Нepatitis C

Posto nisam nasao temu vezanu za hepatitis b, hteo bih ovde da postavim par pitanja ako mogu.

Imam aktivan hepatitis b od skora (barem otkriven), jetra je u dobrom stanju (posle radjene biopsije), na terapiji sam interferonom, primam 4.5 MIU.

Pitanja su:
Kako utice koriscenje marihuane na ovu moju situaciju?
Da li hepatitis b moze da se prenese pljuvackom?
Koje godine je pocela vakcinacija protiv ove bolesti nakon rodjenja?

Hvala

Neko?

@dzonik82
Poz tebrex, uvek aktivan :)
pozdrav i za nana04... drago mi je da je sve ok kod tebe.
@deltoid
Shto se tiche terapije, ako moze sam da je plati, mislim da treba odmah da krene sa njom... Opet treba poprichati sa doktorima, to je moje mishljenje, da sam imao finansiskih mogucnosti, sigurno ne bih chekao na terapiju 2god...
Ne mogu da se zalim, zahvalan sam shto sam dobio uopshe. Na poslednjem testu sam bio negativan, mada imam josh puno do kraja terapije, pa videcemo.
Poz svima, glava gore, pa se tipkamo

Stanje je tako kako sam i napisala , kazu da nije za terapiju jer nema fibrozu i ima jako mali broj kopija virusa u krvi tako da to je to,videcemo kasnije sta ce biti.
Mislim,niko se ne bi usudio da se raspravlja sa doktorima i to jos sa nacelnikom VMA odeljenja klinike za infektivne i tropske bolesti.
Tako da to je to,ene iskreno najvise plasi prenos hepatitisa seksualnim putem jer imam neko nepoverenje prema svim tim pricama kao: prenos seksualnim putem je u domenu teorije tj. mala je verovatnoca, ali kako onda da covek bude siguran sto posto, ako ima odnose sa osobom koja ima HCV.
I na koliko se uopste testirati ako neko zeli da je sto posto siguran ...?
Jako nezgodna stvar ako zelite da malo popricamo o tome?

Stanje je tako kako sam i napisala , kazu da nije za terapiju jer nema fibrozu i ima jako mali broj kopija virusa u krvi tako da to je to,videcemo kasnije sta ce biti.
Mislim,niko se ne bi usudio da se raspravlja sa doktorima i to jos sa nacelnikom VMA odeljenja klinike za infektivne i tropske bolesti.
Tako da to je to,ene iskreno najvise plasi prenos hepatitisa seksualnim putem jer imam neko nepoverenje prema svim tim pricama kao: prenos seksualnim putem je u domenu teorije tj. mala je verovatnoca, ali kako onda da covek bude siguran sto posto, ako ima odnose sa osobom koja ima HCV.
I na koliko se uopste testirati ako neko zeli da je sto posto siguran ...?
Jako nezgodna stvar ako zelite da malo popricamo o tome?

uz pravilnu i odgovarajuću seksualnu zaštitu moguće je imati sexualne odnose...obratite pažnju o telesnim izlučevinama i priboru za ličnu higijenu..:sad2:
testiranje je validno najmanje 4-8 nedelja po rizičnom kontaktu..

Ovo je prosto ne verovatno, moj drug je biopsiju i PCR test radio aprila meseca ove godine, ne znam tacno koliko ima kopija u krvi, i da li ima fibrozu, predpostavljam da je nema jer bi mu doktor rekao, ali je genotip 3, koji je mnogo laksi od genotipa 1, a terapiju je dobio, tj. poceo je primati terapiju pre nedelju dana, sto znaci da je cekao nekih cetri meseca.
Mislim da to nije u redu, sto mu nisu dali terapiju, ja bih vama i svima od srca preporucila kliniku u Nisu, i doktora Velju, koji je i nacelnik i doktor tamo, najiskrenije verujem da bi vas decko do sada zavrsio sa terapijom.

Nana,drago mi je da je sve ok sa tobom.Eto opet ti si imala srece,ustanovilo se da su moju majku OPET dr unistili.jer je radila bezbroj rezultata u Bg-u,i ustanovili se da je hepatitis b a ne c.Tako da vise ne znas kome mozes da verujes.Zelim svima puno srece.;)

veliki pozdrav i postovanje svima,
nova sam na forumu i vec nekoliko dana pratim isti,ocajna sam i volela bih da sa vama podelim ovo.pre nekoliko dana mom suprugu su na rutinskoj kontroli otkrili antitela na hepatitis c.kakav sok,neverica,suze ,bol,zbunjenost i sve ostalo,da vas ne davim sa tim, prosli ste to...vodimo miran zivot i jedino sto je moglo da nam padne na pamet je tetovaza koju je uradio u "prijateljskoj" varijanti kod druga.testirala sam se i ja i nadjena su mi antitela.novi sok od koga pokusavamo da se oporavimo.uradili smo western blot i rezultati ce biti za dva dana.molim vas da mi kazete da li moze da se dogodi da je prvi,predpostavljam elisa test pogresan i da je u pitanju nesto drugo????u ovakvom stanju coveku svasta pada na pamet,nadam se da razumete....
hvala i zelim vam svu srecu u borbi:hvala:

dragi ljudi,
koliko samo pitanja imam...prvobitno stanje soka,kada odbijas da znas,verujes i pojmis da je tako nesto moglo da ti se dogodi....svesna sam da nema nista od toga i da ne menja situaciju saznanje kad i kako ali ipak...na korak od bebe,planirali smo porodicu,mnogo smo radili,trudili se da stvorimo normalan zivot u kevi srbiji...kad ono...
volela bih da znam koja su vas iskustva sa svim mogucim lekovima za prevenciju i ocuvanje jetre, kao i alternativnim poput surutke, srebrne vode, gljiva i svega ostalog sto sam uspela da nadjem na inetrnetu i ovom forumu...
kako se dobija terpija i postoje li neki lekovi u inostranstvu koji su bolji od ovih ovde, koje su im cene i slicno....
hvala i :bye:

opet ja dobri ljudi.....
zanima me i kakva su vasa iskustva sa doktorima na infektivnoj klinici u beogradu i da li neko od njih radi u privatnim ordinacijama....
da li western blot samo pokazuje kolicinu virusa a pcr test genotip ili kako vec???citam vec nekoliko dana sve moguce o ovoj temi ali ne mogu da dodjem sebi u takvoj sam depresiji da mi nista ne pamtim,potpuno sam izgubljena i uplasena....
takodje sam procitala jednu od prica ucesnika foruma gde postoji mogucnost da imate antitela ali niste zarazeni virusom....da li to znaci da ce vam se na testu uvek pokazivati prisustvo istih i kako da se uopste ponasate u tom slucaju???/
mozda su vam neka od ovih pitanja bzvz,ali meni bih mnogo znacilo da cujem vasa iskustva i misljenja....dok ne dodjem malo sebi....
hvala:eek:

opet ja dobri ljudi.....
zanima me i kakva su vasa iskustva sa doktorima na infektivnoj klinici u beogradu i da li neko od njih radi u privatnim ordinacijama....
da li western blot samo pokazuje kolicinu virusa a pcr test genotip ili kako vec???citam vec nekoliko dana sve moguce o ovoj temi ali ne mogu da dodjem sebi u takvoj sam depresiji da mi nista ne pamtim,potpuno sam izgubljena i uplasena....
takodje sam procitala jednu od prica ucesnika foruma gde postoji mogucnost da imate antitela ali niste zarazeni virusom....da li to znaci da ce vam se na testu uvek pokazivati prisustvo istih i kako da se uopste ponasate u tom slucaju???/
mozda su vam neka od ovih pitanja bzvz,ali meni bih mnogo znacilo da cujem vasa iskustva i misljenja....dok ne dodjem malo sebi....
hvala:eek:

Ako vaš organizam nije došao u kontakt sa virusom, ne možete imati aantitela na njega..:neutral:

jasno mi je da ne mogu da imam antitela na virus ukoliko moj organizam nije dosao u kontakt s istim, ali ja ih imam.uradila sam samo jedan test - elisa - antitela nadjena i za dva dana cekam rezultate western blot testa i za sebe i za supruga kojem su radjena dva elisa testa - takodje potvrdan rezultat.sve se desilo u poslednjih par dana, pa se nadam da mozete razumeti moju sludjenost.
prenosenje putem seksualne aktivnosti nije zanemarljivo uopste, jer se po nekakvim kategorizacijima hepatitis c i svsrtava u bolest koja se moze preneti seksualnim putem.
neprestano vrtim filmove u glavi,moguce je i da je zubar,stvarno ne mogu da pojmim odkle moze da bude.nismo imali nikakve operacije,ne koristimo narkotike,godinama smo zajedno, znaci promiskuitet je takodje iskljucen....
koliko sam uspela da saznam western blot je tacna potvrda........
postoji li mogucnost da je neka greska????svesna sam da postavljam cudna pitanja ali mi nemojte zameriti.....:dash:

jasno mi je da ne mogu da imam antitela na virus ukoliko moj organizam nije dosao u kontakt s istim, ali ja ih imam.uradila sam samo jedan test - elisa - antitela nadjena i za dva dana cekam rezultate western blot testa i za sebe i za supruga kojem su radjena dva elisa testa - takodje potvrdan rezultat.sve se desilo u poslednjih par dana, pa se nadam da mozete razumeti moju sludjenost.
prenosenje putem seksualne aktivnosti nije zanemarljivo uopste, jer se po nekakvim kategorizacijima hepatitis c i svsrtava u bolest koja se moze preneti seksualnim putem.
neprestano vrtim filmove u glavi,moguce je i da je zubar,stvarno ne mogu da pojmim odkle moze da bude.nismo imali nikakve operacije,ne koristimo narkotike,godinama smo zajedno, znaci promiskuitet je takodje iskljucen....
koliko sam uspela da saznam western blot je tacna potvrda........
postoji li mogucnost da je neka greska????svesna sam da postavljam cudna pitanja ali mi nemojte zameriti.....:dash:

zubar, moguće....jeste li sigurni da nije sexualnim putem? :think:

naravno da nismo....vrlo moguca opcija....
zajedno smo od srednje skole,zivimo zajedno vec godinama mozes pretpostaviti koliki stepen intimnost je u pitanju i koliko je situacija u svakodnevnom zivotu...
sem toga rekoh vam da nije bilo nekih rizicnih situacija niti bilo kakve ideje da smo u opasnosti od takvog virusa, zato sam i u soku....kazem vam da stalno mislim da je u pitanju greska....valjda je to prirodni mehanizam ljudske psihe kada odbija to uzasno saznanje...
sva vas iskustva i misljenja mi znace u ovom trenutku.....rezultati su za dva dana........:confused:

naravno da nismo....vrlo moguca opcija....
zajedno smo od srednje skole,zivimo zajedno vec godinama mozes pretpostaviti koliki stepen intimnost je u pitanju i koliko je situacija u svakodnevnom zivotu...
sem toga rekoh vam da nije bilo nekih rizicnih situacija niti bilo kakve ideje da smo u opasnosti od takvog virusa, zato sam i u soku....kazem vam da stalno mislim da je u pitanju greska....valjda je to prirodni mehanizam ljudske psihe kada odbija to uzasno saznanje...
sva vas iskustva i misljenja mi znace u ovom trenutku.....rezultati su za dva dana........:confused:

Javite rezultate..:sad2:

Na postavljeno pitanje jednom ginekologu, da li je moguce dobiti dete i ostvariti potomstvo sa muskarcem koji ima hcv, dobila sam odgovor da svaka osoba koja je obolela od hcv pre ili kasnije oboli od karcinoma jetre,kao i da muskarac koji ima hcv nije sterilan, ali da moze preneti virus na partnerku i bebu,kako je onda uopste moguce dobiti potomstvo, a da smo sigurni da ce sve biti u redu,zanima me da li je neko od vas imao razgovore na tu temu sa lekarima i sta mislite o tome.

naravno da javljam rezultate, treba preziveti do tada,pocela sam da pijem sedative jer ne mogu da izdrzim....volela bih kad bi se vise vas javilo da mi kaze kakva su vam iskustva sa najblizima i onima koje volite - porodica,prijatelji i sl.sem straha od ove ruzne i podmukle bolesti postoje i razni drugi racionalni i iracionalni strahovi koji me takodje ubijaju,ne znam kako da se postavim,sta da kazem i ucinim...svesna sam kako ljudi gledaju na ovo i uzasno se plasim sikaniranja i ponizavanja.plasim se da necu moci da radim,da ne pricam o toj terapiji jer citam na forumu da je ravno cudu dobiti je...
javite se ljudi,pls....
hvala i pozdrav svima

Pa da, svi lekari uglavno pricaju i polemisu o tome da je Hcv veoma tesko dobiti seksualnim kontaktom i da je vrlo retko,ne znam u cemu nisam bila jasna,po mom misljenju pola lekara nema pojma o mnogim stvarima koja se tice prenosenja i uopste HCV-a.

Nina polako smiri se, moras da se suocis sa tim sto ti se desava,ja vec evo godinu dana ne mogu da shvatim sta se desava od kada je moj momak oboleo,ali sta da se radi.Ne citaj odmah sve i svasta jer ces stvoriti konfuziju u glavi koja ti nece puno pomoci,polako sacekaj prvo rezultate,sto se tice terapije jeste da je tesko dobiti jer naravno ovo je Srbija,a i postoje odredjeni uslovi koje moras ispunjavati da bi dobio terapiju.

lekari su veliki problem....mnogo razlicitih misljenja od kojih su neka dijametralno suprotna.pokusavam da se smirim i da racionalno razmisljam.i naravno,cekam rezultate.
za terapiju su kriterijumi blago receno cudni, jer sto ti je vise jetra ostecena,sanse da je dobijes su ti vece.naravno da se slazem sa tim da ljudima kod kojih je bolest uznapredovala treba dati prvenstvo,to se podrazumeva ali sta sa onima kod kojih virus postoji????da li se zbog siromastva,korupcije i ove nenormalne zemlje treba cekati da ti virus napravi haos u organzimu pa da tek onda dobijes terapiju??????boze gospode....
deltoid - odgovor tog ginekologa mi se cini cudnim i surovim...ovih dana cu se videti sa mnogim lekarima,raspitacu se na tu temu jer i mene to interesuje.najvise me zbunilo to da ti je rekao da je ciroza i rak jetre zagarantovan (bez obzira na terpaiju,zdrav zivot i sl) samo ti sve ovo nabrojano pomaze da oduzis agoniju i pocetak bolesti,ako sam dobro razumela.however,stavljam to na moju listu pitanja za doktora...
deltoid - ako nije isuvise intimno, kako je tvoj decko dobio hcv?ako jeste,izvini,molim te...
ja i dalje ne mogu da pojmim kako i odakle.
mi smo mnogo putovali, mozda i nije odavde,da li se po gentipu moze otkriti, tj da li su neka podrucja tipicna za neke genotipe?
posto nemam jasnu ideju kada je moglo da bude, ima li nacin da se sazna kada si otprilike zarazen?
opet,oprostite mi na nekim nesuvislim pitanjima,incijalni sok vlada mojim razumom...
:bye:

Nina zamolicu te da pitas ti neke od lekara za ovo pa da vidimo sta ce tebi reci,moj momak ima tetovazu i mi sumnjamo na to koju je uradio odavno,a i imao je takodje pre nekih 5 god vecu intervenciju kod zubara,tako da to su dve stvari na koje sumnjamo mada nikada covek ne moze biti siguran
Javi nam sta si uradila,pa se cujemo
Srecno......

neverovatno...sve isto na sta sumnjamo i nas dvoje....koliko sam razumela ti nisi zarazena?ja antitela imam...
pitacu sve lekare,definitvino,treba mi malo vremena a sto se ginekologa tice,raspitacu se do detalja....
zanima me kakav je bio tretman kod doktora sto se tice tvog decka i da li je dobio terapiju...
srecno i :bye:

Mi smo bili godinu dana u vezi kada smo to saznali,ja sam tada isla na testiranje i bila negativna od tada se nisam testirala mada bih trebala uskoro ali nemam hrabrosti neki kazu da bi trebala da se testiram neki ne,mada bih ja isla samo da skupim hrabrosti jos malo.
Sto se tice tretmana,prvo se javio na infektivnu gde je ostao skoro godinu dana cak mu nisu ni biopsiju zakazali, a onda smo se prebacili na vma gde mu je sve uradjeno mislim svi rezultati,ali mu terapija jos nije odobrena pod izgovorom da jos nije za terapiju jer su mu rezultati dobri,mozes misliti rezultti dobri.Sta da kazem.....

Back