Нepatitis C

Sta vam je ...ko koga satanizuje...pogledajte moje postove dal sam ikoga spomenuo po imenu u losem kontestu.Svako nek kupuje lek gde god hoce.Nezelim vise da polemisem na ovu temu jer cu ja na kraju da ispadnem grbav i preprodavac...POZDRAV SVIMA I DOBRO SE INFORMISETE

I sta sad?! Ovakvim prepiskama se unosi sunmja u sve vas koji prodajete lek. Gde sad kupiti??? Nije problem u tih 200, 300e koliko pominjete nego da mi neko ne uvali neki andol ili ne daj Boze neki otrov. Jer se sada stvara utisak da postoje lazni lekovi.
Ova agonija sada gde kupiti lek je gora nego sama bolest!

Ne bih da ispada da ja pametujem ili neshto slichno,znam za Tinu da je nabavila lijek za mnoge,koji su sad negativni,prvo njen suprug pa dalje...dakle da nije pouzdana,ne bi bilo tako,e sad cijene shto vidim da pishete itd. to me zaista ne zanima,svako zna svoj dzep na kraju konaca.
Ovo vam pishem ja,koji se kako svi znate izlijechio originalnim Harvonijem,dobijenim na my way od Fonda;) tako da ne bude ja neshto branim bilo koga tu ili napadam,pozdrav svima iz rerne!:)
P.S.Isto taklo znam za ...kako bih ga nazvao,grabljivca jebenog,ne zelim mu ni ime izgovoriti,zna Tina o kome se radi,koji je lichno meni trazio 1,700€ plus 500€ za put do Becha i to samo zato shto sam po njemu ok dechko,chuj dechko haha

Ne bih da ispada da ja pametujem ili neshto slichno,znam za Tinu da je nabavila lijek za mnoge,koji su sad negativni,prvo njen suprug pa dalje...dakle da nije pouzdana,ne bi bilo tako,e sad cijene shto vidim da pishete itd. to me zaista ne zanima,svako zna svoj dzep na kraju konaca.
Ovo vam pishem ja,koji se kako svi znate izlijechio originalnim Harvonijem,dobijenim na my way od Fonda;) tako da ne bude ja neshto branim bilo koga tu ili napadam,pozdrav svima iz rerne!:)
P.S.Isto taklo znam za ...kako bih ga nazvao,grabljivca jebenog,ne zelim mu ni ime izgovoriti,zna Tina o kome se radi,koji je lichno meni trazio 1,700€ plus 500€ za put do Becha i to samo zato shto sam po njemu ok dechko,chuj dechko haha

Drago mi je Winner da si se ti javio jer se secam Tininih prvih " koraka" ovde i tvoje price u vezi ovih lekova,
Nista ti specijalno ne pametujes niti bilo kome solis pamet, pises kako je bilo ( ja licno ne mogu svih detalja da se setim)
ali ti to sve mnogo bolje znas i od nas ( koji hvala Bogu samo citamo sta se ovde pise), ali i do ovih ljudi koji se raspravljaju
zbog nekih cena tog leka, a ja zaista ne znam zasto je vazno, narocito bolesnom coveku, da se mesecima raspituje i uporedjuje cene leka.

Poslednja izmena:
Zašto je važno? Ne verujem šta čitam. Da si ti bolesna znala bi. Hoću da vidim šta plaćam, da znam šta gutam.
Zvanična terapija na Zapadu (USA) košta 50 do preko 80000$. Ovde u BG čitam neka firma to ceni 45000€. Fond to ne zanima. I onda ljudi i po zapadu i ovde nabavljaju lek za preko 10 puta manje novca? Iako svi kapiramo zašto su jeftiniji opet treba biti oprezan. Tebe ne bi zanimalo poreklo toga, pouzdanost itd, što kaže čovek da "dobije Andol od nekog zato što je ok dečko"?
Pa svi se sećamo napisa iz štampe od pre nekoliko godina kako ovde u apoteke dolaze lekovi IZ ISTE TE INDIJE krajnje sumnjivog kvaliteta. Ja nikog ovde nisam nazvao ni derikožom ni prevarantom, na kraju krajeva Tina i ja smo se razumeli. Zanima me generik BRENDA, a ne neka Š varijanta koju je neki Kinez smućkao negde, ljudi, ipak je to biznis u kome se vrte milioni. Kopira se koješta, šta je problem naštancovati i to. Samo sam sumnjičav i oprezan, nikoga niti huškam niti nagovaram da se ne leči.

Tapatalk

Poslednja izmena:
Zašto je važno? Ne verujem šta čitam. Da si ti bolesna znala bi. Hoću da vidim šta plaćam, da znam šta gutam.
Zvanična terapija na Zapadu (USA) košta 50 do preko 80000$. Ovde u BG čitam neka firma to ceni 45000€. Fond to ne zanima. I onda ljudi i po zapadu i ovde nabavljaju lek za preko 10 puta manje novca? Iako svi kapiramo zašto su jeftiniji opet treba biti oprezan. Tebe ne bi zanimalo poreklo toga, pouzdanost itd, što kaže čovek da "dobije Andol od nekog zato što je ok dečko"?
Pa svi se sećamo napisa iz štampe od pre nekoliko godina kako ovde u apoteke dolaze lekovi IZ ISTE TE INDIJE krajnje sumnjivog kvaliteta. Ja nikog ovde nisam nazvao ni derikožom ni prevarantom, na kraju krajeva Tina i ja smo se razumeli. Zanima me generik BRENDA, a ne neka Š varijanta koju je neki Kinez smućkao negde, ljudi, ipak je to biznis u kome se vrte milioni. Kopira se koješta, šta je problem naštancovati i to. Samo sam sumnjičav i oprezan, nikoga niti huškam niti nagovaram da se ne leči.

Tapatalk

Ja sam stvarno igrom slucaja upala na ovu temu, onda sam se malo informisala i videla da je Indija zemlja koja proizvodi te genericke lekove
( njima to dozvoljava kompanija koja je i sama pronasla lek jer je u Indiji nemoguce da bolestan covek ima tolike pare za lek pa imaju neki sporazum
sa ovim farma svetom). Neko ( mozda je i Winner) napisao je da je sam isao u Indiju, neko je preprucivao neke druge metode za nabavku tog indijskog leka
( prijatelji u Moskvi, Egiptu i slicno) onda se javila Tina jer je zbog svog muza prosla kroz sve to i ponudiia svoje usluge.

Cao,ljudi dugo me nije bilo ali zelim da vam kazem da zahvaljujuci Tni moj muz vise nema HCV radili smo reultate i on je Negativan.Pritom imao je tumor na zelucu,cirozu jetre i Hcv...Tumor smo sredili,virus izbacili a sada uz pomoc cajeva resavamo i cirozu jetre i sve je ok...Hocu da vam kazem da smo uz pomoc cajeva i kozije surutke regenerisali deo jetre,koja je bila u strasno losem stanje...sa Tinom sam postala bas bliska i ona je bila svo vreme uz mene i mnogo mi je pomogla...sto se tica leka nikakvu kontraidikaciju nije imao,pridrzavao se svega sto je Tina rekla i to je to.pozz

Koliko sam cuo genericki lekovi se ne falsiraju jer su toliko jeftini...Takodje lek ne bi trebalo da bude skuplji od 950e ovde u Srbiji...ja pijem sofosbuvir +daclastasvir vise od 2 meseca.a posle samo 15 Dana su mi svi parametri jetre koji si bili poviseni u granicama normale...lecenje mi prati dr Ivana Milosevic koja je sjajna I zna sta radi...
Dakle lecite se ljudi kad vec postoji lek!!!

Lekovi ( generici) iz Indije nikako nisu sumnjivog kvaliteta, identicni su sa originalnim lekovima.
Indija ima neke ugovore sa tim velikim farma kucama da sme da proizvodi lekove i da ih prodaje po mnogo nizim cenama jer covek u Indiji ili Bangladeshu moze
samo da umre jer 80 ili 50.000 dolara ne moze da plati za lek. Znaci da je samo Indija u pitanju, a ne i Kina, Filipini ili Kenija.
Ovi su podaci i informacije dostupni svima koji znaju eventualno engleski, francuski, nemacki, Indija je najveci proizvodjac ovih generika.

I sta sad?! Ovakvim prepiskama se unosi sunmja u sve vas koji prodajete lek. Gde sad kupiti??? Nije problem u tih 200, 300e koliko pominjete nego da mi neko ne uvali neki andol ili ne daj Boze neki otrov. Jer se sada stvara utisak da postoje lazni lekovi.
Ova agonija sada gde kupiti lek je gora nego sama bolest!

Posto i ja imam grupu na facebook-u i znam da mene prozivas sa ovime sto pises moram da ti odgovorim.Niti sam preprodavac niti sam derikoza.Ti ovde samo unosis pometnju i zbunjujes ljude jer pises da se lekovi mogu nabaviti po ceni jeftinijoj nego sto je moguce.Ja sam pomogla stotinama ljudi da se izlece.Ja svakog posavetujem i nisam imala ni jedno negativno iskustvo.Zaista sam posvecena ljudima koji imaju hcv i svi znaju da mogu da me pozovu u bilo koje doba noci i dana.Ako se toliko trudis da ovde pises da je neko derikoza predstavi se imenom i prezimenom ko si.Za mene svi znaju ko sam.A koliko znanja imam o hepatitisu i jetri,lekovima mislis da je glupo pricati.Ovo nije igra ovo su ozbiljne stvari i ne pricaj o drugima bez potrebe.

Sta vam je ...ko koga satanizuje...pogledajte moje postove dal sam ikoga spomenuo po imenu u losem kontestu.Svako nek kupuje lek gde god hoce.Nezelim vise da polemisem na ovu temu jer cu ja na kraju da ispadnem grbav i preprodavac...POZDRAV SVIMA I DOBRO SE INFORMISETE
Bravo decko u pravu si!

Lekovi ( generici) iz Indije nikako nisu sumnjivog kvaliteta, identicni su sa originalnim lekovima.
Indija ima neke ugovore sa tim velikim farma kucama da sme da proizvodi lekove i da ih prodaje po mnogo nizim cenama jer covek u Indiji ili Bangladeshu moze
samo da umre jer 80 ili 50.000 dolara ne moze da plati za lek. Znaci da je samo Indija u pitanju, a ne i Kina, Filipini ili Kenija.
Ovi su podaci i informacije dostupni svima koji znaju eventualno engleski, francuski, nemacki, Indija je najveci proizvodjac ovih generika.
Izvini, ako nisi pacijent nego pišeš ovde iz dokolice/radoznalosti ili želje da skreneš pažnju bolje nemoj.
Očigledno se ne razumemo. Nisi ni pročitala šta sam ranije pisao ili nisi shvatila, samo je bitno ubiti vreme i nešto napisati.

Tapatalk

Izvini, ako nisi pacijent nego pišeš ovde iz dokolice/radoznalosti ili želje da skreneš pažnju bolje nemoj.
Očigledno se ne razumemo. Nisi ni pročitala šta sam ranije pisao ili nisi shvatila, samo je bitno ubiti vreme i nešto napisati.

Tapatalk
Ja se tebi nisam obratila, a citala sam sta i kako pises.
Citiranje je ovde vama nekako nepoznato pa je sve malo smuseno.
Odgovorila sam coveku koji je imao neku sumnju i te indijske generike.
Tebe i ne poznajem.

Koliko vidim u mom postu postoji citat. Kako god. Šta god ja pisao, bez obzira na način, mene tema interesuje iz praktičnih razloga, ne iz dokolice. Mada, ovo ove teme nikakve koristi sem što je praktično mrtva.
A lekovi generalno, pa i indijski generici se kopiraju, konkretno po Rusiji.

Tapatalk

Koliko vidim u mom postu postoji citat. Kako god. Šta god ja pisao, bez obzira na način, mene tema interesuje iz praktičnih razloga, ne iz dokolice. Mada, ovo ove teme nikakve koristi sem što je praktično mrtva.
A lekovi generalno, pa i indijski generici se kopiraju, konkretno po Rusiji.

Tapatalk
Tema je mozda za tebe mrtva, javljaju se ovde ljudi, hvala dragom Bogu i farma industriji ne bas i svaki dan, ali pisu o svojim iskustvima
a i svojoj sreci da su zahvaljujuci bas ovim genericima mogli da stabilizuju svoju bolest.

Kopiranje lekova svakako da postoji, ali sam izraz generik znaci nesto drugo, a to bi bilo kada ti originalni proizvodjac
dozvoli da kopiras njegov lek. Nije to kao i razbojnistvo u kopiranju filmova, muzike i slicno.

Ubiše se od pisanja ovde...
"Hvala dragom
Bogu i farma industriji...".... Neprocenjivo, tvoj post sam za sebe govori, nemam više komentara.

Tapatalk
Ja kad zanemim, a zanemim, ne pisem , niti nekome odgovaram.
Ako na ovom topiku ima nekoliko osoba koje i imaju ovu bolest zasto bi trebalo da pisu 17xdnevno?
Ljudi su pitali, stavljali ovde svoje rezultate, izmenjiavli iskustva sa ovim generickim lekovia i to je tako ok.
Ne razumem sta tebe ovde sada nervira i buni,

Ja se sa nekim clanovima foruma cujem redovno telefonom, a ako imam nesto korisno da podelim sa svima to i napisem. Interesantno je, da je dan za danom, pre oko mesec dana neko pisao o svom lecenju i nabavci jeftinih lekova i kada sam upitao koja su mu ocitavanja bila na fibroskenu kada je imao cirozu a koja posle kada je vise nema odgovor nisam dobio. Meni bi ta informacija mnogo znacila ali se on od tada ne oglasava. Pa evo molim ga ako moze da mi odgovori.

Ja se sa nekim clanovima foruma cujem redovno telefonom, a ako imam nesto korisno da podelim sa svima to i napisem. Interesantno je, da je dan za danom, pre oko mesec dana neko pisao o svom lecenju i nabavci jeftinih lekova i kada sam upitao koja su mu ocitavanja bila na fibroskenu kada je imao cirozu a koja posle kada je vise nema odgovor nisam dobio. Meni bi ta informacija mnogo znacila ali se on od tada ne oglasava. Pa evo molim ga ako moze da mi odgovori.
Za isti odgovor od iste osobe sam i ja uskraćen.

Nisam bila u Beogradu stigla sam pa da podelim sa vama vrlo korisnu informaciju.U Beogradu postoji fibrosken privatno i to najnovije generacije.Cena je oko 14 000 din pa koga interesuje gde je moze mi pisati u inbox posto mislim da ovde ne smem da napisem ime klinike.Nalazi se blizu Klinickog centra.

Pozdrav svima. Nova sam na ovom forumu tj. tek sada sam se registrovala iako ga pratim vec mesecima svakodnevno. Osim ovog foruma pratim i ostale forume ali ne znam da li smem da napisem koje. Moja logika je bila - upoznaj neprijatelja sto bolje :) Mislim da sam dosta informacija saznala putem foruma. Ovaj forum nije bas aktivan i kvalitetan, trebao bi da bude izvor informacija i iskustava i argumentovanog negiranja necijih postova. Ovde se dosta svelo na rasprave. Svi ovde muce istu muku - problem brige za sopstveno zdravlje ili zdravlje neke bliske osobe, tako da treba jedni drugima da pomognemo. Ako imate neku konkretnu informacije ili iskustvo pisite.
Pozdrav za Tinu koja kakve takve informacije pise. Za sada toliko...

Tebe ili je muka da chitash ili shta drugo...ne kapiram koje informacije i iskustva nema ovdje vec napisano no bi i ti i mozda josh neko da se ovdje chatuje ili shta vec?
Uzmi listaj i chitaj,ako ti shto nije jasno odmah ce ti se odgovorit,vozdra.

Winner1 - moj utisak OK lik na ovom forumu, pratim te i na forumu Hrvatske. Ovaj forum sam procitala od prve do poslednje strane. Mislim da u zivotu ima mnogo lepsih stvari za chatovanje osim ako nemas ovu muku pa pratis ovakve forume.
Sta sam mislila sa konkretnim informacijama i iskustvima.... kao prvo vec duze vreme se vodi polemika oko nabavke i cene lekova. Verovatno je vecina cula za Grega Jefferys-a - jednog od prvih izlecenih i pokretaca distribucije generickih lekova iz Indije. (pisem samo o lekovima iz Indije a ne o lekovima iz Rusije, Kine, Egipta itd). Na njegovom sajtu postoje informacije da su cene lekova u Indiji za 12 nedelja terapije - sofosbuvir 650$+daclatavir 350$ i sofosbuvir + velpatasvir od 1000 do 1600$. Ako on nije dao tacne informacije onda i ja vama prenosim pogresne (pisem sta sam procitala). Logika kaze da u Srbiji ti lekovi ne mogu biti jeftiniji. Cak i da ih prijatelj donosi ili neko ide po svoje lekove verovatno ce bar deo karte da naplati. Takodje ne moze 80 000 osoba (koliko je procenjeno da ima obolelih u Srbiji da nabavi lekove na taj nacin). Najbolje bi bilo kada bi osiguranje pokrivalo te lekove ali trenutno nije takva situacija. Informacije o nabavci lekova od 750evra bez konkretnih informacije od koje pouydane osobe unose pometnju i stvaraju osecaj - da li su ti lekovi jeftini ispravni i da li neko sa tim lekovima od 1200 evra zeli da zaradi.
Drugo - predlog - koje analize je neophodno uraditi - AST, ALT, trombociti, genotip, broj virusa, stepen fibroze/ciroze itd. kao i iskustva sa svim ovim vrednostima pre i tokom terapije vec izlecenih.
Trece - koju terapiju i koliko nedelja je koristio zavisno od genotipa, fibroze/ciroze, prethodni tretman itd.
Cetvrto - kako je ko podnosio terapiju, nuspojave, kad je pio lek (ujutru/uvece, uz vodu, pre jela, posle jela, koju hranu, koje pice u toku terapije treba izbegavati itd).
Peto - posle terapije PCR posle 4 nedelje, 12, 24.
To su sve neka iskustva i informacije koje bi nekima puno znacile i bile mozda "vetar u ledja" da krene u sve to.
Ne bih zelela da ulazim u raspravu sa bilo kim ovde.

Back