Nemanjici: sveci ili bezbozni silnici?

46. О робовима:
И досад робове, што имају властела, да су им у баштину, само што ће властелин опростити, или жена му, или његов син, то да је слободно, а ништа друго.

Sveci koji su drzali robove? Cudne li vjere i cudnih svetaca?

Od silovanja zasticene su samo vlastelinke. O suprugama i kcerima Sebra koje siluju vlastelini nema ni pomena u zakonu: njih je mogao silovati svaki vlastelin bez straha od kazne. Eto vam "sveti" Nemanjici i njihova ljudskost, njihovo hriscanstvo i njihova svetost![/QUOTE]
Dragutin, stariji sin Jelene Anžujske pozvao Mađare da mu pomognu da zbaci sa prestola svoga oca, a brat mu Milutin vara Dragutina, oslepljuje svog sina i ženi se maloletnom devojčicom. Sve svetac do sveca.
A zna li neko koliko zlata je potrošeno da se napravi hilandarska svetinja i koliko je srpske dece umrlo u to vreme od gladi?
A zna li neko koliko je srpskih para potrošeno da se obnovi ono što ni sam Bog nije mogao da sačuva nego je izgorelo pre nekoliko godina. I zna li neko koliko bi aparata za MR moglo da se kupi za te pare?

46. О робовима:
И досад робове, што имају властела, да су им у баштину, само што ће властелин опростити, или жена му, или његов син, то да је слободно, а ништа друго.

Sveci koji su drzali robove? Cudne li vjere i cudnih svetaca?

Od silovanja zasticene su samo vlastelinke. O suprugama i kcerima Sebra koje siluju vlastelini nema ni pomena u zakonu: njih je mogao silovati svaki vlastelin bez straha od kazne. Eto vam "sveti" Nemanjici i njihova ljudskost, njihovo hriscanstvo i njihova svetost![/QUOTE]

Dragutin, stariji sin Jelene Anžujske pozvao Mađare da mu pomognu da zbaci sa prestola svoga oca, a brat mu Milutin vara Dragutina, oslepljuje svog sina i ženi se maloletnom devojčicom. Sve svetac do sveca.
A zna li neko koliko zlata je potrošeno da se napravi hilandarska svetinja i koliko je srpske dece umrlo u to vreme od gladi?
A zna li neko koliko je srpskih para potrošeno da se obnovi ono što ni sam Bog nije mogao da sačuva nego je izgorelo pre nekoliko godina. I zna li neko koliko bi aparata za MR moglo da se kupi za te pare?

Jedna laž, da su se Srbi dovukli na Balkan, stvara gomilu drugih zabluda
i pogrešnih tumačenja istorijskih događaja. Kada se krene od toga da je
naš narod oduvek ovde i bio, dobija se sasvim drugačija slika. Osvajački
ratovi onda postaju ustanci i oslobodilački ratovi.

Srpska crkva je stvorena, učvršćena i uvećana na ljudskoj krvi i to uglavnom delanjem trojice najistaknutijih predstavnika dinastije Nemanjića: Stefana Nemanje, kralja Milutina i cara Dušana ... Bez mača svetog kralja Milutina Srpska crkva se ne bi tako uvećala i zasijala punim sjajem. I na kraju, bez osvajanja i nasilja cara Dušana, kojeg su s razlogom nazvali Silni, bez popaljenih gradova i sela, bez "preklanih vratova" Grka i Albanaca, niti bi se Dušan mogao proglasiti carem, niti bi Srpska crkva mogla postati patrijaršija.
Silnici koji su za svaki slucaj, ako su hriscani u pravu (usadili su im zrno sumnje)
odvojili deo svog bogatstva da bi napravili velelepne crkve( rekli su im da ce tako oprati grehe)

Cude se neki sto su oni sveci iako vidimo popa macu, koji je dokazano cinio zverstva, da je postao svetac.

Zanima me postoji li neki drugi narod koji ovoliko voli osporavati i demonizovati svoje pretke? U Mongoliji na svakom ćošku imaš neku posvetu Džingis hanu koji je pokrenuo osvajanja koja su pobila milione a mi Srbi naše svetorodne Nemanjiće prikazujemo kao genocidne monstrume i stalno osporavamo njihove zasluge za razvoj srpske nacionalnosti i duhovnosti.

Zanima me postoji li neki drugi narod koji ovoliko voli osporavati i demonizovati svoje pretke? U Mongoliji na svakom ćošku imaš neku posvetu Džingis hanu koji je pokrenuo osvajanja koja su pobila milione a mi Srbi naše svetorodne Nemanjiće prikazujemo kao genocidne monstrume i stalno osporavamo njihove zasluge za razvoj srpske nacionalnosti i duhovnosti.
Dzingis kan je istorija dok se nemanjici koriste kao oruzje protiv civilizacijskih dostignuca.

Ne kažem da je potreban realan prikaz nekog događaja, nego da fali
makar i pomen tako velikog događaja kao što je doseljavanje na Balkan.
Nismo nacisto sa kosovskim bojem, 6-7 vekova kasnije
Epika junake kudi a izdajnike hvali, ne bi ja njoj verovao.
Vuk NIJE bio izdajnik A KOD NAS JE POJAM IZDAJNIKA.
Naopaki smo i to je jedina istorijska istina.

U istoj školi u kojoj je Sveti Sava školska slava, uče te i da su Nemanjići
jedni drugima kopali oči i da su vodili osvajačke ratove. Šta se onda može
očekivati osim šizofrenije?

Nismo nacisto sa kosovskim bojem, 6-7 vekova kasnije
Epika junake kudi a izdajnike hvali, ne bi ja njoj verovao.
Vuk NIJE bio izdajnik A KOD NAS JE POJAM IZDAJNIKA.
Naopaki smo i to je jedina istorijska istina.
Možda si ti naopak, ako su te u to ubedili i ti poverovao.

Načisto smo sa tim da se Kosovski boj održao, jer se u pesmama pomnje.
Nismo načisto sa tim da se doseljavanje dogodilo, jer se nigde ne pominje.

Back