Nemci napravili plan za zimu: Siromašni i stari će se grejati kolektivno u velikim halama

Medvedev: Prognoze o sistemskoj krizi u evrozoni počinju da se ostvaruju​

15:34 12.07.2022 (Osveženo: 16:48 12.07.2022)
Novčanice - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022

© Sputnik / Vladimir Trefilov

TelegramOdyssey

Zamenik rukovodioca Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je, govoreći o kursu dolara i evra, da prognoze o sistemskoj krizi u evrozoni počinju da se ostvaruju.

„Kurs evra i dolara je prvi put za 20 godina izjednačen. Prognoze o nastupanju sistemske krize u evrozoni počinju da se ostvaruju“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Medvedev je naveo da je Evropska unija „od početka pucala sebi u glavu iz sankcionog pištolja“, a sada „bere gorke plodove pada proizvodnje, kritične inflacije, gubitka konkurentnosti svoje robe i iščekivanja zime u ledenim stanovima bez ruskog gasa“.

Prema njegovom mišljenju, evropska valuta, koja je pojeftinila u odnosu na američku, postala je odličan pokazatelj ko će platiti za krizu u Ukrajini.

„Vašington i London su nasamarili Evropljane. Poznato je da je rat nastavak politike drugim sredstvima. Upuštajući se u ekonomsku borbu, trebalo je da uzmu u obzir sopstvene valutno-ekonomske probleme, a ne prosto da uvode loše restrikcije“, napisao je Medvedev.

On je dodao da u Beloj kući tu formulu znaju mnogo bolje, nego „briselski psi rata“.

„'Korisni evropski idioti' su stradali milošću Amerikanaca mnogo više, ali uopšte ih ne treba žaliti, pošto su upravo rusofobi iz Evropske unije raspirili hibridni rat protiv rusije i otvorili protiv nas široki ekonomski front“, naglasio je Medvedev.

Rezervna valuta BRIKS-a kao moguće rešenje​

Prema njegovom mišljenju, najbolja zaštita od „užeglog evra“ jeste prelazak na nove načine isplate, uključujući korišćenje nacionalnih valuta, uz mogućnost stvaranja nove rezervne valute zemalja BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika).

„Najbolja zaštita od užeglog evra će biti prelazak na nove načine plaćanja u trgovini s našim pouzdanim partnerima, uključujući korišćenje nacionalnih valuta – ruske rublje, kineskog juana, indijske rupije i drugih.

U budućnosti je moguće i stvaranje nove rezervne valute zemalja BRIKS-a. Savremenom svetu je očigledno dosta dolara, evra i funti sterlinga“, napisao je Medvedev.

On je dodao da platna sposobnost Evrope ne plaši Rusiju.
„Potrebno je da se bavimo adaptacijom svoje ekonomije novim veoma složenim uslovima. Da rešavamo probleme u industriji, uključujući obezbeđivanje tehnološkog suvereniteta. Tu je veoma mnogo posla“, naveo je Medvedev.

https://rs-lat.sputniknews.com/2022...ozoni-pocinju-da-se-ostvaruju-1139806494.html

https://www.rts.rs/page/stories/sr/...ala-kolektivno-grejanje-rasveta-semafori.html

Уместо да слушају своје интересе и сарађују са Русијом они извршују наредбе САД. Који идиоти...никакве економске користи од санкција Русији. Само себи пуцају у ногу. Немачки идиоти. Не сече се грана на којој се седи.

Сарадња са Русијом, упркос томе што је Русија нестабилна, злочиначка држава, је и довело довде.

Ако се настави сарадња са Русијом, Руси ће напасти Немачку.

Да је та сарадња прекинута 2014, никад не би била нападнута Украјина 2022.

UZBUNA NA SVETSKOM TRŽIŠTU! CENA GASA DANAS OTIŠLA U NEBESA: Evo šta je izazvalo neverovatan skok​

BIZNIS
12.07.2022. 12:28h 13:25h

BEOGRAD - Gas je u Evropi poskupeo danas za više od 3,5 posto na neznatno iznad 1.770 dolara za 1.000 kubnih metara, prema podacima sa londonske ICE berze.

Cena gasa za avgustovsku isporuku (fjučers ugovori) na holandskom TTF čvorištu porasla je na 1.772 dolara za hiljadu kubika, odnosno na 171 evro po megavat-satu (MWh) po trenutnom kursu evra prema dolaru, izveštava Tass, prenosi Blic pozivajući se na Tanjug.

Prethodnog dana, cena gasa u Evropi je pala za skoro 12 odsto na godišnjem nivou, nakon što je Kanada objavila tokom vikenda odluku da će remontovanu turbinu za gasovod Severni tok 1 vratiti kompaniji Simens u Nemačkoj.
Isporuke gasa preko gasovoda Severni tok 1, koji je glavna rute za izvoz ruskog gasa u u Evropu, obustavljene su 11. jula na deset dana zbog planiranog godišnjeg održavanja.

Od sredine juna iskorišćenost maksimalnog kapaciteta tog gasovoda je bila smanjena na oko 40 posto, jer je podružnica Simensa u Kanadi odlagala vraćanje gasnih kompresorskih jedinica nakon remonta zbog kanadskih sankcija prema Rusiji.

Tranzitna linija preko Ukrajinu je trenutno jedina ruta za snabdevanje zemalja zapadne i centralne Evrope ruskim gasom, zbog rekućih radova na Severnom toku 1.

Isporuke gasa gasovodima Turski i Plavi tok namenjene su Turskoj i državama južne i jugoistočne Evrope, dodaje ruska agencija.

https://www.kurir.rs/vesti/biznis/3...t-severnog-toka-cenu-gasa-katapultirao-u-nebo

Happy je trazio dozvolu da napravi reality iz nekih nemackih hala za Srpske gledaoce.
Procenjeno je da bi gledanost bila fantasticna.
Bilo bi montirano po 6 kamera u 8 grejnih hala u Nemackim gradovima , uz EPP.
I Jeremicku kao voditeljku iz studija koja uocava detalje i iznosi pravdu u vezi njih.

Kao reciprocitet , nemci zele da prenose snimke nekih nasih operacija i klinickog centra, posto je Vucic ponizio Nemacku medicinu za vreme Merkelove, pa da i oni imaju svoj reality...

Pa kad je cova steko papire.
ma, pusti ih, samo slusaju narodnjake, "slazi me", ne secam se sad pevaljke, njima bre ni patrijarh ne valja:
Ја слушам рок, последњих година поред православне духовне музике највише слушам џез, блуз, соул и рок, некад и класичну музику, никад не слушам турбо-фолк, забавну или поп музику (фанк ми је увек бољи од попа), а од панк, реге, реп и хип хоп песама волим само пар песама од пар извођача

Патријарх и рокенрол

e, tako i ja, isto kao patrijarh, pa necemo valjda da se lazemo? slabo to sve ima na srpskom, pa sam ja zato a...

ma, pusti ih, samo slusaju narodnjake, "slazi me", ne secam se sad pevaljke, njima bre ni patrijarh ne valja:

e, tako i ja, isto kao patrijarh, pa necemo valjda da se lazemo? slabo to sve ima na srpskom, pa sam ja zato a...
To nema veze.
To kreiraju muzicke produkcije.
Cista ekonomija.

Bavim se muzikom ceo zivot.
Prvo rok bluz, a posle tamburasi.

Sve sam izgustiro.

Ni jednu jednu omiljenu pesmu nemam.
Ni zanr, ni izvodjaca.
Zapravo mi je svejedno

Ustvari uhvatih se da lazem.

Ponekad uhvatim radio Resica i prosto neprimetno ostanu da mi sviraju one rumunske tralalalaj pesme.

Ne da ih trazim i biram nego onako prosto naprosto.

Pun mi kunac kuknjave, tuge bola nostalgije i sličnih curacpalaca.

Nishta ne razumem.
Samo tralalaj.....

Ovako...

Back