Нepatitis C

avala001:Kontrolne grupe su primale trojnu terapiju širom sveta, ali to ne znači da je novi lek odobren za redovnu upotrebu.Iz analiza se vidi da je povećao SVR kod geno1 na 70-80%. Uglavnom su kontrolne grupe sačinjene od pacijenata koji nisu odgovorili na osnovnu terapiju.
"rapid respond" ili na našem "brzi odgovor" su pacijenti na koje terapija snažno deluje pa PCR bude negativan nakon 30 dana odnosno već posle 4 pega.
Što se tiče neupogena ja lično ga ne bi primao jer sam takođe na netu kao i ti :D našao da se neupogen koristi za teške oblike ozračenosti organizma alfa, beta i gama zračenjem. Pošto ono utiče na razaranje koštane srži neupogen se tamo i taloži i pomaže regeneraciji, ali problem je u tome šta će se desiti nakon prestanka naše terapije.
Internet je čudo pa ko voli nek izvoli.:D

avala001:Kontrolne grupe su primale trojnu terapiju širom sveta, ali to ne znači da je novi lek odobren za redovnu upotrebu.Iz analiza se vidi da je povećao SVR kod geno1 na 70-80%. Uglavnom su kontrolne grupe sačinjene od pacijenata koji nisu odgovorili na osnovnu terapiju.
"rapid respond" ili na našem "brzi odgovor" su pacijenti na koje terapija snažno deluje pa PCR bude negativan nakon 30 dana odnosno već posle 4 pega.
Što se tiče neupogena ja lično ga ne bi primao jer sam takođe na netu kao i ti :D našao da se neupogen koristi za teške oblike ozračenosti organizma alfa, beta i gama zračenjem. Pošto ono utiče na razaranje koštane srži neupogen se tamo i taloži i pomaže regeneraciji, ali problem je u tome šta će se desiti nakon prestanka naše terapije.
Internet je čudo pa ko voli nek izvoli.:D

Hvala ti!

Pozdrav svima ,

posle uspesne terapije mi je ostalo 4 kutije Copegusa ( 200 mg x 168 kom ,Roche , rok upotrebe-2 kut. do feb 2012 , a druge dve do juna 2012 ) .

Trzisna vrednost u srpskim apotekama je je otprilike oko 650 eu po kutiji. Ja bih dao sve 4 za 1000 eu , da izvucem bar deo nekih svojih troskova.

Da ne bi bilo sumnje u neku prevaru , mogu , pre kupovine da se daju lekovi na analizu ispravnosti da bi se potvrdilo da su pravi.

Ukoliko je neko zainteresovan , ili ima nekog prijatelja koji sam placa terapiju , moze da mi se javi . Ipak bi usteda bila velika , jer su lekovi u apoteci veoma skupi.

moj e-mail je : yvan@serbiancafe.com

Na biopsije jetre sam bio ali nije doktor uspeo da mi uzme uzorak kako kaze tvrda mi jetra desava se to stalno zakazao mi novu biopsiju za 25.12 a broj kopija virusa je jedanestmiliona kopija.
Pozdrav,hvala unapred za odgovor

Hval puno na optimisticnom odgovoru,a recite mi dali se virus vise i lakse prenosi kada ga ima u vecem broju.Na pr poljubcem,doktor mi je napomenuo da se neguram bas pored dece
Isto je da li ga ima mnogo ili malo, to nema veze. A sto se tice normalnih socijalnih kontakata ukljucujuci i ljubljenje dece, prijatelja, cak i devojke/momka, sexualnih odnosa, virus se tako ne prenosi. Ima puno o tome na prethodnim stranicama pa procitaj, korisno je. Nemoj da brines, neces nikome preneti u nekim uobicajenim i normalnim odnosima i kontaktima. Svi su bezbedni od nas, osim kada se direktno mesa krv.

Isto je da li ga ima mnogo ili malo, to nema veze. A sto se tice normalnih socijalnih kontakata ukljucujuci i ljubljenje dece, prijatelja, cak i devojke/momka, sexualnih odnosa, virus se tako ne prenosi. Ima puno o tome na prethodnim stranicama pa procitaj, korisno je. Nemoj da brines, neces nikome preneti u nekim uobicajenim i normalnim odnosima i kontaktima. Svi su bezbedni od nas, osim kada se direktno mesa krv.

avala 001, Hvala na odgovoru,jos uvek sam u panici zbog saznanja da imam hcv pa se plasim svega a najvise toga da mogu da zarazim decu.Najverovatnije cu u Januaru da pocnem terapiju 48 nedelja pa bih hteo da te pitam dokle si stigla sa terapijom ,kako napredujes, dali si radila pcr posle 2-3 mesecai ikada je teze u pocetku ili posle.pozz

avala 001, Hvala na odgovoru,jos uvek sam u panici zbog saznanja da imam hcv pa se plasim svega a najvise toga da mogu da zarazim decu.Najverovatnije cu u Januaru da pocnem terapiju 48 nedelja pa bih hteo da te pitam dokle si stigla sa terapijom ,kako napredujes, dali si radila pcr posle 2-3 mesecai ikada je teze u pocetku ili posle.pozz

Znam kako je, ja isto nisam mogla da verujem da imam HCV, bila sam u soku jedno tri meseca, posle se priviknes. Ali najbolje da pocnes terapiju sto pre, jer nema alternative. Ja sam sada negde na pola, pokusavam da ne brojim, da se opustim sto vise, ali to je jako tesko. Prve terapije sam podnela tesko, sad sam se vec malo privikla, ali mi je losa krvna slika, tesko organizam podnosi tako da primam pola terapije. PCR posle 12-te sam radila, to moraju svi da rade, to je bio horor, cekala sam rezultate duze od mesec dana. I nisam ni videla test vec mi je samo doktor rekao da nastavljamo da je sve ok. Najbitije je da znas da za svoju decu i porodicu nisi opasnost ili izvor zaraze i da nastavis normalno da zivis dok cekas terapiju. Posle vec sve ide svojim tokom. Meni mnogo pomaze ovaj forum kada mi je najteze i kad skroz padnem, uzmem pa citam...

@Nik018

Po nicku bih rekao da si Nišlija... ništa se ne boj, samo u boj z;)

Ko te vodi? Dr.Velja Kostić, ili Konstantinovićka? Oboje su super, a pomenutom gospodinu Kostiću dugujem svoje dobro raspoloženje sada i zdravlje...

Da... vrlo je neprijatno biti infektivan po okolinu. Petnaest godina sam imao taj osećaj. Ja sam HCV popasao 1992-ge, tada nije postojao Pegasys i Copegus, a meni je bila tek 21 godina... :(
Ufff... ja sam bio poštenjačina i kad se smuvam sa nekom curom, kažem od čega bolujem. Odmah su sledile suze, a za njima šut u dupe. One hrabrije, koje su ostajale samnom ga nisu zaradile, a bilo je dosta sexa i bez prezervativa (ne kažem da tako treba i da tako ne može da se prenese, već samo pričam svoja iskustva).
Najbitnija stvar je izbegavati sex za vreme ciklusa kod žene (uvek sam to poštovao) i izbegavati analni sex (na sreću, uvek mi je i pomisao na to bila odvratna).
Bitno je da osoba sa kojom si ne dodje u kontakt sa tvojom krvlju! Takodje nemoj da koristiš tudji brijač, ili nekome pozajmljuješ svoj, četkicu za zube isto (to su već stvari kulture), a ako te slučajno napadne vampir, reci mu: -Slobodno prijatelju! Samo ti ujedaj i srči, pa ćeš i ti da zaglaviš kod dr. Velje Kostića! z;)

Ali... izlečićeš se ti, pa će proći i taj jeziv osećaj usamljenosti infektivnog čoveka, koji je meni dobro poznat :(
Dok sam imao HCV mislio sam kako sam shvatio kako je zdravlje najbitnije u životu... I to se brzo zaboravi, pa moram sebe da podsećam kako mi je bilo do pre koju godinu, pa sada čim primetim kod sebe elemente gramzivosti, ljudske bahatosti i slične (ljudske) osobine moram sebe da opiminjem... Sve se zaboravi, pa i ta muka i život ide dalje...

Sada nisam infektivan i ne moram nikoga da molim da mi ne okreće ledja, a usput sam i mnogo dobar frajer z:p ,pa ako te brine što su ulice Niša ponekad krvave, nemoj da se bojiš. Nije se desio nikakav pokolj! To ženska srca krvare zamnom :deda:

Usput... Nemojte se previše oslanjati na čitanje po net-u. To sam i ja radio i zagorčavao sebi život. Ipak, onaj ko ti vodi terapiju (ako je dobar lekar) zna najbolje, jer sve zavisi od slučaja do slučaja.

Ja sam zbog kilaže umesto 1000-1200 mg Copegusa pio 800 mg (procena lekara). Neutrofili su mi stalno padali pa su doze non-stop smanjivane, a na pola terapije sam imao pauzu od... ako se dobro sećam... tri nedelje. Pre terapije mi je broj kopija virusa bio 2.500.000. Uz smanjenja doza, pauzu od tri nedelje itd. mislio sam da nema šanse da budem negativan i objašnjavo se sa lekarom. Tražio sam neupogen (čitao na forumima) , insistirao na većim dozama Pegasys-a bez obzira na niske neutrofile, ali... dr.Kostić je radio onako kako je mislio da treba i bio je u pravu, a (na sreću) ja sam grešio... I pored svih forumskih priča i saveta, ipak onaj ko vodi terapiju zna najbolje. pa sam ja sada negativan, šarmantan i neodoljiv z;)

Evo kako je izgledao tok moje terapije (još čuvam evidenciju koju sam pisao u word-u):
Terapija

Pegasys + 800 mg Copegus-a (2 X 2)

7.6.2006 – 28.5.2007

Primljeno:

5X180
1X135
1X180
1X90
1X180
5X135
3X180
3X135
2X180
2X135
2X180

Pauza –dve doze (tri nedelje od poslednje inekcije)

3X180
1X135
1X90
4X135
1X90
1X135
1X180
3X135
3X180
1X135
1X90
4X135

Poslednja izmena:
Cao evo i ja da kazem par reci kako podnosim terapiju.Primila sam deveti pegazis i polako se privikavam na ovakvo stanje,imam temperaturu skoro svaki dan do 38,povremeno mi se gadi jelo,dobro spavam zasad,imam blage vrtoglavice zato sto mi pada krvna slika a na 135 sam vec mesec dana.Malo me bole ruke od bockanja posto me bocnu u prethodnu modricu ali nista strasno.Nemam nikakvo stanje depresije cak naprotiv skitam svaki dan i plus radim.Terapija mi je god dana tako da sam spremna na sve moguce reakcije.Nema brige nikakve za decu jer su moja dva deteta stalno uz mene.Poz svima na forumu i samo napred :)

Hvala puno na vasim odgovorima mnogo mi znaci sve sto ste prosli kroz terapiju i posle nje.Ja danas idem u bolnicu na ponovnu biopsiju jer je prva bila neuspesna,ako sve prodje kako treba spremamo se za komisiju za 15.01.Jos jednom hvala svima.pozz

Cao evo i ja da kazem par reci kako podnosim terapiju.Primila sam deveti pegazis i polako se privikavam na ovakvo stanje,imam temperaturu skoro svaki dan do 38,povremeno mi se gadi jelo,dobro spavam zasad,imam blage vrtoglavice zato sto mi pada krvna slika a na 135 sam vec mesec dana.Malo me bole ruke od bockanja posto me bocnu u prethodnu modricu ali nista strasno.Nemam nikakvo stanje depresije cak naprotiv skitam svaki dan i plus radim.Terapija mi je god dana tako da sam spremna na sve moguce reakcije.Nema brige nikakve za decu jer su moja dva deteta stalno uz mene.Poz svima na forumu i samo napred :)

Hvala ti puno na odgovoru,koliko puta si testirala decu,ja sam jednom i sve uredu svi su negativni a doktor kaze da ponovimo to za dva do tri meseca. pozz.

Poslednja izmena:
Cao Nik018,decu sam testirala cim su mi otkrili bolest i dete mi je tad imalo 2 meseca.Sledece testiranje je bilo za 6 meseci pa za god dana i sve je ok.Sada mi sin ima 9 god i ne brini za to nema sanse da se prenese oni su svaki dan uz mene i nijednog momenta nije bila neka rizicna situacija da sam im mogla preneti.Ne opterecuj se time trebace ti malo vise zivaca kad krenes sa terapijom.Pozdrav i puno srece

Cao Nik018,decu sam testirala cim su mi otkrili bolest i dete mi je tad imalo 2 meseca.Sledece testiranje je bilo za 6 meseci pa za god dana i sve je ok.Sada mi sin ima 9 god i ne brini za to nema sanse da se prenese oni su svaki dan uz mene i nijednog momenta nije bila neka rizicna situacija da sam im mogla preneti.Ne opterecuj se time trebace ti malo vise zivaca kad krenes sa terapijom.Pozdrav i puno srece

Hej, drago mi je da napredujes, vec 9!, kao juce da si bila u BG na prvoj...drzi se! Nego ovo u vezi dece - ja sam decu testirala jednom, kada sam saznala da sam zarazena, tada je sve bilo ok. Niko mi nije rekao da treba jos neki put da se testiraju. Cak mi je njihov pedijatar koji ih vodi od rodjenja, inace profesor na fakultetu, veliki strucnjak, neurolog, divan lekar, rekao da ne treba uopste da ih testiram i da se opustim. Kada sam isla kod njihove pedijatrice, izabrana lekarka u dom zdravlja da uzmem uput za to testiranje, ona mi je isto rekla da ne brinem i da ne moram ni da ih testiram jer nema sanse da su zarazeni, ali sam ja insistirala. Niko mi ni na infektivnoj nije rekao da decu treba vise puta testirati. Ali, hajde, pitacu i ja jos jednom mog doktora, mada sam njega vec ugusila sam tim pitanjima o prenosenju u okviru porodice. Javicu vam sta je rekao.

Poslednja izmena:
Evo sam u bolnici danas mi je uradjena i druga biopsija neuspesno tj doktor kaze da je mnogo mali uzorak da najverovatnije nece moci da se dobiju adekvatni rezultati.Dali je neko imao ovakvih problema

Niko,
nisam jos krenuo sa terapijom. sve sam predao u jos u avgustu. niko mi nista ne javlja. otisao sam sam na odeljenje gde sam radio biopsiju cini mi se XI, odmah prvi ulaz sa desne strane kada se udje u dvoriste klinike. otisao da ih pitam sta se desava i da im kazem da sam proemnio broj mob, telefona... medjutim rekli su mi da nije bilo skoro komisije, da moj broj ne mogu sad beleze i da cu poziv, ako mi bude odobreno, dobiti putem telegrama na kucnu adresu. ne znam kako funknionisu, ali moja prica od samog pocetka se ne poklapa sa pricama drugih pacijenata sa foruma. ali, cekam dalje....

Back