Нepatitis C

Ok,ja o generichkim lijekovima ne mogu pisati,kad si me pratila onda si i vidjela da sam lijek dobio od Fonda Crne Gore,dakle originalni,da sam morao da ga kupim,uchinio bih to najvjerovatnije preko svojih veza vani ili u Bg kod Tine,kao shto sam vishe puta i napisao ovdje,kod onog Dragishe ne bih ni za spas zivota,bash zbog toga jer smo se chuli jednom,i poshto sam ja njemu preko moba te noći bio sjajan i ok lik,eto on bi meni lijek naplatio SAMO 1,700 plus troshkovi puta do Becha i nazad,no kako već rekoh,sve ovo znash pa da se ne ponavljam.
Stanje i sve vezano za terapiju sam SVE ovdje iznio,chak su JAKO dobro pratili oni koji SREĆOM nemaju virus niti bilo kakav problem sa jetrom,moj prijatelj i veliki savjetnik mikelo90 i dama pod nickom Rayela,tako da ne znam shta bih ti ja lichno vishe mogao reći na ovu temu...?
Trenutno ochekujem nalaz PCR-a u ovih 15ak dana,a ostali nalazi su SAVRSHENI,alt 16,ast 20,ggt 27...chak mi je i holesterol sa 6,60 doshao na 4,63.
Moj jedini savjet,ako si pushach,predji na elektroniku,eto za mjesec dana i neshto vishe,prodisao sam i radim sklekove svakodnevno i to na 45 stepeni.
Ako si pogreshno shvatila moj post,onda je na tebi,ja svakako nisam htio biti grub,ali samo ne volim ponavljanje jedne iste priche,pozdrav.

Pozdrav svima. Nova sam na ovom forumu tj. tek sada sam se registrovala iako ga pratim vec mesecima svakodnevno. Osim ovog foruma pratim i ostale forume ali ne znam da li smem da napisem koje. Moja logika je bila - upoznaj neprijatelja sto bolje :) Mislim da sam dosta informacija saznala putem foruma. Ovaj forum nije bas aktivan i kvalitetan, trebao bi da bude izvor informacija i iskustava i argumentovanog negiranja necijih postova. Ovde se dosta svelo na rasprave. Svi ovde muce istu muku - problem brige za sopstveno zdravlje ili zdravlje neke bliske osobe, tako da treba jedni drugima da pomognemo. Ako imate neku konkretnu informacije ili iskustvo pisite.
Pozdrav za Tinu koja kakve takve informacije pise. Za sada toliko...

Verovatno si mislila na ovu temu, a ne na forum ili PDF Zdravlje jer je malo neobicno da se neko juce registruje i onda prica kako je Forum
Krstarica neaktivan i ne bas kvalitetan.
Konkretno na ovoj temi ima svega nekoliko obolelih koji su hvala Bogu i lekovima na putu da budu i savrseno zdravi,
Winner je detaljno opisivao i nastanak svoje bolesti i lecenje
i sta mu je pomoglo i na koje je analize i ispitivanje i gde isao, a ove cene oko generika ( da li je 200 dolara vise ili manje) zaista nemaju veze sa tematikom.
Winner je napisao da mu je MIkelo pomogao ( MIkelo je lekar, cita i razume muku ljudi pa im pomogne barem u razumevanju nekih za laika nerazumljivih analiza, snimaka,
dijagnoza). Ja nisam lekar, ali ljudima koji imaju boljku potrebna je nekada i lepa rec jer bolesnom coveku mnogo znaci kada shvati da nije potpuno sam u svojoj nevolji.

Verovatno si mislila na ovu temu, a ne na forum ili PDF Zdravlje jer je malo neobicno da se neko juce registruje i onda prica kako je Forum
Krstarica neaktivan i ne bas kvalitetan.
Konkretno na ovoj temi ima svega nekoliko obolelih koji su hvala Bogu i lekovima na putu da budu i savrseno zdravi,
Winner je detaljno opisivao i nastanak svoje bolesti i lecenje
i sta mu je pomoglo i na koje je analize i ispitivanje i gde isao, a ove cene oko generika ( da li je 200 dolara vise ili manje) zaista nemaju veze sa tematikom.
Winner je napisao da mu je MIkelo pomogao ( MIkelo je lekar, cita i razume muku ljudi pa im pomogne barem u razumevanju nekih za laika nerazumljivih analiza, snimaka,
dijagnoza). Ja nisam lekar, ali ljudima koji imaju boljku potrebna je nekada i lepa rec jer bolesnom coveku mnogo znaci kada shvati da nije potpuno sam u svojoj nevolji.

Hvala na dobrodoslici, ne bas prijatnoj ali verujem da napisana slova mogu se protumaciti pogresnim tonom u odnosu na izgovorene reci. Nije mi zelja bila da nesto ili nekog kritikujem vec da napisem svoje misljenje (nadam se da je to dozvoljeno). Izvinjavam se, u pravu si, mislila sam na ovu temu a ne na citav forum. Meni je ova tema ovde mnogo pomogla. Osobe kojima je bliska osoba bolesna razumeju taj osecaj brige i strepnje kao i nedoumice sta kako i odakle krenuti.
Stvarno nisam dokona a ni mazohista da pametujem o ovoj temi da mi to trenutno nije veoma vazno u zivotu, ako su to neki pomislili.
I mislim da je posle potrebnih analiza sto je prvi korak, pitanje nabavke i cene ovih lekova za ovu temu jer se ovde ,,okrecu,, informacije o ceni od 750 evra pa do 1700 evra sto je ogromna razlika, narocito ako je terapija za 24 nedelje pa je sve puta dva. Svako se verovatno dobro raspita pa odluci kako ce nabaviti lekove, ali dobro je da postoje forumi sa ovakvim temama gde se mogu procitati tudja iskustva i misljenja.
Nadam se da ce ovde biti mnogo vise osoba kao Winner1 koje ce se izleciti. Cestitam mu! Njegovo pisanje na forumima je od velike pomoci i daje nadu svima.

Hvala Winner1-u i Why16 na ponudjenoj pomoci. Za sada jos uvek ne mogu da saljem privatne poruke. Interesuje me iskustvo pri terapiji sofosbuvir+daclatavir, eventualne nuspojave i koja hrana ne sme da se koristi za vreme terapije.

Hvala Winner1-u i Why16 na ponudjenoj pomoci. Za sada jos uvek ne mogu da saljem privatne poruke. Interesuje me iskustvo pri terapiji sofosbuvir+daclatavir, eventualne nuspojave i koja hrana ne sme da se koristi za vreme terapije.

Imash na Cro forumu lika koji uzima bash tu kombinaciju,pishe da mu je sve prelagano bash.

EDIT-Zeznuh se,provjerih sad i ne radi se o toj kombinaciji.

Poslednja izmena:
U Nemackoj ( i to u apotekama) pojavio se falsifikat ovog leka Harvoni, pakovanje je identicno sa originalom ( proizvodjac, sve kao i original),
tablete su bele, a origalne su narandzaste. Nema jos rezultata analize sta ustvari sadrzi ovaj falsifikat.

A koliko je koshtao,sumnjam da se neko navukao tek tako da ga kupi.
Ovde se lekovi ne kupuju, prepisuju se, znaci da pacijent ne placa nista, a koliko sam razumela
samo jedna tableta kosta 500 evra. Skandal je sto to nije neko crno trziste nego je apoteka porucila od proizvodjaca
( ili nekog veletrgovca) lekove , a dobila je ovaj falsifikat. Jedan je pacijent to javio jer su u sledecem pakovanju tablete
bile bele, a ne narandzaste kao sto uvek bile.

I da dodam jos nesto, sada sam pazljivije procitala tekst.
Falsifikat Harvoni pojavio se jos u junu, danas je vest da isto vazi i za Sovaldi ( i ovaj Sovaldi kosta 500 evra po tableti, koliko Harvoni kosta, ne stoji
u tekstu. I kod jednog i kod drugog falsifikata tablete su bele umesto zute kao sto su originalne.

Back