Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mat 12:30 Ko nije sa mnom - protiv mene je. I ko sa mnom ne skuplja - rasipa.
Mat 12:31 Zato vam kažem: biće oprošten ljudima svaki greh i hula, ali im neće biti oproštena hula na Duha.
Mat 12:32 I ako neko kaže nešto protiv Sina čovečijega, biće mu oprošteno. Ali, ako kaže protiv Svetoga Duha, neće mu biti oprošteno ni na ovom svetu ni u budućem."
Mat 12:33 "Uzgajite dobro drvo pa će mu i plod biti dobar; ili, uzgajite rđavo drvo pa će mu i plod biti rđav - jer drvo se poznaje po svom plodu.
Mat 12:34 Zmijski porode! Kako možete, kad ste zli, da govorite bilo šta dobro? Jer, usta govore ono čega je srce prepuno.
Mat 12:35 Dobar čovek iz dobre riznice iznosi dobro, a zao čovek iz zle riznice iznosi zlo.
Mat 12:36 Ali, kažem vam: ljudi će za svaku nekorisnu reč koju izgovore odgovarati na Dan suda.
Mat 12:37 Jer, na osnovu svojih reči ćeš biti opravdan i na osnovu svojih reči osuđen."

Isus Hrist

Poslednja izmena:
Mat 12:31 Zato vam kažem: biće oprošten ljudima svaki greh i hula, ali im neće biti oproštena hula na Duha.
Mat 12:32 I ako neko kaže nešto protiv Sina čovečijega, biće mu oprošteno. Ali, ako kaže protiv Svetoga Duha, neće mu biti oprošteno ni na ovom svetu ni u budućem."
Mat 12:33 "Uzgajite dobro drvo pa će mu i plod biti dobar; ili, uzgajite rđavo drvo pa će mu i plod biti rđav - jer drvo se poznaje po svom plodu.
Mat 12:34 Zmijski porode! Kako možete, kad ste zli, da govorite bilo šta dobro? Jer, usta govore ono čega je srce prepuno.
Mat 12:35 Dobar čovek iz dobre riznice iznosi dobro, a zao čovek iz zle riznice iznosi zlo.
Mat 12:36 Ali, kažem vam: ljudi će za svaku nekorisnu reč koju izgovore odgovarati na Dan suda.
Mat 12:37 Jer, na osnovu svojih reči ćeš biti opravdan i na osnovu svojih reči osuđen."

I šta sada sa ovim...kakve ovo ima veze sa pitanjem...da li je Elena Vajt biblijski prorok ...

A da li je ovo specijalna biblija preko 9 kg. teška biblijskog proroka Elene Vajt...

white3-1.jpg

I eto moram na spavanje pa ću ti poželeti Laku noć...i nemoj da sanjaš sotonu, da te u snu ne prevari...

A ova što je biblijski prorok Elena Vajt drži u krilu nešto mi izgleda ...manja...mora da je neko ...skraćeno izdanje...

Egw1899info-1.jpg

Evo kako Sveti Duh proriče i ispunjava svoju reč kroz kasnije proroke...

Savremeni srpski prevod
Heb 10:15 A o tome nam svedoči i Sveti Duh kada kaže:
Heb 10:16 "Ovo je savez koji ću s njima sklopiti posle ovih dana, kaže Gospod. Staviću svoje zakone u njihova srca i upisaću ih u njihove misli."

Daničić-Karadžić
Heb 10:15 A svedoči nam i Duh Sveti; jer kao što je napred kazano:
Heb 10:16 Ovo je zavet koji ću načiniti s njima posle onih dana, govori Gospod: Daću zakone svoje u srca njihova, i u mislima njihovim napisaću ih;
Heb 10:17 I grehe njihove i bezakonja njihova neću više spominjati.
Heb 10:18 A gde je oproštenje ovih onde više nema priloga za grehe.
Heb 10:19 Imajući, dakle, slobodu, braćo, ulaziti u svetinju krvlju Isusa Hrista, putem novim i živim.
Heb 10:20 Koji nam je obnovio zavetom, to jest telom svojim,
Heb 10:21 I sveštenika velikog nad domom Božijim:
Heb 10:22 Da pristupamo s istinim srcem u punoj veri, očišćeni u srcima od zle savesti, i umiveni po telu vodom čistom;
Heb 10:23 Da se držimo tvrdo priznanja nade: jer je veran onaj koji je obećao;
Heb 10:24 I da razumevamo jedan drugog u podbunjivanju k ljubavi i dobrim delima,
Heb 10:25 Ne ostavljajući skupštinu svoju, kao što neki imaju običaj, nego jedan drugog savetujući, toliko većma koliko vidite da se približuje dan sudni.
Heb 10:26 Jer kad mi grešimo namerno, pošto smo primili poznanje istine, nema više žrtve za grehe;
Heb 10:27 Nego strašno čekanje suda, i revnost ognja koji će da pojede one koji se suprote.
Heb 10:28 Ko prestupi zakon Mojsijev, bez milosti umire kod dva ili tri svedoka.
Heb 10:29 Koliko mislite da će gore muke zaslužiti onaj koji sina Božijeg pogazi, i krv zaveta kojom se osveti za poganu uzdrži, i Duha blagodati naruži?
Heb 10:30 Jer znamo Onog koji reče: Moja je osveta, ja ću vratiti, govori Gospod; i opet: Gospod će suditi narodu svom.
Heb 10:31 Strašno je upasti u ruke Boga Živoga.
Heb 10:32 Opominjite se, pak, prvih dana svojih, u koje se prosvetliste i mnogu borbu stradanja podnesoste,
Heb 10:33 Koje postavši gledanje sa sramota i nevolja, a koje postavši drugovi onima koji žive tako.
Heb 10:34 Jer se na okove moje sažaliste, i dadoste s radošću da se razgrabi vaše imanje, znajući da imate sebi imanje bolje i nepropadljivo na nebesima.
Heb 10:35 Ne odbacujte, dakle, slobodu svoju, koja ima veliku platu.
Heb 10:36 Jer vam je trpljenje od potrebe da volju Božiju savršivši primite obećanje.
Heb 10:37 Jer još malo, vrlo malo, pa će doći Onaj koji treba da dođe i neće odocniti.
Heb 10:38 A pravednik živeće od vere; ako li odstupi neće biti po volji moje duše.
Heb 10:39 A mi, braćo, nismo od onih koji odstupaju na pogibao, nego od onih koji veruju da spasu duše.

Poslednja izmena:
Neka Vam Bog pomogne da smognete snage da Mu se obratite u molitvi sa iskrenim priznajem da Vam je žao što ste ga tako dugo odbacivali...

Isa 55:6 Tražite Gospoda, dok se može naći; prizivajte Ga, dokle je blizu.
Isa 55:7 Neka bezbožnik ostavi svoj put i nepravednik misli svoje; i neka se vrati ka Gospodu, i smilovaću se na nj, i k Bogu našem, jer prašta mnogo.
Isa 55:8 Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod;
Isa 55:9 Nego koliko su nebesa više od zemlje, toliko su putevi moji viši od vaših puteva, i misli moje od vaših misli.

Pro 28:13 Ko krije prestupe svoje, neće biti srećan; a ko priznaje i ostavlja, dobiće milost.

Psalam 32

Psa 32:1 Blago onome, kome je oproštena krivica, kome je greh pokriven.
Psa 32:2 Blago čoveku, kome Gospod ne prima grehe i u čijem duhu nema lukavstva.
Psa 32:3 Kad ćutah, posahnuše kosti moje od uzdisanja mog po vas dan.
Psa 32:4 Jer dan i noć tištaše me ruka Tvoja; nesta soka u meni kao na letnjoj pripeci.
Psa 32:5 Greh svoj kazah Tebi, i krivice svoje ne zatajih; rekoh: Ispovedam Gospodu prestupe svoje; i Ti skide s mene krivicu greha mog.
Psa 32:6 Zato neka Ti se moli svaki svetac, kad se možeš naći; i onda potop velike vode neće ga stignuti.
Psa 32:7 Ti si zaklon moj, Ti me čuvaš od teskobe; okružavaš me radostima u izbavljanju.
Psa 32:8 Urazumiću te, i pokazaću ti put kojim da ideš; savetovaću te, oko je moje na tebi.
Psa 32:9 Nemojte biti kao konj, kao mazga bez razuma, kojima uzdom i žvalama valja obuzdati gubicu, kad ne idu k Tebi.
Psa 32:10 Mnogo muke ima bezbožnik, a koji se uzda u Gospoda, oko Njega je milost.
Psa 32:11 Radujte se o Gospodu, i pevajte, pravednici; veselite se svi koji ste pravog srca.

Pokajanje je rešenje i izlaz iz lavirinta krivice, greha, sotoninih laži, zabluda i svih prevara (lažnih religija)...

Po ovom kako si napisao proizilazi da svi vernici, koji nisu adventisti, moraju da se pokaju, što su bili prevareni lažnim religijama. I naravno, da se krste u adventističkoj crkvi...da bi bili spaseni...

Da li bi mogao da mi naznačiš koje su to sve religije koje su lažne...:think:

A nekako mi se javlja da to učiniti nečeš...

Sveto pismo je pisano u rasponu od 1600 godina.

Zamislite biblijski proroci spominju da je Enoh bio prorok koji nije živeo u okviru tih 1600 godina.

A kada li je Enoh napisao ono...Knjiga Enohova...razmisli dobro, iako sumnjam da češ na to odgovoriti.

A imao je vremena da je napiše jer je živeo 365 godina...

A kada si pomenuo Enoha da li bi mi objasnio gde je otišao Enoh...jer nije umro na zemlji...

Jevrejima 11:5...

'' Verom bi Enoh prenesen da ne vidi smrt; i ne nađe se, jer ga Bog premesti, jer pre nego ga premesti, dobi svedočanstvo da ugodi Bogu.''

A da ti malo pripomognem. I prorok Ilija nije umro već ga je kočijama za života Bog živog uzneo na nebo...

2 Carevima 2:11...

''I kad iđahu dalje razgovarajući se, gle, ognjena kola i ognjeni konji rastaviše ih, i Ilija otide u vihoru na nebo.''

Kada bi Isus svratio kod mene pitao bih ga kako je mogao kazati tako a u vez i sa onim...ljubite neprijatelje svoje...

A očito je da je Isus smatrao neprijateljima sve one koji nisu hteli da nad njima caruje...

Luka 19:27...

''A one moje neprijatelje koji nisu hteli da ja budem car nad njima, dovedite amo, i isecite preda mnom.''

A neovisno od toga što me u smislu toga Isus smatra neprijateljem samo zato što nisam snjim...ja mu opraštam...jer kada je to rekao možda nije znao šta čini...

Evo kako Sveti Duh proriče i ispunjava svoju reč kroz kasnije proroke...

Savremeni srpski prevod
Heb 10:15 A o tome nam svedoči i Sveti Duh kada kaže:
Heb 10:16 "Ovo je savez koji ću s njima sklopiti posle ovih dana, kaže Gospod. Staviću svoje zakone u njihova srca i upisaću ih u njihove misli." .

I ovo je dokaz da je Elena Vajt bila ono...kasniji prorok...

Ti stvarno veruješ da je Elena Vajt bila biblijski prorok...:think:

Neka Vam Bog pomogne da smognete snage da Mu se obratite u molitvi sa iskrenim priznajem da Vam je žao što ste ga tako dugo odbacivali...

Isa 55:6 Tražite Gospoda, dok se može naći; prizivajte Ga, dokle je blizu.

Prema onom kako Isus kaza i kako u Bibliji piše uvek se mogu pokajati i prihvatiti Isusa i ...eto me u...spašenima...I tako negde pred kraj života onako ladno mogu da se pokajem, bude mi oprošteno i to ...bude to...Poznata ti je ona Isusova pričica o crnoj ovci...

Pro 28:13 Ko krije prestupe svoje, neće biti srećan; a ko priznaje i ostavlja, dobiće milost.

Vidi ovako. Sve moje prestupe, svaki moj da kažem greh, svako da kažem zlo koje sam nekada učinio jer sam morao (nisam mogao okrenuti drugi obraz) nikada nisam krio od bilo koga pa ni sebe samog. Niti sam imao niti sada imam problema da živim s tim.

Meni nije potrebno da nakon nekog prestupa molim Boga da mi oprosti kako bih umirio svoju savest. A to upravo zbog toga što je meni savest jedini sudija. I to veoma nezgodan sudija.

Ima jedna veoma ali veoma moćna od Aristotela...

"Budi gospodar svoje volje i sluga svoje savesti."​

Остављам својој породици којој се и враћам.

I tako, pre nego što umreš ostaviš lovu porodici kojoj češ se vratiti...I šta to znači...proizilazi da lovu ostavljaš porodici onako...na revers, da ti je pričuvaju jer se ti njoj vračaš...

I tako...nemoj mi zameriti na znatiželji, jer me veoma interesuje kako se to ti nakon smrti ...vračaš u život...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back