Nemanjici i prilike u njihovo doba

eeej,buduci da sam poreklom svaba,mora' da vam kazem,sta sam ja cuo....naravno kao zezanciju

kad su Barbarosini vitezovi prolazili ovde,Srbi su jos bili po drvecu,a ovi su ih skidali,tako sto su im ostavljali hranu ispod :):):)

neverujem da je Namanja bio u stanju bilo sta da ponudi,jer sam ja cuo da su se zapadnoevropski vitezi ovde na terenu srbije,vizanije,bugarske ponasali kao njihovi potomci koji gledaju fudbal:),znaci vrlo nasilno,pljackaski i sta tri ja jos znam kako,prema lokalnom stanovnistvu....taj se konkretan povod i raspao posle barbarosinog davljenja,sto dokazuje motivisanost da se ide u sveti rat...bar sam ja tako procitao,da je Nemanja imao problema sa njima dok su prolazili ovde

ljuta_mamba:
dobro bre stari Vujadine,daj nam neki prevod,tj pojasni malo sta kaze,ako znas francuski

Није потребно знање француског језика да би се разумело скоро све што сам поставио, осим да је Стефан Дечански Милутинов ванбрачни син, да је Кнез Лазар унук цара Душана, да је Милица кћер Манојла Палеологам да је Стефан Лазаревић помогао Бајазиту са пар стотина војника против Тамерлана, а нигде не описује ни Ровина ни Никопоља, има и да је Вукосава удата за Милоша Обилића и неколико датума који нису баш тачни. Такође има да је Јелена кћер Будоана другог. Покушаћу да наведем све изворе који су то дали.

cek to za stefana i odlazak u angoru 1402 je opstepoznata stvar...sta je tu toliko senzacionalno..
jeste bio vazal,otisao tamo,borio se,cak toliko dobro,da su ih tatarske patrole propustale kuci,ono uz naklon,na foru svaka cast....tko sam bar procitao,da su mogli da zarobe stefana i kompletnu tu grupu koja je prezivela,ali su ih zbog pokazanog junastva pustili...mislim da je to pisao nastasijevic...videcu jos pa cu ti reci...rovine su isto opste poznate,nebitno sto ih francuzi nisu pomenuli

Па шта онда питаш кад ти је то небитно, а ниси ни замислио како се Стеван осећао кад је са своје неколике стотине ударио на силу од Милион Татара колико их приписују Тамерлану.
Ево ти неколико историчара и радова одакле су побрали те наводе;

P. Martinov - Annus Greco Slavus
Simeon Ljubic - Monumenta slavorum meridionalium ( Zagreb 1868-1879 )
M. Predelli - analiza Commémoriaux de Venise. 13, 14
M. Chodsko, - Légendes slaves, Paris 1858 vojvode Svetog Save
( les ducs de Saint-Saba. )
V. Langlois - Géogr. de Ptolémée
Hammer - je naveo da je Milica kcer Manojla Paleologa
Hammer je takodje opisao Boj na Kosovu i pogibju Kneza Lazara.
Nicéphore Grégoras, navodi da je Sinisa sin Dusanov a ne brat

Али по тим небулозама нас свет познаје а не по ономе што ми пишемо, то нико ни не чита, па се онда питамо зашто је то тако. Мени ово изгледа, осим неких ситница, логичније него оно од Филозофа и Орбинија, а и писано је кад нисмо били толико писмени као сада, да све гледамо са политичке тачке гледишта. Више ме то немучи одкад сам нашао на једном месту да су ту двојицу превели са латинског најпре Руси па онда ми од Руса, као и онај печат од Стројимира.

Можда ниси упознат печат Стројимира је купљен за 20 000 Евра од некога који га је купио од некога у СССР. Да ли можеш протумачити шта пише, поред стројимира.

Не знам, то је купљено на некој аукцији у Немачкој. То је неки Рус шапнуо нашем конзулу и овај се одмах полакомио да га купи, наравно за државне паре. Писало је о томе у штампи негде у почетку ове године, а било је и на форуму.

О, не боли мене ништа, него јесил приметио шта онај пише за Илију Гарашинина, као да су сви Срби били Илија Гарашанин, и он од тога прави неке доказе. А кад је Илија Гарашанин живео, у Европи нико није знао за Србе, па какво је чудо да то није знао ни Илија. Али он од тога ствара читаву теорију великосрпства и неке умјетне нације, а за своју тврди да је још од пре Христа. И то је историја.

minos:
Pretera ga sad i ti...

Sta te"boli"iz nase istorije...kakva to gnusna laz...da se i ti mozda ne palis na to da je Milica vladala Balkanom u drugoj polovini 14.og veka...

Е па баш то о Милици и Стевану је од Филозофа, и оно о ДНК ће бити потврђено Октобра на откривању спонеика Стефану, и то ће постати службена историја која ће се и даље учити у школама. Као и оно о печату, сад имамо доказ о државности Србије у 9 веку, а тавих доказа може произвести било који златар. Зато сам те и питао шта пише на печату поред строимира. Ти воли историчаре које ти драго, а ја имам то исто право.

Back