aleksandarbg996
Početnik
- Poruka
- 25
Ne razumes, kada su zgresili Bog ih nije ubio, umesto njih dvoje Bog je ubio dve zivotinje tj. zrtvovao ih je pa im je odrao kozu i dao im da se obuku.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ti ne razumesNe razumes, kada su zgresili Bog ih nije ubio, umesto njih dvoje Bog je ubio dve zivotinje tj. zrtvovao ih je pa im je odrao kozu i dao im da se obuku.
To sto Jeroh vidi zlo gde ga nema to je drugo.
Takodje ima pogresan prevod.
Nisu Adam i Eva bili naivni i nedorasli, i znali su Bozji Zakon.

dao im je odecu nigde ne pise da je ubio zivotinje
dakle haluciniras
kakve crne zivotinje
Bog može sve, sve je u njemu, pali i gasi svetlo kada želi, razlog našeg postojanja samo on zna.Bog uglavnom bira da ne čini zlo, tj. bira da bude pravedan.
Ali ako hoće da postupi zlo, on to može i niko mu ne može zameriti zbog toga.
Jer on je Stvoritelj, a mi smo samo beskrajno male tačkice u beskrajnom okeanu njegove tvorevine.
On isto tako može da toleriše zlo i da naprimer ne kažnjava Satanu koji je kaznu zaslužio. Jer iz priče o pravednom Jovu vidimo da Bog komunicira sa Satanom i dopušta mu da iskušava Jova na najsurovije moguće načine. Satana ima svoje mesto u sistemu bitisanja. Njegov zadatak je da iskušava ljude da bi se videlo ko je zao a ko nije, ko voli Boga a ko ne. Sve ljudske bolesti i nesreće dešavaju se s Božijim dopuštenjem a ne bez njega.
Da je Bog hteo da stvori ljude kao besmrtne, savršene i nepopravljivo dobre on je to mogao. Ali je izabrao da čoveku da slobodnu volju. Tako da možemo da činimo sve, ali nam nije sve na korist.
Što reče Balašević
zar nije zlo to što je dopustio da Adam i Eva naivni i nedorasli iskušenjima budu iskušani a zatim kaznio njih i sve njihove potomke smrtnošću i teškim životom ?
Slažem se sa tvojim izlaganjem.
S tim što bi ja rekao da je Bog iznad dobra i zla, a anđelima i ljudima je dao izbor
Bog je svemoguc i ljubav.
Ne moze biti zao.
ako se meni obracas onda cu reci da samo od sz moze samo glava da zaboliTa prića o kažnjavanju Eve i Adama od strane Boga, biva veoma ali veoma diskutabilna. Stvorivši Adama i Evu, Bog im je dao slobodu izbora ili ti slobodnu volju. Da bi im nakon toga kazao...
Postanak 3:3... ''Samo rod s onog drveta usred vrta, kazao je Bog, ne jedite i ne dirajte u nj, da ne umrete.''
E sada tu nastaje problem slobodne volje u kontekstu sa problemom zla. Samim tim, što Bog Adamu i Evi kaza ono...ne jedite...on im je uskratio slobodu izbora. A iz toga, nekako proizilazi da je moralno dobro kao i zlo, stvoreno od Boga. Adam i Eva nisu poslušali Boga, pa je očito da su učinili zlo. A da zlo nije od Boga stvoreno, oni ne bi mogli učiniti takvo zlo, ignorisanjem Božijeg upozorenja. E sada, to što su oni bili prevareni, pa nisu poslušali Boga, biva na svoj način zanimljivo. Savršen Adam, savršena Eva sa savršenom slobodnom voljom, dopuštaju sebi da budu prevareni. A kao posledica učinjenja radnje na koju su podstaknuti prevarom nastalo je ovo...
Postanak 3:7...''Tada im se otvoriše oči, i videše da su goli; pa spletoše lišća smokovog i načiniše sebi pregače.''
Postanak 3:10-11... ''A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih. A Bog reče: Ko ti kaza da si go? Da nisi jeo s onog drveta što sam ti zabranio da ne jedeš s njega?''
A iz ovoga bi proizilazilo da Adam i Eva nisu imali svest o sebi. A dalje bi proizilazilo, da u slučaju da Adam i Eva nisu zgrešili, svi današnji ljudi ne bi imali svest o sebi. No da skratim priću.
E sada, zašto Bog koji je ljubav, surovo kažnjava Adama i Evu...Nije li mogao da im onako velikodušno ...oprosti...U vezi sa tim, bivam u uverenju da nije mogao da im oprosti. Zašto...zato što u tom slučaju ne bi bilo nikakve Božije priće, ne bi bilo Biblije, ne bi bilo hrišćanske religije.
A problemom postojanja zla uz postojanje dobrog Boga koji je ljubav, bavi se Teodiceja kao jedan segment teologije. A to je priča od koje hoće...glava da zaboli...samo tako...
I da završim jednim pitanjem...Zašto je Bog morao ubiti Lotovu ženu...samo zato što se ...osvrnula...Njoj je mogao oprostiti...Da li je Lotova žena ono...bila zla...zbog toga što se samo ...osvrnula...
Razlog našeg postojanja, nekako se uočava u onom...Bog može sve, sve je u njemu, pali i gasi svetlo kada želi, razlog našeg postojanja samo on zna.
Po Bibliji stvorio je svet kroz sina (Isusa Hrista) i rekao da je čoveka stvorio po svom liku, tako da nismo nebitni.
A da li neko od roditelja ubije dete samo zato što je htelo ruku staviti u šteker...Po tom izlizanom fazonu Stražarske Kule, proizilazilo bi da...kada roditelj kaže detetu, ne naginji se kroz prozor a dete se nagde, roditelj treba da ga ubije...jer...tako bi Bog uradio...o tome smo pričali...da li deci uskracujete slobodnu volju kada ime ne date da stavljuju ruku u steker ili da se ne naginju kroz
Slobodna volja je coveku data u okvirima Bozjeg zakona.
kako fizickih tako i moralnih jer to znaci zivot.
da, jasno mi je za samog adama, mislio sam uopstenoRazlog našeg postojanja, nekako se uočava u onom...
Postanak 2:18...''I reče Gospod Bog: Nije dobro da je čovek sam; da mu načinim druga prema njemu.''
Postanak 2:24...'' Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo.''
Tako nekako...
1 Korićanima 8:6... ''Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj.''
6 ἀλλ’ ἡμῖν εἷς Θεὸς ὁΠατήρ ἐξ οὗ τὰ πάντα καὶ ἡμεῖς εἰς αὐτόν καὶ εἷς Κύριος Ἰησοῦς Χριστός δι’ οὗ τὰπάντα καὶ ἡμεῖς δι’ αὐτοῦ
Pozdrav tebi...
Slažem se sa tobom.ako se meni obracas onda cu reci da samo od sz moze samo glava da zaboli![]()

da, jasno mi je za samog adama, mislio sam uopsteno

ako je bila zbacena (sotona) sa neba na zemlju onda je neki moj zakljucak da je djavo ipak prvi stanovnik zemlje i jos poturio zmijetinuSlažem se sa tobom.
A šta ti misliš o ovom...Vidi ove stihove...
Postanak 2:16-17...'' I zapreti Gospod Bog čoveku govoreći: Jedi slobodno sa svakog drveta u vrtu; Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš.''
Očito je da Bog to kaza Adamu...
A ovde je očito da Eva kaza, da je bog kazao...
Postanak 3:1-3... ''Ali zmija beše lukava mimo sve zveri poljske, koje stvori Gospod Bog; pa reče ženi: Je li istina da je Bog kazao da ne jedete sa svakog drveta u vrtu? A žena reče zmiji: Mi jedemo rod sa svakog drveta u vrtu; Samo rod s onog drveta usred vrta, kazao je Bog, ne jedite i ne dirajte u nj, da ne umrete''
A posebno je zanimljivo ovo. Kako li je zmija znala šta je Bog kazao Adamu...![]()
radjajte se i mnoziti u krvi i znojuA na to u vezi sa Adamom i Evom, imaj u vidu i ono što im Bog kaza...Radjajte se, množite se i napunite zemlju...i to bi bilo objašnjenje u smislu uopštenog.
I sada mi sledi ono...tutanj prema krevetu...Laku noć Sale...![]()
PONOVLJENI ZAKON 14,26ali mi je dopadljivo ono...I vino veseli srce čoveku...
Psalam 104:15...
''I vino veseli srce čoveku, i lice se svetli od ulja, i hleb srce čoveku krepi.''
A još kada se pročita ovo...
1 Koričanima 10:31...
''Ako dakle jedete, ako li pijete, ako li šta drugo činite, sve na slavu Božiju činite.''
može li se nazdraviti uz vino...
![]()
pa neka ide...život...
Iz Biblije se može zaključiti da je onaj koji je izbačen sa neba, zbačen na zemlju...preciznije u Edenski vrt ili ti ondašnji raj. A ja se pitam...zašto je onaj ''pečat savršenstva'' nakon sagrešenja, zbačen ni manje ni više nego u raj. Da je zbačen u raj, zaključuje se iz same činjenice, da je u tom raju prevario Evu i Adama.ako je bila zbacena (sotona) sa neba na zemlju onda je neki moj zakljucak da je djavo ipak prvi stanovnik zemlje i jos poturio zmijetinu![]()
Mono, Mono...ako je satana tada bio na nebu i nije zbačen sa neba, kako je onda u raju, Adama i Evu, prevariti mogao...Pogledaj ovo...Tada j esatana bio na nebu dakle nije tada zbacen![]()
Mono, da li je Eva zauvek umrla...Vidi ovo...Nije im oprosteno .
Oni su zauvek umrli.