Nepoznat broj

Jel se javljate na pozive nepoznatih brojeva?
Cuvena je vec ona prica o milenijalu koji se izgubio na planinarenju i nije se javio na poziv spasilaca jer - nepoznat broj.
https://www.theguardian.com/us-news...escuers-because-he-didnt-recognise-the-number
мене шање нека организација тајна поруке да је адреса стигла на пакет али се не мође испофурити услед збуњености поруђбине!
а ј ањесам вала ништа посла тј примиа тј купио нити фогио тј ниѕам поручиа ниптс

репортирао сам пошти србије тојега мамлаза што ми шање поруке они су казали мне односно мени мне да ће до даљњега да спроводе анкету о унизмеривавању на нету интернету!
тако да су ми рекли да су проследили надлежни службама.

јел још некоме стиже те поруке о пристиглој неиспорученој пошиљци?
и обавезно али обавезно ставе линк да кликнем на њу!

O da da.

Dođem iz škole, katanac na brojčaniku. Tipkanjem ga pozovem na posao. Pita me odakle zovem. Od kuće tata. Kako? Pa imaš pametno dete. Došao kući, skinuo katanac.

A sada? Ako ne znaš ko te zove i koliko će dugo razgovor da traje glumiš zauzeće. Pih!

Inace pojma nisam imala da postoji gomila call centara kod nas koji varaju strance (znate one oglase - govoris c1 nemacki? ovo je tvoja sansa! itd).

I ostali jezici, da je samo Nemacki :lol:

Kod nas ima dosta Izraelaca i Rusa koji otvaraju takve firme ali uvek stave naseg coveka da se zvanicno vodi kao "direktor" , dosta je popularna npr. ta berza / Forex trade i sl. Bukvalno kradu ljudima novac. Svasta sam cuo, ironicno ti radnici u pocetku i ne znaju da varaju ljude, nesvesno to rade, na kraju kada skapiraju ili daju otkaz ili se prave ludi.

Inace operateri se predstavljaju pod laznim imenima (pricam za nase u Beogradu) i ako npr. govore engleski, predstavljaju se da su iz Holandije, posto mi npr. imamo dosta slican engleski akcenat kao Holandjani.

Kod nas ima dosta Izraelaca i Rusa koji otvaraju takve firme ali uvek stave naseg coveka da se zvanicno vodi kao "direktor" , dosta je popularna npr. ta berza / Forex trade i sl. Bukvalno kradu ljudima novac. Svasta sam cuo, ironicno ti radnici u pocetku i ne znaju da varaju ljude, nesvesno to rade, na kraju kada skapiraju ili daju otkaz ili se prave ludi.

Inace operateri se predstavljaju pod laznim imenima (pricam za nase u Beogradu) i ako npr. govore engleski, predstavljaju se da su iz Holandije, posto mi npr. imamo dosta slican engleski akcenat kao Holandjani.
je zi vo

Znaju oni dobro da varaju i kradu zato se ti kol centri instaliraju izvan eu ali da bude akcenat dobar. Ko će indusu da poveruje :mrgreen:

Kod mene u ulazu su izrešetali telohranitelja lika koji je izvaćario silan narod za 250 miliona evra! Sve te šeme su ponzi običan. I nikome ništa! Doo!

Znaju oni dobro da varaju i kradu zato se ti kol centri instaliraju izvan eu ali da bude akcenat dobar. Ko će indusu da poveruje :mrgreen:

Kod mene u ulazu su izrešetali telohranitelja lika koji je izvaćario silan narod za 250 miliona evra! Sve te šeme su ponzi običan. I nikome ništa! Doo!
Ma znaju svi kasnije, ali prvih mesec - dva ako si bas naivan radnik mozes da nasednes na njihovu zvaku koja je ionako psiholoski pravljena da zavara trag, mahom su to klinci koji prvi put imaju priliku da rade a znaju dobro jezike, drugarica jedna mi je bila kratko u tome pa sam se posle i ja informisao, stvarno nije kapirala, posle je pocela kratka griza savesti i na kraju je dala otkaz, jedva da se zadrzala 3-4 meseca, inace menjaju ljude kao na traci.

Kada dodjes da radis kod njih prica je skroz legalna, firma koja daje neke finansijske savete "klijentima" npr. gde i kako treba "pametno" da ulazu i obrcu svoj novac, tebi kao operateru je zadatak da pozoves sto veci broj ljudi i da ih nagovoris da uplate odredjenu sumu na taj program koji im "garantuje" visestruku zaradu.

Kada "zrtva" pristane na to, ti prebacujes poziv svom pretpostavljenom (Tim lider, menadzer) koji je u toj prici prava "ljiga" i nastavljas da zoves i dalje radis svoj posao dok ovaj za to vreme skida ovome pare sa racuna i lagano ga obradjuje, s tim sto jedino on zna da je taj program laz.

Tu sam cuo price da su ljudi ulagali svu svoju ustedjevinu, vise puta po 5 -10 hiljada evra, i kada ga iscede samo ga blokiraju i zdravo, i tek kada ljudi pocnu da se zale i da zovu nazad mnogima postaje jasno gde u stvari rade.

Inace fora je sto svi ti pozivi idu preko IP / VOIP telefonske centrale koja ima virtuelnu lokaciju tako da im se tesko ulazi u trag.

Back