deltoid
Zainteresovan član
- Poruka
- 161
Oho, gde ste ljudi.................
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Posto nisam nasao temu vezanu za hepatitis b, hteo bih ovde da postavim par pitanja ako mogu.
Imam aktivan hepatitis b od skora (barem otkriven), jetra je u dobrom stanju (posle radjene biopsije), na terapiji sam interferonom, primam 4.5 MIU.
Pitanja su:
Kako utice koriscenje marihuane na ovu moju situaciju?
Da li hepatitis b moze da se prenese pljuvackom?
Koje godine je pocela vakcinacija protiv ove bolesti nakon rodjenja?
Hvala

Stanje je tako kako sam i napisala , kazu da nije za terapiju jer nema fibrozu i ima jako mali broj kopija virusa u krvi tako da to je to,videcemo kasnije sta ce biti.
Mislim,niko se ne bi usudio da se raspravlja sa doktorima i to jos sa nacelnikom VMA odeljenja klinike za infektivne i tropske bolesti.
Tako da to je to,ene iskreno najvise plasi prenos hepatitisa seksualnim putem jer imam neko nepoverenje prema svim tim pricama kao: prenos seksualnim putem je u domenu teorije tj. mala je verovatnoca, ali kako onda da covek bude siguran sto posto, ako ima odnose sa osobom koja ima HCV.
I na koliko se uopste testirati ako neko zeli da je sto posto siguran ...?
Jako nezgodna stvar ako zelite da malo popricamo o tome?

Ovo je prosto ne verovatno, moj drug je biopsiju i PCR test radio aprila meseca ove godine, ne znam tacno koliko ima kopija u krvi, i da li ima fibrozu, predpostavljam da je nema jer bi mu doktor rekao, ali je genotip 3, koji je mnogo laksi od genotipa 1, a terapiju je dobio, tj. poceo je primati terapiju pre nedelju dana, sto znaci da je cekao nekih cetri meseca.
Mislim da to nije u redu, sto mu nisu dali terapiju, ja bih vama i svima od srca preporucila kliniku u Nisu, i doktora Velju, koji je i nacelnik i doktor tamo, najiskrenije verujem da bi vas decko do sada zavrsio sa terapijom.

opet ja dobri ljudi.....
zanima me i kakva su vasa iskustva sa doktorima na infektivnoj klinici u beogradu i da li neko od njih radi u privatnim ordinacijama....
da li western blot samo pokazuje kolicinu virusa a pcr test genotip ili kako vec???citam vec nekoliko dana sve moguce o ovoj temi ali ne mogu da dodjem sebi u takvoj sam depresiji da mi nista ne pamtim,potpuno sam izgubljena i uplasena....
takodje sam procitala jednu od prica ucesnika foruma gde postoji mogucnost da imate antitela ali niste zarazeni virusom....da li to znaci da ce vam se na testu uvek pokazivati prisustvo istih i kako da se uopste ponasate u tom slucaju???/
mozda su vam neka od ovih pitanja bzvz,ali meni bih mnogo znacilo da cujem vasa iskustva i misljenja....dok ne dodjem malo sebi....
hvala![]()

nina 9: Zanima me da li uopste pretpostavljas kako si dosla u kontakt sa virusom, posto se ubedljivo govori o tome da je seksualni prenos zanemarujuci.

jasno mi je da ne mogu da imam antitela na virus ukoliko moj organizam nije dosao u kontakt s istim, ali ja ih imam.uradila sam samo jedan test - elisa - antitela nadjena i za dva dana cekam rezultate western blot testa i za sebe i za supruga kojem su radjena dva elisa testa - takodje potvrdan rezultat.sve se desilo u poslednjih par dana, pa se nadam da mozete razumeti moju sludjenost.
prenosenje putem seksualne aktivnosti nije zanemarljivo uopste, jer se po nekakvim kategorizacijima hepatitis c i svsrtava u bolest koja se moze preneti seksualnim putem.
neprestano vrtim filmove u glavi,moguce je i da je zubar,stvarno ne mogu da pojmim odkle moze da bude.nismo imali nikakve operacije,ne koristimo narkotike,godinama smo zajedno, znaci promiskuitet je takodje iskljucen....
koliko sam uspela da saznam western blot je tacna potvrda........
postoji li mogucnost da je neka greska????svesna sam da postavljam cudna pitanja ali mi nemojte zameriti.....![]()

naravno da nismo....vrlo moguca opcija....
zajedno smo od srednje skole,zivimo zajedno vec godinama mozes pretpostaviti koliki stepen intimnost je u pitanju i koliko je situacija u svakodnevnom zivotu...
sem toga rekoh vam da nije bilo nekih rizicnih situacija niti bilo kakve ideje da smo u opasnosti od takvog virusa, zato sam i u soku....kazem vam da stalno mislim da je u pitanju greska....valjda je to prirodni mehanizam ljudske psihe kada odbija to uzasno saznanje...
sva vas iskustva i misljenja mi znace u ovom trenutku.....rezultati su za dva dana........![]()