Неопходна је шинтерска акција у Зајечару

Zaista volim zivotinje , u stanu cuvam pudlicu, deca su spavla sa njom u krevetu , u selu svekrva cuva cetiri psetanceta ali ovo u gradu je haos.Svakog dana gledam kako je neko napadnud,( narocito biciklisti i deca. A i na mene je pre neko vece nekoliko pseta jurnulo bez razloga .(srecom imala sam veci kisobran).

На помолу је решење за псе луталице. Покренута је акција изградње прихватилишта (азила) за псе луталице. Средства су углавном из донација локалних предузетника. Један грађанин је већ поклонио 30 ари плаца а предузетници ће донирати грађевински материјал и механизацију за изградњу азила.
Овако већ може а не само вербална заштита и испразно залагање за хуманији однос према псима луталицама без конкретног покрића.То се пре свега односи на заљубљенике паса који ,,муче`` псе по становима и организацију ОРКА.
Више о акцији у 4-тој вести на сајту у прилогу:
http://www.rtz.rs/program/vesti/index_090805.php

Poslednja izmena:
Већ су настали проблеми око изградње азила за псе луталице.

Neće pse za komšije
Zbog verbalnih pretnji ogorčenih Prlićana juče morala da interveniše i policija
ZAJEČAR - Policija je juče morala da razdvaja zavađene strane u sukobu koji je nastao zbog gradnje azila za pse u selu Prlita kod Zaječara. Ružica Nikolić, vlasnik zemljišta koje je njena porodica dala u zakup gradu Zaječaru za izgradnju azila, nije pustila meštane ovog sela, koji su hteli da uđu na njeno imanje, posle čega su usledile verbalne pretnje ogorčenih Prlićana i intervencija policije.
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/srbija/glas-javnosti-15-08-2009/nece-pse-za-komsije

GRADSKO VEĆE - ZAJEČAR
Organizacija i izgradnja azila za pse poverena je Javnom komunalnom preduzeću “Kraljevica”.
Zbog nedostatka para upućen je apel građanima da svojim doprinosom pomognu zbrinjavanje pasa na human način.

..............................................................................
Сада када је отворена могућност решења питања паса луталица на потезу су љубитељи животиња да се одазову апелу и својим прилозима помогну акцију.
Пре свега,сада позивам именом, поборнике хуманог односа према животињама да се истински докажу у својој хуманости. Досадашња вербална подршка на овом Форуму у овом тренутку је мање важна.

ORKA (organizacija za zaštitu životinja),
Tsuymish,
EGYPTIAN CAT,
KetiLi,
Dabapas,
professional,
Zazaza,
ninanena,
Nicola S.,
tazzica,
Vragana,
Mala vučica,

nesha t. ( kako zamišljaš tu akciju, mislim da li samo zaposleni u toj komunalnoj službi da hvataju i smeštaju životinje u odgovarajući smeštajni prostor ili kao što je u nekim gradovima bilo da se angažuju lovci, pa onda ubijaju pse na ulici, ama je tu bilo svačega...).

Е,па Нешо, овако сам ,,замишљао ту акцију`` и очекујем твој одзив.

Zike, tebi je...lokacija Zajecar, a ne meni, al nije bitno
postavi ziro racun i uplatice ljudi...medju njima i ja...nista ti ne "brini"...:lol:
ono sto mene zanima je da li ces ti potom prestati prosipat
patolosku mrznju prema zivotinjama ovuda? : )

Најпре ја нисам Zike то је онај из Црне Горе што воли Мила.
Ја сам zika39 и тачно је да сам из Зајечара.
Достављам Вам списак јавних предузећа који ће пружити сва обавештења око изградње азила за напуштене животиње.
Носилац посла је ЈКП ,,Краљевица``. Позивни број за Зајечар је 019.

Naziv
Direktor
Telefon

JKP ,,Kraljevica''
Miloš Jotović
421-222

JP ,,Direkcija za izgradnju''
Ljubomir Đuričić
422-322

JP ,,Timočka krajina''
Željko Mažar
421-844

А твоја знатижеља ме не занима!

Најпре ја нисам Zike то је онај из Црне Горе што воли Мила.
Ја сам zika39 и тачно је да сам из Зајечара.
Достављам Вам списак јавних предузећа који ће пружити сва обавештења око изградње азила за напуштене животиње.
Носилац посла је ЈКП ,,Краљевица``. Позивни број за Зајечар је 019.

Naziv
Direktor
Telefon

JKP ,,Kraljevica''
Miloš Jotović
421-222

JP ,,Direkcija za izgradnju''
Ljubomir Đuričić
422-322

JP ,,Timočka krajina''
Željko Mažar
421-844

А твоја знатижеља ме не занима!

a zanima te da drugi ljudi rjesavaju problem koji ste vi...Domaci
svojim ponasanjem; od ignoriranja do neodgovornosti i bahatosti...kao i svuda, uostalom, prouzrocili?
zanimljivo :roll:

Ne bih da se mešam nešto posebno,samo sam u prolazu kroz Zaječar,ali bi ovi stariji trebali valjda da znaju da lutalice mnooogo retko napadaju ljude jer i nemaju nešto posebnu potrebu da čuvaju svoju teritoriju kao recimo psi koji imaju dvorišre i čuvaju Lutalice dobar deo vremena provedu u potrazi za hranom.
Samo jednom u životu sam video kako lutalica ujeda čoveka.Ide pas nezainteresovano,ne obraća pažnju na ljude,prodje pored njega čovek za koga znam da je neverovatna budala,ako tako smem da se izrazim.Prodje Džeki kraj njega,a onda stane pa se nešto misli.Okrene se, potrči tih 5-6 metara i ugrize ga onako podmuklo za list i zbriše bez laveža,
Uostalom,stariji ljudi će vam uvek reći da takvi psi napadaju samo loše ljude.Još mnogo puta sam video tog psa ali nikad nisam video da je na bilo koga nasrnuo.Svaka mu čast:)
I uvek mi se mota po glavi izreka , da nikad čovek ne može voleti psa, koliko pas može voleti čoveka. (Ali ćoveka ne budalu :) )

Толико се паса накотило да је Краљевица,омиљено шеталиште Зајечараца, постала АЗИЛ-уточиште напуштених паса. Како се зима све више отеже, тако ови бескућници силазе са Краљевице у град ,најпре у дворишта кућа у ул. 7Септембар а онда и попречне. У потрази за храном,они способнији скачу у контејнере и канте са ђубретом и развлаче пластичне кесе а успут цепајући их.
Прошле године а и ове,због хладноће, улазе у дворишта и спавају на улазним вратима грађана. Када грађани покушају да их отерају, почињу да реже и показују агресивност.
Неколико случајева агресивног понашања ових паса, Зајечарци су већ искусили.Понављање већ доживљеног није упутно. Зато је неминовна интервеција шинтерске службе без обзира шта тамо некаква ,,ОРКА`` изричито тражи заштиту животиња.Па нека ,,ОРКА`` изгради Азил за псе луталице и ето заштите.Нико их неће убијати.Овако -ПСИ УБИЈАЈУ ЉУДЕ.
Читам на Посту наслов ,,Пријатељи животиња Зајечар - Professional. Само ми реци адресу и довешћу ти са Краљевице најмање 5 жива напуштена пса, па онда формирај Друштво.

Hmmm...sve to jeste tako. Ali, šta si ti učinio-la da doprineseš rešavanju tog problema. Najlakše je pričati. Predlažem da prošetaš po gradu i odabereš sebi ljubimca. I tako svi i problem je rešen. :manikir:

Hmmm...sve to jeste tako. Ali, šta si ti učinio-la da doprineseš rešavanju tog problema. Najlakše je pričati. Predlažem da prošetaš po gradu i odabereš sebi ljubimca. I tako svi i problem je rešen. :manikir:

А зашто бих ја шетао градом и сакупљао животиње које је неко бездушно избацио на улицу.То ми је сасвим глупо.
Док сам имао куче (теријер-мешанац) био је чуван у дворишту (не у кући) а саградио сам му пристојну кућицу. Редовно је храњен,појен и пуштан ,,на слободу'' ноћу да се прошета. Сада сматрам да немам услова за чувањем јер је интезивиран саобраћај у улици где станујем и често видим страдало (прегажено) куче или мачку.
Нисте пажљиво читали све постове па поново прочитајте пост 81. где је описан прави начин решења напуштених домаћих животиња. Моје мешање ту је сувишно, поготову на овај начин који ми предлажете.

А зашто бих ја шетао градом и сакупљао животиње које је неко бездушно избацио на улицу.То ми је сасвим глупо.
Док сам имао куче (теријер-мешанац) био је чуван у дворишту (не у кући) а саградио сам му пристојну кућицу. Редовно је храњен,појен и пуштан ,,на слободу'' ноћу да се прошета. Сада сматрам да немам услова за чувањем јер је интезивиран саобраћај у улици где станујем и често видим страдало (прегажено) куче или мачку.
Нисте пажљиво читали све постове па поново прочитајте пост 81. где је описан прави начин решења напуштених домаћих животиња. Моје мешање ту је сувишно, поготову на овај начин који ми предлажете.

Od tebe nisam ništa naučila. A od mene možeš mnogo pametnih i kreativnih ideja da čuješ. Naravno, ono što ćeš ti da radiš je samo tvoje.
Pozdrav i svako dobro. :whistling:

Psi napadaju đake i otimaju im užinu
ZAJEČAR - Izgladneli psi lutalice svakodnevno opsedaju đake Osnovne škole "Hajduk Veljko" u zaječarskom naselju Kotlujevac. Deca su pod stalnim strahom jer životinje ulaze u neograđeno dvorište škole učenicima bukvalno otimaju užinu iz usta.
- Moja ćerka je pre nekoliko dana došla iz škole sva istraumirana i uplakana. Rekla mi je da je pas skočio na nju i iz ruke joj oteo užinu - priča Jasmina Veličković, majka jednog od đaka ove škole. Ona dodaje da deca dobijaju užinu u školi, ali zato što u njoj nemaju kuhinju, užinaju u školskom dvorištu.
Za ogradu potrebno 60.000 evra
Direktor Miletić napominje da već šest godina pokušava da ogradi školu.
- To je veoma skupa investicija. Betonska ograda dužine 550 metara košta između 60.000 i 70.000 evra, a novac treba da obezbedi lokalna samouprava - objašnjava direktor. On dodaje da je kompanija "Tuš" trebala da finansira ogradu i nameravala da kraj škole napravi supermarket, ali je investicija odložena zbog krize.
- Broj pasa lutalica posebno se uvećao od početka ove školske godine. Dešavalo se da psi skoče na decu i obore ih, neke dečake i devojčice su ujeli. Zbog svega toga mnogi roditelji svakodnevno čekaju decu ispred škole da bi ih odveli kući. Naša deca su stalno na meti pasa i zbog toga su mnogi roditelji zabrinuti - ističe ova majka.
Jasmina se obratila odeljenju Ministarstva prosvete u Zaječaru, ali je, kako kaže, dobila odgovor da to nije u njihovoj nadležnosti. Gradskoj upravi je poslala dva pisma mejlom, "ali se niko iz vlasti nije oglasio".
Direktor škole Slobodan Miletić potvrđuje da im neograđeno školsko dvorište stvara velike probleme.
- Imamo problem s psima lutalicama, ali ne samo s njima. U dvorište ulaze mnoga nepoželjna lica, koja ometaju đake. Tokom vikenda naše sportske terene koristi ko stigne. Vikendom nam stanari iz obližnjih zgrada pune kontejnere smećem, a to je još veći mamac za pse, kojih stvarno ima mnogo - kaže direktor Miletić.
Škola je nekad imala žičanu ogradu, podseća on, ali i dodaje da to nije mnogo pomoglo, jer su meštani naselja Kotlujevac, da bi sebi skratili put s jednog kraja na drugi, žicu svaki dan gazili.
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/...12-2009/psi-napadaju-djake-i-otimaju-im-uzinu

Psi napadaju đake i otimaju im užinu
ZAJEČAR - Izgladneli psi lutalice svakodnevno opsedaju đake Osnovne škole "Hajduk Veljko" u zaječarskom naselju Kotlujevac. Deca su pod stalnim strahom jer životinje ulaze u neograđeno dvorište škole učenicima bukvalno otimaju užinu iz usta.
- Moja ćerka je pre nekoliko dana došla iz škole sva istraumirana i uplakana. Rekla mi je da je pas skočio na nju i iz ruke joj oteo užinu - priča Jasmina Veličković, majka jednog od đaka ove škole. Ona dodaje da deca dobijaju užinu u školi, ali zato što u njoj nemaju kuhinju, užinaju u školskom dvorištu.
Za ogradu potrebno 60.000 evra
Direktor Miletić napominje da već šest godina pokušava da ogradi školu.
- To je veoma skupa investicija. Betonska ograda dužine 550 metara košta između 60.000 i 70.000 evra, a novac treba da obezbedi lokalna samouprava - objašnjava direktor. On dodaje da je kompanija "Tuš" trebala da finansira ogradu i nameravala da kraj škole napravi supermarket, ali je investicija odložena zbog krize.
- Broj pasa lutalica posebno se uvećao od početka ove školske godine. Dešavalo se da psi skoče na decu i obore ih, neke dečake i devojčice su ujeli. Zbog svega toga mnogi roditelji svakodnevno čekaju decu ispred škole da bi ih odveli kući. Naša deca su stalno na meti pasa i zbog toga su mnogi roditelji zabrinuti - ističe ova majka.
Jasmina se obratila odeljenju Ministarstva prosvete u Zaječaru, ali je, kako kaže, dobila odgovor da to nije u njihovoj nadležnosti. Gradskoj upravi je poslala dva pisma mejlom, "ali se niko iz vlasti nije oglasio".
Direktor škole Slobodan Miletić potvrđuje da im neograđeno školsko dvorište stvara velike probleme.
- Imamo problem s psima lutalicama, ali ne samo s njima. U dvorište ulaze mnoga nepoželjna lica, koja ometaju đake. Tokom vikenda naše sportske terene koristi ko stigne. Vikendom nam stanari iz obližnjih zgrada pune kontejnere smećem, a to je još veći mamac za pse, kojih stvarno ima mnogo - kaže direktor Miletić.
Škola je nekad imala žičanu ogradu, podseća on, ali i dodaje da to nije mnogo pomoglo, jer su meštani naselja Kotlujevac, da bi sebi skratili put s jednog kraja na drugi, žicu svaki dan gazili.
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/...12-2009/psi-napadaju-djake-i-otimaju-im-uzinu

grrrrrrrrrrrr z:mrgreen:

KOMUNALCIMA U ZAJEČARU PRETE UBISTVOM!
Zbog besnila u Zaječaru počeo lov na pse lutalice, ali i uznemiravajući pozivi i napadi na zaposlene komunalnog preduzeća „Kraljevica“
ZAJEČAR - Ko će da zaštiti ljude od zaštitnika pasa?[/B
Pošto je prošle nedelje u naselju Višnjar nađena lisica zaražena besnilom i na teritoriji grada proglašena zaraza ovom bolešću, šinterska služba Javnog komunalnog preduzeća „Kraljevica“ dobila je nalog od veterinarske inspekcije za sprovođenje akcije lova na pse lutalice. Od tada ne prestaju pretnje zaposlenima u ovom preduzeću.

- Naša služba ima pravo da lovi pse lutalice u prečniku od 10 kilometara od mesta zaraze. Uhvaćene pse predajemo veterinarskoj inspekciji, koja odlučuje da li će psi biti pušteni ili uništeni. Naša služba nije zadužena za eutanaziju - kaže Miloš Jotović, direktor JKP „Kraljevica“.

Jotović kaže da zbog akcije lovljenja pasa lutalica u vreme kada je proglašena zaraza besnilom, njegovi radnici i on trpe brutalne napade od strane ljubitelja životinja, pa čak i pretnje ubistvom.
http://www.kurir-info.rs/srbija/komunalcima-u-zajecaru-prete-ubistvom-57867.php

Прочитајте текст са линка у целини.

Zaječarci VI STE SRAMOTA ZA OVU ZEMLJU I OVAJ NAROD!!!

da dopustite ovako nešto
Ubijena kuja koja je dojila štence!!!

ŠTA STE BRE VI?!?!, ljudi sigurno niste....ljudskost bi vam zabranila ovako nešto da je imate!

ne da se jednom desilo nego se stalno dešava da poluljudi mučki ubijaju životinje tamo kod vas...

pa znate gde to ima i gde se to tretira za normalno???
PA PO TALIBANSKIM POLUZEMLJAMA!
po onim gudurama što nemaju ni vode ni struje a knjigu u životu nisu videli!

Poslednja izmena:
Не могу да верујем шта нам се дешава :eek:
Србија почиње да личи на Индију или Бангладеш, а српски градови на предграђа Бенареса или Калкуте, уједи животиња, беснило, напади чопора, никог да се томе супротстави.
А овде којекакви лудаци бране такво стање зарад некакве добробити паса. Страшно.

evo baš psihijatri kažu da su ludaci ti što NE muče životinje....

Pa JESTE ličite na Bangladeš i svakojake vukojebine kad dozvoljavate da vam monstrumi od ljudi šetaju ulicama...šta ja pričam- LIČITE ?!?!

Evo ti malo pa se obrazuj

"Psihijatri, međutim, upozoravaju da je tanka linija između zverstva počinjenjog nad nedužnom životinjom i ljudskih žrtava.
Stepen poremećaja je najverovatnije u domenu psihotičnog stanja! Neko ko je samo depresivan ili neurotičan ipak ima i test realnosti dok psihotična osoba nema taj test. Moguće je da se radi i o projekciji afekta, da je ta osoba imala nagomilane emocionalne konflikte, nerazumevanje okoline, profesionalne ili opštedruštvene probleme... Ukoliko je ta osoba slaba i sama i ne traži pomoć, može da izvrši slično delo i prema ljudima i prema životinjama. On mora da ide na hitno lečenje poremećaja. Moguće je da je taj monstruozni čin izvršen i pod dejstvom alkohola ili droga koje remete predstavu realnosti. Dolazi do sumračnih stanja, suženja svesti, gde je moguće da osoba čak i za bebu u kolevci umisli da predstavlja opasnost. Nije isključeno da se radi o shizofreničaru, koji ima poremećenu sliku realnosti - upozorava prof. Dimitrijević i dodaje da ovakvi događaji na svakoga ostavljaju veliki stres. "

Psihopata će ubiti ponovo?!

MA SRAMOTA STE ZA OVAJ NAROD I OVU ZEMLJU!!!!!!!!!

šta ste vi Talibanska okosnica?
Hoćete li skoro organizovati neko kamenovanje? A spaljivanje žena? Bar grupno silovanje neke mentalno zaostale osobe?
Vidim takvo nakazno ponašanje vam dobro ide

Poslednja izmena:
Naravno, svako ko smatra da NIJE NORMALNO mučki ubijati slabije od sebe hoda četvoronoške i ima seksualne odnose sa psima....

čoveče sa svojim uskoumnim/sociopatskim komentarom si lepo objasnio kojoj vrsti pripadaju ljudi kojima je SASVIM NORMALNO ovo
Ubijena kuja koja je dojila štence!!!

nego
Hoćete li skoro organizovati neko kamenovanje? A spaljivanje žena? Bar grupno silovanje neke mentalno zaostale osobe?

bar sledeći put kad se skupite oko vatre da razmenjujete kože pitaj glavnog u tvom "plemenu" nek krene da razmišlja...

sociopate i psihopate će baš biti presrećne što ste se tako modernizovali i otišli velikim korakom u beli lepi svet

Poslednja izmena:
Psi lutalice pobile koze i jariće
13. novembar 2010. | 18:49 | Izvor: Tanjug
Paraćin -- Porodici Toplice i Zorice Jovanović iz Paraćina, napušteni psi lutalice, zaklali koze i jariće, koji su bili u toru u blizini Gradske deponije u mestu Buljanka.

Pokolj se dogodio prošle noći, psi su rastrgali dve kože i dva jareta, a jedna životinja se bori da preživi, izjavio je Toplica novinarima.

Koze su hranile porodicu, a samo je jedno jare preživelo, napomenuo je Jovanović.

"Supruga i ja smo spavali na spratu kuće i ništa nismo čuli. Oko pola četiri u jutro probudila nas je vika komšija. Kada smo otrčali do tora, videli smo stravu, a jedan veliki crni ker je pobegao ispred nas a jedan braon bi je nešto dalje. Komšije kažu da ih je bio čitav čopor", ispričao je Jovanović.

Jovanović je napomenuo da koze i drugu stoku čuva od 2003. i "ovakvu tragediju nije doživeo".

Tor u kome su psi poklali koze posetili su komunalni i veterinarski inspektori, a bili su i veterinari.

Shodno sačinjenim zapisnicima, Jovanovićima je naloženo da leševe životinja uklone uz pomoć Zoohigijenske službe.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=11&dd=13&nav_category=16&nav_id=472153

A jesi li ti siguran da su to psi? Meni to zvuči kao vukovi...al šta ja tebi da pričam ti ćeš naći bilo kakvo objašnjenje za svoju bolest

Inače: jel postojao tor za te jariće il su se šetali slobodno?

A da, SRAMOTO OD GRADA!! SRAMOTO ZA ZEMLJU!! Cela Srbija je čula za Zaječar i to ne po lepom već po NELJUDSKOM!!

Ovakve nakaze od ljudi vi podržavate i opravdavate:

UBILI PSA PRED VLASNIKOM

(15) Send to friend Print Četvrtak, 11. Novembar, 2010.| Autor: Slavica Marković
Šinteri u zaječarskoj kafileriji ubili čipovanog psa pred vlasnikom i ubeđivali ga da to nije njegov ljubimac
UBILI PSA PRED VLASNIKOM

(15) Send to friend Print Četvrtak, 11. Novembar, 2010.| Autor: Slavica Marković
Šinteri u zaječarskoj kafileriji ubili čipovanog psa pred vlasnikom i ubeđivali ga da to nije njegov ljubimac

ZAJEČAR - Zaječarac Dragiša Trajković, penzionisani radnik policije, tvrdi da su mu šinteri pred njim ubili čipovanog psa!

- Đole je nestao prošle srede. Pošto se nije vratio do petka, otišao sam do kafilerije. Šinteri su mi pokazali ulovljene pse i ja sam prepoznao Đoleta. Pokazao sam da imam legitimaciju, da je pas uredno vakcinisan i čipovan. Rekli su da sačekam veterinara, koji je došao za dvadesetak minuta. I njemu sam pokazao dokumenta, potvrdu da je pas čipovan. Uzeo je dokumenta i rekao da sačekam van dvorišta kafilerije. Posle dvadesetak minuta video sam Đoleta kako trči prema meni. Sve što se dalje dešavalo je neverovatna priča - priča Dragiša.

On opisuje kako je pas došao do njega, ali da je primetio da je malaksao. Ubacio ga je u kola i krenuo da traži dokumenta koja su ostala kod veterinara. Onda su naišli šinteri i savetovali mu da psa izbaci iz kola, jer će početi da povraća, pošto mu je ubrizgana injekcija za eutanaziju.

- Otvorio sam vrata automobila. Šinteri su dograbili psa, stavili mu omču od žice oko vrata i počeli besomučno da ga vuku. Ne znam šta se dalje dešavalo sa mojim psom, jer su ga odvukli iza ćoška. Pretpostavljam da su ga tamo brutalno dokrajčili sajlom oko vrata. Već je bio krvav od ubrizgane injekcije u srce i njegova krv je ostala na mojoj ruci - kaže Dragiša.

Vlasnik je sačekao veterinara da bi mu vratio dokumenta čipovanog psa.
- Pitao sam ga zašto su ubili psa koji je čipovan, i to na moje oči - kaže Dragiša. - Zamislite, rekao mi je da to verovatno nije moj pas, već neki sličan njemu, da je moj negde odskitao i da će se vratiti kući. Vratio mi je dokumenta i otišao - priča Dragiša.

On tvrdi da su šinteri njegovog psa ubili na nezakonit način:
- Oni su počinili krivično delo. Bili su dužni da čipovanog psa čuvaju deset dana, a onda obaveste vlasnika. Za to držanje psa vlasnik plati neku nadoknadu i dobije ga nazad. Ovo je čist kriminal.

Još i da pitam ovo
Hoćete li skoro organizovati neko kamenovanje nedužnog? A spaljivanje žena? Bar grupno silovanje neke mentalno zaostale osobe?

Back