćete drugo?" "Nije valjda da ćete ostati samo na jednom"...:evil: Ako slučajno odgovorim iskreno da ne želim drugo dete, onda nayebem zbog bujice drugih pitanja i kritika. sad se samo nasmejem i kažem "ma, ima vremena". Doduše, sad ni to nije dovoljno, pa kreću sa "ma kako ima vremena, nema, vidiš koliko dete već imate, nećete valjda da pravite veliku razliku!".

ArghujhshhsgdjksaBDAjkmfb dcewf:evil:

Uzas! Ja sam primetila da devojke masovno, kako te koja upozna, posle par reci odmah pita "jel imas decka?"..to me strasno nervira, valjda da verifikuju odmah jel vredis ili ne...U poslednje vreme, stalno me pitaju "a kada ces da se udas, a sta planirate, a gde cete ziveti" ...poluuudim...i onda se svako da pozvanim da udeli po koji savet. Ja mislim da nema potrebe da ispitujem ljude, da li su u paru ili ne, da li planiraju i sta planiraju u svom zivotu, ponarocito ne oko osetljivih pitanja kao sto su muz, decko, deca...ako neko zeli nesto da mi kaze, recice, ili ce provuci kroz pricu, pa cu skontati. Sta sada, ja treba da pitam moju poznanicu "a sto ne radjas drugo dete" i ona meni kao treba da se pravda,,,sta da mi kaze? "muz mi je impotentan, pa ne moze da ga napravi" ...mislim...primitivizam :)

baki 75:
koliko vidim svi se slazemo da su ta pitanja odraz primitivizma al ko onda postavlja takva pitanja kad medju nam ovolikim nema takvih... :) ;)

Verovatno i mi sami to nekada nesvesno radimo. Radoznalost je u ljudskoj prirodi, ne mozes protiv nje, mozes samo da se kontrolises ali uvek neko pitanjce moze da izleti. Poenta je u toj kontroli..ali stvarno, kada cete vec jednom dete???? :)

Queen_:
Mene nervira ono čuveno pitanje koje sledi nakon što ste objavili da "ima nešto novo" i kad se to novo desi, obavezno ide " A kad ćete drugo?" "Nije valjda da ćete ostati samo na jednom"...:evil: Ako slučajno odgovorim iskreno da ne želim drugo dete, onda nayebem zbog bujice drugih pitanja i kritika. sad se samo nasmejem i kažem "ma, ima vremena". Doduše, sad ni to nije dovoljno, pa kreću sa "ma kako ima vremena, nema, vidiš koliko dete već imate, nećete valjda da pravite veliku razliku!".

Mozes misliti kako je meni kad jos iz zdravstvenih razloga ne mozemo da imamo vise dece.
Da poludis.
A ljudi su surovi, pa kad navale. A stvarno nemam nameru da svakom kretenu objasnjavam. Uh:evil:

Kada nas pitaju kada ce beba odgovorim da nemamo vremena za to...reakcije su razlicite...ali uglavnom ucute i ne pitaju vise.
Da, i ono "A ti jos nisi zavrsila fax?!" i to najvise oni koji nisu ni prosli pored fakulteta.

A najbolji su oni fini, sto te kao tese (u tvojoj mizeriji, kako oni to zamisljaju). Prosle nedelje sam upoznala - poslovno - neku prijatnu devojku, mladju od mene. I sad, posle duzeg caskanja, pita ona mene, posto sam jel'te starija, da li imam decu (razgovor uopste nije isao tim tokom do tada), i ja kazem "Nemam" (nisam osecala potrebu da je oteram dodjavola posto je razgovor bio prijatan a i ona je bila fina, i da je stala posle tog pitanja, ostala bi mi u lepom secanju). Na sta mi je ona rekla "Pa dobro, ima vremena, mozda ces upoznati nekog". Znaci ona vidi: matora sam + nemam decu = sama sam i potrebna mi je uteha. :)

Mislim da se u ovom slucaju nije radilo o zloj osobi, samo hocu da kazem da ima i simpatichnih ljudi koji imaju strasno mnogo nekih sablona u glavi... U stvari, SAMO JEDAN SABLON. Totalni nedostatak mashte. Jbt, ja kad zamisljam tudje zivote, kakav Holivud, kakav Bolivud...

baki 75:
Pisite vasa iskustva, kako ste se ponasale i osecale zbog raznih neprijatnih pitanja ako ih za vas ima. Mene licno nervira zadiranje u tudju privatnost.
:evil: evo sad sam se razbesnela.
bas sam neki dan razmilsljala kako su ljudi nepristojni i kako se mesaju i trpaju u tudje zivote.ja za takva pitanja nemam ni trunku tolerancije i uglavnom nesto odbrusim,ili precutim ili ako sam nervozna krenem da se derem.hvala bogu,te su oni pametniji navukli da me ne pitaju odredjene stvari iz mog zivota,jer ja ako imam potrebu nesto da kazem,reci cu spontano.
dakleM sta mrzim :arrow:
1)jel imas decka/muza? ako imas ko je,sta je,cime se bavi,godine itd....cela biografija -->tu obavezno krenem da se derem,jer ne vidim zasto bi se nekoga to ticalo.to ne govorim ni za sebe,a posebno ne za druge.ako te nesto interesuje,pitaj direktno tu osobu :evil:
2)kako fakultet,skola itd :roll:
3)jel si smrsala/ugojila se? pri cemu mi u poslednje vreme govore,osusila si se ko grana,spada ti odeca,gde ti dupe nestalo itd :roll: a ako se ne daj boze ugojim,jao bas steta,bas si pre lepo izgledala :neutral: ja ovde nesto ne razumem
4)jao kako mi je lep i dobar unuk(a),ja pametnije dete nisam videla.dobro ovo nije pitanje,ali je recenica koja me dovodi u naprijatnu situaciju.:roll: prvo,svi za svoju decu misle de su posebna i napredna,a drugo,ne tvoj unuk nije najlepsi i juce me je sutnuo u potkolenicu i izasla mi modrica preko cele noge :evil:

a kad me jednog dana neko bude pitao kad ce deca,oteracu ga u 3 p.m. :neutral: ne volim ljudima da govorim stvari koje zadiru u moju intimu,a to su izmedju ostalog veze,fakultet,jednog dana deca i sve ostalo za sta sam ja licno odgovorna.za te stvari NEMAM nameru da nekoj nardkanoj babi/komsinici/poznanici/roditeljima/rodjacima/bilo kome polazem racune...ikada :evil:

a da,posle mi kazu da sam asocijalna.:roll: nek se nose sa tim.ja nikad ne pitam licna pitanja,ako neko oseti potrebu da mi kaze,saslusacu ali nemam nameru da smaram i insistiram.

Banshee:
:evil: evo sad sam se razbesnela.
bas sam neki dan razmilsljala kako su ljudi nepristojni i kako se mesaju i trpaju u tudje zivote.ja za takva pitanja nemam ni trunku tolerancije i uglavnom nesto odbrusim,ili precutim ili ako sam nervozna krenem da se derem.hvala bogu,te su oni pametniji navukli da me ne pitaju odredjene stvari iz mog zivota,jer ja ako imam potrebu nesto da kazem,reci cu spontano.
dakleM sta mrzim :arrow:
1)jel imas decka/muza? ako imas ko je,sta je,cime se bavi,godine itd....cela biografija -->tu obavezno krenem da se derem,jer ne vidim zasto bi se nekoga to ticalo.to ne govorim ni za sebe,a posebno ne za druge.ako te nesto interesuje,pitaj direktno tu osobu :evil:
2)kako fakultet,skola itd :roll:
3)jel si smrsala/ugojila se? pri cemu mi u poslednje vreme govore,osusila si se ko grana,spada ti odeca,gde ti dupe nestalo itd :roll: a ako se ne daj boze ugojim,jao bas steta,bas si pre lepo izgledala :neutral: ja ovde nesto ne razumem
4)jao kako mi je lep i dobar unuk(a),ja pametnije dete nisam videla.dobro ovo nije pitanje,ali je recenica koja me dovodi u naprijatnu situaciju.:roll: prvo,svi za svoju decu misle de su posebna i napredna,a drugo,ne tvoj unuk nije najlepsi i juce me je sutnuo u potkolenicu i izasla mi modrica preko cele noge :evil:

a kad me jednog dana neko bude pitao kad ce deca,oteracu ga u 3 p.m. :neutral: ne volim ljudima da govorim stvari koje zadiru u moju intimu,a to su izmedju ostalog veze,fakultet,jednog dana deca i sve ostalo za sta sam ja licno odgovorna.za te stvari NEMAM nameru da nekoj nardkanoj babi/komsinici/poznanici/roditeljima/rodjacima/bilo kome polazem racune...ikada :evil:

a da,posle mi kazu da sam asocijalna.:roll: nek se nose sa tim.ja nikad ne pitam licna pitanja,ako neko oseti potrebu da mi kaze,saslusacu ali nemam nameru da smaram i insistiram.

U pravu si 100%
Al ja nekako nemam snage da sve to tako lako kazem, jer iako puknem i kazem onda onda me grize sto sam se istresla na tom nekom jer pita iz najbolje namere a opet se jedem ako ne kazem...i tako u ebenom krugu sam...

Queen_:

Ja sam od tog propitivanja nacisto pop.izdela. Pre nego sto sam pocela da govorim "ima vremena".
Dok sam objasnjavala da ja ne zelim jos jedno dete i a mi je drago sto je ovo jedino vec veliko, obicno su me gledali kao da pricam o letecim tanjirima koje sam licno videla. Glavni argument - da ima batu ili seku!!! Ko da cu ja da radjam dete po necijoj narudzbini, pa bilo da je i od moje cerke!

Kad mi postave tako neko "pametno" pitanje, brojim do deset, a onda se trudim da im dam nekakav neodredjen odgovor, citaj - da izbegnem odgovor :smile: Ali, oni se posle toga ne zaustavljaju nego krenu da savetuju, zapitkuju, tese...uf, bas me nerviraju :evil:

Две године после венчања још нисмо имали деце, и сваки пут кад бих долазила код мојих бабе из комшилука би ме помно загледале, са питањем:''Јеси се ти то мало угојила?'''...вероватно нестрпљиво ишчекујући да баш оне буду прве које ће заинтересованом комшијском аудиторијуму пренети ту важну вест да сам трудна!

А кад сам се развела онда је следила следећа серија питања забринутих драгих ми баба-комшијки:
''Јуууу...па јел пио?''
''Јел те туко?''
''Па кад није, што си се онда развела?''

(:lol: :lol: :lol: )

I ja shizim od tog radoznalog naroda:Imam jedno dete,zensko,to valjda ne rachunaju,a ovih dana zatvorila radnju zbog koje sam se izgovarala sve ove godine zasto nemam josh dece,i ljudi navalili da rodim josh jedno!!!!!!!!!!!!Ja shizim ,bash nemaju o cemu da pricaju,i pomalo me vredja,jer i ja hocu da zivotarim..........

Back