Padre
Veoma poznat
- Poruka
- 12.765
Jeste ako pogresis u reci neces dobiti spasenje jel to
Naravno da postoje veci i manji gresi
Gde to pise u Bibliji?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste ako pogresis u reci neces dobiti spasenje jel to
Naravno da postoje veci i manji gresi
A kako bi ja znala da ne pise?Gde to pise u Bibliji?
Baš si me preduhitrio. I baš me interesuje Monin odgovor...Gde to pise u Bibliji?
A kako bi ja znala da ne pise?
Biblija nije pisana za bukvaliste.Ako piše, postavi te stihove iz Bibilije u kojima piše nešto u smislu...a ovo su manji grehovi...pa onda...a ovo su veći grehovi...
Biblija nije pisana za bukvaliste.
Nisi razumeo.Stani... Ako ko pomisli vec je sagresio. Da li tako pise? A ti kazes da onaj ko pomisli na blud a nije to i ucinio nije sagresio. Da li sam te dobro razumeo?
Pa hrišćanstvo je nemenja ali jw menjaju.pa ne menja se zakon.
Isti je to kako pise u Bibliji tako je
nema tu nikakav rob
ja logicno sa tobom razgovaram na temelju Biblije
kao sto je manji greh nemoralna misao od nemorala
to je stvar psihologije
JS ne menjju Zakon niti se on menjao.Pa hrišćanstvo je nemenja ali jw menjaju.
Ne znam kakvu psihologiju ti razumeš ali biblijsku ne razumeš, jer greh u srcu je isti greh kao i delo.
Zatim, po tvojoj logici ako kraduckam počinio sam mali greh a ako kradem veliki.
Kako ne menjaju, kako možeš nebiti pod mojsijevim zakonom a pozivaš se na njega kome se bog obratio i rekao mu da se zove jehova.JS ne menjju Zakon niti se on menjao.
Nije to moja logika vec postoji logika
pa je koristi

Biblija nije pisana za bukvaliste.
Da li ću nešto izvući iz konteksta, kada postavim ove stihove...
Otkrivenje 21:5-7... ''I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne. I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''
Bivam uveren da je u vezi sa tim stihovima sve jasno samo po sebi. Isus jasno kaza ono...i biću mu Bog. A pitaću te ovako...Mono, kako se to nadaš večnom životu a fanatično prihvataš tvrdnje Stražarske Kule da Isus...nije Bog.
A razmisli malo i o ovom stihu...
1 Timotiju 3:16... ''I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.''
a u kontekstu sa ovim...
Kološanima 2:9... ''Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.''
P.S. Neću biti iznenadjen ako po običaju, izostane tvog odgovor...![]()
Ма имаш погрешан превод, "оригинално" је: бићу му као Бог.A da, to bi značilo da ništa iz Biblije ne sme da se shvati ...doslovno, onako kako je napisano...
Hajde pažljivo pročitaj ovaj post...
u vezi sa kojim, ništa odgovorila nisi. Kako da shvatim ono Isusovo...I biću mu Bog...ako ne doslovno, onako kako je napisano.
Ма имаш погрешан превод, "оригинално" је: бићу му као Бог.![]()

Ма да се пожалим и не иде ми најбоље, некако сам тврдоглав па ми неће у главу колико год она пуца од мене се одбија, страх ме да неко од рикошета не настрада
I Isaija takođe kaže:A da, to bi značilo da ništa iz Biblije ne sme da se shvati ...doslovno, onako kako je napisano...
Hajde pažljivo pročitaj ovaj post...
u vezi sa kojim, ništa odgovorila nisi. Kako da shvatim ono Isusovo...I biću mu Bog...ako ne doslovno, onako kako je napisano.
Isaija 44I Isaija takođe kaže:
6 Ovako govori Gospod Car Izrailjev i Izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam poslednji, i osim mene nema Boga.
Dobro, ko je, onda ovaj iz Otkrivenja?Isaija 44
6 „Ovako kaže Jehova, Izraelov Kralj i Otkupitelj, Jehova nad vojskama: ’Ja sam prvi i ja sam poslednji, osim mene nema Boga.
Da tako je Osim Jehove nema Boga.
Jednostavno je vidis ceo kontekst.Dobro, ko je, onda ovaj iz Otkrivenja?
И обазрех се да видим глас који говораше са мном. И кад се обазрех, видех седам златних свећњака 13 и усред свећњака некога налик на Сина човечијег, обученог у дугу хаљину и опасаног златним појасом по прсима. 14 Његова глава и његове власи беху беле као бела вуна, као снег, и очи његове као пламен ватрени, 15 и ноге његове као у пећи зажарени метал, и глас његов као хука многих вода. 16 У својој десној руци имао је седам звезда, и из његових уста излажаше мач оштар с обе стране, и његово лице беше као што сунце сија у својој сили.
17 И кад га видех, падох пред његове ноге као мртав; и стави своју десницу на ме говорећи: не бој се; ја сам Први и Последњи 18 и Живи, и бејах мртав, и види жив сам у све векове, и имам кључеве од смрти и од ада. 19 Напиши, дакле, што си видео, и што јесте и што ће бити после тога. 20 Тајна седам звезда, које си видео на мојој десници, и седам златних свећњака: седам звезда су анђели седам цркава, и седам свећњака су седам цркава.
Hristos se, u Otkrivenju naziva Prvi i PoslednjiJednostavno je vidis ceo kontekst.
Sin covecji je Isus Hrist
18 kaze bejah mrtav - To je Isus
Bog nije mrtav bio niti mozoe biti mrtav
to prvi i poslednji se onosi na njegovo vaskrsenje
to sto je prvi
fusnota kaze da se na ovo odnosi
(Djela apostolska 26:23) da će Krist trpjeti i da će, kao prvi koji bude uskrsnuo od mrtvih, objaviti svjetlo i ovom narodu i neznabošcima.”
(Kološanima 1:18) On je glava tijela, skupštine. On je početak, prvi koji je ustao iz mrtvih, da u svemu bude prvi.
(Otkrivenje 1:5) i od Isusa Krista, koji je “Vjerni svjedok”, “Prvorođenac od mrtvih” i “Vladar kraljeva zemaljskih”! Njemu koji nas ljubi i koji nas je krvlju svojom odriješio od grijeha naših —
tak ose proucava Biblija traze se fusnote - okolni citati ima ih u skoro svim Biblijama
Pa dala sam ti stihove sta znaci to sto je Isus prviHristos se, u Otkrivenju naziva Prvi i Poslednji
Jahve se, kod Isaije, naziva Prvi i Poslednji, Bog Izrailjev.
Tako da...
On je nazvan Prvi i Poslednji.Pa dala sam ti stihove sta znaci to sto je Isus prvi
(Djela apostolska 26:23) da će Krist trpjeti i da će, kao prvi koji bude uskrsnuo od mrtvih, objaviti svjetlo i ovom narodu i neznabošcima.”
(Kološanima 1:18) On je glava tijela, skupštine. On je početak, prvi koji je ustao iz mrtvih, da u svemu bude prvi.
(Otkrivenje 1:5) i od Isusa Krista, koji je “Vjerni svjedok”, “Prvorođenac od mrtvih” i “Vladar kraljeva zemaljskih”! Njemu koji nas ljubi i koji nas je krvlju svojom odriješio od grijeha naših —
On je nazvan Prvi i Poslednji.
Jahve isto.
Prvi označava ono što se kaže u Jovanu 1:1
Početak.
Prvorođeni iz mrtvih ima dublje značenje. I to ne objašnjava reč Prvi u izrazu "Prvi i Poslednji". Naime, u Starom Zavetu, sve prvorođeno je pripadalo Bogu. I onda je onaj koji je to imao, davao žrtvu Bogu da otkupi svog prvorođenog. Bog je ljudima dao svog Sina kao Prvorođenog, koji simvoliše tu starozavetnu žrtvu i predstavlja onu konačnu Žrtvu, nakon kojih nema više
Znam da su to teze Jehovinih Svedoka.Jahve je jedan Jedini Bog
a Isus j eprvorodjeni sin
prvi koji je ustao iz mrtvih
prvi koji je otvorio put nebeskog vaskrsenja
Ja iznosim kako pise u BiblijiZnam da su to teze Jehovinih Svedoka.
No, to se ne slaže sa Biblijom