Нepatitis C

alejin,zanima me kako to imash od rodjenja? Pozdrav.

Ona ce ti na to odgovoriti, ali ja imam jedno drugo pitanje za vas ( ne samo za tebe).
Ronjajuci po netu nadjoh taj F4 i svuda ( nemacki net) stoji da F4 nije ciroza, da se ciroza racuna,
broji, kako hoces, od F4,1, a to bi znacilo da vi sa F4 nemate cirozu.
Moguce je da su te klasifikacije nekako razlicite.

Pored fibro scan-a rade se dodatne analize
Alpha-2-macroglobulin,ALT,Urea,Prothrombin,GGT,AST i te analize se ubace u software iste kompanije koja proizvodi fibroscan i koji sa velikom preciznoscu izbaci stepen fibroze ili ciroze.

Pozdrav svima.
Pocecu ovako.
2007 sam saznao da imam hcv.
Tada mi je predloženo da započnem interfon terapiju.
Odbio sam.
Odlucih da živim sa virusom..
Pa kako mi bude.
2016 rešio sam da nešto pokušam da uradim za sebe.
Pošto sa postao otac.
Smatrao sam da imam ogromnu obavezu prema svom detetu.
Započeo sam pretrage.
Ustanovljeno je da imam Hep C genotip 1 plus f4.
Šta sada?
Čuo sam za neke nove lekove i bacio sam se u potragu za njima.
Raznorazne ponude su mi pristigle. I to tipa 1200 do 1600 eu.
To mi je bilo puno novca...
Stupio sam u kontakt sa Gregom i uz njegovu pomoć, lekove sam dobio po ceni koja je i u Indiji.
Terapiju sam skoro okončao, u sredu radim pcr test, pa cu znati na čemu sam.
Na poslednjoj kontroli su mi svi nalazi bili odlični, tako da se nadam da sam virus izbacio.
Ako ikako mogu nekome da pomognem, tu sam.
Uzdravlje

To da imam od rodjenja HCV je pretpostavka s obzirom da nisam imao rizicna ponasanja dok nisam otkrio virus 2007, niti bilo kakve operacije i transfuzije do tada. Odmah po rodjenju mi je promenjena krv zato sto mi je majka bila RH negativna i nesto u vezi antitela. Te 2007 su mi i rekli na infektivnoj da sam najverovatnije po rodjenju tom transfuzijom i zarazen,
Posle interferona i neuspeha ne odlazim lekaru 9 godina i prosle godine na prvom pregledu na infektivnoj doktorka na osnovu rezultata krvi,spajdera na telu i duzini hronicnog HCV, mi kaze da imam cirozu.Nakon 3 meseca radim fibroscan i na izvestaju lekara pise: ukazuje na cirozu jetre. Na papiru koji je ocitao sam aparat je slika preseka jetre sa ocitanim vrednostima koja iznose 34,3 KPa a olovkom napisano F4 i potpis lekara. Pokusacu sliku da postavim.

Da, radila sam fibrosken u Beogradu, KPa je 13,4 a radila sam i biopsiju da se utvrdi koji sam genotip. Ja sam genotip 1. Meni je ribavirin verovatno
napravio problema. Evo sada se već dva dana osećam solidno, idemna kupanje, vozim bicikli, vežbam i puno tečnosti. Pozdrav!!!

Hvala Tina, verovatno je sve ovo od ribavirina. Ja sam evo već dva dana solidno, idem na kupanje, vozim bicikli, pijem dosta tečnosti i
odmaram se . Znam da će biti sve u redu, nije lako ali izdržljivo je. Pozdrav.

Trombociti mi nikada nisu bili dobro a sada su normalni kao i AST i ALT ali GGT mi je još uvek preko 100, nekad malo padne pa opet talasa. Valjda tako mora, jer realno imam cirozu i to mora negde da se pokaže. Ja verujem da disciplina i režim života, može puno da pomogne. Sa mnom na fibroskenu je bio momak koji je prošle godine bio super, pa se oslobodio, pio pivo , jer kako kaže on ne može bez piva i ove godine je F4 na fibroskenu. On se jako iznenadio a koliko ja znam pivo je velika šteta za jetru, a i ostali alkohol. Tvoj lekar će ti objasniti zašto ti trombociti nisu u redu. Ako su ti oko 100 je u redu i to će se vremenom popraviti i ako su ti AST i ALT u redu, nadam se bićeš u redu. Pozdrav!!!

Ma rekli su oni meni zasto su mi samo trombociti problem( uvecana slezina i tu se skupljaju ), ali ne znaju da mi kazu da li ce se to popraviti.Uglavnom hvala na odgovoru.Svakim danom saznam nesto novo. Pozdrav

Procitala sam na stranici jednog udruzenja ne znam da li ovde smem da napisem kog da ce 11.07 od 09-17h biti besplatan pregled fibroscanom na klinici za infektivne bolesti NOVI SAD i 12.07 od 09-15h na infektivnoj BEOGRAD.

Poslednja izmena:
Poštovanje svima a pogotovo onima koji se bore sa HCV I HBV.Evo mi u Hrvatskoj već trecu godinu fala bogu koristimo fibrosken i ljekove kao HARVONI,EPCLUSA I DR. IMA IH GOMILA..od kada je dosao prvi fibrosken u Hrvatsku ljudi su masovno ej masovno se poceli javljat na lječenje jer su se svi zgražali biopsije.JA SAM NAZALOST I HCV I HBV ALI EVO VEĆ 5 TJEDAN PIJEM EPCLUSU,to je bogom dan ljek jer ljeci sve genotipove.Inace u HR se za ovakve ljekove ceka u prosjeku pola godine.SAD KAD IZLJECIM HCV STRAH ME JE STO CE BITI SA HEP B KOD MENE.ČITAO SAM DA SU AUSTRALCI NEDAVNO NAŠLI LJEK I ZA HBV I DA JE 1000 POSTO UCINKOVIT,ako ko ima slicna iskustva sA oba dva virusa molim neka podjeli a za Winnera1 imam pitanje kako doći do ovih generičkih ljekova kao EPCLUSA I SL. jer neki u HR NEZELE ČEKATI POLA GODINE DO GODINU.INAĆE INDIJA IMA ODLIČNU FARMACEUTSKU IDUSTRIJU I DUGU TRADICIJU,POZNATA JE NJIHOVA HIMALAJA.ŽIVJELI MI LJUDI.

Poštovanje svima a pogotovo onima koji se bore sa HCV I HBV.Evo mi u Hrvatskoj već trecu godinu fala bogu koristimo fibrosken i ljekove kao HARVONI,EPCLUSA I DR. IMA IH GOMILA..od kada je dosao prvi fibrosken u Hrvatsku ljudi su masovno ej masovno se poceli javljat na lječenje jer su se svi zgražali biopsije.JA SAM NAZALOST I HCV I HBV ALI EVO VEĆ 5 TJEDAN PIJEM EPCLUSU,to je bogom dan ljek jer ljeci sve genotipove.Inace u HR se za ovakve ljekove ceka u prosjeku pola godine.SAD KAD IZLJECIM HCV STRAH ME JE STO CE BITI SA HEP B KOD MENE.ČITAO SAM DA SU AUSTRALCI NEDAVNO NAŠLI LJEK I ZA HBV I DA JE 1000 POSTO UCINKOVIT,ako ko ima slicna iskustva sA oba dva virusa molim neka podjeli a za Winnera1 imam pitanje kako doći do ovih generičkih ljekova kao EPCLUSA I SL. jer neki u HR NEZELE ČEKATI POLA GODINE DO GODINU.INAĆE INDIJA IMA ODLIČNU FARMACEUTSKU IDUSTRIJU I DUGU TRADICIJU,POZNATA JE NJIHOVA HIMALAJA.ŽIVJELI MI LJUDI.

Sto se tice Hrvatske svi koji ne zele cekati i zele nabaviti genericki lek mogu ga nabaviti u Zagrebu,slobodno neka mi se obrate.
Sto se tice leka za HBV zaista nisam cula za to ali mozda neko zna nesto o tome pa ce napisati ovde.

Ako ti treba kontakt za lekove za Hrvatsku ja ti mogu poslati,i nedozvoli da ti iko naplati preko 900e po terapiji ma da ide to i ispod te cene i to drasticno a mogu ti poslati i kontakt od Greg jefferys i on ce ti dati kontakt za nabavku za hrvatsku.pozdrav i zelim sto pre da se izlecis.

Hvala javicu se za te genericke,ako ko ima iskustva u ljecenju oba vraga i B i C molim nek mi se javi jer sam proucavajuci kao vi po netu procitao da kod ljecenja C sa ovim novim ljekovima moze doci do reaktivavcije B i porasta njegove viremije.Eto kakve sam srece uvatia sam oba ali se predat necu.Za one koji se misle bili se lljecili sa ovim novim biolosk ljekovima neka odma krenu kako god mogu u prpceduru.Nemaju niti jednu nus pojavu i gadjaju vraga tocno di treba i evo malo paradoksa-dok je u upotrebi bio interrferon(on je sada skoro pa izbacen iz ljecenja kao stari ljek i to i pegazis i alfa,beta)najlakse se ljecio C3,dok je sad on na nekih 93posto a svi drugi genotipovi pogotovoC1 se lječe sa sto posto uspjesnosti.Ne cekajte pa makar imali i fibrozu minimalnu ili je uopce nemali odmah krenite na ljecenje.U EU je 2016 donesena direktiva da svi imaju pravo na nove ljekove.Eto ja sam novi na forumu i drago mi je sto mogu podjeliti muku i sretne momente s nekim,inace s iz Splita i radi velikog broja pomoraca i epidemije heroina 80tih i 90 tih ima dosta zarazenih ali sve manje i manje.Pozdrav i živili.

Da u pravu si,ipak je to dijagnoza koja se nedaje olako,ja sam sve to prosao zadnjih 7,8mjeseci i postoji protokol gdje se racunaju ALT,AST,FIBROSKEN KOJI SE MORA NAPRAVIT MINIMALNO 2 PUTA ALI UVJEK BUDE BAR 4 PUTA,ULTRAZVUK ABDOMENA I JOS NEKI PATAMETRI IZ KRVNE SLIKE I NARAVNO FIZIČKI PREGLED.IMA TABLICA NA NEKIM DR RADOVIMA I SL I SVE PISE.EVO JA SAM F3 ALI ME JE STAVILO POD CIROZU RADI BRZEG DOBIVANJA LJEKOVA.NEBRINITE AKO VAM FIBROSKEN NIJE VECI OD16 Kpa IMATE DOBRU SANSU DA PREOKRENETE PROCES I JOS DUGO I LJEPO POZIVITE.SAMO BEZ ALKOHOLA I GAZIRANIH SOKOVA NI KAPI.MENI JE MJEREN FIBROSKEN 4PUTA I KRETAO SE OD 8,1PA 10 PA 12Kpa.

Back