Нepatitis C

PCR konacno stigao posle 4 nedelje nezvesnosti i agonije ;))) Posle 12meseci i dalje NEGATIVAN :)) malo mi je laknulo...sad se ceka jos 6 meseci za konacan ishod..ali sanse su mi porasle na preko 80%....isto zelim svima,i budite jaki...sve dodje i prodje,samo glavu gore ;))))
POzdrav svima ....

Mnogo mi je drago drugar,pobedio si i to je dobro,bice sve u redu i nadalje videces!

Molim sve muskarce koji imaju HCV,a imaju potomstvo tj decu,da se jave, imam par pitanja za njih,zamolicu Vas jos jednom javite se, zanima me sve u vezi potomstva i toga da li muskarac inficiran HCV moze ostvariti potomstvo i koliko tu rizika postoji kako za majku tako i dete?

Pozdrav svima! Da li neko moze da mi objasni gde i kako se moze kupiti lek Copegus? Da li i za to postoji neka procedura,recept lekara ili tako nesto? Da li je neka apoteka ovlascena za prodaju? I naravno, koliko tacno kosta? Hvala

Pozdrav svima! Da li neko moze da mi objasni gde i kako se moze kupiti lek Copegus? Da li i za to postoji neka procedura,recept lekara ili tako nesto? Da li je neka apoteka ovlascena za prodaju? I naravno, koliko tacno kosta? Hvala

ja sam kupovao pegasys. zoves apoteke i kazes da ti naprave ponudu, a oni zuvu zastupnika, ne moze privtno lice da kupuje kod dobavljaca. oko 900 eura je, ja mislim kutija jedna

da li neko zna ko se izlecio od hep c, a da su mu na biopsiji rekli da ima fibrozu, da li se ona zaustavlja posle izlecenja ili napreduje? ili moze da se regenerise?

Ja mislilm da je moguce izleciti Hcv i pored fibroze,barem su tako neki ljudi iznosili svoje slucajeve ovde,da su imali pre pocetka terapije lako stepenu fibrozu ili 1 ili 2,i da su se izlecili,a sto se tice regeneracije verovatno je i to tacno,jer je jetra jedini organ koja ima sposobnost regeneracije, o tome sam nesto citala,sve u svemu bilo bi dobro da nam se neko javi ko je prosao kroz to.

Ja mislilm da je moguce izleciti Hcv i pored fibroze,barem su tako neki ljudi iznosili svoje slucajeve ovde,da su imali pre pocetka terapije lako stepenu fibrozu ili 1 ili 2,i da su se izlecili,a sto se tice regeneracije verovatno je i to tacno,jer je jetra jedini organ koja ima sposobnost regeneracije, o tome sam nesto citala,sve u svemu bilo bi dobro da nam se neko javi ko je prosao kroz to.

ma ja se izlecio od chr hep b ali rekli mi na biopsiji da imam laku fibrozu? sta je to f1 ili f2?

Par mojih saznanja na postavljena pitanja.
HCV virus ne utiče na potomstvo jer se nalazi isključivo u krvi, pa se samim tim tako i prenosi.
Lečenje se sprovodi na pacijentima i sa lakom i teškom fibrozom, očišćenje od virusa zaustavlja razvoj fibroze, i da, jetra se može regenerisati ako se vodi računa o ishrani i kvalitetu života čak i sa visokim stepenom fibroze.
Copegus se daje u paru sa Pegasysom i sam za sebe ne vrši funkciju i ne sme se uzimati na svoju ruku.Ja sam ga dobijao preko fonda tako da nisam upoznat sa kupovinom istog u apoteci.

Par mojih saznanja na postavljena pitanja.
HCV virus ne utiče na potomstvo jer se nalazi isključivo u krvi, pa se samim tim tako i prenosi.
Lečenje se sprovodi na pacijentima i sa lakom i teškom fibrozom, očišćenje od virusa zaustavlja razvoj fibroze, i da, jetra se može regenerisati ako se vodi računa o ishrani i kvalitetu života čak i sa visokim stepenom fibroze.
Copegus se daje u paru sa Pegasysom i sam za sebe ne vrši funkciju i ne sme se uzimati na svoju ruku.Ja sam ga dobijao preko fonda tako da nisam upoznat sa kupovinom istog u apoteci.
Da upoznata sam i ja sa tim da ne utice na potomstvo,ali nisam bas sigurna sta to znaci,posto su mi hepatolog i ginekolog dali totalno razlicita misljenja,tako da mi nije jasno da li ne utice u smislu smanjenja mogucnosti dobijanja potomstva,ili ne utice na prenosa na partnera koji nema Hcv ili ne postoji apsolutno nikakav strah da slobodno i sigurno ako ste muskarac i imate Hcv a vasa parnerka nema da slobodno mozete dobiti zdravu decu bez ikakvog straha za dete ili partnera,u tom kontekstu mi nije najjasnije,jer sam na takvo moje pitanje dobila odgovor da ne postoji potpuna sigurnost niti da nijedan lekar ne moze sa sigurnoscu da potvri da ce u tom slucaju sve biti u redu,tako da volela bih da neko odgovori ako je upoznat,u svakom slucaju hog hvala na informacijama koje ti imas:)

deltoid: Ja ti mogu dati svoj primer, virus C sam imao po mojoj proceni najmanje 25 god.Supruga i ćerka su negativni, a svi smo se testirali u isto vreme pre 2 g.
Tako da kod mene nije bilo problema osim što nisam imao dovoljan broj zdravih spermatozoida pa sam sklon da pomislim da je to bila posledica virusa.

deltoid: Ja ti mogu dati svoj primer, virus C sam imao po mojoj proceni najmanje 25 god.Supruga i ćerka su negativni, a svi smo se testirali u isto vreme pre 2 g.
Tako da kod mene nije bilo problema osim što nisam imao dovoljan broj zdravih spermatozoida pa sam sklon da pomislim da je to bila posledica virusa.

pegasys moze da utice na sterilnost, meni je i erekcija malo oslabila

Ok razumem ali ne znam celu pricu, pa me zanima da li si ti kada si dobio cerku znao da si +,ili ne,i kako to nisi imao dovoljno zdrav broj spermatozoida,i posto kapiram da pretpostavljas da imas virus 25 god, da li to znaci da svo to vreme nisi imao nikakvih problema,i kakvi su ti rezultati bili kada si poceo terapiju i da li si zavrsio sa terapijom?

Poslednja izmena:
Ok razumem ali ne znam celu pricu, pa me zanima da li si ti kada si dobio cerku znao da si +,ili ne,i kako to nisi imao dovoljno zdrav broj spermatozoida,i posto kapiram da pretpostavljas da imas virus 25 god, da li to znaci da svo to vreme nisi imao nikakvih problema,i kakvi su ti rezultati bili kada si poceo terapiju i da li si zavrsio sa terapijom?

Tada nisam znao da imam HCV.To sam saznao pre dve godine. Osim umora kako su godine nadolazile i stalni problemi sa digestivnim traktom ništa više.Obzirom da sam vodio zdrav život nakon 25 godine života pa nadalje virus je kod mene očigledno radio veoma polako, pa sam na biopsiji imao samo laku fibrozu, 5,3 mil kopija virusa, alt 125, ast 70.Ali sve je to relativno, jer se pre toga nisam pregledao pa neznam šta se u organizmu događalo pre toga.Ovo za spermatozoide je samo moja pretpostavka jer kada sam bio mlađi nisam bio toliko dobar, pušenje, alkohol i sve ostalo.Terapiju sam završio.

Tada nisam znao da imam HCV.To sam saznao pre dve godine. Osim umora kako su godine nadolazile i stalni problemi sa digestivnim traktom ništa više.Obzirom da sam vodio zdrav život nakon 25 godine života pa nadalje virus je kod mene očigledno radio veoma polako, pa sam na biopsiji imao samo laku fibrozu, 5,3 mil kopija virusa, alt 125, ast 70.Ali sve je to relativno, jer se pre toga nisam pregledao pa neznam šta se u organizmu događalo pre toga.Ovo za spermatozoide je samo moja pretpostavka jer kada sam bio mlađi nisam bio toliko dobar, pušenje, alkohol i sve ostalo.Terapiju sam završio.

Pa da pretpostavila sam to,jer su mi meni lekari rekli da niko ne moze da garantuje sigurnost za dete i partnerku u tom slucaju,sigurnost donekle postoji, ali ne moze niko da bude sto posto siguran,ti nisi znao da imas Hcv i super sto je sve u redu,kako ti je prosla terapija?

Back