Нepatitis C

Naravno da da,cudi me da ti tvoj lekar nije rekao,tu si tek nacisto da li si zavrsio/la posao... pozz

Ma znam da je potrebno, ali meni je rekao da kao nema potrebe.
Bila sam pacijent sa akutnom upalom. Za razliku od vecine ljudi ovde, terapija je bila samo sa Interferonom. Mozda to ima veze, mada moram otici ponovo cisto da budem sigurna.
Cesto razmisljam o tome...

Hvala ultraH! Pozdrav

Zdravo. Jedno pitanje..ubola sam se slučajno na koriscenu iglu inače radim u zdravstvu...igala u kontejneru za igle je bilo puno stim da je mene jedna ubola koja je bila otvorena. Mene zanima kakve su šanse da dobijem neki virus s obzirom da tih dana nismo imali pacijente sa nekim pozitivnom virusom. i koliko virus može da preživi na sobnoj temp.ako ga ima na osušenom kapljice krvi. hvala unapred na odgovoru. ..zabrinuta:(

Interesuje me lecenje akutne faze hcv na infektivnoj u bg?? Dal se placa ili se odobrava posto znam da se za hronicni ceka komisija... ??

Akutna faza se leci Interferonom, za koji ne postoji procedura odobravanja. Sa terapijom se pocinje odmah tj. nakon pregleda i dobijenih rezultata. Moracete da se konsultujete sa lekarom prvo, obicno traje 6 meseci (ako je posle 3 meseca PCR test negativan).

Evo da se i ja javim mozda nekome pomognem. Hepatitis C su mi otkrili nakon lecenja u Drakzerovoj,i to ne na prvu,vec mi je jasno bilo lose. Bila sam intravenozni zavisnik svega god dana,no kazu da se u prvih godinu dana i dobije ili ne. Moj decko takodje ima,imamo razlicite genotipe,sto znaci nismo preneli jedno drugome. Ja vise sumnjam na tetovazu nego na iglu verujte mi. Sto se tice terapije,2god sam prvo redobno isla na preglede kod psihijatra i radila testove,te sa potvrdom da sam u apstinenciji I paihicki stabilna(a pijem zoloft i rivotril) sam mogla da zapocnem primpreme,dakle otisla na biopsiju,utvrdila genotip,cekala meseci jer PSR testova nema i pocela terapiju od 48nedelja. Trenutno sam na 22oj vakcini. Mogu vam reci da iz mog iskustva zene lakse pidnose terapiju jer bolovi su ajde da kazem slicni menstrualnim mukama,i je l te uvek ima neka tableta protiv bolova. Mnogo gore je to sto nema izlaska na Sunce sve vreme,ja sam izgubila 10kg za 2meseca,nemam sta da obucem i decije stvari su mi velike. Inace sam mlada i jak organizam! Kosa mi je opadala izasno te sam je osisala na keca.Imam nesanice,umor je veliki cak je i ustati veliki napor. Javljaju se problemi sa kozom,pritiskom,raspolozenjem obavezno konsultujte paihijatra za neki lek,i najvaznije je da jedete. Psr test mi je radjen samo nakon 12e nedelje Utvrdjeno je da je negativan dakle terapija deluje,ukoliko bi bio pozitivan terapija se zaustavlja na neko vreme. Sledeci se radi na kraju terapije i 6 meseci nakon zavrsetka. Sta da vam kazem,nije strasno,ali imajte na umu da ste samo na to fokusirani,terapija ne daje prostora ni za sta drugo.

Evo da se i ja javim mozda nekome pomognem. Hepatitis C su mi otkrili nakon lecenja u Drakzerovoj,i to ne na prvu,vec mi je jasno bilo lose. Bila sam intravenozni zavisnik svega god dana,no kazu da se u prvih godinu dana i dobije ili ne. Moj decko takodje ima,imamo razlicite genotipe,sto znaci nismo preneli jedno drugome. Ja vise sumnjam na tetovazu nego na iglu verujte mi. Sto se tice terapije,2god sam prvo redobno isla na preglede kod psihijatra i radila testove,te sa potvrdom da sam u apstinenciji I paihicki stabilna(a pijem zoloft i rivotril) sam mogla da zapocnem primpreme,dakle otisla na biopsiju,utvrdila genotip,cekala meseci jer PSR testova nema i pocela terapiju od 48nedelja. Trenutno sam na 22oj vakcini. Mogu vam reci da iz mog iskustva zene lakse pidnose terapiju jer bolovi su ajde da kazem slicni menstrualnim mukama,i je l te uvek ima neka tableta protiv bolova. Mnogo gore je to sto nema izlaska na Sunce sve vreme,ja sam izgubila 10kg za 2meseca,nemam sta da obucem i decije stvari su mi velike. Inace sam mlada i jak organizam! Kosa mi je opadala izasno te sam je osisala na keca.Imam nesanice,umor je veliki cak je i ustati veliki napor. Javljaju se problemi sa kozom,pritiskom,raspolozenjem obavezno konsultujte paihijatra za neki lek,i najvaznije je da jedete. Psr test mi je radjen samo nakon 12e nedelje Utvrdjeno je da je negativan dakle terapija deluje,ukoliko bi bio pozitivan terapija se zaustavlja na neko vreme. Sledeci se radi na kraju terapije i 6 meseci nakon zavrsetka. Sta da vam kazem,nije strasno,ali imajte na umu da ste samo na to fokusirani,terapija ne daje prostora ni za sta drugo.

Sta ce vam te droge bre deco.....Gledala film Trainspotting pa se nalozila a ? Da probas, samo malo, da ti bude jos vise cool nego sto jeste, hocete jos nesto u zivotu vise osim zdravlja srece i milion mogucnosti?

E sad ces se patiti do kraja zivota sa tim neizlecivim sranjem....

Idi bar i pricaj svuda redom, svim vrsnjacima, da se ne drogiraju da ne rade tetovaze kao pomahnitali, ima drugih pozitivnijih nacina da se skrene na sebe i da se bude jedinstven (zdravi hobiji, uspesi u sportu u umetnosti, napravite nesto sto drugi nije, radite nesto sto retko ko radi pozitivno, tako skrenite paznju na sebe i budite originalni i jedinstveni a ne tetovazama). A posebno da naglasis vrsnjacima da se klone tih tatu JEFTINIH MAJSTORA, kao ustedis 5, 10, 15 evra, al zaradis muku tako za ceo zivot posle.....

Zbog cega breee..... Nemate pojma koliko kosta zdravlje, i sta imanje dobrog zdravlja predstavlja. To je najveca sreca, bogatstvo, radost, mogucnost.....

Ako to mladom coveku nije dovoljno i dosadno mu je, smor, glupo - pravac odmah kod psihologa, psihoterapeuta i psihijatra a ne pravac na drogiranje.

Ti si se zeznula, ali zato mozes doprineti svojim primerom da se niko drugi vise ne zezne od mladih..... Iskoristi to i pomozi drugima ! Prevencija je isto sto i izlecenje neizlecivog, samo su u razl. vremenskim linijama i ako prevencija prethodi lecenju neizlecivog, neizlecivo ce biti izleceno, odn nece se ni dogoditi bolest.

Pozdrav prijatelji.
Pokusavam da se ukljucim na forum vec neko vreme ali nikako mi ne ide od ruke evo prvi put pisem muka me naterala:sad2::sad2:
Radio sam ulazni PCR test pre neki dan i dobicu rezultate za dve nedelje bar se nadam.Procitao sam skoro ceo forum i jako je dobar steta sto se ugasio i ova zadnja poruka ne doprinosi nikom nista dobro.
Voleo bih i jako bi mi znacilo da postavim neka pitanja iskusnijim ljudima koji su zavrsili terapiju skoro ili jos bolje pre par godina.
Pa ako ima nekog od vas postavio bih vam par pitanja,misljenja i iskustva jako bi mi znacilo:worth:
Jako sam zbunjen i uplasen.
Unapred hvala

Kakva pitanja imas? Ako zelis iskustva drugih obolelih, onda ces morati prosto da cekas da se jave, ili da probas da posaljes privatnu poruku nekom od ovih korisnika koji su pisali na temi.

Da bas na to sam mislio na iskustva lecenja obolelih,odnosno izlecenih.
Znas kako nije bas fer da ljudi koji su prosli terapiju ovu nasu sto daju i koji su ok.ne podele iskustva i pruze malo snage i volje ljudima koji tek treba da se ukljuce u program ili mozda to tako ide nmvz.
Puno ima negativnih stvari u vezi terapije pegaz i ribavarin tako da imam problem da li da krenem uopste sa njom.
Pozz ekipi:think::think::think:sad2:

Da bas tako malo je glupo da ljudi koji su prosli terapiju ova sto se daje kod nas i koji su sada oke trebalo bi da malo dignu moral ukratko recene.Mnogo losih stvari se prica za terapiju pegaz i ribavarin da se uopste razmisljam da krenem ili kao da sacekam da stigne bolji lek i vreme

Da bas na to sam mislio na iskustva ljudi koji su prosli terapiju pegaz i ribavarin i da su sada izleceni i da su dobro jer se jako puno losih stvari o tome prica da se razmisljam da li uopste da krenem.:think::sad2:

Da bas na to sam mislio na iskustva lecenja obolelih,odnosno izlecenih.
Znas kako nije bas fer da ljudi koji su prosli terapiju ovu nasu sto daju i koji su ok.ne podele iskustva i pruze malo snage i volje ljudima koji tek treba da se ukljuce u program ili mozda to tako ide nmvz.
Puno ima negativnih stvari u vezi terapije pegaz i ribavarin tako da imam problem da li da krenem uopste sa njom.
Pozz ekipi:think::think::think:sad2:

Pogledaj ovde nešto novo je u pitanju : https://www.facebook.com/hepatitishilfepage/

Mogao bi da probaš nešto od prirodnih antivirusnih materija. Ne može škoditi jer su jako efikasni imunostimulatori. Stimulišu produkciju interferona, NK ćelija, T linfocita i Makrofaga, koje sve zajedno uspešno izlaze na kraj sa virusom.

Naravno, konsultuj se sa svojim lekarom, ali mislim da neće imati ništa protiv.

Coriolus versicolor - Ćuranov rep je jedna od najpoznatijih tzv. medicinskih gljiva na Planeti. Snažan imunostimulator. Mobiliše kompletnu imunoodbranu, skraćuje period sazrevanja specifičnih imunoćelija i ubrzava njihovo umnožavanje.
U Japanu se ekstrakt gljive daje pacijentima koji uzimaju hemoterapiju (zbog pogubnog dejstva iste na imunoćelije). Država pokriva ove troškove, što znači da efekat nije zanemarljiv.

Logika nalaže da je znatno učinkovitiji telesni interferon u borbi protiv virusa. Treba ga samo animirati, kao i sve ostale aktere imunoodbrane uostalom.

Mislim da će zajedno sa lekovima ova kombinacija znatno skratiti period izlečenja.

Pa kada može zaustaviti virus HIV-a, zašto ne i virus hepatitisa C ?

Evo jedne studije iz 1996 g. o tome: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0024320597002944

Ko zna šta su Japanci još otkrili o ovoj gljivi za poslednjih 20 god. kada na nju otpada celih 24% ukupnih izdataka za lekove koje refundira država ?

Hvala ti na odg.,mislim da je poučan! Pošto sam nov u svemu ovome pa tako mi je novo i ovo što si napisao o imunostimulatorima,al guglat ću pa ću najverovatnije još ponešto naučiti do marta meseca kada se nadam da ću početi sa pegazom,mada koliko mi virus po nekada zatalasa nekako mi se čini taj mart jako daleko...za ovo vreme infektolog mi je jedino dao lagosu,to je nešto slično silimarinu. Da li neko ovde zna koliko je podnošljiva biopsija i da li se radi neposredno pred početak pegaza? I da li neko zna za PCR test da li se radi privatno ili ga imaju u bolnicama?? (koja mu je cena trenutno) ? Unapred hvala!

Kupi u prodavnici zdrave hrane Zeolit i pi jedanput dnevno dobra stvar pomaze i nije skup.PCR test se radi u Beogradu na Hepatologiji,tvoj izabrani lekar opste prakse ti da uput odes kod infektologa tamo ti overe olnda do socijalnog uzmes neki papir i onda pravac BG da das krv i nakon mesec dana ti stignu rezultati.Biopsija jetre se radi neposredno pre pocetka terapije nakon PCR testa mozda nije nio potrebna to ces znati nakon PCR a,
Ti i ja smo izgleda u istoj situaciji.
Srecno

Tek treba da krenem na terapiju,nadan se u narednih mesec dva .
Za sada znam da ga nemam duze od 3 4 godine i da sam zakacio genotip jedan koji inace najzastupljleniji kod nas oko 80 posto ljudi je genotip jedan.

Back