avala001: Kazi mi molim te kakvi su ti rezultati bili pre terapije.
Joj, pokusacu da se prisetim, naime ja sam SVE papire i rezultate ostavila Nozicu negde pred leto, cini mi se u junu, on me je pitao da li hocu da fotokopiram da imam i ja jednu verziju ali ja nisam htela. Znala sam da mi je on poslednja sansa i mislila sam sta ce meni rezultati, tako da cu pokusati sad iz secanja:
Podaci sa biopsije:
Genotip 1
Minimalna aktivnost virusa
Bez fibroze
Kopije 3.400.000
A krv: ne znam tacno jer transaminaze su mi bile malo povisene recimo izmedju 50 i 70 najvise, sve, bukvalno sve ostalo mi je bilo u granicama normale, ukljucujuci stitnu zlezdu i one ANA,...ono sto se vadi u Zemunu, to je neko lepo izlistao na prethodnim stranicama (isla sam u Zemun u nekakav institut da dam krv). Znam samo da su mi neposredno pred odlazak kod Nozica, u maju 2010 kada sam vadila krv transaminaze nekim cudom skocile preko 100 (posle sam ja proveralava i opet su mi bile pale) i mislim da mi je rekao da su to ipak visoke vrednosti i da misli da zbog tih vrednosti transaminaza imam sansu na komisiji jer to ukazuje na cinjenicu da je virus ipak aktivan. E sad, leukociti su mi pred terapiju bili 5 a posle druge injekcije 1,9. Tu se doktor malo zabrinuo, rekao mi je da je to brz pad, vec posle druge doze, i smanjio mi Pegasys na pola. To mene sad najvise brine, da li ce mi se podici krvna slika (i trombociti su mi pali ali ne znam ni to na koliko jer sam i te zadnje rezultate krvi od prosle nedelje ostavila kod doktora, jer me je ukljucio u klinicku studiju pa moraju svake nedelje da imaju rezultate, bas zbog tih leukocita). Sada opet iduce nedelje vadim krv da doktor odluci o daljoj dozi leka.
Ne znam koliko ti ovo znaci, ovako nepotpuno. Trudim se da ne pamtim sve te cifre, pokusavam da vodim normalan zivot, mada je to samo privid. Sta je sa tvojim momkom? Koji je problem kod njega da dobije lecenje? Kako se on oseca?
Jeste, Nozic je divan, meni se mnogo dopao, i srecna sam sto sam kod njega, mada moram da kazem da je i Delic jako fin i veliki strucnjak, ali posto mi nije dao sansu morala sam dalje...i jos jedna stvar po mom misljenju ide u prilog vma: ne mora da se lezi u bolnici kada se prima prva injekcija kao sto mora na Infektivnoj da se ostane 8 dana. Svi koji su bili na 14 odeljenju znaju o cemu pricam...Neki doduse leze i na vma, ali meni je doktor rekao da mogu kuci, sto mi je mnogo znacilo zbog porodicne situacije itd. Nisam pitala ko mora da lezi, ko ne mora, sigurno ima neki razlog.