Нepatitis C

ultraH: Sve pohvale, progurati terapiju i jeste najbitnije od svega,BRAVO,BRAVO,BRAVO,pcr ti je negativan, sto daje velike sanse da zauvek i ostane tako,sto ce sigurno i biti na kraju,pozdravljam te,svrati cesce da se pisemo!

Ljudi..hvala svima na podrsci..divni ste sta drugo da kazem...sutra dajem krv,pa sta bude ;((((( ....svim takodje zelim sve najbolje,a onima na terpaiji samo gurajte,gurajte....sve se izgura..sve prodje...i na kraju ni sami ne shvatate kako je tako brzo proslo..pozdrav svima...ako nekog bilo sta interesuje naravno ponavljam slobodno neka pita....tu sam ;)

Pa klasika,kazu zovi za 2-3 nedelje,ali nema sanse pre 4 da ih dobijem,obicno budu gotovi za 20-25dana,tako da objektivno je za 4ned da bi trebalo sigurno da budu...agonija se produzava.....ali dobro,trudimo se maksimalno pozitivno da razmisljam...moram,nema mi druge,ne smem sad da potonem...ali cekanje ubija ;((((....

UltraH: svaka cast na zavrsenoj terapiji, iz moje perspektive (primila desetu) ti si uradio najvazniju stvar na svetu! Ja jos dve - pa cuveni PCR da presudi, malo me vec hvata nervoza. Danas sam bas pricala sa mojim lekarom o tome, on kaze da nema sanse da prognozira kako ce biti. Ja imam problem sa krvnom slikom od samog pocetka. Samo prve dve injekcije sam primila pune doze, posle su mi se srozali leukociti, netrofili i primam pola doze. Svake nedelje vadim krv i nosim doktoru rezultate i on mi svake nedelje odredjuje dozu. Tek sam danasnju injekciju primila ponovo 180. Inace, prilicno se lose osecam, nekako ne mogu da definisem da mi je nesto extra lose, ali sve zajedno se osecam tako da mi nije ni do cega. Malo mi se vrti u glavi, malaksalost, cesto imam nesanice, povremeno nervozu, bezvoljnost. Kako si se ti ponasao tokom terapije posebno u zimskom periodu? Da li si izbegavao zatvorena mesta, timam kafici, restorani itd? Sta si posebno vodio racuna? Da li si primio vakcinu protiv gripa dok si bio na terapiji? Sta si pio uz terapiju (ne mislim na copegus). Danas mi je doktor rekao da treba da primim vakcinu protiv hep A i B, da li neko zna gde ima da se kupi?

Trustno1: Da li si se ukljucio u terapiju, vidim iz ranijih postova da si se spremao na to.

Da se priključim sa svojim mišljenjem. Što se lošije osećaš tim bolje, jer je to znak da terapija snažno deluje na viruse, uključujući i lošu krvnu sliku. Ja sam samo jedanput primio 180 mcg, sve ostalo je bilo 90 i tu i tamo 135. Ništa nisam uzimao za poboljšanje stanja organizma, jer mislim da treba pustiti peg+riba da rade bez ikakvih smetnji, inače oslabio sam 15 kg za 6 meseci. Uglavnom je dobro da se što više leži i spava jer je tada jetra dobro prokrvljena, odnosno dovesti sebe u stanje hibernacije.

UltraH: svaka cast na zavrsenoj terapiji, iz moje perspektive (primila desetu) ti si uradio najvazniju stvar na svetu! Ja jos dve - pa cuveni PCR da presudi, malo me vec hvata nervoza. Danas sam bas pricala sa mojim lekarom o tome, on kaze da nema sanse da prognozira kako ce biti. Ja imam problem sa krvnom slikom od samog pocetka. Samo prve dve injekcije sam primila pune doze, posle su mi se srozali leukociti, netrofili i primam pola doze. Svake nedelje vadim krv i nosim doktoru rezultate i on mi svake nedelje odredjuje dozu. Tek sam danasnju injekciju primila ponovo 180. Inace, prilicno se lose osecam, nekako ne mogu da definisem da mi je nesto extra lose, ali sve zajedno se osecam tako da mi nije ni do cega. Malo mi se vrti u glavi, malaksalost, cesto imam nesanice, povremeno nervozu, bezvoljnost. Kako si se ti ponasao tokom terapije posebno u zimskom periodu? Da li si izbegavao zatvorena mesta, timam kafici, restorani itd? Sta si posebno vodio racuna? Da li si primio vakcinu protiv gripa dok si bio na terapiji? Sta si pio uz terapiju (ne mislim na copegus). Danas mi je doktor rekao da treba da primim vakcinu protiv hep A i B, da li neko zna gde ima da se kupi?

Trustno1: Da li si se ukljucio u terapiju, vidim iz ranijih postova da si se spremao na to.

Aj da pocnem....sto se tice lekucita prvo jako variraju,i stvarno nema pravila,nekad na vecoj dozi budu bolji,nekad na manjoj padnu,ali da utice terapija na njih definitivno utice i to dosta,ja sam pokusavao kombinaciju onogo soka limun-jabuka-cvekla-sargarepa i u sve to kad prodje kroz sokovnik stavi se tegla meda i pijem 200ml ujutru i 200ml uvece,i nije znatno uticalo na k.sliku,ali bolje sam se osecao..samo lom je u kuhinji posle spremanja,narocito od cvekle,najvise se zadrzava njena boja...U pocetku sam pio srebrnu vodu,samo 2 flase,ali nekako kako sam gubio volju vremenom samo sam cekao tu sredu kad sam primao i onda cetvrtak da prodje a od petka vec ide bolje,mislim na fizicki,a sto se psihickoh stanja tice,to ja jako varijabilna stvar,nekad mi prija drustvo toliko da mogu da sedim do ujutru i zaboravim na sve,a nekad ne mogu ni ukucane da trpim...a ta bezvoljnost je normalna,ali najgori su ovi vremenski prelazi,to si odlicno zapazila,leti se lakse gura mnogo,ali zima ima svoje prednosti,zavuces se u krevet,i gledas filmove,serije...ubijes vreme...moras sto bolje da organizujes svoje vreme to je najbitnije,od mozga ide sve veruj mi,naravno da i fizicki organizam nas ogranicava ali mozak definitivno diktira mnoge stvari i nekad nam da snagu kad imamo dovoljno volje...a moramo da nateramo sebe da imamo volju.Nisam nikakve vakcine primao,a trebalo bi pod hitno da primim protiv B,to je sigurno...Ne znam sta drugo da ti kazem,sve je prolazno,meni je vec bolje svakim danom,jeste po malo,ali ne mogu da kazem da stvari ne idu na bolje,a prosle srede sam primio poslednju...tako da...samo guraj,proci ce sve,i slobodno pitaj sve sto te interesjuje...tu sam,svracacu cesce,znam kako je kad si na terapiji svaka informacija ti je bitna...pozz i za sve ostale..

Da li si se nekada tokom terapije razboleo? Jel smeju da se piju lekovi tipa antibiotici sirupi za kasalj i to ili sve mora da se proveri sa lekarom. Moja dr opste prakse nema pojma nista o hepatitisu. I reci mi, gde si primao injekciju u rame tj misku svo vreme, mene vec zesce svrbe oba ramena.

Da se priključim sa svojim mišljenjem. Što se lošije osećaš tim bolje, jer je to znak da terapija snažno deluje na viruse, uključujući i lošu krvnu sliku. Ja sam samo jedanput primio 180 mcg, sve ostalo je bilo 90 i tu i tamo 135. Ništa nisam uzimao za poboljšanje stanja organizma, jer mislim da treba pustiti peg+riba da rade bez ikakvih smetnji, inače oslabio sam 15 kg za 6 meseci. Uglavnom je dobro da se što više leži i spava jer je tada jetra dobro prokrvljena, odnosno dovesti sebe u stanje hibernacije.

Hog: Jesi ti zavrsio terapiju? Koji genotip si imao?

Da li si se nekada tokom terapije razboleo? Jel smeju da se piju lekovi tipa antibiotici sirupi za kasalj i to ili sve mora da se proveri sa lekarom. Moja dr opste prakse nema pojma nista o hepatitisu. I reci mi, gde si primao injekciju u rame tj misku svo vreme, mene vec zesce svrbe oba ramena.

Moj ti je savet da tokom terapije ne unosiš u organizam ništa što bi ugrozilo efikasnost peg+riba, uključujući antibiotike i sva pomoćna lekovita sredstva.

Avala, predao sam dokumentaciju i cekam da me pozovu. tako su rekli. zvacemo mi tebe.
frka me hvata od svega. ali to je to. da izguram sve to i da znam na cemu sam.

drugari, hrabro! znam da smo vecina nas u k.... ali tako nam je i to moramo prihvatiti. svaka vam cast na borbi!

Avala, predao sam dokumentaciju i cekam da me pozovu. tako su rekli. zvacemo mi tebe.
frka me hvata od svega. ali to je to. da izguram sve to i da znam na cemu sam.

drugari, hrabro! znam da smo vecina nas u k.... ali tako nam je i to moramo prihvatiti. svaka vam cast na borbi!

Pa odlicno, to je prvi i najvazniji korak! Kakvi su ti rezultati biopsije i pcr? Kod kog doktora si se prijavio?

Za divno cudo nisam,mada ovo su jaki antivirusni kokteli i plus pojacavaci imuniteta,tako da u toku terapije ni jednom nisam bio prehladjen...ali zato sad evo imao temp. 3dana i grlo me bolelo....
A sto se tice pomocnih sredstva mislim da ne mogu da skode,ali uvek se prvo konsultovati sa Prof.Delicem ili Simonovickom....

To si definitivno u pravu! Sto organizam teze podnosi i pada krvna slika znaci da lek deluje,I TO JE ODLICNO!!..E gadno je kad je slika sve bolja i bolja a pri tome lekar povecava dozu a slika i dalje sve bolja i bolja,jer moze da se desi da telo stvori imunitet na lekove e to je .....mnogo losa varijanta,tako da dokle god tesko prolazite znaci da pegy cepa ;))) a to je dobro,ubija svaku cesticu virusa na koju naidje....

Ne bi bilo loše da se ovakve teze i saveti iznose ne kao generalne preporuke već samo kao opis subjektivnog osećaja. Terapija je veoma nepredvidiljiva i svako na nju reaguje ne svoj način. Ne mora da znači da ako neko reaguje burno sa svim mogućim komplikacijama da je to znak da terapija sigurno deluje i da će biti uspešna a u suprotnom neuspešna. Ja sam započeo terapiju sa preko 7 miliona kopija virusa (genotip 1), svo vreme sam primao najmanju dozu 90 mcg i 2+2 ribavirina. Nikakvih tegoba nisam imao koje bi mi pravile problem u svakodnevnom normalnom funkcionisanju. Radio sam normalno (ustajanje u 6 i 30 ujutro, odlazak na posao i vraćanje sa njega do 6-7 uveče, nakon toga razne aktivnosti do odlaska na spavanje oko 12-12 i 30) bez ikakvog odmaranja, redovno sam išao na planinarenja (u kombinaciji sa jutarnjom gimnastikom) i ostale rekreativne aktivnosti i terapiju sam završio sa negativnim PCR-om. Takođe sam negativan i 6 meseci nakon terapije sa odličnim ostalim rezultatima.Sad bih ja trebao svakom da preporučim da radi sve to što i ja i terapija će mu biti uspešna.
Naravno da to ne bi bilo u redu, svako treba da vidi šta mu najviše odgovara i na koji način će najlakše da izgura terapiju. Dosta bitno je da se poradi na jačanju imunog sistema jer ipak on najviše učestvuje u uspešnom odgovoru organizma. meni je dr. Delić svo vreme terapije govorio kako bi voleo (iz razloga većih šansi u uspešnost terapije) da mi da veću dozu od tih 90 mcg koja sam primao. Ali krvna slika mi je bila na dosta niskom nivou (trombociti i leukociti maksimalno srozani) i stvarno nije moglo drugačije da se to odradi. Kad sam dobio negativan rezultat PCR-a 6 meseci nakon terapije, podsetio sam Delića na te njegove reči i da sam uprkos tome uspeo da završim uspešno. On je odgovorio da za konačan uspešan ishod nije bitna samo količina leka koju neko dobija već je tu zastupljeno i puno drugih faktora od čega je dobar imuni sistem jedna od najbitnijh stvari.
Samo toliko i puno pozdrava i sreće svima!

Pa odlicno, to je prvi i najvazniji korak! Kakvi su ti rezultati biopsije i pcr? Kod kog doktora si se prijavio?

biopsija: lakostepena fibroza. zasto nisu naveli tacan stepen fibroze? npr 1,2,3? pcr: 7.5 miliona kopija, genotip 1. da, izmedju ostalog mi nisu merili bilrubin, ne znam zasto? jako cudno se sve desava u mom slucaju. ja ni sakim zvanicno nisam obavio neki razgovor. inace transiminaze mi padaju, ali su i dalje visoke. AST skoro 100, a ALT oko 250... cini mi se da je tako nesto bilo zadnji put kada sam uzimao krv u avgustu. takodje mi nije jasno zasto su rekli zvacemo mi tebe, kada svi vi sami zovete i proveravate? i svi spominjete Simonovicku i Delica, a ja sam kod nekog Brmbolica valjda. sve ono sto sam ja prosao se ne poklapa sa vasom pricom.

biopsija: lakostepena fibroza. zasto nisu naveli tacan stepen fibroze? npr 1,2,3? pcr: 7.5 miliona kopija, genotip 1. da, izmedju ostalog mi nisu merili bilrubin, ne znam zasto? jako cudno se sve desava u mom slucaju. ja ni sakim zvanicno nisam obavio neki razgovor. inace transiminaze mi padaju, ali su i dalje visoke. AST skoro 100, a ALT oko 250... cini mi se da je tako nesto bilo zadnji put kada sam uzimao krv u avgustu. takodje mi nije jasno zasto su rekli zvacemo mi tebe, kada svi vi sami zovete i proveravate? i svi spominjete Simonovicku i Delica, a ja sam kod nekog Brmbolica valjda. sve ono sto sam ja prosao se ne poklapa sa vasom pricom.

To oko tih termina ne razumem ni ja; I meni su rekli da ce me zvati i - zvali su me. Ja nisam nista proveravala, jednog dana su me pozvali na mobilni i rekli da je odrzana republicka komisija i da mi je odobrena terapija da dodjem kada hocu. Inace nisam ni ja kod Delica i Simonovicke, Simonovicka mi je radila biopsiju, ali ja se lecim na drugom mestu.

To oko tih termina ne razumem ni ja; I meni su rekli da ce me zvati i - zvali su me. Ja nisam nista proveravala, jednog dana su me pozvali na mobilni i rekli da je odrzana republicka komisija i da mi je odobrena terapija da dodjem kada hocu. Inace nisam ni ja kod Delica i Simonovicke, Simonovicka mi je radila biopsiju, ali ja se lecim na drugom mestu.

koliko si cekala od trenutka kada si predala dokumentaciju?

koliko si cekala od trenutka kada si predala dokumentaciju?

Dokumentaciju sam predeala polovinom maja (2010) a zvali su me krajem jula. Obavezno proveravaj propustene pozive na mobilnom. Ako prodje vise od par meseci zovi ti njih! U maju kada sam ja predavala doktor mi je rekao da ne zna kada ce biti komisija jer prethodna tri meseca nije odrzana ni jedna zbog nekih problema oko tendera za nabavku i odabir leka, ako si nervozan zovi svog lekara i pitaj ga ili idi kod njega.

Cao svima evo i mene po prvi put da se obratim svim ljudima koji boluju od ove podmukle bolesti.Hepatitis C imam vec 9god posle drugog carskog reza.Predala sam svu papirologiju za terapiju jos marta meseca ali odgovora nema.Dali ja trebam da reagujem ili da jos cekam da se smiluju?Pozdrav svima i glavu gore bice bolje

Cao svima evo i mene po prvi put da se obratim svim ljudima koji boluju od ove podmukle bolesti.Hepatitis C imam vec 9god posle drugog carskog reza.Predala sam svu papirologiju za terapiju jos marta meseca ali odgovora nema.Dali ja trebam da reagujem ili da jos cekam da se smiluju?Pozdrav svima i glavu gore bice bolje

I ja sam posle carskog reza dobila virus. Mislim da je bas mnogo vremena proslo od marta, obavezno ih zovi da vidis sta se desava.

MOLIM ODGOVOR - Sledece nedelje treba da vadim prvi PCR posle tri meseca terapije, da li se krv vadi ujutro na prazan stomak ili nije bitno? I da li neko zna zasto se rezultat tog testa ceka mesec dana?? Hvala unapred!

Ma uopste nisu ljubazni tako da mi to tesko pada kad trebam da im se obratim.Mi smo za njih ipak samo broj.Nisam jos uvek pristalica inteferona jer pokusavam da sve drzim pod kontrolom urednim zivotom i uspevam,PCR je pokazao da imam 2 000 000 kopije virusa sto je solidno.

Back