Нepatitis C

Postovana Tina, hvala Vam sto vracate nadu i pruzate nesebicnu podrsku.
Hitno mi je potrebna pomoc. Moj otac, kao posledicu hepatitisa C (dobijenog nakon transfuzije) ima cirozu. Citam uzurbano, a opet pazljivo Vase poruke na forumu i dosla sam do zakljucka da moj otac ne mora da radi ni fibroscan ni pcr kvantitativno: znam da je ciroza uznapredovala, ima otoke nogu, naduven stomak i ostecenja jednjaka- zbog kojih mu je pre par dana uradjena endoskopska band ligatura jednjaka. Trenutno je u bolnici. Ne znam da li mu je utvrdjen genotip virusa (kada je prvi put otkriven HCV), ali znam da su mu genericki lekovi iz Indije mozda jedina sansa za spas.
Molim Vas za odgovore: ima li uz genericke lekove nade i u ovakvim slucajevima?
Da li mora da se utvrdi genotip ili moze odmah da krene sa terapijom? Kako najhitnije do leka?
Od srca hvala, unapred.

Sa ovom zenom sam se vec cula telefonom i u kontaktu smo tako da ne bih sad pisala o ovom slucaju ovdejer je nazalost dosta komplikovan ali cinimo sve sto mozemo da pomognemo ali napisacu ovde odgovor zbog drugih ljudi koji mozda citaju ovaj forum a u slicnom su problemu.Kada dodje do dekompenzovane ciroze jetre potrebno je sto hitnije leciti se,izbaciti virus.Jer samim izbacivanjem virusa ciroza se zaustavi i moze da se vrati u kompenzovanu cirozu.Imam dosta takvih slucajeva.Nazalost to nije uvek moguce ali izbacivanje virusa svakako obavezno!!!
Koristim priliku i da apelujem na sve koji mozda imaju kompenzovanu cirozu ili srecom jos uvek imaju samo hcv bez ciroze u svim slucajevima izbaciti virus sto pre sada kada je to moguce.

Pa to je logichno,ja chekam nalaze nakon 6 mjeseci od kraja terapije,zamolio bih nekog ko ima bilo kakav kontakt ili mejl od doktorke Bojović da me kontaktira,radi se o fibroskenu koji bi trebalo da se uradi kod nje,pozdrav.

Ksenija radi svaki utorak u poliklinici na Infektivnoj, a da bi bio siguran da je bas svaki utorak tamo nazoves 2,3 dana ranije da nije slucajno na odmoru ili sl.
Telefon infektivne je 011/2683366 pa pitas za lokal ambulante u kojo ona radi utorkom. Znam da bi ti bilo jednostavnije da imas njen broj ali nece da daju pacijentima. E sad ako neko zna pa neka ti pomogne.
Ja pocetkom sledece godine trebam da uradim kontrolni fibrosken, pa ako uradis pre mene javi rezultate. Ja tek treba da zakazem a to moze potrajati. Uglavnom puno srece.

Hvala ti puno,upravo sam podigao nalaze koji su uradjeni sad 6 mjeseci nakon terapije,ast je 23 a alt 14 i ostalo SVE ok,ama sve,chekam samo josh taj PCR a poshto mi je ona prijateljica iz shkoslkih dana,volio bih da mi ona lichno uradi i fibrosken jer je sumnjala da je tachno uradjen ovdje kod nas,a za njih je ona DOKTOR nad DOKTORIMA!

Zdravo svima. Tek sam se pre nekoliko trenutaka registrovao na ovaj forum. Tema hepatitis c .trazeci po netu razne informacije.o ovoj bolesti od koje i ja bolujem.stigao sam i na ovaj forum.gde vidim da pojedini clanovi raspolazu sa bitnim informacijama na koji se nacin mogu nabaviti najnoviji lekovi za terapiju i nadam se konacno izlecenje od ove bolesti

Cao svima, prvi put se registrujem na forum, pa se unapred izvinjavam na nevestosti. Naime, u procesu smo vantelesne oplodnje, a suprug ima hepatits C, genotip 1a, nikad ga nije ni sa cim lecio, sve smo se nadali generickim lekovima u Srbiji, ali kako su nas sad za oplodnju prolongirali, doslo je do "stani-pani". Interesuje me da li mi na mail neko od vas moze poslati kako najbrze da dodjem do lekova. Hvala vam puno, unapred. Pozdrav.

Zelim dobrodoslicu novoregistrovanim. Znam koliko je meni znacilo kada sam se registrovala sto mi je nekoliko njih odmah ponudilo pomoc i podrsku. Ovde mozete naci dosta korisnih informacija, smernica i tudja iskustva. Privatne poruke mislim da ne mozete jos da pisete i dobijate ( tek posle tri napisane poruke na forumu) . Nadam se da ce vam ovaj forum pomoci.

Skoro sam saznala da imam hcv, uradjena mi je biopsija jetre, infekcija je minimalna, jetra ocuvana, sa druge strane imala sam tesku operaciju na srcu, lekari su mi preporucili harvoni jer je interferon u mom slucaju kontraindikovan i moze dovesti do smrti

Dakle lek ima da se kupi na jednoj grupi na plavoj stranici.hepatitis c srbija novi genericki lekovi...ja sam kupio pre 6dana za 950e sofosbuvir+daclastavir za 12 nedelja...

molim vas ako vam nije problem kopirajte mi tu stranicu ili sajt, unapred hvala

- - - - - - - - - -

PCR nakon 6 mjeseci od kraja terapije Harvonijem je N E G A T I V A N :)))
Sad da sebe isčasćavam haha:)
Pozdrav svima:))

kako ste dosli do leka, molim vas pomozite mi, hvala unapred

Pozdrav svima!!! Saznao sam da sam HCV pozitivan oktobra prosle godine. Kvalitativni PCR je dva puta bio pozitivan dok je kvantitativni PCR dva puta bio negativan, dakle u pitanju je veoma niska viroza. Pokusao sam jednom na preporuku doktora da odredim genotip iako sam znao da je uz negativan kvantitativni PCR to veoma tesko, i nisu uspeli da odrede genotip. Radio sam fibrosken, jetra je zdrava. Nema fibroze ni ciroze, pise blaga steatoza sto mi je receno da je cesta pojava i kod nezarazenih osoba. Transaminaze nikada nisam imao povisene, radio sam inace dva puta i kompletnu krvnu sliku koja je oba puta bila odlicna. I posle svih ovih sjajnih rezultata receno mi je da je zapravo bas to razlog sto ne zele da me lece. Dva doktora sa jedne velike zdravstvene ustanove su mi rekli da ne zele da me lece dok ne budem bio u stanju da odredim genotip ili dok ne budem imao barem nekakvo ostecenje jetre. Naravno nisu rekli tako direktno ali je poenta price bila upravo to. Ja sam pokusavao da objasnim da je izlecenje moguce uz sofosvel ili velasof ali je njihovo najbolje objasnjenje bilo da svetska zdravstvena organizacija ne preporucuje lecenje ovakvih kao ja. Moje pitanje je da li bilo ko sa ovog foruma moze da mi preporuci nekog doktora u Srbiji koji bi zeleo da me provede kroz lecenje i da mi da uopste neki savet sta dalje da radim zato sto me je objasnjenje koje sam dobio od dva doticna doktora blago receno iznerviralo.

Pozdrav svima!!! Saznao sam u oktobru pri dobrovoljnom davanju krvi da imam HCV. Uradio sam kompletnu dijagnostiku: dva puta kvalitativni PCR pozitivan, jednom kvantitativni PCR negativan, jednom odredjivanje genotipa bez uspeha zbog malog broja kopija, dva puta krvna slika savrsena(transaminaze nikad nisam imao povisene koliko se secam), fibrosken pokazuje slabu steatozu jetre sto mi je objasnjeno da je cest slucaj i kod osoba koje nisu zarazene HCV i ultrazvuk abdomena gde se vidi da su svi organi zdravi pa i jetra. Na jednoj velikoj ustanovi u Beogradu, ne znam da li smem da spominjem kojoj, dva lekara su odbila da me lece uz obrazlozenje da Svetska Zdravstvena Organizacija ne preporucuje lecenje ovakvih kao ja. Naravno kada sam pitao zasto su pravili pan-genotipske lekove ako ne planiraju da ih koriste i zasto ne zele da me lece sa Sofosvelom, Velasofom ili bilo kojim drugim pan-genotipskim lekovima dobio sam neka stura objasnjenja tipa "ne moze to tako, valjda ja znam". Blago receno bio sam iznerviran i razocaran zato sto znam da ne postoji garant da ce se meni broj kopija bilo kada povecati posebno sto mislim da sam se zarazio pre nekih 5-6 godina sto znaci da verovatno toliko dugo broj kopija stoji na minimumu. Razgovarao sam sa odredjenim ljudima i preporucili su mi Klinicki Centar Srbije, doktora Delica uz obrazlozenje da je on vec pratio osobe u mojoj situaciji kroz lecenje. Moje pitanje je da li da idem samo kod tog doktora ili mogu kod bilo kog doktora sa Infektivne klinike da odem na pregled i ispricam svoju pricu. Vidim da ovde ima ljudi sa mnogo iskustva po tom pitanju pa ako moze neki savet bio bih zahvalan.

Back